Monday, December 22, 2008

bz weekend...

mmg sgt busy dan buat2 bz.. (itu biasa!!)..heheheh.. on saturday..pepagi dah cuci kain..dah sidai kain... pastu tgk tv jap... citer aper? tgk Mawi & Ekin akad nikah arrr.. per lagi?..heheh..
gitu... lek jer aku snap..mcm ada kat tempat kejadian plak.. auww.. me idok le fanatik sgt..biasa2 jek.. cuma biler tgk mawi time ni mcm suker plak..patut ler ramai org suker mawi.. sbb dia sgt confident.. sgt 'lelaki'.. doakan dorang bahagia selalu.. amin..
korang kenal saper si cantik manis nie? ni le noryn aziz..dia ni dak sekolah Pak Radie..tp nyer naper dia sgt cantek???? penah tgk dia in person gitew kat umah our friend.. rasa mcm nak tanyer eye liner aper dia pakai?.. sgt cantek.. dia sgt baik..x belagak giler!.. borak mcm kawan jer.. comel okeh.. baby face gitew... yer.. ni ler gambo sebenar..hahaha... kwn Pak Radie order mintak Pak Radie buatkan sbb dia nak bagi belated birthday present kat Noryn nie ha... yer siler bagi laluan utk cik Acih kiter nie..heheh... ni sumer tnjuk ajo dari apak dier... Pak Radie ckp nak korek idung kene tutup mcm nie..nanti malu org tgk.. so skarang..dpn mak ngn apak dier pon dia akan tutup mcm ni.. pastu sambil tanyer.. 'mama nampak tak?'.. heheheh.. sgt pemalu dan sopan anak dara aku..hehehehhe.. then kami pon kuar dari umah... gambo ni Acih tolong snap kan... tiap2 minggu kami akan angkut bag2 balik kampung... sbb family dkt2 sumer.. jadi kang nak elakkan prasaan mrajuk kenelah adil dan saksama... kejap blk sana..kejap balik sini... tp sblm balik kami ada hal... kami gi melawat ila dulu.... ila dah lama warded dah seminggu lebih kot.. tp byk sgt hal aku ni kan..sowii ila lambat visit ko... sbb ila kene warded plak..sbb dah ada contraction..tp doc tak bagi baby keluar dulu sbb lom cukup weeks utk baby keluar.. (pepandai jek aku ckp kalah doc...heheh).. ila.... aku x bagi tau org yg ko asyik pakai baju pink tu jer... ko risau eh sbb masa kengkawan dtg aritu ko pakai baju tu gak? x per... aku janji x bagi tau sesaper!!!!!! waaa... mesreeee nampak....auwwww.. mestilah mesre... nasib ada Pak Radie..kalo aku dtg sorang..konpem kita dok gossip sampai malam kan kan kan...
ila ni nak wat aper nie..ceh!!!

hehe..mcm berjanji lak pakai baju ijo2 nie..hehehe.. tgk syahmie...bambam mcm acih!!! heheh.. Acih awal2 dah ilang gi main kat playroom kat sepital ni ngn en. Poek..hehehe.. kami doakan ila selamat melahirkan baby yg sihat yer!!! syahmie jgn noti2 yer..nanti tolong mummy ok?..

kedian saya masuk topshop dan menerai baju tersebut di atas.. kata checked shirt nie so in-trend skang ni kan? so sajer lah tegedik2...
saya telah menerai yg ini jugak... dan telah tanpa byk soal memilih salah satu checked shirt tersebut.... hehehehe.. skang ni..mana jek fitting room x der acih? dia mesti nak ikut sibuk..pastu membebel2 kat dlm tu..eh..mama x malu.. nampak *tuttt* .. nampak niee.. nampak tu.. heee tensi okeh! pastu otw balik SA nampak kete kelisa nie...uwaaaaaaaaa aku emo... aku sensitip...aku rindu sgt.... sama x der apa yg berubah.... walopon dah 3rd hand dah... ni ler kete aku masa bujang dulu.... eh..lps kawin pon aku msh pakai lagik.... now dah jual dah owner ke3 dah... aku still salu nampak sbb org ni dok Shah Alam...owang bujang... so kadang tenampak gak!..

10 comments:

Anonymous said...

akum.. filla, aku ske bace blog ko, nk komen malas lakk.. tp dok tekekek-kekek ktawe sorang2 bce blog ko niii.. anyway, aku ske tgk umah ko, ko masuk kn laaa entry pasal uma ko coz aku ske tgk susunatur tuuuuu.. aku pnh bace sbl niii entry uma ko tuuu tp siket jek laaa. k laaaa. chaowww dlu.. babaiiii..

busyuksayang said...

filla, tgk u try the checked shirt tue cam cantik plak...hari tue dah pegang kat forever21 tapi x ambik plak...menyesal sudah!!!!!!!

