Friday, December 19, 2008

DINNER @ Istana Kuda Emas....

walopon rasanyer tgk gambo pon dah cukup..x yah aku nak citer beriya2 kan... tp being me.. sumer pon tau kan..mana leh benti mulut aku nak becerita..kuakakakkaka... sampai kan biler mulut x leh citer..tgn aku still leh type..hahahah (skt ati tak statement?)... hihihi...
citer bermula mcm nie.. hihihi... dinner atau hari kejadian ialah semalam 18 December 2008.. tp sebab prasaan gerun kat Pak Radie..aku kene dulukan entry mintak ampon tu dulu... sampai waktu ni Pak Radie dah baca ker lom..aku pon tatau... (serammmmm)... eh melalut lak.. ok dinner tu... ingat nak biasa2 jer kan gi dinner tu.. tp tetiba mcm nak 'mencantikkan' diri plak.. baru leh besaing ngn makcik2 gomen kat sini.. auwwwwwwwwwwwwww... (aku setanding makcik jer ker?..tolonggg sketttt)... tetiba telintas nak gi buat2 sanggul pala yg simple ala2 nasya aziz dlm citer Awan Dania.. bley?.. hahahha... aku tatau mana2 tempat kat putrajaya ni nak wat rambut..yg aku tau Alamanda tu jek.. so gi amik Acih kat nursery.. then terus jek pegi.. Acih pon tanyer nak gi mana.. aku ckp alamanda... nak buat rambut mama cantik2... heheh.. Acih kemain suker arr... then gi sana tanyer lah nak wat 'simple bun' gitew.. baper? leh tak dia kata rm70++ hotaks kooooo!!! kalo aku kaya pon aku x nak membazir okeh... aku mcm .. ermmm...ermmm.. x per lah just asking... then gi salon sblah tu plak JANTZEN tu ha... RM88 ker baper.. HOTS DIER!!! aku ingat wat yg bodoh2 mcm tu dlm rm30-rm40 mcm tu jek.. kalo kat kedai cina jinjang kat umah mak aku tu konpem 25 inggit jer.. hampeh!!.. x jadi ler.. terus kuar... (lepas tu kejadian aku dgn x sengaja 'menyagat' sport rim Pak Radie..) dah ler yg dah lepas x yah citer lagi kat sini yer...
balik2 umah terus mandi siap2... fuh kain tu kain mak aku..kain batik lepas jawa ker mender tah... begulung2 okeh..ngalahkan pakai bengkung plak!! tensi aku... biler dah gulung pakai ler belt kecik takot tecicir.. pastu aku jln dah mcm org jepun!! bengong!!!! niat dihati nk pakai kasut aldo aku (sbb baru pakai 3 kali kot) tumit na uzubilah.. 4 inci ke 5.. kwn aku x suker..dia kata aku jln mcm unta... so cancel arr nak pakai kan.. cari kasut lg satu hilang.. hilang??? tensi aku kelam kabut sauk jer kasut zaman tok kaduk..heheh.. takot jalan jam.. kasih jgn citer lah..dah drama swasta dah nengok aku nak kuar...hahahahah... dan2 tu dia ajak Pak Radie gi main buai..hehehe.. lepas kene sound/sindir ala manja ngn Pak Radie.. "jgn nak balik lambat2.. kang kul 1-2 pagi baru nk balik" ewahhhhhh... tu sound ker berbau2 cemburu mak x bawak gi dinner?...hahahha.... (aper pon.. sorry pa..sport rim awak!!!)..huhuhuuu...

sampai jek situ..kelam kabut carik surau..lps maghrib terus lari2 ngn bag make-up (aku kan diva).. harus lah makeup tebal sket nak lawan makcik2.. heheheh.. pas makeup nak lari gi basement plak pi buh telekong bagai.. x vogue ar bawak bag beso2 masuk ballroom..dah buh tu lari gi lift..jauh ok.. leh camera lak tinggal dlm bag tekong.. aku mcm nak naik hangen jek..sbb biler panik/hover/menggelabah aku mesti tinggal sumer barang!! dgn kain lagik mcm tu..lari balik gi amik camera.. dah naik kembang dah kain aku yg kuncup ala kimono tuh!!! pastu masa nak masuk..dorang tgh standby tnggu menteri plak.. harus x der jln lain..kene lalu red carpet gitu.. bengong..wat malu jek!! last dpt ler table plg blakang.. aku dok mengadap org jaga soundsystem (mengadap dinding belakang ballroom... membelakangkan stage).. paham?.. aku x kesah.. janji aku nak makan jek..aku bkn heran nak tgk org perform joget2 atas stage pon..hahah

