Thursday, December 04, 2008

All about FILLANIE

jom ler mengimbau zaman lalu.... pass kat Pak Radie gambo2 lama nie..suh dia scan..sbb aku kalo kat office bukan x der scanner...ado! PA dorang siap bagi scanner sorang satu lagik..ni haa kat bawah kaki aku jek scanner... buat aku pijak2 kalo kaki tgh sejuk kann..huahahha.. tp rasa besalah plak nak scan gambo muker sendiri... kang org nampak..
sebenarnya sayang dari biar gambo ni dlm paperbag berabuk jer..biar aku tepek jer kat sini..at least leh aku jaja sket muker aku zaman dolu2 ni kan..hahaha... tp giler kan? aku still x leh terima hakikat canggih tul zaman skang nie.. bygkan gambo lama aku masa kecik2 gitu..leh masuk dlm blog ni.. leh save dlm pc.. heee... blom lagi org citer yg canggih2.. lagi aku x leh terima hakikat... mcm telepon kan..cemana kita dial no. pastu terus leh ckp ngn org tu?.. mmg ler aku tau segala gelombang2 arrr aper jadah lah... tp aku x leh terima hakikat... sama gak mcm cd/dvd tu.. dok pusing2 dlm player tu tetiba leh kuar kat tv..kat radio leh keluar suara org nyanyi...pdhal mendenyer sekeping tu jek... huhuuu... konpem org kata aku ni bodoh giler... x canggih..mmg pon... aku sebenarnya kengkadang tu x leh terima kecanggihan donia nie.. opps sori aku meraban... meh aku upload gambo dulu...
haaa tu dier..... ada tak muker mcm Acih sket2.. ker aku lagik comel? heheh.. yg kiri skali tu is my bro.. beza ktorang 13 bulan jek... mak aku banak rapat lak time tuh... wahhh mak aku.... stylo okeh.. spek dier beso giler tu.. mengikut citer mak aku... aku ni dari kecik2 dah pangai ala2 trok sket arr..hahah.. sbb asik nak begadoh jek ngn abg aku tu kan.. tp mak aku citer.. konpem aku yg menang..sbb abg aku tepaksa ngalah jek... pastu mak aku kata aku time kecik susah nangis kalo kene marah.. paling kuat pon air mataaaa jek kuar... betapa degil anak dara dia.. jgn abang aku.. kene marah.. melalak tak hengat..nama jek jantan..huhu... pastu keje asik begadoh ngn aku jer.. kalo dok kat meja kene pisahkan..sbb kalo dekat konpem main sepak kaki... mak aku sampai nak gi carik bontot badak rebus bagi minum air dia.. (org kata lerr).. nak bagi adik badik tu mesreeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... eii tolong arr...
hahahah.. al-kisah aku ngn abg aku ni... siler tgk rambut dpn aku yg tekontot-telebehhh-sudahhhh tu..pastu abang aku plak naper dia pakai topi tu?hahahah... al-kisah satu masa dulu2.. mak aku tgh bz gitew..kat dapo ker kat ner tah..aku dok bedua jek dlm bilik ngn abg aku... pastu mak aku kata..dia dgr dok tekekeh2 gelak2 geli2 dlm bilik tu.. waaaa..happy ler mak aku kan?.. baikkk tul anak dier berdua ni..kalo tak asik gadoh jek.. so dia pon biar jer... dah lama sgt tu.. x sedap ati plak mak aku..dia pon jenguk ler dlm bilik.. haaa amik ko... aku kecik2 mak aku suker ikat dua... sebelah dah tak der.. abg aku dah kerat abis.. tinggal sebelah jek...fringe dpn aku pon dah habis kene tarah... pala abg aku lagi best... sompek2 aku keje kan.. mengucap lerrr mak aku time tuh.. terus bawak gi kedai.. cina kedai gunting pon geleng pala kata x leh slamat dah nie.. maka abang aku terus kene botak licin... aku ala2 mcm tu ler rambut.. hehehehhe.. masa kecik manyak mende kita x leh lupa kan? ada kes abang aku darjah 5 time tu.. x sabo excited giler nak panjat gunung kinabalu (aku dok sabah dulu)... pastu dah bli ler snow cap nyer.. bley tak bgn mengigau tgh malam.. gi drawer amik spenderrrr masuk kat pala dier.. belobang kat mata jek..hahahahhahakkkk buduh giler! kalo citer skang..konpem merah padam muker dier..heheh..
ni time aku tadika...rambut tetappppp okeh! hahah... aku dulu tadika kat stella marris sabah.. sbb bapak aku polis... jadik kene dok kat sabah.. aku pon lahir ler kat sabah baaaahh!!
wah gitew.... jgn ler Acih sok gigi mcm aku nieh... sian nengok... aku kecik2 dulu tah ler...sedih jer muker tuh...ada ker mcm muker aku skang nieh?
haaa tu dia... trademark aku masih sama lagi.. biler amik gambo kene senget2 pala sket okeh... masa tadika aku x hengat sgt ler.. kwn saper? ntah lama dah.. x ingat dah...
aku rasa pic ni ada iras2 Acih sket kot? hahehehheh.. yer ker... takot lak nak tunggu saat2 gigi Acih jadik mcm tu sok... itam bekarat okeh..rongak plak tuh..
haaa tu ler dia aku!... muslimah sejati okeh.. saper ingat tudung style yg ada tali kiri kanan tu.. pastu ikat dulu kat blakang.. baru amik yg lebih tu bawak kedepan pakai brooch? pastu kene kepit lak lebih2 tudung yg bwh tu.. masa ni aku darjah 1.. budak pakai spek sebelah aku tu aper tah nama dah luper.. belagak! tp aku tetap gak gi mana2 ngn dia.. aku pakai tudung sbb sajer suker2.. tp selekeh giler okeh.. hitam bedaki jek tudung.. budak yg gelap2 dok tunjuk pemadam tu kan.. nama dia marissa kot? haaa aku salu fight ngn dia subjek BM.. sekolah aku time tu St. Francis Convent, KK Sabah..heheheh..
stylo kan aku? ni kan trend zaman tu... stokin kene tinggi sket..ada renda lagi cun.. kasut patutnyer yg itam bekilat tu... tp ni kastu aper aku pakai nih? mcm kasut taichi jek.. baju kene ada pinggang mcm tu.. ngn tangan wajib ada renda okeh!tp mak kurang paham sket naper kene pakai selendang biru tuh?.. yerlah budak2 kan..janji posing meletopss.. hehehe..

