Wednesday, June 02, 2010

Rumah baru yang tak siap lagi...

Ini bukan umah baru saya.... tapi umah baru mak ngan apak saya.... maka dengan rasminya semalam (Rabu) 2 Jun 2010 adalah hari terakhir mereka mendiami rumah di Ampang... huhuhukkkkk... sangat sedih dan hiba meninggalkan tanah tumpahnya darahku kan? cehhh dan2.... takpe.. saya dah luangkan 2 malam baru-baru ini utk tido di rumah Ampang... maka penghijrahan itu sangat perlu demi kebaikan... doakan yang terbaik untuk keluarga saya ye...
Good Bye Ampang!!! (huiii perot aku macam nak temasuk dalam bakul tu) oh bakul tu nak buat isi baju baby nanti.. gitewwww.. Semangat tul mak kasih nie..heheheh...
pintu masuk and sliding door... tu kat belah kiri tu kasi tutup habis.. sbb byk sgt lah plak cermin kat umah nie.... mati kayap nak beli curtain.. hahahha...

ok ni kat belah tepi umah.. byk lagi yg lom siap... tapi still kene pindah masuk..sbb buyer umah Ampang tu dah nak umah dia tu... lagi pon tu pon dah tangguh sampai 2 bulan haritu.... nasib dia jenis consider jugak!

ini main door

ini tangga.. yang atas tangga tu bapak aku..huahahha..

setakat ni grill dah siap pasang... lampu, kipas, aircond pon dah siap kot pasang... tgh tunggu projek kitchen cabinet dorang nak pasang plak.. blakang tu pon (wet kitchen) dah siap renovate.. tutup habis jugak..sbb mak aku takut nak memasak ala-ala open air.. kang byk plak 'mende' menjenguk dia time masak!!! heheheheh....

yang bestnye umah nie.. master bedroom adalah di tingkat bawah.. tu yang kat ada orang baju merah tu... tu master bedroom... yg ada orang lagi satu pintu tu terus keluar ke toilet yang attached ngn master bedroom, tapi ala-ala open concept.. giler dow.. siap ada fix window transparent.. so kalo berak leh lah org dalam bilik nampak.. fiwitttt!!!

oooo.. yang tingkat atas ada 3 rooms... room yang ada budak kenit kat tingkap tu room Busu... aku suggest room Busu ni letak curtain yg semenggah sikit.. sbb dari Hall boleh nampak tingkap tu...

cakkkkkk!!!!

belah kanan tu akan diletakkan kitchen kabinet dan breaksfast counter utk seperate kan dengan dinner hall... dinner hall ke??? ok plan memang nak letak meja makan pon...

cakkkkk!! ini another sliding door.. umah nie ada 2 sliding door.. yang ni kat belah tepi... maka mak aku tersedu-sedan pegi membayar duit tempah langsir hari tu.. tapi aku mmg recommend lah kedai curtain tu!!!! lawa-lawa okeh... nama dia 'Rama-Rama'.. shoplot area kat TESCO Ampang... InsyaAllah aku ada duit.. akan menempah langsir disitu juger..hihihihi.... kain yang harga RM70 dia leh bagi 50%.. so dapat lah semeter RM35... dan aku rasa bukan dia main bagi jek discount.. sebab kitorang dah survey kat Macy, kat banyak tempat-tempat lain.... material langsir yang 'berat dan jatuh' mcm tu memang mahal.. tp situ murah jugak... lawa-lawa... ok sudah... berhenti promote kedai langsir....

my peberet ceiling lamp!!!! sbb ceiling umah ni jenis tinggi giler... dan luas.. so lampu kene lah amik yg 'meriah' sikit..takkan nak amik lampu seketul jek... (abaikan model lampu)

so, ada 2 set lampu yang sama..... boleh di beli di kedai lampu sebelah-sebelah Tesco Puchong... building kaler hitam (shoplot)... nama kedai sowiii luper plak!!


tapinyer kan.. apa yang buat Mak Buyong pon rajin turun naik ENSTEK nie... mestilah bersebab!!!!! dua gambar yang mengujakan di bawah.... hehehehehe....

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



cakkkkk!!!! Cendol Enstek yang jual kat van bawah pokok tuuuu... siap ngan rojak okeh!!!!!! terliuqqqqqq mak!!! selagi boleh tala yang berais-ais nie... tala habis-habisannnn.. sok dah pantang.. meleleh2 plak air liur tgk ais...



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

13 comments:

notti netti said...

humakkk aiiii lawo nye umah parent ko.....kagum..kagummm....

JMR said...

abaikan umah besar tu..best lepak umah parent gitu..

tapi yg lg best, rojak tu!!! meleleh air liur...

a tale 2 remember said...

cantiknya rumah parent akak...best2! :)

genny da bomb said...

lawa la umah parent buk pilla...kompem nnti buleh jadik showhouse nih..huhu..nmpk luasss

emy/mamasuri said...

wah ..cantiknya..
bila lah aku nak beli umah sendiri ni..
jelos2..

Sham Ummi Echa said...

cntiknya umah makpak ko.. besnyer dpt dok situ.. pas renovate msti tmbah cun kan

Mimy Hamid said...

tak sabar aku nak nengok umah baru mak ko ni siap...

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

wah cantik betul rumah ni walaupun blom siap sepenuhnya.. aku leh bayangkan memang cun ler nanti ..

ni kat area mana ni..

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

giler besarrrrrrrr siot rumah ur parents!
bgus idea letak master bedroo m kat bawah...easier for them kan :)

u mesti merangkap interior designer dia kannnnn :D

chentahati said...

filla... teruja bnor nengok umah mak pak kamu ni... sgt chantekkkk!!! meleleh ayaq liuq dah ni... ada lagi fasa nak bukak tak area ctu?

j0j0_bdiN@ said...

besor nye rumah~
boleh la datang raye~~

::The Shopaholic Tauke:: said...

cantek umah nih..kat mana ni?best tuhh

Anonymous said...

congrate sis!!!Alhamdulillah..kasih ape plak lpas ni??