Wednesday, January 13, 2016

MAK LONG DULU DAN KINI.

Tak tau ler Kak Pilla dah kenalkan kat korang ke belum wife abang Kak Pilla ni.. Yelah hal-hal keluarga ni kadang malas nak share sangat hahahaha.. Tapi kali ni nak share jugak sebab terkesima jugak dengan kulit Azza sekarang.. Bukan nak share pasal hal family hahhahhaha.. itu tak yah share ler kot hehehe..

Kak Pilla dah minta permission Azza (Mak Long) untuk share gambar ni.. Yelah ingat best ke nak share muka untuk testimoni?  Tapi Azza kata oklah dia tak kisah.. Lagipun kulit dah elok sekarang apa nak malu pulak hehehehe.. Customer lain semua malu-malu nak share testimoni.. Korang pon nanti share tau!!

Korang boleh tengok sendiri kulit Mak Long dulu bermasalah.. Tak tau kenapa tiba-tiba kulit jadi berminyak dan banyak jerawat tumbuh.. Hoi stress gila kot.. sebab Kak Pilla pun pernah kena jugak.. tensi tak nak keluar rumah.. tapi sampai bila? Nak tak nak kena jugak keluar rumah kan..

Kak Pilla beranikan diri suggest Mak Long untuk try guna Produk Ellfie Essence ni.. Mak Long ok pulak takde banyak tanya ke apa.. dia sendiri nak cuba.. Kak Pilla sibuk jarang jugak jumpa.. so tak tau kesan dia.. just tanya-tanya jugak sekali-sekala through whatsapp..

Gambar kanan kulit tanpa makeup.


Huwaaa terkesima dan terharu rasa bila Mak Long tak kisah nak share.. Kulit Mak Long jadi ok selepas 2 bulan guna Ellfie Essence.. Tapi gambar 'after' ni dah lebih lah dari 2 bulan guna.. But makin ok dari hari ke hari..

Boleh baca whatsapp Kak Pilla dan Mak Long :)




Macam tu lah cerita dia.. Rasa happy sebab dapat bantu orang lain menyelesaikan masalah kulit muka.. Terharu bila produk dari Ellfie Beauty ni berkesan untuk orang ramai.. Bersyukur sangat dapat bantu orang lain jadi happy ;)

Banyak sangat kot perbezaan sebelum dan selepas guna set Ellfie Essence ni.. Alhamdulilah Kak Pilla tumpang happy bila kulit Mak Long dah ok sekarang ;)  Keyakinan diri pun semakin bertambah..

Ada sekali Mak Long datang office Ellfie takde secalit make up pon.. bersih sekata suka tengok.. Kak Pilla siap belek-belek muka dia dah macam pakar hahahah... Mak Long cakap "Iye, tak pakai makeup langsung pun.. tak sempat nak makeup" hahahahah siap tak percaya ni..

Masa Dhya datang KL haritu.. Alhamdulilah semua dipermudahkan.. Dhya pun takde masalah dengan Mak Long (Ibu) heheh.. Now Dhya panggil Mak Long ni Ibu.. Anak-anak aku pun panggil ibu jugak.. tapi sukahati je kejap Ibu kejap Mak Long.. Aku dengan Aza pon kelakar gak.. Memula dulu Aza panggil Kak Yang.. sebab family aku semua panggil aku Yang.. aku cakap tak yah lah sebab macam pelik hahaha.. so sampai sekarang Aza panggil aku Kak Pilla.. muahahahahah..

Mak Long with Dhya.. Bersihkan kulit Mak Long sekarang ;)


Alhamdulilah set Ellfie Essence serasi sangat untuk kulit Mak Long.. If korang ada masalah yang sama jangan malu-malu nak try ok? Kita usaha je mana tau Ellfie Essence pun sesuai untuk kulit korang macam Mak Long nie.. Now Mak Long dah pakai Ellfie Gold Serum jugak.. Dia ni dasyat sangat.. kalau cleanser ke, serum habis ke.. kelam kelibut nak beli.. takut dia nak miss sehari tak pakai.. Geleng kepala Kak Pilla hahahaha.. Takat miss sehari tak pe lah Mak Long oiiiii... 