ni zaman aku Form 1... lepas jek UPSR... mak aku pandai2 gi register aku masuk sekolah agama.. bagusler kan.. tp aku takot ler..sbb basic agama aku cetek sket... dari convent mak aku suh aku masuk sekolah agama.. dah ler org lain ada basic blajo bahasa arab.. aku?.. dah ler kene dok asrama... tp redho ler.. pegi gak... amik ko..... satu bilik dok 16 org okeh.. bilik tu tingkap pon dah tak der... aku takot jek hantu lak diri kat tingkap tuh.. mmg berantu okeh.. aku sekolah form 1 kat Sek. Men. Agama Inanam, Sabah... dulu org panggil SMAI.. tgk gambo ni aku tingat lak sebelah aku yg baju biru tu.. nama dia Suhana kalo x silap.. dia byk jerawat time tuh.. pastu lekkkk jer ktorang main 'spirit2' tu.. korang tau ker? yg guna coins panggil antu tu.. kan kalo ada darah lagik power??? main lak malam2... hehehe.. pastu nak cucuk tgn bagi kuar darah sakit! last2 suh jek si Suhana tu picit jawat dia... amik jer darah jawat dier.. huahahahhaha.. mcm cilake!... sian budak tuh.. pastu kene panggei ngn senior.. dorang tanyer saper pengasas spirit2 kat bilik tu.. heheheheh.. sumer kunci mulut baekkk punyer!yg kanan aku tuh Mariah.. bestfriend aku... memaner bedua jek..

