Monday, June 28, 2010

SISTERS....

Sorry la yer korang semua... al-maklum lah... mengandung 9 bulan.. hazab dia.. korang pon tau.. aku kan kaki ngadu.. muntah maggi keluar kat idung pon nak ngadu *maluuu* hahah... dah lah tu... hazab bersalin lain plak lagi... so kalo blog haku ni dah mcm blog mak-mak.. korang terima jeklah yer... yerlah.. dah aku teperuk jer berpantang.. nak hapdate citer lain mende nya.. balik-balik citer anak ler... Nak upload muka aku pon.. baik tak yah lah.. kang ngucap panjang plak korang kang.. heheh.....

gambar-gambar ni pon gambar haritu... baru sempat cilok dari fb Mr. Mama Pak Radie.. baru prasan.. gambar-gambar Kak Kasih ngan Baby Amaani berdua2 tak tepek lagi kat sini... so sila lah jamu selera...

alahai.. x kosa aku nak buh watermark..penat okeh.. hah.. muka Baby Amaani mcm muka saper?? aku kan?? aku kan???? mata sepet sket dari kakak dia kot.. mulut memang skali dia nganga.. kelam kabut ler beterabur semua orang.... kening pon nipis sket dari Kak Acih.. Kasih tu kening lebar..hahahah.. dah beso.. pepandai ler ko ejas sendiri..haha...

paling hebat pon.. aku bagi dukung mcm ni jelah... kang tegolek plak adik ko kang...

hari tu lupa nak tepek info Kasih Amaani... Amaani pendek sket..51cm, kakak dulu 54cm..

tunggu beso sket.. nanti haku nak picit white head dia..hahaha... *zalim giler*

Kak Kasih and Baby Amaani

abaikan idung Acih.. lepas kene gigit nyamuk!!!

seronoknye anak dah dua orang nie.. cewah.. nak sedapkan hati ler tu.. sok dah beso sikit habis lah korang bedua nie... kalo dulu singa betina.. lepas ni mak ko ni jadik langsuir plak.. skarang dok umah nenek.. Acih memang terselamat lah dari aku... garang-garang manja jer.. lemak dia pon dah kemain byk lagi dah.. aku diam jek... takut aku tepekik2 kang bentan plak... tak pon meroyan plak.. balik putrajaya sok.. ko siap lah Acih!!! melawan mmg aku jentik jer mulut tu...

Alhamdulilah buat masa ni aku memang fully bf si Amaani nie.. mungkin sebab tu jugak dia tak kene kuning... ada sikit jer.. tp skarang dah tak de.. berkat susu ibu kot.. cuma aku tatau asal dia berak cair jek.. tensi tul... maka aku tak dpt lah nak makan segala jamu-jamu ke, herbal tea ke.. halia or lada hitam semua kene jaga-jaga.. so aku cuma bengkung sambil tepek2 paste kat perot tu.. ngn lulur2 panaskan badan.. mandi herba... itu jeklah.. bertunku pon moden, guna bantal panas..hahah.. nak buat cemana??? demi anak... x leh lah nak ikut hati nak cpt kurus nak gasak semua.. Acih dulu no hal.. sental aper pon dia ok jer.. Amaani ni tak tahan sket.. ciritt plak..aku cuma telan jeli gamat jek.. sedap gak rasa dia..

start weekend depan aku dah balik umah sendiri... sebab Acih dah start sekolah balik July nie.. sayang nak cuti lagi sebulan... lagi pon aku rasa aku leh handle Amaani.. alah dah anak no. 2 ni.. ok jer kot.. Acih plak sejak aku dah bersalin ni.. close sikit ngn Pak Radie.. dia pon paham aku ada baby nak kene jaga... tp tensi aritu.. aku tanye dia... "Kasih, kesian mama kan? tak dapat ikut Kasih ngan Papa gi jalan-jalan"... pastu tau Acih jawab apa???? dia kata "yelah.... mama duduk jelah kat rumah, mama mana boleh keluar lagi... mama kan GEMOK lagi"... bak halilintar memanah kepala hotak aku ni hah...

ok lah..nanti kalau ada citer lain aku citer lagi... orang dalam pantang mana boleh menceceh byk2.. kene tidoooooo byk2.. ;)

EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

18 comments:

mannira said...

ha..ha..ha...lawak gila acih..ha ko dia bg sedas...

iswatie "colours of life" said...

mboii acih mulut x ada insurans....tahan sabar ja lah...nasib dlm pantang

Syarmimi Amira said...

muke bby amaani cm kak kasih la. comel :)

E K A said...

ei...comelnya

Chooyaya! said...