Kak Pilla faham kalau set skincare ni ada orang tahap ragu-ragu dia memang tinggi.. Sedangkan Kak Pilla pun sama jugak.. Ingat berani nak suka-suka try?  Tapi Kak Pilla dah pakai since pegi Jepun bulan Feb 2015 kalau tak silap.. Tak pernah miss sampai hari nie.. Sampai semua cakap Kak Pilla obses dengan produk sendiri.. hahahha lantok lah, dah sesuai ngan kulit sendiri haruslah obses.. Kalau korang pun kan? 

Kalau korang baru first time nak mencuba sila cuba set Ellfie Essence ni:
Kandungan dalam Set Ellfie Essence:

Cleanser 30ml (tahan sebulan)
Toner 30ml (tahan sebulan)
Day Cream 10g (tahan 4 bulan)
Night Cream 15g (tahan 2-3 bulan)
Produk ini mempunyai kelulusan KKM, menggunakan ekstrak tumbuh-tumbuhan, selamat untuk ibu mengandung dan sesuai untuk semua jenis kulit (lelaki atau perempuan).

Mampu merawat:

Jeragat
Kulim kusam
Jerawat
Kulit kasar
Pori besar / terbuka
Kulit tidak sekata
Jerawat pasir

Harga
RM120 (Semenanjung Malaysia)
RM130 (Sabah / Sarawak)
*Free postage

Kalau korang dah memang pengguna Set Ellfie Essence ni korang boleh dapatkan Set Limited Edition sebab packaging lebih besar.. boleh dapat free Note book dan free 3 botol Ellfie Gold Serum.  Takde perbezaan ingredients dia.. cuma perbezaan saiz sahaja..

Set Limited Edition
 
1. Cleanser 100ml
2. Toner 100ml
3. Day Cream 12g
4. Night Cream 20g
5. Gold Serum 3 botol (3.5ml) 

*come with exclusive black hard box
*free 1 Ellfie Note Book with pen

Harga
RM280 (Semenanjung Malaysia / Sabah / Sarawak)


Ellfie Gold Serum
Selain tu korang boleh dapatkan Set Ellfie Gold Serum jugak.. Dalam satu set tu ada 10 botol (3.5ml).. Bila nak pakai serum ni?  Kak Pilla suggest korang pakai malam.. Sebelum tidur tu, basuh muka dengan cleanser, lepas tu pakai toner, pakai serum biarkan serum kering dan last sekali pakai night cream.  Pastu tidur macam biasa.

Kalau korang dah ada skincare brand lain pun takde masalah untuk guna Ellfie Gold Serum sebab serum ni fungsi dia ialah:

Anti penuaan
Mencerahkan wajah
Menghilangkan garis halus
Memudarkan parut
Merawat kulit rosak
Menegangkan kulit
Melembapkan kulit
Menjadikan kulit lebih berseri

Mula-mula pakai boleh pakai sehari sekali setiap hari selama 1-2 minggu.. Lepas tu dah boleh selang-selangkan..

Harga
RM130 (Semenanjung Malaysia)
RM140 (Sabah / Sarawak)


Kalau nak kulit wajah bersih, cerah sekata dan bebas jerawat sila whatsapp sekarang!

whatsapp : 013-2755197

website: www.ellfiebeauty.com

FB: Ellfie Beauty

Instagram: @ellfiebeauty

Love, 
Filla.

17 comments:

Anonymous said...

Salam,

saya pun pengguna ellfie..saya guna ellfie since october 2015..mula2 pakai kulit saya jadi teruk sgt..naik jerawat besar2 dan kulit mengelupas teruk sgt..saya ada email pihak ellfie..and pihak ellfie suggestkan saya stop dulu guna day cream dan night cream..maybe day cream or night cream tk sesuai ngan saya..so saya ikut suggestion tersebut..saya tk nk putus asa..saya stop dulu day cream and night cream..1 bulan saya just guna cleanser dan toner je..alhamdulillah kulit saya makin lama makin elok..then saya try lak guna cleanser,toner and day cream..alhamdulliah still ok kulit saya dan makin ok bekas2 jerawat makin hilang..now saya try guna cleanser,toner,day cream and night cream..nk tgk perubahan dia mcm mn..kalo dh ok semua nnt saya email pihak ellfie ye..

sheila arshad said...

filla,
takde jual loose item ke? aku ni tinggal day & night cream je. cleanser ngan toner dah habis. pelik aku aihhhh..aku terlebih tenyeh toner ke apa ntah.