budak yg pakai t-shirt biru dok depan tu Nadia.. leh tak aku suker kat boipren dier nama Idris time tuh... punyer lah aku suker mamat tu.. sampai nyanyi2 ler lagu kumpulan medicine time tuh..syok sendiri kan?.. pastu aku leh tulis kat kain baju kurung aku tu.. IDRIS... hahah.. pastu luper nak padam..bawak balik umah mak aku tanyer... naper kain ko tulis IDRIS nieh?.. huihhh pucat berenti jantung aku jap time tuh.. tp tak ingat aper alasan aku bagi kan...heheh

aku dulu sekolah agama.. aku pon heran cemana aku leh tepilih jadik budak tahfiz.. jgn tak caya okeh!! kene interview ni sorang2. ngaji dpn ustaz tu... selected jadik budak tahfiz ni..dpt elaun tetiap bulan..tp nyer ko kene hapal satu bulan dia bagi ko ayat panjang tak hengat...dan siler hapal... aper lagi.. aku terus tarik diri... huahahahah... aku kan x suker idop tetekan!
pastu aku x leh luper... aku kan tekenal 'blur' dari dulu kini selamanyer... heheh.. ada sekali tuh nak gi makan kat dewan mkn... aku dah siap sumer.. pakai tudung... pakai baju kurung... pastu lek jer aku turun dari asrama tu jalan nak gi keluar dari asrama... pastu ada kakak bilik mana tah jerit kat aku suh tgk bawah... aku luper pakai kain okeh!!!! hahahahhaha.. bodoh giler... terus lari naik atas gi pakai kain.. bengong tul..

pastu aku ni kecik2 pengotor sket... lagi dok asrama..ya ampon tak terurus okeh.. saper suh mak aku anto aku duk asrama? amek ko.. aku gi rendam cadar putih katil aku... bebulan2.. sampai tumbuh cendawan kulat ijau sumer lah.. pastu makcik cleaner tu campak ngn baldi2 skali dlm tong sampah..hehehe.. pastu baju kurung aku kat poket salu kotor.. konpem merahhhh jek.. bukan period... tp aku suker bli fishball buh kuah cili tu.. pastu letak dlm poket... pastu merahhh jek... wallaaaa... bagus tul aku dulu2... kalo agak2 boring baca citer aku ni..siler lah tanpa ragu2 leave me alone yer... biasalah biler dah mengimbau kisah lama... sumer nak citer..sumer nak sembang..hahahha..
pastu kan... bapak aku dpt tukar KL... gi pon rupanyer parents aku dah bli rumah kat Ampang.. gamble jek bli.. masa tu tanah belukar jek... nasib jadik gak rumah... so rumah tu dah siap.. maka balik ler kami ke KL...

ni kalo x silap time aku form 3.. mak dulu sekolah kat Ampang Road Girls School..ARGS.. bahse melayu dier SMP Jln Ampang.. org panggil Jln Gampang.. kuang ajaq tul.. biasa ler..time sekolah kan ada ala2 jeles menjeles ngn sekolah2 pompuan yg seangkatan.. ktorang kutuk budak BBGS budak2 giler seks... (sowii bukan aku yg kata.. aku ikut jek..hehe).. gambo yg aku peluk dier tu (kiri aku).. Zuraidah.. arwah.. aku tekejut sgt masa Natra bestpren aku (diri bakang sekali tuh).. gi tau.. sbb ktorang close gak 3 org.. penah tido umah natra..main rollerscate sesamer.. gi bli burger sama2.. picit2 jawat sesamer.. lepas SPM setaun pastu kot.. dia ada leukimia x silap aku.. Al-Fatihah utk arwah...