Acih tu mengikut petah mcm saper la eh? Hahaha. Aku rasa mcm mak dia,

JMR said...

hahaha..mama gemok lg ker acih??:-p

azdra-azdra said...

amaani sebijik cam kasih baby kan? takper fil.. perkataan gemuk tuh ok lagik.. dari kena perkataan buduh dan gedik.. owh.. aku mmg nak jer cili mulut izzah tuh..

chaiyokk!!.. leh punya.. anak no 2 nih, dia punya staminanya lain sikit.. and we know what to expect.. berak cair? imie dulu pun berak cair.. tp bidan kata normal..

nnt jgn lupa bg add kat aku k..

Mimy Hamid said...

comei giler anak ko fila...dua 2 tembam...baka sapa ni..ko ngan pak radie slim river jekk

mummy_ayu said...

ha ha ha..lawak la ko filla..dulu singa betina, ni nak jadi langsuir plak..ha ha ha..

happy2gether said...

Filla, syasya pon kalo blk kg bukan main manja lgk...lgk time aku pantang dulu kat ipoh, dia lek jek. Xpe x leh mkn jamu2 ni lgk, yg penting anak sihat, nanti pas dia dah okey sikit baru ko amik sikit2...apapon semua pengorbanan berbaloi punya...;-) take care filla....

mamamarissa said...

acih, sebelum mama bertukar jd langsuir...baik acih bagi berdas2...hahaha!!! mama gemuk lg...sabar jer la :D

anyway, comel sungguh si amaani nie...and so acih la muka dia...muahssss

Liyanaroxx said...

hahahaha...adeh! sakit perut gelak ayat last tuh!!! ;)

ejea aziz said...

alolo comeynye amaani..ni kes citer adamaya ke apa ni..hehehe..
amacam pantang 2nd baby lainkn..huhuhuh..
sabo je la statement acih tu..
bb bf memang normal tu..paed den ckp..ari tu pn samo gak..xpe2..kalau ko nk mkn jamu kurangkn dos..insyaallah ok

Erin-mummy Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

Kak dilla teruskan b/feed baby tau. Sgt2 baik. Jgn campur FM dulu tau.. teruskan selagi terdaya...

Baby saya masa baru lahir, mmg tak kena jaundice pun.. berkat menyusu badan ni rsanya...

Pasal berak cair tu.. jgn risau, tu mmg normal sbb kandungan susu ibu tu mmg mulus dan halus menyebabkan baby berak pun senang dan mudah. Tu bukan kategori cirit kak..tu mmg normal...

RaFFLeSiA MeRaH said...

hehehehe...suke baca penulisan si ibu...kelakar dan menghepikan....

Nadia Is Cute said...

Erin is right. If you BF, memang dia kerap buang air besar, memang cair, memang kekuningan. Sebab susu ibu is very fine, senang masuk, senang keluar.

Keep it up!

Lenny said...

hehehe... comel la acih.. tapi.. mulut anak aku pon bley tahan gak laser.. cuma dalam keadaan tercover lah... contohnyer..

"mummy, kalau mummy makan banyak nanti kalau mummy gemuk tak cantik sangat la kan... cantik la juga tapi tak cantik sangat..."

aci? hahahahha.... saiko okeh!

ps# weih white head tuh nanti dier ilang sendiri laa.. jgn ko gatal nak picit plak!

pHat sUe said...

amaani baik sgt!! pung pang pung pung gossip pun dia tak bangun, bangun :P muahhhh dia.

beb, aku tak bani pegang ari tuh :) * pecah rasier aku *