Tuesday, June 22, 2010

Kamu berdua Kekasih-Kekasihku... eh jiwang plak...hehe

gambar ni saya cilok dari Blog Moon.... saya tak sempat lah nak edit2 gambau.... so boleh lah ke blog Moon untuk tengok Acih Jr....

InsyaAllah nama adik Acih nie akan kekal sebagai KASIH AMAANI... spelling tak sure lah pulak sebab lom gi register... heheh..memandangkan semua anak-anak buah dah dok panggei mcm tu.. maka teruskan jerlah begitu... dah tanyer Pak Sedara imam..hehe.. dia ckp nama tu ok.. x de masalah.. so kita proceed.. maksud nama tu CITA-CITAKU dan KETENANGANKU... dengan harapan baby Amaani selalu tenang...dan mama ngan papa ngn kak Acih pon selalu tenang jer tengok muker iyerrrrrr yang tenang tu.. heheh... oh kisah nama nie.. Kak Acih yang bersungguh-sungguh nak nama nie... mebi sebab dia pon turut sama melayan citer Adamaya!! giler punye pengaruh tv... pastu baru-baru ni tanak Kasih Amaani.. nak suruh bubuh nama Lisa Surihani.. boley?????? huahahahah....

aku pon dah saiko2 Kak Acih supaya sayang adik dia... mcm semalam...

Mama: Kasih, dulu anak mama sorang je... nama dia Kasih Aleeya... sekarang mama dah ada dua orang dah yang mama sayang... Kasih anak mama nombor satu, Amaani anak mama nombor dua, so mama sayanggggg sangat dua-dua.. tak moh gaduh-gaduh ok? selalu sayang adik yeh?

Kasih: Okkk... Kasih anak mama kesatu... Amaani anak mama kedua!!!


ok dah habis dialog... pastu semalam lepak kat bilik my PIL... baby Amaani sleep kat tengah2.. aku dok ngadap dari atas katil... Kak Acih tengah main-main lari sekali dia lupa kot baby kat situ.. dia lari memang betul-betul pijak kat baby... aku bajet mmg tepat2 kat baby!!! YaAllah bederau.. rasa berenti napas aku kejap.. rupanya dia pijak betul-betul tepi baby.. dia sendiri pon tekejut... sib baik ler Allah tu lindung..sakit jantung aku... pasni kene alert skit... takuttttt aku.. tapi aku tak marah lah.. cuma cakap suh dia hati-hati lain kali..jangan main redah jer... tengok sikit adik ada kat mana.. kalau tepijak cemana???

Acih merajuk.... terus lari masuk bilik... diam je... pastu aku gi saiko dia...

Mama: Mama tak marah kasih lah... mama takut kene kat adik jer... Kasih hati-hati jelah..nanti sian adik sakit....

Kasih: Mama bukan anak Kasih yang kesatu!!!! Mama bukan anak Kasih yang Kesatuuuuu..... jangan cakap dengan Kasih!!

Fuhhhhhh... nasib aku tak meroyan!.... dah ler cakap tebalik..hahah... tapi nasib Acih bukan jenis pendam lama-lama... dia ckp jer.. now dia dah ok.. rajin gak tolong jaga adik.. tolong buang diapers, tolong amik itu ini... thank you Acih... we love you forever lah... mintak2 bila dah ada adik nie.. perangai dia tak mengada-ngada... biar dengar kata sikit... ;)









EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

23 comments:

munira said...

hahaha,tak pasal2 kak filla jadi ank kasih pulak.
lawak la acih ni!
congrats for the newborn :)
semoga mmbesar menjadi anak yang solehah.amin

JMR said...

heheh..cumel je acih yg dialog ke dua tu..terbalik lak..

ratna said...

ha ha ha.. acih..acih.. kelakar la pulak bila dia ckp terbalik-balik. senangkan filla bila anak kesatu tu dah besar pastu baru dpt anak kedua. boleh mintak2 tolong itu ini.. kalau anak kesatu tu kecik lagi..mmg payah..kita ckp apa pun faham tak faham jer..

mamamarissa said...

anak kesatu...acih acih :D

anyway, sedap nama amaani tue..sesedap pipi empunya nama...muahssss

C!kpuanmuda said...

hohoho... adoila acih... bila dah emo.. cakap pun terbalik..