cuba tgk budak yg buat sign f*ck tu yer.. x silap aku nama dia Julie.. dia cantik giler okeh!! sgt2 cantik... tp apa yg buat aku lg x leh luper dia... sbb dia accident dpn umah..motor langgar... pastunyer gigi dpan dier 2 btg patah!.. pastu dtg sekolah asik tutup mulut.. hahahhaha.. ktorang ni sajer jer pujuk2 dia suh tunjuk..siap sumpah bagai janji x gelak... budak ni lemah lembut sket.. pastu dia pon tnjuk siap sengih..hahahahha bodoh giler.. aper lagi... beguling2 atas lantai ar ktorang gelak... nangis2 ok gelakkan dier.. sian dier... hahahha..nasib dia dah pakai gigi pelasu..hehe.
dpn skali tu cynthia.. dia ler bestpren chinese aku.. sampai skang ktorang contact lagik.. lek jer dia tattoo kat bontot sampai skang mak dia tatau..hahahahha...tp dah ada anak dah sorang..hehe

wah gitew.. tgk cikgu cina pakai dress merah tu... kembang semangkuk rambut dier..hahahha. ni sumer prefect.. gambo ni time aku form 5.. aku AJK penolong setiausaha gitew.. tp x buat kijer..hahahhahahah... aku menci meeting prefect.. aku menci kene stayback.. tp aku suker saman org..hahah.. denda 20sen.. tulis nama.. mcm bodow!.. tp budak2 nakal syg aku..budak kelas aku pon..sbbnyer aku ler informer dorang kalo ada spotcheck.. heheh.. budak nakal suker carik aku buat2 manjer biler ada junior prefect tego dorang.. aku lak belagak hero nak settlekan.. bagus buat baik ngn budak jahat nie.. nanti dorang dengooo jek ckp ko..ahahahha.. jgn skema2.. org tak suker okeh.. aku tatau ler..aku ni dah ler pemalas.. tp merasa gak aku pegang mcm2 jawatan.. form 2 aku librarian... setaun.. naik form 3 aku prefect biasa.. naik form 5 aku AJK plak.. citer mcm gempak.. tp aku pon pelik giler aper dorang pilih aku ni.. mebi sbb budak2 kelas aku budak plg jahat.. so dlm sumer yg jahat..aku ni x baper jahat sgt kot? tu yg dorang suh aku jadik prefect.. but really love that experience.. sgt okeh!! aku berkuasaaaa..aku ada powerrrr!! hahah..

kan aku dah kata.... aku tetapppppp senget mcm tu okeh! masa ni dah nampak comel sket ar..huahahahha.. kat deret dpn yg dok tu kan.. 2 dari kiri yg rambut dia mcm kene karenn tu kan.. nama dia Mavis... aku syg sgt kat dier.. walopon dia x reti ckp melayu sgt...very the pelat... dia dtg dari mana tah.. bukan india okeh.. ckp omputih jek... yg kiri aku tu korang kenal? tu ler Natra bestfwen aku sampai skang tuh.. Pak Radie ckp naper putih sgt.. mcm Albino dah..hahhaha.. tu ler sorang kawan aku plg close dulu.. ponteng tuition sesamer.. gi mkn ice kacang sesamer.. pastu kuar dari umah dia.. pakai suar panjang.. dah kunci pintu umah.. mak dia kat dlm.. dia salin suar pendek.. suar panjang sumbat dlm bekas siram pokok tu.. huhhhh.. jahat ko nieh! hehehhe..

ni masa prefect gathering kat sekolah aku.. ktorang kene buat performance sket time tuh..

All the AJK's.. prefects 1996..

ni aku form 4 ker form 5.. tp Natra bukan budak kelas aku.. dia sajer je gatal nak melepak.. kelas aku 5 Melati..kelas paling bermasalah masa tu.. tu Julie suar purple yg gigi patah tu..hahahah.. weii tetiba rasa i'm missing them.. rindunyerrrr zaman nie..
hahahah mahal tu gambo nieh... ni ler gambo masa aku pre-dip... aku amik Diploma in Executive Secretaryship.. kat UiTM Shah Alam.(SS14).. sheila, sham korang ado ke gambo nie?huahahha.. skang dah panggil Office Management kot?.. sgt lain.. dlm byk2.. time blajo ni lah yg plg best gilos....

anggun nyer aku pakai baju kurung putih suci murni gitew.. hahaha.. dorang2 ni sumer dah tau sgt aku mmg salu pakai baju kurung mak aku..jadinyer trademark aku ialah kain senteng.. sbb mak aku kan pendek..heheh.. pastu aku ler org plg blur yg salu tatau aper gossip yg melanda..sbb aku asal ada gap jer nak gi next class..aku ilang... sikit2 ilang... hahaha.. pastu aku yg salu tatau pasni class aper? sampai abis semester pon aku blur tatau aper2.. huahahha.. malas arrr nak layan..malas nak amik tau... hahah itu ler aku!! tu yg Pak Radie SUKER kat aku tuh..hahahhaa...

ni darah muda...glabah...menggelupur... hihi... ada BBQ kat umah scandal mak time nieh.. hehehe.. lek jer aku dok tepi longkang.. ngong tul... tgk tu date tu.. 1998 okeh..