tempat kejadian dinner tuh.... kejadian di toilet hotel...sgt canggih toilet dier.. rasa bawak tikar bantal pon leh slamber tido..
sgt selesa walopon ketiak mak dah naik kuyup dah
aku dulu mmg tingin nak jadik mak andam..tp sbb konpiden x der..jadik..makeup kengkawan jerlah kan...hehehehe.... yer saya sgt suker gambo di atas... nampak mcm aku tgh makeup pengantin kat hotel..kan kan kan?????? sambil make-up..sambil menghasut si jeeja ni utk beli foundation mac.. resultnyer? yer dia sgt tepengaruh dgn saya!!!! hahahahahha....
ni ler nyerrrrrr.... kalo korang boring tak tgk ala2 tarian camni? bukan luper asal usul...cuma kalo wat ala2 tiger dance... aku leh bangun trus gi dpn...hahahhaha...
aku suker gambo ni gak..tp tepaksa aku type 'ready cheeze' tu.. tau naper??? cuba tgk kat hurup 'D'... paham???? bengong tul... tali2 lak sumer nak kuar time nieh!!!!
yang ni x perlu lah aku gitau naper hurup 'N' plak kat situ kan?...huahahha..bengong!
masa ni aku nyer kebulur x yah citer lahhhhhh.... patut letak ler kacang ker aper ker..leh aku kunyah2 sementara tnggu food.. ni yg ado time nie.. cili jeruk ngn sambal jek... bley???
ni gambo kalo setting guna flash... giler nyer gomak..hahahahha... ada lagi gambo gomak..tp mak x moh letak sini..harus pilih2 gambarnya dong!! kuakakkakak...
ni lakonan ker candid real?.. mcm biasalah... mesti belakon punyer..hehehehhe..ayu dan besopan kan??? hirup sharkfin's soup tuh??? padahal kwn aku sebelah tu x makan... aku leh amik dia nyer.... habiskan..auwwwwwwwwwwuuuuu... hahahha... shark fin okeh..ko ingat leh suker2 beli kat paso??? ni ler masa nak tala aper yg ado...
ni another tepok gomak nyer pic... tp motip aku letak gambo diatas??? yer giler ker aper?? tu dagu ker tabung????? arghhhh tekanan... aku ada tabung dah skang nie.... mana tak tabong... makanan org sebelah tak abis sumer aku suh campak kat pinggan aku kan...lagi mau komplen..
ready yer... pasni aku upload sumer gambo makanan yg datang round by round... dasat okeh... besttt nyer makan... siler tgk dan telan air liur... sbb Pak Radie x der..so aku sgt bermaharajalela menyenap gambo food.. fedulikkan abg2 soundsystem tu dok tgk aku snap.. hahahahah... i'm a food writer okeh?!!! hahahha... sgt2 suker snap gambo food.. menggiurkan jer..

round 1 round 2
round 3 round 4
giler bapak mulut ikan nie...hahahahah... comel ker?...hahah ni ler gambo paling best dlm byk2 nih...hahahahhahah... Pak Radie paling x suker kalo aku goreng ikan x buang moncong ikan.. lek arr... moncong tu arr seni.... tgk..hotel mana der nak kerat2 mulut dier? kalo kerat..cacat ler ikan tuh.....

round 5
round 6
round 7
round 8
hellloooo? aku makan fungus okeh!! hahah.. x leh terima ar nama dia fungus!!!! dan makanan yg last tu aku dah chow cin caw dah.... x kosa nak tnggu....
nie tarian poncho-poncho dari makcik dan pakcik... arghhhhhh... x bleh blah!!! tolongggggg.... hahahahah... tp tetiba tingat citer BELLA...kuakkakakakakakka...
nasib ada org tolong snap... aku tak pendek okeh... tp sebab si Sue yg baju merah tu posing depan sket..so dia nampak tinggi (oh tidakk... aku xleh terima hakikat)
ni x yah aku tulis aper2... baca ler sendiri saper yg 'manis' tuh!!!! tetiba tambah jek 1cm pinggang aku lpas makan...
kenapa suker??? sbb pegang rose dan nampak sgt getik...aper da? naper blur ni gambo???
siler baca aper aku tulis tuh....auwwwwwwwwwwwwwwww...
sesampai nyer aku kat umah kan.... Pak Radie lom tido.. tanyerlah mana Acih? tido dah ke?.. mcm biasa ler hobi anak aku skang ni..saper balik jer.. dia menggelupur sampai tahap barang dia pegang pon leh tecampak.... terus lari masuk bilik masuk bawah katil...helllooo??? ko kenapa acih???? hahha... x perlah... dah dia suker... tp aku ngn radie pon all the time kene lah belakon... 'mana kasih ni ha?'... then terus jenguk bwk katil...'haaaaa tu dia!!!'... bley????? sekali dua nampak comel arr wat gitu... masuk doploh kali.... nak muntah okeh!!
mcm poms jawa tak??? auwwww.... ini amik gambo kat cermin tetiba pasan2 comel..pasan cantik...pasan vogue...pasan diva...pasan lawa..... biasalah kan? bukan aku sowang jerk kan?? (malu nak ngaku)..heheheh..kasih mcm biasa..dia kan bercita2 nak jadik pendandan rambut... pendandan rambut gitu... hair dresser okeh! tiap kali... mesti nak tarik rambut aku.. nak sepit sana sini..rimas mak!!!
aksi paling gedik ibu dan anak... yihaaaaaaa....
ok lahhhh...samat malam....gud nite sumer..... saya suker gambo ni..tp gelap..biler dah terangkan jadik mcm ni lak...yg penting muker acih lagi gemok dari aku.... yeayyyyy aku kurus dari acih...acih gemok!!!!