-butterfly- said...

:: wah..
:: akhirnye melekat jua name Amaani tu..
:: well done kak Kasih!!
:: hihi... Moga2 Kasih akan jg adik Amaani elok2..
:: amin..

^izzah_fendi^

melin melinda said...

My son yang baya Kasih pun sebut kesatu..penat train dia utk sebut pertama instead of kesatu tapi still jugak kesatu ...kesatu..kesatu...hehehe

Liyanaroxx said...

adeh...kasih nih majuk jerk trus ayat jadik tunggang terbalik! hahaha...Kasih Amaani?sedapnya nama...maksud pun baik..oklah tuh kak filla! ;)

Aleeya Zailan said...

hahaha.... soo funny la acih! ehh btw filla... sharing laa sket, u ada amik mana2 confinement lady x? if ade bole laa suggest kat i... tgh mencarii nihh :(

Sue said...

ehehhe cian kasih. tu la dia da biasa sorang2 lari sana sini.. sentap la dia bile kena tegur, kan. damia dulu pon camtu, pastu buat perangai yg bole membuatkan ibu naik antu. ehheheheh.. mmg kena byk sabar la kalo berpantang dgn anak yg baya2 kasih ni

NUNU EERA said...

hehe.. cakap telabik ke?? da pandai nk majuk2..

lily_lolypop said...

comeeyyyy nye baby niee...ske!!!!

lily_lolypop said...

comeeyyyy nye baby niee...ske!!!!

Filla ~ Kasih Aleeya said...

to all: tq tq :)

Aleeya Zailan: i urut ngan Kak Min Sek 7 Shah Alam.. no dia: 012-3179316... tp urut jer.. dia tak mandikan baby or buat tunku2 tu.. kalau nak list leh mintak list tu kat hospital DEMC.. ada bih kurang 30 nama and phone number tukang urut ;)

Raisah @ echah said...

cumelll!!!!!!!!!!!!!
congrats akak!

tetibe berpeluh2 gak teringat bersalin. haha

Jasfyra said...

comey je kasih ckp kesatu tuh..hehehe..pengalaman saya lak bila ada 2 anak, camtu gak masa mula2 dulu.lama2 dia ok la..eh,tp xgak, kadang2 ada gak jeles menjeles antara satu sama lain..pening dibuatnya.pastu,kalo nk beli apa2,kena beli 2.kalo beli 1 sure berebut n gaduh..huhu

zamzarina said...

salam...
tahniah kak berjaya mengharunginye...
baby sgt comel :)

Anonymous said...

hahhaha lawak la acih ni... anak kesatu....

best nama tu kasih amaani... - kak zai

Lenny said...

ehhehe.. biasala tuh acih akan sentap selalu.. maklumla.. sebelum nie dia lah center of attraction... skang dah ada adik... lain skit..

pandai2 la ko bawa bertenang okeh... alya dulu amik masa gak... sbb dier dah besar..d ah tau manja.. kene cakap lembut2...

tp don't worry.. mesti acih sayang kat amaani nyer lah...

bubblesphoto said...

hahaha,

sumpah comel si acih punye dialog!!

sweet nye acih tlg2 mama,mmg la kena tlg kan acih, dah name pon ank kesatu..

hik2..baby u sgt comel...

Erin-mummy Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

kak... anak saya dulu pun cenggini gak pe'el nya bila saya baru pas bersalin... berubah perangai dia.. first dia rasa cam berjauh hati sket sbb kita concentrate kat new baby... sensitif jadiknya kak oii...
kita kena pandai pujuk dia n utamakan dia kan.. supaya dia tak rasa jeles...maklumlah.. dia dah lama sorang..tup2 ada adik.. (acih sebaya tau ngan qistina... qistina dah nak masuk 5 thn dah bulan ogos ni) adiknya baru umur setahun... jarak lama gak la..heheh :D

Aleeya Zailan said...

ok thx filla!

wawan said...

alolo.. chomelnyaaaa