-aku-meen-sha-anny-

nie lah life paling best dlm idop aku.. masa dok kat Sri Mahligai section 9 Shah Alam.. ngn Anny(asal ko mcm tu anny..tp anny dah canteks kebaboomm skang..hahahah)
..Mai..Meen..Mimie..Sha..Ayue...Dot...ramai lg arr..huh tu dia... lek jer mak nak tnjuk2 prot kan? uihhhh time tu okeh lagi prot ala2 Bunga Citra Lestari pakai bikini... skang x dpat okeh! tang lain sumer okeh.. sampai jek tang prot.. mcm badak air menggelebeh.. huahahhaha.. (aku kutuk aku ke nieh?) kalo agak2 malas nak gi class.. aku, ayue ngn mimie konpem satu kepala.. signal+body language dah tau dah 'kita x yah gi kelas'..hahah.. dok umah pasang cd industan kat computer...pastu ada kelas tarian tamil sumer ada lah..hahah.. pastu si Izan menangis mcm dia yg kene lempang...hahah..bodoh nak mati budak tuh.. rasa aku nak sepak jer..hahah.. kok yer pon sedih nauuu.. xyah ler nangis tesedu2 mcm tu...hahaha.. time ni ler rasanyer time 'mensosiallllllkan diri'.. hahah.. takat2 kul 10mlm tu malam masih muda... slagi tak kul 4 pagi mana reti nak balik... hehehe..

aik tukar baju plak.. actually ni ler pakaian kami masa gi graduation dinner ker aper tah dinner tu mie?.. baju biru tu Mimie Lama gak aku kenal minah nie.. sbb kami register sesamer masa masuk uitm dulu.. course ktorang time tu..kami bedua jek register.. utk 2nd intake.. pastu ramai giler ckp ktorang adik badik...ye ke? gi mana2 konpem org tanyer saper kakak... cousin ke? hahah.. tp kan Mie.. Pak Radie dulu suker jek tgk ko pakai shorts jeans ko yg ala2 Mariah Carey tgh semak tuh..hahaha.. dia ingat kan ko tu aku..skali baru dia realize badan aku yg sekepeng ni aku..jgn mimpi nak badan mcm ko okeh!!!

yer kat belah kiri aku tuh pondan plg vogue time tuh... dia jek 'lelaki' yg ktorang bagi chance melepak kat dlm umah!! sbb dia dtg sebagai 'poms' ngn baju tido kelawar okeh!! hahah.. nama ponds dia Vee... x silap aku nama jantan dia Rizal.. sbb aku penah gi clubbing ngn dier.. dia tnjuk ler IC dia.. Rizal okeh!! aku lak yg malu..heheh.. tp dia mmg besttt gilos.. suker lepak ngn dier.. penah tu.. aku dlm bilik lepak2 borak2..gelak2.. tetiba dia buat gimik dia kunci nyer pintu bilik.. pastu buat2 nak rogol mak! auwwwww.. menjerit2 aku nih..hahahah..cilaker nyer pondan... apa pon ko tetap lelaki hokey... mak x sanggup lelaki rogol mak pakai baju kelawar!!!

