Friday, December 19, 2008

Please Forgive Me....

wahhh tgk title jek dah mcm seram2 sejuk dah kan..hahahha.. takper.. tu isu yg last sekali aku akan sebut... tp di awal2 entry nie ada beberapa compliments nak bagi kat Pak Radie ni ha... auwwwww.. bukan salu aku nk puji laki sendiri.. jarang2 sgt... (sebab dia pon jarang gilos nak puji2 aku ni kan???).. so kami ni adil dan saksama..ko x puji aku..wat per aku nk puji ko...ehehhehe..

selama bekawan ngn Pak Radie nie kan..dia bukan ler jenis lembut gemalai sgt layan aku.. x per..wa rawk.. tada hal babe!.. tp kelebihan Pak Radie nie ialah dia sangat berfikiran lain dari org lain... (sbb tu dia jadik mcm tuh..erghhhh).. dlm erti kata lain tu.. kreatip sket ar.. ces.. (aku puji laki ker nie?).. hahahah..
kes 1...
aku dah membebel sbb tiap kali cuci kain kan... ada lah dekat 2jam baru siap kain aku dlm washing machine tu.. lembaps nak mati air yg turun tu..hangeeeeenn sungguh aku ni.. aku kan x leh? kang kejap2 aku bangun nak tgk dah siap ke blom.. tiap kali bgn jenguk konpem lom siap lagi kain aku dlm tu... pastu aritu Pak Radie cuti.. time lunch tengahari aku balik ler rumah dari opis kan.. sempat ler aku basuh kain.. (dlm ati... kalo aku basuh ni.. untung2 Pak Radie leh tolong sidai sbb aku kijer).. hahhaa.. petang tu aku kol.. "Pa, buat per?".. dia ckp tgh repair washing machine tu nak bagi air tu laju sket... dah bekarat2 kata nyer.. hehehe.. pastu aku pon menggelenyah lah tanyer kain dlm tu dah sidai ker? leh tak Pak Radie boh dlm baldi jer.. nak aku jugak yang sidaiiiiiii... tensi tul.... alasan? x reti... (kalo Acih x reti aku leh terima ar reason tu)... erghhhh... tp tak per.... tq sbb air tu dah laju bangat! mcm air terjun jek..heheheh..



kes 2....
(siler ignore lesung batu pemberian MIL ngn periok murah tu yer..heheheh)

umah aku ada pasang alarm system ADT... password alarm tu 'xxxx'.. eh baeknyer ati aku nak gitau plak..heheheh.. sgt mengadakan aku ngn Pak Radie.. giler dow... kalo umah banglo ok gak ler nak ber alarm2 bagai..kuakakkakakak... eh harus!!!! takot okeh... kang org masuk tgh2 malam.. letak pisau kat leher.. saper nak jawab??? kalo owang amik beskal Pak Radie dlm store?? harus nangis begolek org tua tu... idok ler byk sgt harta.. tp x per..selagi leh beringat ni kita beringat jerlah kan... eh motip aku nak citer nie... mende tu point nyer pasang kat pintu ngn frame pintu..so biler 'renggang' or ada org bukak pintu tu dia akan counting ler baper saat yg kita set sebelum dia memekak 'nino nino' kat satu building tu.. mcm bodoh! salu gak dulu dia tetiba jek bunyik..wat saspen jek... jadinyer aritu org ADT tu call aku dia kata alarm baru jek lepas bebunyi... so nak dorang call police utk check ke tak? eishhhhh gerun plak.. aku tanyer zone mana yg tebukak??? dia ckp zone kat pintu dapo... (dah sah ler salah..sbb sblm pintu papan dapo tu.. kene lalu zone grill dulu... Pak Radie kata mebi sbb pintu tu renggang sket... so nielah hasil nyer!!! (dengan menggunakan hairband aku okeh!!! tensiiiiiiiiiiiiiiiii) ngn cangkuk langsir.. supaya pintu tu rapat..
kes 3
yang ni plak utk memuaskan hati anak dara Pak Radie.. asek nak ajak main jer! sket2 'mama jom kita main'.. arghhhhh tekanan okeh!.. selagi ko tak bangun.. dia akan mengentak2.. membaling barang (kekadang)... tarik tgn ko sambil buat bunyi 'eiiihhh eihhhhhh' (berat sgt ler kunun).. last2 Pak Radie cipta mende ni utk Acih... aku wat dow jek.. pastu aku gi tgk ler owh.. sgt kreatip.. guna paip getah (lebih kat bilik air nyer).. ngn net itam (bunkus menan).. ngn rantai mender tah?.. siap ler ala2 basket gantung kat suis lampu tu.. sejak ada mende ni gak Kasih salu paksa aku main baling ball... TERIMA KASIHHHH PA!!! (tensiiii aku)