8 comments:

Sham Ummi Echa said...

besnya g dinner kt otel..mmg vogue la ko mlm tu... hahhaha x thn aku gelak..ko tulis2 kt gambo tu sbb nak kaber tali2 yg trkeluar tu yer..hahhah sabo jer..

Liyanaroxx said...

wah..makan kat palace of the gloden horses ek?opis akak amik chinese cuisine punya set ek?kita pun penah makan kat ctu last 2 years...food dia mmg bestlah~

p/s : geram lak tgk pipi kasih tuh~ rasa mcm nak cubit2 je kak filla...hehehe

okinokiyo said...

pompuan..lawak la koo..
ada plak tulisan2 tu semata2 nak cover tali2 tu semua.dah tu tukang amik tak tgk ke?tak bgtau ke talian ko semue tu bengong ah ko.....

tpi aku pun sama kalau mkn kat dinner ni aku mmg menggelupur sehh kene mkn siap2 dulu sbb lapar kann nak tunggu

happy2gether said...

buk filla...ko ni pasan gomuk lak, padahal elok jek slim pakai kebaya gitu, sekali pandang ghupe jeslina, tapi ko lebih lawa sikit dari dia...ehhehe best kan mkn kat POGH, last aku pi masa siti nyer secretaries week, udah jadik cikgu nih payah sikitlah aku nak mkn2 best nih...kuwus sikit lah aku yg sedia 'mont' nih...

lawak betul siap ada huruf 'k', huruf 'n' cover itu tali...heheh baguih pak radie ni sekali skala jaga anak kat umah...kasih as always comel gitu...rindu nak lepak ngan korang...x lama lagik bibik dah balik, x ley lah aku besenang lenang cam skrg...huhuhuwaaa...

Ninie said...

sedap nmpak the food for that night...btw, loike ur kebaya too...

Miss Moon said...

wah buk pilla glams gitew ..hahahhah siap jadi make up artis nko ...mmg ada gaya . Kalau aku , aku pun sanggup nko make up kan .

wei asal nampak tali bra tew ...nko kena besar kan tang tew baru la baju nko tak longgar tang depan tew n baru tak nampak tali hahahha pandai ek kaver line . tetiba nko rajin nak nulih atas gambo yer .

bagus la pak radie jaga acih ...nanti kna pilla nko la plak masuk bwah katil ...hahahhahahhaha pastu nko main cak cak . Tgk acih menyampah tak bila masuk kali ke dua puloh hahahhaha

anyway u looks so beutiful la buk pillaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa . Kalau sanggul nko ada bunga bagai baru la betul betul buk pilla darik bandung ....yukkkkk

JuJue said...

1st skaliiii...aku nak marah kat gambar ko nak balik pegang bunga tuh!! gambar tu ok..ayat tu tak ok.. helloooo..ting tong..selain jennifer lopez..JUJUE jer leh pakai lopez kat blakang okeh. secara otomatik nyer..aku & jenniper jer pegang title J.LO !!!

ko amik jeslina hashim dah la..!! ahh ok ok..aku paham ko musti nak bolly holloywood type nyer artist kan.. yer ahh kita harus ler glam!! japp aku pk..artis hollywood mana yg mata sepet cam ko yer. kalo ada nanti aku bgtau. atau aku cari artis hong kong jer lah...senang sket..sah sah dah mata cam ko!!

wehh dap nyer.. tp cam jemu plak aku tgk menu ko tuh. menu tu lah aku ngadap hari2..buat tag..buat menu cover..dah tu kalo org cari aku jer..kompom jenih2 tu ler aku bagi kat customer aku..

tapi dapp kan....

siti fatimah said...

amboi2 melawa & berposing sakan nampak!!! the food looks yummy lahhh huhuhu i pon teringin gak nihhh...hehehe.. btw ur pic ala2 gadis melayu ayu gitue!!! nice baju :)