yg kanan sekali tu Jeeja..malas aku nak citer psl dier..hahahah.. kan Anny kan?..huahaha.. hint sket leh? aku ngn anny penah 'terbuang barang2 dia kat tong sampah beso blakang umah'.. pastu check2 ada ler 2,3 elai leh pakai.. pastu kita amik...hahah.. tau2 dia ngamuk barang dia ilang.. mcm tu kira mencurik ker? mana aku tau ko nak lagi? dah ko idop besepah2..aku ni aper yg besepah aku buang jek... mana yg syg nak buang aku amik ar...hahahhahahah...sungguh hina pangai tu okeh.. mcm x mampu sgt ler aku nih...hahahah.. luperkan sajerrr.. tu kisah silam...

kenal? korang kenal mamat nieh?.. cemana ler aku leh suker eh? memula kengkawan jek.. pastu kawin plak.. kalo aku nak tepek gambo ex2 aku byk sgt... penat aku nk drag gambo tu kebawah..hahaha.. so terus jek buh gambo boipren yg nieh.. hee pangai dier.. malas aku nk ckp.. ada ke tak org leh tahan selain aku tatau ler... (ceh citer mcm aku best jek kan).. keje dia nyakitkan ati aku jek.. dah ler kasar.. tah ler.. sbb tu aku kawan lama sket ler dripada aku kawan ngn org lain..sbb dia ni mcm 'menggelabah' sket kan.. pastu ckp x penahnyer series.. ada ke dia citer dia dulu blajar kat UK.. mati2 ler aku yg bodoh lagi blur ni caya.. dlm ati.. wahhhh gempak mamat nie..rambut jek panjang..mcm x siap... tp otak geliga.. harus aku bangga kalo dia nih jadik boipren aku nieh... bongok tak? last2 baru aku tau yg dia ckp UK tu Ulu Klang... bangang tak?? saper yg bodoh nie... aku ker dia.. tah ler..

dulu taste aku..laki rambut panjang... kalo dia x rambut panjang biar ler botak... tak pon biar ler dia tinggi.. tp jgn ler kurus sgt.. (siler terasa ngn statement ni okey).. dulu aku kecundang gak becintan cintun nie... tp nak wat camner kan... Pak Radie byk gak tolong aku dulu... assignment aku yg memerlukan aku kreatip buat cover.. buat design..sumer aku suh mamat ni buat.. (kira ok ler..ada budak course aku dulu... kasut kawat dier.. suar dia..sumer dia suh boipren dia cuci)..hahah pencacai gak boipren dier.. sian aku...hahhaha.. dah ler handbag dia suh boipren bawak.. bodohnyer jantan! kalo Pak Radie..mau dia campak jerk barang aku dlm longkang..hehehe.. ni gambo Pak Radie ni aku tatau ler zaman rawk kapak biler ni kan.. menggelabah!

ni lepas majlis betunang aku ngn Pak Radie.. aper masalah aku muker mcm tepong gomak?.. gemok lak badan aku masa nie.. hehehe.. ada ker yg nak muntah ker migrain ke panjang sgt lak entry aku ni? ingat nak pecah2 jek part by part... tp mls lak nak pisah2kan gambo nie... tetiba aku jadik hibaaaa..melankolikkkk.... perhal? tak ler... tgk diri sendiri dari kecik sampai beso nie.. mcm2 dah aku lalui... (gitus..mak buat2 sebak jap).. that's life... we've to go on.. aper pon yg jadik mesti ada sebab.. (aper aku nieh?).. silap topik.. sorry..... i love my life.. rasa mcm aku dah lalui sumer dah.. suka duka... susah senang.. happy sedih.. benci suka.. kecewa.. sumer dah lah.. tp tulah.. (aku dah start dahhhhhhh).. better aku stop..ni kalo aku sambung lagik ni jadik lain niehh..huhuuuuu....

korang x der ker gambo lama2.. scan lah.. pastu leh aku kutuk muker korang time kecik2..kot2 sama ker kita rongak.. kan kan kan???

25 comments:

Miss Moon said...

wah panjang benor citer nko filla habih setengah jam aku baca akakakkak

aku pun ada banyok gambo masa sekolah2 dolu ...aku sangat burok. Aku sangat kuwus cam papan then aku hitam legam . Yang aku sakit ati makcik aku bila dia nampak aku skrg dia siap boleh tanya macam mana ley cerah nih dulu hitam cam keling . ha kasar kan bahasa nya ..dia tak tahu hari2 mak mandi susu akakkakakakka

aku suka la tgk muker nko pila masa kecik kecik ...sama cam muker acih

Mama Hakimi said...

leteyyyyyy ahkak baca citer ko... panjang lebar....