Anonymous said...

lawala baju yg filla test tu, so at last pilih yg mana

Anonymous said...

hehehe....akak,kami ni dr kolej shahputra(kuantan,pahang).abis kite org tgk akak punyer blog.best lh akak ni....pas2 kn,ank akak cute lh.

Sham Ummi Echa said...

rajinnya ko..tiap2 mggu ko blk kg. yer.. aku ni umah MIL pon dkt je..tp kitorang blk sbln skali..bleh gitu..menantu hantu tul aku nih..

cntik la checked shirt tu..sesuai ngan ko...acih nyer xde ker.. masa zmn aku skolah dolu2..pnggil baju kotak2 ni baju chikanos..laki aku suker ler..

JuJue said...

akak akak..akak ni kan ke duta mac. akak tak tahu ker mac ada 1 eye liner yg sgt cantiikkk..

wehh seyes...aku nyer c.e.o beli.pastu siap tayang2 kat aku..hasut2 soh aku beli.. tapi taktau la akuuu kalo dia beli mac tongkang pecahh atau dia beli dari pondan tu..hahahaha..

tapi memang siyesssssssssssssssssssssssssssss cantik! dia bukan cam liquid ko celup2 tu. tapi dia dlm botol. brush dia asing. kalo tak silap body shop pon ada. kalo tak silap aku..mac brush tu rm80...eye liner tu pon lebih kurang tu gak herger dia.. ko gi je lah check..aku taktauu aku duta clinique. hahaha..

pegii pegii pegi..beli kat aku satu! ceo aku tu beli 2 botol..itam & choclate...cunnnn

Me-Mrs-Mum said...

wah!!! best arr kalau selalu dapat tengok keta lama kita...
rindunyaa...kat AET 2745 ku...

eh!kemeja ke2 lam gambar tu yg merah ang-ang tupun saya ada try kat topshop....tp cam tak sesuwaiii ngan saya...uwaaa!!

happy2gether said...

Filla, rajin ko update blog nih, aku pon kalo masuk jek Int sure aku jenguk blog ko...walopun x selalu jupe tapi dptlah tau dev masing2 kan?aku dah lama giler x dengor citer bebudak lain, ayu baru2 call aku dia nak dpt anak..tekozut aku...cuba ko check ngan dia ha...ehehhe...pehtu Mimi aku kasik can sampai thn baru sbb dia tukar tmpt keje baru...aku plak confirm bukak sekolah nanti aku bz gilerrrr...aritu aku smpt visit ila sblom blk ipoh, aku pon doakan dia cpt2 besalin, bosan dia kat hosp tu, kalo dkt sure aku selalu visit dia n lepak2 teman borak..huhuuu ko dah tgk Lenny n her new baby? aku lom smpt lagik...skang aku kat ipoh...dpt x sms aku?keta kelisa tu teringat aku...tapi aku lgk ingat kancil silver ko dulu, aku lak teringat kancil oren aku yg pak radie ckp cam tapue roti tuuuu huhuuu skang adik aku yg pakai...

Noryn tu makin lama makin cantik plak ek? dulu x menyerlah cam skang...tapi masa aku pi sec week dulu dia mmg baik n tak sombong...

Syahmi makin bam bam...huhuu begambo teman tapi mesra nampak...syasya sure jeles...ehehheh

ok lah daa....take care!

Kasih Aleeya said...

anon 1:kumslm..hehe..tq baca blog yg tahper2 ni ha..uma biasa jek..ko lom tgk time mcm tongkang pecah!!! hahaha
busyuksayang:tejumpa lak checked shirt ni..langsung sambar..hehe
anon 2:pilih yg first..yg merah tu x der cutting beso jek.. (ker aku yg x der pinggang?!!!
anon 3:kolej shahputra?alamak mati ler aku.. cemane ke pahang lak nieh..
sham ummi echa:yer every week!
jujue:ko nie aper citer eyeliner? aku tau..tp mcm takat2 eyeliner kita bli yg murah jek!! hahah..itam gak kan!!ehhehe
me-mrs-mum:yer sebak..huhu rindu kat my old car!!
happy2gether: maii.. ko biar tul..dia kata nak tnggu aku..so leh sama2..hampeh nyer ayue..nanti dier!!! aku dpt sms ko.. tp x dpt lah kot... tima acih jemput yer!!

Anonymous said...

jgn risau kak...no hal punyer.kiter org mmg tgk blog akak ni ari2.mmg tggu citer dr akak.

org2 kolej shahputra