Monday, January 18, 2016

PARIS-LONDON

 Pitam tajuk entry pon haku confuse nak buat Paris Part 2 ke London Part 1 ke.. hantam jelah takde sapa kisah pon tajuk je kot ;)

Sambung balik entry yang tergendala haritu ok.. Hah tempat ni memang syok sangat nie.. Tempat-tempat macam ni Kak Pilla paling suka pegi.. Ada jual macam-macam benda pelik yang jarang kita tengok kat negara sendiri.. dari food, candies, coklat, cookies, doll, cheese, accessories eh macam-macam lah jual..




 Pastu geram sebab kedai dia semua comel-comel untuk 1 unit.. Otak aku masa ni asyik pikir wow kalau Ellfie dapat booth macam ni.. dengan cuaca sejuk macam ni.. mesti best boleh deco-deco kedai hahahaha... diorang ni memacam diorang boleh jual.. penggulung rambut pon nak amik 1 lot kedai jugak..

 Aku jarang membeli bila jual food / cake/ candies sebab tak suka sangat manis.. tapi aku GERAM tengok benda yang comel-comel camni.. 


 Eh kedai jual baby pon ada hahahah.. comel kan?

 Siapa ada bawak budak-budak boleh gi naik ni.. tapi harga meletop lah hahaha

 omak kau tekojut den.. 

 tempat ice skating pon ado.. tapi tak besar sangat lah.. 

Win bawak anak-anak dia masuk sini.. Aku Elly Radie semua duduk tepi dalam kesejukan ;)

 Comel kannnnn.. suka amik gambar.. nasib tak kena halau dengan mat salleh jual nie hehee

Askar bersepah-sepah kat sini.. makin banyak askar, makin banyak gambar kitorang berdua.. hahaha 

Eh romantik sangat nie.. 

Pastu kat area banyak shoplots tu Kak Pilla nak gi toilet.. Toilet susah sikit lah kat negara diorang ni.. Tak macam kita, bersepah-sepah toilet.. Dah lah aku bawak duit 1 euro je kot..  diorang semua tunggu kat luar.. Kak Pilla masuk dalam ni.. cari2 nampak lah ni.. tapi macam serba salah.. ni kedai jual barangan toilet ke memang toilet ni???

Luxury restroom wowwww.. Aku masuk dengan Yaya.. pastu mamat kulit gelap tu cakap 2 euros ke apa.. what???? sekali masuk RM12 wow gempak gila nie.. terus aku keluar balik sebab duit tak cukup.. buat malu ongkampung guwe je.. tensi tau.. keluar mintak duit lagi kat Pak Radie.. Pastu masuk dalam balik dengan Yaya.. pastu ntah apa-apa toilet lawa la kebabom.. tapi senyap sunyi je.. paip pon takde.. mamat tu duduk depan toilet wth??? Ko ingat apa aku boleh buat dalam toilet tu kalau ada orang tunggu kat luar pastu suasana sunyi sepi.. nak bukak paip bagi cover line sikit pun takde paip.. Eh sakit hati.. aku bawak air je sebotol.. pon boleh lah muahahaha.. 

masa tu terus rasa #ilovemalaysia #improudtobemalaysian

 Masa ni rasa happy campur terharu.. Sebab birthday Win ;) pastu Kak Elly, Yaya and Ameera lari-lari dari belakang terus peluk Win kat depan.. Auwwwww tersentuh hati Kak Pilla.. terus pegang tangan Pak Radie.. Paaaa rindu kat anak-anak hahahaha.. emosi pulak haku hahaha..  

Dah nak tercabut kaki berjalan.. balik tu singgah makan jap.. Ok sorry ni gambar malam pertama hahahahah.. padan muka simpan lagi gambar lama-lama aku pon dah pening.. so kita macam reverse sikit ke belakang ok? hahaha ada ke blogger camni? Nasib korang lah ye..

 Kat sana walaupun mahal, tapi portion dia besar gila.. ala-ala burger tapi dah besar pinggan.. Terus aku bawak gi kaunter mintak dia potong 4.  Tak muat mulut ai nak telan bagi perabis..

Dia ni kalau burger memang licin.. macam bela jin.. 

Pastu singgah kedai nak cari apa-apa sebelum balik hotel.. Aku makan 1/4 je burger aku tu.. lain bungkus.. 
Kesian pulak homeless nie.. Pak Radie tanya "awak nak makan lagi ke burger tu bawak balik hotel?" Terus aku geleng-geleng.. takpelah kita bagi je dia.. happy dia dapat makanan..

 Sampai hotel kitorang terus tanya if diorang boleh arrangekan transport untuk ke station untuk kitorang nak ke London tu.. Oklah 21.49euro.. Settle masalah ;) 

Ok itu kejadian makan malam pertama yang lepas gi Eiffel Tower tu muahahahah..  Ni dah masuk balik hari kedua.. 