Rasanye acih agi comel ar banding ngan ko masa kekecik dulu.. muahhaha (ayat bg jgn ko pasan ngat)...

Teringat lak zaman belajar2 dulu bila ko pi ungkapkan citer ko nih... best ek masa sekolah2 dulu.. tercalon gak ko jadi pengawas... slalu yg jadik pengawas ni.. mmg jahat sket... wakakakaa.. cam aku laa sbb tu aku dpt jadi pengawas... sbb aku jahat.. hihihi

genny said...

adusss panjangnyeee....patut aa lambat apdet arini..ghupanya panjanggggggggggg gilo nk ngabihkan...abih waktu lunch 1/2jam kekekkeke...

nk gelak btol bila part2 filla yg blurrrr...yg UK tu yg tak tahan tu...hahahahahahaha..tertipu makkk..ada la ghupa acik ni mcm filla kecik2..kompem cun melecun cam mak dia gak le nnti hehe..

Shadani said...

aku suke citer ko ni.. mengimbau masa lalu.. lg2 ade trselit muke aku masa kurus msk skali.. akakaka... ko ni byk sgt idea la. ade je citer ko yg aku x sabo2 nk baca. ko tau x aku slalu trserempak ngan si jijah tu kt sini. dia keje kt parkson jd cashier rasanye. cam x caya je aku. tp aku x tegor pon.. sbab aku malas.. hehe.. anyway, good job.. syabas beteh... hahahahaha...

Jaja said...

dulu ingat lagi..cuak oo mau amik signature senior SS14....paling ingat muka kak filla sebab cam nak makan orang...ihiks..takut sehhhhh...
seb baik kami x kena buli :P
anyway, suka giler tengok muka acih..cute arrr
eh, selama ni kita silent reader je...tapi hari nih tergerak nak bagi komen bila nampak gambar zaman dedolu :)

JuJue said...

aku nak gelak ler tgk gambo ko masa kecik! burokss okeh! comot! dah la gigi rongak! skang aku tau naper ko suka sgt ngan abg ongak tuh..sbb ko nak imbas masa silam ko kan? nasib baik dah besau ni lawa. cuns. kalo tidak, taknak aku kawan ngan ko!!

gambo yg rambut kena tarahh tu kan..sebijikk muka cam mak ko lah!

tudung tali2 tu aku ada okeh! kaler itam! siap bunga2 kat atas. hahahaha..

aku pon tak paham kenapa ko kena pakai tudung biru ngan baju gaun renda2 tu.hahahahaha..tp masa tu dah cun sket dah!

TIDAK TIDAK TIDAK DAN TIDAK SAMA SKALI muka ko masa kecik sama ngan acih. cam langit dan bumi okeh! acih tu terlampauu comeiii! kih kih kih..

gambo bwh2 aku malas nak komen. KO INGAT AKU YG BUSUK ATI NI NAK AH KOMEN GAMBAR KO YG DAH LAWA2 TUH?

ah sudah lah..aku nak sambung tgk gambar ko ongak sambei gelak kuat2!

busyuksayang said...

cute jer u nie filla...tp plg i tak tahan, sanggup ur bro potong ur hair ya...hahaha!!!

Liyanaroxx said...

ya allah kak filla..keciknya dunia..selama nih x tau pun akak penah sekolah ARGS...siap jadik prefect agi...bila tgk pic masa zaman sekolah menengah..baru tau...kita pun sekolah ARGS dulu...hehehe~

Sham Ummi Echa said...

sukernya aku baca entry ko yg nih.. yer la muka ko masa kecik ada iras2 acih la..tp acih lg comei la..hehheh..ko kureng sket sbb ko rongak..hahhah..tp bile ko da msk sek. men. tu..muka ko x byk berubah ngan skang ler..maintain jer cun.. skang ni msm trkenang zmn dolu2 yer.. byk lak yg wat entry cam ko nih.. aku pon nk wat gak la nnt..