Anonymous said...

Alamak... sy pakai serum ni waktu siang, so salah step lar ek... sy pakai toner, serum pastu biar kering n sapu bedak

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

huwaaaa.. cantiknya kulit Mak Long.. tapi serius, tak sangka pulak dulu kulit Mak Long ada masalah mcm tu. Tahniah, Mak Long!

Anonymous said...

sya baru 22hari pakai ellfie..memula mmg takut nk pakai, sbb kulit very da sensitive...part paling tkt nk try night cream..tp xcuba xtau kan..beranikan diri cuba juga...hari ketiga guna set ellfie br pakai night cream... bgn pagi trus rasa muka..xde kebas, gatal2... so continue pakai mcm biasa pagi tu...lepas apply day cream tu, da mula rsa gatal kat muka...garu sekali da merah & bengkak...huhu...so sya stop utk 2-3 ari....selang seli kan...mlm bila pakai night cream, siang xpakai day cream...lepas 3ari mcm tu...tgk kulit mcm xde gatal, pedih lg... cuba pakai full set...until now, kulit sya xde masalah....da boleh pakai day cream & night cream... nmpk skit la perubahan dr sbln ni...nk repeat lg nih..sbb cleanser da nak abis...terim a kasih ellfie.....

#3300

Filla said...

sheila: ada jual loose toner and cleanser (50ml each).. beli 1 harga rm55, beli 2 harga jadi rm100

anonymous: ye setiap orang berbeza-beza penerimaan kulit masing-masing.. ada yang langsung takde rasa apa-apa tup tup kulit makin ok.. ada yang jenis rasa kering sikit lepas tu ok.. ada yang rasa gatal mengenyam sikit tapi memula je.. nanti ok.. cuma kena sabar dan tau nak slow kan yang mana.. inshaAllah akan ok nanti..

izan said...

sy br nk try.. pilla,kulit sy jenis kering n jegarat skit2. ok ke? dh wasap nk beli tp xbank in lg duit. hrp sesuailh dgn kulit muka ni..

ezan said...

utk kulit muka kering sesuai x? sy br nk cuba guna..

izan said...

utk kulit muka kering sesuai x? baru nk cuba..

Akak Kembang said...

Fullamak...cantik dah maklong...kelakar akak ipaq pggl pila kak pilla...yelah muda lagi...rasa nak cuba plak elfie ni...sesuai utk umr 15 tahun x

Cik Kiah said...

Filla nak tanya...yg day cream tu mmg tekstur kering sikit ye? Agak jenuh jugak nak sapu kat muka bagi rata. Atau Cik Kiah ke silap pakai?

kakee jalan said...

Filla... lelaki bole pakai produk ni x?

kakee jalan said...

Filla ank lelaki akk ade masalah jerawat. Boleh dia gunakan produk ni ke?

kakee jalan said...

Filla... lelaki bole pakai produk ni x?

Filla said...

kakee jalan: perempuan dan lelaki pun boleh guna, takde masalah ;)

Cik Kiah: Cara dia, lepas toner (masa muka tengah lembap) boleh ratakan day cream kat wajah.. jangan apply masa muka tengah kering susah nak rata ;)

Akak Kembang: ye budak sekolah menengah pun ramai yang mak belikan bagi pakai..

izan: muka kering or berminyak boleh cuba pakai ellfie, sebab ellfie essence melembabkan kulit, bukan membuatkan kulit lebih berminyak.. so kering ke, berminyak ke or even combination skin (berminyak di TZone area) pun boleh guna..

Norliana Abdul Rahman said...

COD Shah Alam, Subang Jaya, USJ dan Glenmarie. Free postage seluruh Malaysia setiap hari. WA 012.293.7670 segera!

Nadya Honey said...

Cod kuantan. Free pos,free cod.013.219.2855