Balik hotel... anak-anak Elly and Adik Elly tinggal.. kitorang keluar lagi merayap..  sebab kitorang ada order Nasi Lemak Paris yang fofular tu.. so dia cakap boleh hantar pukul 9:30 malam kot.. Kitorang sambung lagi merayap berempat..


 Ada ala-ala kedai RM2 hahahah.. Pak Radie dengan Elly beli kasut kain.. yang boleh berjalan dalam rumah.. Very the Poyo.

 Tengah jalan tu Eh Eh?? Hard Rock hahahahah.. tak expect pon hotel kitorang walking distance je ke sini.. Bagussssss!! sebab aku suka kumpul bear mana-mana negara aku pegi.. rezeki dapat jumpa HR kat Paris muahahahha..

 Settle beli bear and fridge magnet jom keluar.. Kang orang nasi lemak sampai..


 Pak Radie ni boleh tahan.. letih aku melayan dia nak bergambar.. 

Win cakap cepat jalan.. lagi 1/2 jam budak nasi lemak tu mesti sampai.. Rupanya dia salah tengok jam.. lama lagi ok.. dekat 1 jam lagi baru Nasi Lemak Paris sampai.. choiiiiii.. yang aku dah seret kaki.. pastu haus gila.. aku teringin gila nak minum fresh orange malam tu.. tolong.. penah tak ko rasa haus dan bayangkan fresh orange? memang kau nak masa tu jugak.. tak leh tunggu lagi.. Pak Radie dah jeling.. Win dah berzikir "Pilla Pillaaaaa Pillaaaaaa" sekali jumpa cafe.. jom kopi.. Aku tanak kopi aku nak fresh orange jugak.. pastu ada!!!!! Yeayyyyyy i open table malam tu belanja minum sebab duit euro banyak lagi.. esok dah guna pound.. wow bajet kaya sangat nie hahaha.. 

Maka minumlah kitorang kat situ.. Pastu Win order Cafe Latte.. minah salleh tu tak paham.. adoi leceh betul.. Cafe Latte dia tak paham.. cakap Mocha Latte pon dia tak paham.. tapi dia angguk.. pastu dia serve apa kat Win? Here is your Latte.. Latte tu susu kahkahkah.. terpaksa Win mintak black coffee satu.. campurlah kau sendiri susu dengan kopi.. Settle minum kat tempat sejuk beku tu terus balik hotel.. sejuk ye duduk kat luar bersejuk-sejuk minum fresh orange.. hebat.

 Nilah dia Nasi Lomak Paris.  

Kitorang order:

Nasi Lemak Ayam Goreng 5
Nasi Lemak Sambal Udang Petai 1
Nasi Lemak Sambal Udang 1
Nasi Lemak Kosong 2

Total 69 euro.  Kitorang ni dah gila agaknya order kemain banyak.. hahaha.. dah lama tak makan nasi lemak order tak ingat dunia.. rupanya portion dia besar gila.. boleh share sebungkus tu dua orang.. Tengah lapar makan ni memang sedap lah.. cuma petai dia bukan petai macam kita kat Malaysia ni.. dah macam bean pun ada.. takde bau and rasa petai.. overall sedap je..

Esok pagi check out terus ke station untuk ke London.. Ok kat sini yang lama sikit sebab ada guna passport.. dia punya security check pon boleh tahan ketat dia.. tanya soalan banyak.. why do you wanna go to london? where do you stay in london? husband and wife? bila dia tengok muka aku je dia kata ok u can go.. muahahahahhahahaha..


 Lama gak kitorang kat sini.. Oh ada Kak Elly snap gamba Kak Pilla dia cakap macam anak beruang.. muahahhahahaha.. Aku kalau tido takde hal.. berdiri pun aku boleh je tido.. 

 Ada small cafe kat dalam train... Paris ke London rasanya 2 jam kot.. 

Sampai je terus amik cab ke apartment.. tapi kena amik 2 lah.. kitorang pecah dua.. Apartment kat London Kak Pilla yang pilih muahahahhaha.. Terus rasa nak biru muka bila google balik omg macam jauh je dari city centre mampos aku.. Bila diorang tanya apartment ko pilih tu dekat kan dengan tube semua tu? Dekat!!!!!! memang lah dekat tapi nak ke town jauh muahahahahhahaha.. aku diam je hahahahaha..

 Naik cab takdelah jauh sangat heheeh...

Eh oklah tu nanti kita sambung ok? Ai is penat.

Bye.




Love, 
Filla.

7 comments:

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

terliur pulak tengok nasi lemak.. laparrr

Saniah Ahmad said...

syiookk nya kak pillah,,, ^_^..

Nurizzah Majif Biz said...

Ala kak pilla..pendeknya..huhu x puas baca..

Carl Dani said...

bestnya.....nak juga pergi...

Carl Dani said...

bestnya...nak juga pergi.

HasnulYakin Mohammed said...

Wow !

nasilemakparis said...

Thank you kak for your support.petai we bring from kl.but mungkin dah frozen hilang rasa.will take note on that.😘😘