Tuesday, December 23, 2008

Kejadian ngeri tapi comel...

  1. Tempat kejadian:Baby Gap KLCC
  2. Masa kejadian:Petang hari
  3. Tarikh kejadian:20 Disember 2008
  4. Mood Kasih:Excited giler
  5. Makan:Foodcourt KLCC (sizzling noodle for filla & lamb kebab for Pak Radie... (Acih ate her mom's noodle)
  6. Berjaya beli:MAC eyeshadow yg diidamkan oleh mak Acih tu... erm..... singlet gap utk acih (make sure yg ada less 40% okehhh)..hahaha.. topshop checked shirt & yellow top for mak acih lagi.... sekian... duit lebih tu utk membazir di esok hari...
  7. Kempunan:sangat kempunan nak makan kat Ampang Hometown Yong Tow Foo (setelah hampir 10 kali round kat area Ampang Point yg mcm bangang jer parking space dier.. )
  8. Tragedi:mak acih hampir tejatuh kat foodcourt klcc masa nak bli food.. lantai licin.. tp buat-buat kewl sambil mulut membebel marah sbb lantai tu basah!
  9. Niat:nak bli kan MIL kebab..tp she called and said she already prepare kari daging korban... so niat automatically cancel...
  10. Dahaga:before balik haus nak giler... so bli ice blended & lolipop for Acih..
  11. Kesihatan:lepas jek minum mocha tuh... prot sakit giler.. terus bawak Acih.. masuk toilet paling mencekik darah.. sbb harga dia RM2 per entry...
  12. Tragedi no. 2:masuk toilet ngan Acih.. it was my turn.. and asked Acih to turn back.. ok.. then Acih asked me.. 'mama.. busuk... ada org berak'....... hahahha.. 'ooo..mama berak eh?'.. shhhhhhhhhhhhhh... 'bukan mama.... org sebelah.. shhh.. ckp slow2 nanti org tu dengar'..
  13. Tragedi no.3:toilet mahal giler.. so byk product bodyshop kat toilet tu utk kita guna.. me usha2.. nampak face mist + vit E kot... waaahh.. i was so excited.. and read the instruction.. then just spray my face without closing my eyes... so damn stupid kan? tp sebelah ada org..so buat2 kewl.. pastu pedih giler mata..then i read again.. 'close your eyes and spray'... damn!!!
Gap Shoes.. so cute kan?? especially yg green and red itu.. model dier Kasih Aleeya...


wei ni kasut ker kapal layar.... beso..hahaha... Acih wanted to try all of them.. go ahead Acih!!
ni sgt comel...tp velvet material kan..so mcm susah nak jaga.... Acih try sajer.. x boleh beli okey!

17 comments:

JuJue said...

maksud title ko tu kejadian ngeri tu yg ko nak jatuh tuh..comel tu kaki2 kasih yg mmg comei tu kan kan kan. aku kan ahli nujumm.

wehh aku leh byg ko nak jatuh pastu bebel srg2 nak cover maluuu la tuhhhh.. mak tauuuu...

cute sgt kasut ijo, merah & brown tu. kasut croc ada 1 cam brown tu utk org tua. adakah kaki kita yg tua ni akan nampak cute cam acih kalo pakai??????

azdra-azdra said...

aku rasa nak suh ko tonggeng lepas tuh aku sepak buntut ko..biler aku baca title dan tulisan ko sungguh mengganggu gugat iman aku..justeru berterbangan debu2 dari tiak aku biler membacanya..geli plaks aku tiak aku ada debu..kasi pinjam vacuum ko japs fill..heheeh

yer aku pun leh imagine ko nak jatuh tapi mesti nak control vogue.. oh mak ko auw auw! cayalah.. sib baik aku tak der di tempat kejadian..klu tak harus.. aku baling ngan kasut aku kat ko kasi jatuh.. giler dengki aku kan.. hahahahahahha

yer kasut2 tuh aku cukup terfallen..sama fallen itu kasut ejau..aku mmg nak kasut ejau..utk izzah..sbb theme BIL aku kahwin warna ejau.. lepas tuh tak pakai..sbb ejau..muntah ejau aku kan..oh tidak.. brown tuh cung..

weh jue..klu kaki ko panjang sedepa..jgn harap la ko bley cute..walau macam mana tebai pun ko letak compact powder.. hahahahahahahahhahaha kasar tak ayat aku?? tp tak sekaso ayat ada org tuh kan jue? muehehehhehehehe