kes 4


nak kata Pak Radie ni jenis tangan sejuk kalo becucuk tanam tu tak gak.. (boleh lah kengkadang)..heheheh.. yg pasti aku salu bebel sbb dia tanam2 kat balcony... aku ni haa nak sidai kain tesangkut2 kat pokok dier.. heishhh rimas okeh!.. tp aku sedih plak biler tgk yg 2 ketui ni ha leh jadik rentung mcm nie... ni cactus yg beli kat cameron highlands... dah sadaqaulah...


ku sgt suker kat Pak Radie dari segi kekreatipan dier.. byk lagi yg dia kreatip malas nak puji2 laki nie.. tp kan... laki aku dia mmg baekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk sgt.... dia pandaaaaaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiii sgt.... dia rajeeeeeeeeeeeeeeeeeeen giler... pa kalo awak baca entry nie.. PLEASE FORGIVE ME!!!!!!! kenapa????? (siler drag bawah)


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-

SORRYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY X SENGAJA!!!!!!!!

(matilah!!!! tgh type ni pon cam sakit prot senggugut sumer ada...takottt nak gitau... uwaaaaaa).. pa x sengaja okeh!! ni sumer gara2 nak gi buat rambut kat alamanda smlm.. nak wat sanggul pon mahal nak mati.. last2 keluar dari alamanda.. dah ler rambut x jadik buat... pastu sempit.. dah panik2 sbb rambut x leh buat... tgk jam dah kul baper.. terus tegesel plak.... *gulp*.. (koranggggg siler tolong aku bagi komen yg membina bagi Pak Radie tak naik hangin)...

p/s: pa, mmg kereta tu ma jer yg salu buat calar2 ler tegesel2 ler... (awk jgn ulang mende yg sama kalo nak marah yer... tlg guna ayat lain.... bismilahirohmanirohimmmmm)

12 comments:

C!kPuanMuda said...

ai tak campo :P

Aryana & Adrienna said...

aduyaiiii...den igt den jer takut laki bising bila keta calar balar ...u pun sama gak ....tp lepas kena tu dlm kepala otak mesti takde lain ....cuma ader " habis ler camenr nak jwb ngan laki :....hahahahhaha...betul tak?...takper kalo dia bising pun...masuk tinga kanan kuar tinga kiri

Mama Hakimi said...

haiyok... haiyokkkk.. xtau..

muahahaha...

komen membina...??? hmmm rasanye...
xtau nk komen laa.. sbb kalau keta aku bercalar pon aku wat xreti je.. kalau laki aku tanye pon.. aku ckp.. ntah.. bila jadik camtu...?? wakakakaka

Miss Moon said...

ooo patut la aku camkepelikan je sebab nko puji Pa nko tew kan rupa nya MA ada buat benda akakkakak kemain agi pak radie mengembang kan hidung n punggong nyer tak kala membaca pujian darik nko ...tetiba scroll ke bawah terus kuncup hiding nyer

apa nasihat membina ek :
Radie nko mahapkan la pila tew . dia kan redah gelabah ..mmg cam tew . Nanti nko mintak la dia upah ke apa ke . Layan nko macam raja ke . Malang kan tak berbau.

nasihat tak membina :
Radie ..nko suh je pila naik moto . Tmpat kije dia bukan nyer jaoh . Nko naik la keter tew hua hua hua hua hua hua .Sian ..sportrim baru tewwwwwwww

Nasihat general :
aku no komen ..hua hua hua hua

alah pila biasa la cam nih kadang kalau kiter tak buat ..org wat kat kereta kiter ...tawakal ye . Nanti aku amin kan banyak banyak utk nko

okinokiyo said...

nasihat wat radi : suh filla belikan tag yg diidamkan tu ...kakakak

JuJue said...