Anonymous said...

kak.. i know u lah! hahaha.. kak natra, kak awien, kak nonoi, zamifa, cyhthia.. ntah sape lg.. ohohohoho.. args rupenye!!

p/s i was in the same school bus wif kak natra last time.. ;)

Azie N Arif said...

seronok lah dgn kisah ko...aku baca dgn penah relaks...mcm baca novel tajuk "kisah fillanie budak blur" Aku enjoy giler baca blog ko skang....dari dulu ko kaki sawang...skang happenig gilerr...aku ni jarang je nk comment tp hari2 menjengah blog ko ni. Apa yg menyedarkan ko update blog ni..kut aku boleh ilhamkan ke aku plak....hehehhe

manisz said...

filla.. ada jer gmbar tu.. bukan aku ker yg email kat bebudak kelas kita gmbar tu.. hehehehehe.. aku penah paste gmbar ni kat dlm one of my entry kat blog aku.. miss lah time tu..!!

ejea said...

bestnye baca..bab2 tgk pics zaman2 gonjeng memang best..hahahaha..acih ada ckit rupa filla..tp acih lg comei..hehehe..kalau blh lepas ni..cont. lak start jd newly wed..sampai preggy blh dok..special request..tingin nk tgk time preggy..

ila de cute said...

wah wah pjg lebor ko citer...lama sey baca ni...sib baik best...

aku rasa ms ko kecik kan memang le comel, tapi comel lagi acih... hehehe... yg gambo ko takde gigi, aku rasa aku pun ada la saat dan ketika mcm tu....aku rasa ms darjah berapa ntah, aku takde gigi depan...sungguh tak suka...

tudung yg ada tali tu aku pun ada gak, kaler hitam ada bunga2 kat atas ...hehheh wei silla apa motip ko pki dress dgn tudung tu??

tapi kan makin besar ko memang makin lawa... cun lawa...

aju said...

ye tau suka nk denda 20 sen nikan...wakakak...akulah salah sorang mangsa 20 sen dia...mangsa suh kutip sampah,asl nmpak muka aku jer...dorang tahan..tahan jer muka aku...wakakaka..

Anonymous said...

makin best bace blog u.sbb ayat2 dia keluar dari hati meaning selamba n tak control.tu yg best bace.yelah tk penah lagi tgk gmbr pregnant.letak laa...

Aryana & Adrienna said...

nielah budak yg suka denda aku kutip sampah ....asyik2 sampah .......tak smapah 20sen...uishh cuba up sket seringgit ker....takpun kutip berlian ker , baru best

Kasih Aleeya said...

to all: hahah.. tatau nk reply aper... tp utk ex-args tu..yg maner kene kutip sampah ker... yg maner kene denda doposen ker...hahah..mmg lawak.. saper suh korang baik sgt!!! apa pon idop args!!! eh skang bukan args lagi kan? tah aper nama tah?

mama awisy said...

sambil tunggu laki nak balik baca story mory mu buat aku gelak sorang2..kelakarkan time kecik2

Anonymous said...

saya sekolah args :)

aku zue said...

sekarang office management and technology..tp, insyaAllah akan dituka kpd science management..=D

ogiey said...

fillanie..panjang siut ko mengomel...gambar aku pn ada tuh..hehee...ko mmg dr dulu maintain blur sampai skg kot...hahaha..mmg klu ingat2 balik byk gak kisah suka duka aku ngan ko kan especially time kita diploma..hikhikhik....

R.R.Z said...

suka suka!

ape2 pon akak n pak radie memang sepadan lah!!

Cik Cyida said...

hahaha, kelakar cite akak!!
best bace.. (:

Leya peja said...

pjg gile citer ko dilla.. tp aku tetap suka.. yg paling aku suka.. smpai aku terremind kenangan2 5 melati dlu.. wlaupun ko munkin xingat aku (sebab aku student baru) ... apa pun.. aku bangga jugak.. sbb aku penah kenal ko... selalu dtg skolah bwk bekal.. suka mkn chess ngan roti... :)