JuJue said...

kurang hajarrr si farah nih...cakap kaki aku tak cute!
kaki aku yg comei lotei ni..boleh beliau cakap tak cute. beliau ingat kaki aku ni macam kaki beliau yang panjang macam galah panjang tuhhh???
kaki aku cute kan fill kan fill.. kaki ko?? ahhh takde nyer cuteee...kaki ko kontott!! tengok jariiii ahhh...

ayat aku kasar tapi manja kan fara adzra-adzra kan kan kan... messreee gituuu

azdra-azdra said...

weh mana ada macam galah panjang.. macam karpal singh walia jer.. hahahahahahah aper kes.?? mentang2 kaki aku tak lawo..ko buat aku mcm tuh yer.. kecik ati aku tau jujue.. ko kan tahu hati aku bukan kristal.. hehehhehehehehheheh

a'ah..kaki fil..kontot..kan jujue kan? mmg kontot.. ada hati nak pakai GAP acih..aper nih.. beli kasut brand kontot laa.. hehehehhe

yer ko mmg kuwang ajaq tp berhemah jujue..i loikee....muahhhssss... hahahahahahahahahha

Kasih Aleeya said...

HOIIIIIIIII....aper hal wat comment column ni tempat ko nak beborak2... nak aku halau ker?? lalat tul arrr... dah ler suker2 ati ngutuk aku kontot2... see my leg ar wei.. (mmg jari aku kontot2 pon)..hahahah.. mana ko tau aku melatah 'oh mak kau'.. hahah.. shuhhh shuhhhhh shuhhh..gi men jauh2..

JuJue said...

apa kejadah nyer karam sing walia plak? ko kuar tajuk fara! bodoohhh!! bahluhhh!! ehh sekalii bahlull plak..BAHLOL lah bodoo aku nih!

bila aku ckp kaki ko tak lawo fara... aku ckp kaki ko panjanggg, sebab tu la lutut ko tercabut. sbb pjg sgt. kalo cam fill nih ok lah. kontot..elokkk je lutut dia terletakk kat situ! kaki kontot cam fill ni...takyah susah2 pakai kasut cap gap.. pakai jer kasut cap buatan gombakkk...baru la ngam!

hoiiii tuan umah!! shuuuhhhh diam!!

azdra-azdra said...

owh iyer ker? aku terbahlul plaks ari nih.. tapikan jujue..aku bahlul pun..lagi bahlul org tuh kan..ko jgn..kang aku hope in well kang? marti ko suspek aku yg bahlul nih.. seyes jujue...

weh kaki aku mmg panjang..klu aku buat baju..dari pinggang ke tumit kaki..43 inci..lu pikir la sendiri..

tok sah pakai cap gombak jujue weh.. suh jer filla nih pakai kasut budak darjah enam jer.. senang citer.. size pun senang nak carik.. tp kesian kan.. umur dh nak masuk 30 tp still kaki kontot..kesian kan.. tp ada hati nak pakai kasut 4 inci.. padanlah kasut dia ilang.. sbb kasut tuh pun cemuih tgk kaki kontot ada hati nak pakai kasut 4 inci kan jujue kan.. apa barang kan jujue kan.. kasut 4 inci pun tak sudi berkakikan kaki kontot..

weh nih ym kan? apsal ada tuan rumah nih? bestnya lah ada ym kan jujue kan.. gossip laju jer.. senang nak share lagu..senang nak share gambo..

then kiter pun phone 3G kan jujue kan.. senang kiter nak tunjuk gambo lovebite ker apa ker..kan jujue kan...

weh tuan rumah..duk dendiamm..