TO PAK RADIE :

dimulakan lah dengan bismillah.. pastu ko tarik napas panjang2.. pastu ko ucap 2 kalimah shahadahhh kat tinga buk filla kasi dia cair & panas sket..sbb jenih ni aku kenalll,takat 'hoiii' jer tak makannnn!!..

tolong ler jangan guna kekasaran bahse atau perbuatan. ahh tak machooo ahh...

TAPI, sila :
1. jangan bagi beliau bawak kete lagi dah!
2. soh beliau jalan kaki jer. kang bagi beskal,apa plak dia nak lingkup kan. motor? nasib beliau tak retii bawakk.. nampak jer ganas!
3.ehemm ehemm soh beliau ganti sport rim baru. pakai volk racing ke oz ke ..baru mengaummmm..auuumm!!
4. tarik balik segala elaun ker..adiah bday ke raya ke apa2 jer..jln2 carik makan ke..nak tambah2 duit beli barang mac beliau ke apa ke.. jgn layan dah..

selebih nyer lu pikirrr lah sendiri... hehe

TO BUK FILLA :
lexx lexx... sket jer tuh.. alahh baru sebelahh..lagi 3 selamat kan? ko blanjer la apa2..kejip2 mata.. urut2 sket..ok lah tuh...

mahap yer..aku talam dua muka arinih.

tangkiu!

-butterfly- said...

:: kahkah!!
:: aduh!!
:: terbarai usus baca komen kak jujue.
:: huhu
:: kak filla ni mesti time2 semalam tu clumsy giler erk?
:: mane taknye.
:: nak vogue2 gitew g dinner..
:: tp lain jadinye..
:: haiii...sabar aje la..
:: :)


^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

busyuksayang said...

alamak!!!

kalo i kan filla, i wat2 pengsan jer...hahaha!!!

siti fatimah said...

aduhhh pening kepala gak kan!!! apa kata u wat2 tak perasaan je... tak pon pekak kan teliga je lahhh tak pon mintak beli kan u kete 1 lagik so u tak yah calar kan kete hubby u lagi ok...

~tHe tRU cOloRs oF 'atiQahadnAn'~ said...

hi sis..
sorry if saya nak tye..
ary tu kan akk ade comment kat virus padu pasal backup ke wordpress tu.. then lastly akk da leh buat.. bole tak bagitau saya macaner akk leg godeii.. sebab saya pun ade masalah cam akk masa mula2 tu sebab pas click import kat blogger dea tak kua same cam virus padu.. leh tak akk guide saya? peleeeeeeeeseeeass

azdra-azdra said...

HEHEHEHEHHEHEHE...

aku speechless nih.. hehehehhehe camner aku nak cakap?? nak pujuk pak radie?? hehehehehehhe sbb aku dah terbayangkan macam mana dia cakap kat ko..lembut tp makan dalam??? bukan aku pun dah terkena ker?? hahahahahhahhahhahahaha

tp pak radie..ko dah kawen ngan filla kan..ko kan asalnya best fwen ngan minah nih.. ko tentu sudah faham kalau minah nih menggelupur..menggelipit..gelojoh macam mana kan??

armpunkan lah dia pak radie..dia bukan sengaja..dah habitat sejak azali dia mcm tuh..armpunkan dia pak radie..

tpkan pak radie..ko ingat tak keter ko ari tuh calo balo di buat oleh minah nih?? ko ingat tak? ko ingat tak??

muahahahahahahahahahhaha

marti aku kena caci maki oleh buk filla nih.. fillaaaa aku pun turut serampang dua mata..talam dua mukaaa... armpunkan aku...tolongggggg...takdolah tempat persinggahan aku dahh lepas nih klu aku meeting kat pjaya.. tolonggggggg....moon lepas nih aku tumpang umah ko plaks... tolong2222..aku tahu berbakul minah nih sumpah aku...

tpkan filla..aku tahu ko..ko tahu aku.. sbb kita punya laki yg pangai lebey kurang..heheheh.. insyaAllah.. aku tahu ko akan reply mcm mana.. feedback jer...ko bley punya.. caiyokkk!!!

Anonymous said...

GLABAHHH TOLLL LAAAA