Thursday, January 21, 2016

AKTIVITI WEEKEND.

Good Morning :)

Wow rajin update blog hahahah.. Actually ni gambar-gambar hari Sabtu dan Ahad lepas.. Office Ellfie busy sikit, ada accountant datang dan ada few benda nak discuss so kena lah turun sana.. 

Sekarang ni boleh dikatakan hari-hari pakai matte lip cream fame cosmetics.. Katanya product sendiri, haruslah support lagipun sukaaaa colour-colour dia.. Ada 5 warna boleh tukar-tukar 5 hari semua kaler lain-lain heheheheh.. Yang Kak Pilla pakai ni Code Desire.. Korang kalau pakai Desire ke atau lain-lain code dari fame cosmetics tu jangan lah apply sikit-sikit.. Camne nak nampak kaler nyerrr heheheh.. Apply je betul-betul ikut bibir tu.. sebab nak apply senang sangat sebab dia creamy.. biarkan dia set dalam tak sampai seminit.. pastu dia terus jadi matte.. tu yang ai suka tu ;)

Korang pun tau kan kita ada Code Desire, Party, Fuschia, Nude and Candy.. Tapi 3 warna (Nude, Candy and Fuschia) dah sold out.  Ramai tanya bila boleh order kaler-kaler yang dah sold out ni?  Berita baik korang boleh order esok 22 Jan 2016.  Simpan no ni.. nanti whatsapp 013-3760466.  Save dalam henpon memasing ok?  Harga RM29 je youolls.. murah gila kot kan?  Hasil kebabom macam brand international tu hahah.. takleh sebut kang kena saman ;)

Ok sambung lagi borak.. 

Kitorang ni kan suka makan.. Lepas dah sampai area office terus semua masuk kereta Kak Pilla kitorang gi breakfast kat Coffee Bean Ampang Point.. Kalau gi sana dah tau dah apa nak order.. bebalik pun itulah aku order sebab sedap.. siap coffee pulak nyammmm slurppp..

 Sedap ;)

 Kak Elly pon obses hahaha.. Dah tak nampak dah lipstick-lipstick branded dia yang lain hahahah.. Yang dia pakai ni Code Party.

Kak Peej tak dapat diambil gambarnya sebab tengah menikmati hidangan jangan kacau dia..

 Jomlah kita masuk opis banyak kerja menanti ;)

Settle kerja dalam pukul 6 petang terus chow balik rumah..

Pastu Ahad janji nak keluar dengan Atok and Wan.. keluar sekali jugak dengan Auntie Rabitah and Uncle Rosli.  Ingat nak tengok Dilwale tapi lama sangat sampai 3 jam.. Cancel lah.. dengan bawak budak-budak lagi leceh..

Pak Radie dengan Win husband Elly takde masa nie.. Diorang ke Guangzhou.. Barulah aku tau sedih rupanya bila berjauhan ni hahah.. muntah.  Tapi hari-hari berwhatsapp lah.. Tapi budak-budak ni happy jugak apak dia takde sebab boleh tidur bilik mama beramai-ramai.. Amaani lagi best.. hari-hari tanya berapa hari lagi papa nak balik? dia paling seronok dapat tidur bilik mama ;)

 Gigi 3 batang dah takde hahaha.. selalu dia pandai senyum tutup mulut.. kali ni terlupa lah tu nak cover ;)

 Happy betul semua dapat jalan-jalan dengan mama ;)

Ternyata mama lagi best dari papa muahahahahahahah

 Anak daraku Kasih Aleeya.. Kejap je dah 11 tahun dah dia.. Now Kasih dah takde merajuk dan sentap macam dulu-dulu.. Kan kalau dulu aku panas je dengan dia.. Tapi sekarang ni Kasih paling close dengan aku.. Yang lagi dua orang tu close dengan Papa.. Walaupun close kadang kitorang begaduh jugak hihihi.. Mak dengan anak perempuan memang camtu kan.. Budak-budak dah besar dia dah tak suka kena bebel.. Tapi kalau buat perangai memang aku bebel je.. terus muka ketat.. eh melawan eh?

 Kasih paling suka sport shoes dengan jam.. Dari dulu kalau gi jalan memang dia ajak masuk kedai kasut dan jam je.. Tapi benda-benda lain pun jangan offer.. dia paling pantas sekali hahah.. 

 Aleesya paling ngam dengan Tok Rosli... Tapi ada sekali dia merajuk sentap sebab diorang naik escalator sesama.. pastu dah nak sampai Atok Rosli dukung dia.. Amboi hangin dia sebab dia suka part last nak langkah tu.. Orang risau lah dik.. Terus dia jeling sambil peluk tubuh tanak kawan Atok Rosli dah hahaha..

 Kasih pow mama headphone ni.. Nasib RM10 je.

Pastu kitorang gi makan kat Teh Tarik Place dalam IOI Mall tu..

 Kasih makana nasi kerabu.. Eh sedap lah nasi kerabu kat sini.. Tapi telur tu macam telur rebus tak masin pulak.. tapi best korang leh try nasi kerabu dia :)

 All of us.. Thank you bibik amikkan gambar heheh..

Pastu dalam kul 3 kitorang gerak dulu sebab budak-budak ajak gi ToysRus.  Selalu apak dia yang layan benda-benda macam ni.. aku memang pemalas masuk sana.. Tapi yelah sian pulak.. 

Aku cakap dengan Wan, dengan papa boleh, dengan mama jangan harap.. boleh tengok je beli tak boleh.. belambak dah mainan kat rumah..

Last-last semua tiga-tiga dapat bahagian masing-masing hahahaha.. Wan tanya apa cerita? kata takkan beli apa-apa muahahahaha..

 Kasih dapat apa benda tah macam head band buat sendiri tu.. 

 Dia ni memang suka drama sikit.. Begaduh je dengan Amaani.

Dah dapat sorang satu pun gaduh.. Urut dada makkau bawak tiga-tiga sekali keluar.. 

Itu je aktiviti Sabtu dan Ahad.

Nanti kita borak lagi yer.. Tata.



Love, 
Filla.

12 comments:

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

amboi.. seronoknya memasing yaaaa

Chekgu Azrine said...

bestkan weekend dengan family...syiok!!!

Anonymous said...

kak. tu kedai kasut apa yeee. plis shareee :) thanks kak pilla

FadMN said...

saya pun suka lipstik tu.dah beli nude & candy :)

Filla said...

tak ingt nama kedai, tp dekat sebelah lazo diamond tu kat ioi mall putrajaya.

Filla said...

tqqqqq!!!

Filla said...

besttt!!!

Filla said...

dgn mama mestilah best muahahha

Akak Kembang said...

hahahaha....opkos dgn mama lg best wpun mama suka membebel

alia farhan Said said...

Bestnya mainan diorg tu kak pilaa

miss eimanhikmah said...

seronok la diorg ni jalan2..

Anonymous said...

pilla,lipstik 2 selamat x untuk preggy?bhn digunakn selamat x?