JuJue said...

hoiii kasut dia ilang tu..bukan sebab kaki kontot lahh! tu pasal jari kaki dia cacat!! tapi adik bradik kontot jugak la..aku tuunggu jer tuan umah buat entry jari kaki dia.. tapi tak kuar2 lagi entry tuh!

oihh biar bahlul...jangan HANGUN sudahhh! hahahaahaha... oohhh kang tuan umah tak paham..jadik aku letak bahan bukti..kat chatbox umah fill nih..

fara_azdra: hahahahah
fara_azdra: sure dia hangun
fara_azdra: hangin
jujuelopez: hangunnnn aku

aiiihhh dia mana mo pakai kasut budak drejah nam. dia kan gila glam! nak kasut 5 6 inch. adaaa atiii nak lawan j.lo okeh! ppooodahhh chit!!

azdra-azdra said...

yer yer yer chit yg podahhh..

mangkuk tingkat kontottttt!!! ko paste laks hangun aku tuh.. hangun tuh ialah hangin yang bangun.. hahahhahhahahahahahahahahahahahaha

weh tuan rumah marah laaa

fara hairiri: ko gi tgkk
fara hairiri: aku tak tahan aaaaa bacaaa
fara hairiri: seyesss
fara hairiri: fill
fara hairiri: ko nih rileks jer
fara hairiri: ko tak hangin ker ngan mangkuk 2 org tuh
fadilla ibrahim: sudah tgk ler mangkoks

bukan aku..jujue yg suh aku repelai..muahahahahahha

Kasih Aleeya said...

astaghfirullahalazim.....naper ada cacat2 dua ekor ni kat sini ah? tekanan idop mak!.. ni haa..aku yg HANGUNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN dah nie.. cit!! kaki aku ni model type okeh.... tulunnn sket! kaki standard..gi kedai kasut mana jek..sarung jek..ngam ngam ngommm bunyik dier....mcm cinderella nyer kaki..masuk jer muattt terus.. bih ko jeles ke far? haa tu pasal lutut ko nak tecabut..sbb ko ngata kaki aku!! tu tuhan nak tnjuk ar tuh.. ko x sedo2 lagik ker?.. si jujue ni ko jgn ckp ler.. dah x leh ckp aper dah... bengong mcm nak mati... pinggang dah x der pon lagi nak pelik... heloooo???? laki ko dah x leh park tgn kat pinggang ko dah.. pasni park tgn kat bontot jeklah..tupon kalo ko ada bontot..huahahahhahhhahkkkkkktui... PUAS ATI AKU!!!

JuJue said...

ngakk bukk ngak... saya tidak paksainnn diaakkk bukk.. dia sendirii maukk replyinnn bukkk..
saya ngak berrrsalahhh bukkk.. amppunn..

takpe...sekor lalat dari bangunan tabung aji dah balik...jadik sekor lalat jer tak best..tompang laluuu lalat nak balik..

sammmmpai ati ko fillll panggei aku lalat... peeegiii dahh...

azdra-azdra said...

a'ah ko jujue..tak sedo diri takder pinggang..parking tgn pun tak bley..ada hati nak kutuk org...ya Allah..ko bukakanlah pintu hati jujue ini.. pimpinlah ia ke jalan yg benarrr.. aminn

JuJue said...

oiiihh pinggangg pinggangg ko jgn sebot ahh! tak jadikk aku nak balik tetiba baca caci maki saja diriiikuuuu.... yer yer aku takde pinggang..takde montot!!! ko apa ada?? lemak tepu kiri kanan?? chittt!!! piiiiggiihh daaaaa...

takpe..sok aku sambung caci maki ko lagi yer yang....

JuJue said...

bongokkksss sialann!! haram jadahhh punya lalat! fill ko halau lalat nih fill!! suker suker ati jer dia ngumpat aku fill!! ko tgkkk talam pat blas muka beliau nihh!!

fara tu mmg fill..dia tak ckup kasih sayang..tu yg lutut tercabut.. nak tido bwh..sakit blakang..tido atas tak larat.. huishh tu nama nya tua tak sadarrr dirii!! apaaaa?? ahli muzikkk??? phannntanggg tok nenek aku!

takpelah..terima je lah kenyaatan nyer kaki ko kontot fill..kaki ko pjg sgt fara..jadik aku yg tgh2 nih..jer yg cun..glam vogue dan superstar!! ahhh kan aman damaiii gituuuu...muhibahhhh jer

tengkiuuu tengkiuuu very muchhh..

Ijat(bukan nama sebenar) said...

best baca blog kamu..enjoy doh...
and..Kasih tu cute.. gmba2 dia cantik..siap posing lg..
ngeeeeee... =D

Mama Hakimi said...

aku rasa ni mcm bukan ruangan komen dah... dh mcm chatting room..

busyuksayang said...

filla, cutenya kasut gap tue..i like the pink one...yg kotak2 & ada heart tue...if ada our size...hehehe!!!