Thursday, December 11, 2008

Hari Raya Haji 2008

first of all filla & co. nak mengucapkan selamat hari raya aidiladha buat sumer umat Islam... walopon agak2 dah dekat2 nak basi kan... tp lek arrr.. mak byk sgt citer.. tatau mana satu nak update.. wah gitew..mcm bagus statement.. auwwww..
nak citer x baper rajin sgt kan..cuaca sejuk2 ujan2 ni.. aku pon dah jadik ala2 slow gitew.. haa nk citer pasal balik raya aritu.. ktorang gerak 1 kete jek ngn my parents.. jimat sket minyak & tol.. haha.. ktorang gerak balik Brisu, Melaka (umah Mak Long) malam..dalam kol 8.15 kot.. hari ahad sebelom raya tu... nie kuat nak balik kampung sbb my parents ada masuk bahagian buat korban... so dah berjanji2 ler ngn anak aku.. nak ajak tgk org semolih lombu sok nyer.. (tukar loghat pls....) (siler ingat asal usul)... ok... sampai yo umah mak long den... mato ni ha..dah mcm ado gam! den pon apo laie... den sesomo lak..raso nak domam yooo... den toruih masuk bilik kebaboommm tido..krohhh krohhhh... anak den? bapak eh kan ado... so apak eh laaa yg melayan anak daro den... (apak eh bongang gak tu ngn den..kato eh den nie asik membuto yo..alasan den..sakit!! helooo... den mmg sakit okeh)..

Anak den punyo laa harap nak tengok orang semolih lombu.. tp hanco harapan anak den.. masjid naik air... hujan tak ghonti2 dari pagi sampai ke potang.. last2.. anak den semolih den je haa...hehehehe....

boleh gitu?... gambo ni den persombahkan utk menjadi gambo tema sempena Hari Raya Qurban..sgt sesuweiii...heheheh

ni anak den ni ha.... begulung okeh... x ponah lah tido kemain sodap ngn sojuk ujan...
ni omak acih... bangun tido yooo...palo den boghek naaaa..malam tu den tolan ubat batuk..straight gi dapo... waaa rondang...lomang..lontong.. x yah lah den nak cuci2 muko nie.. hiruppp jek kopi sudah!ni air sungai kek dopan umah maklong den... tinggi dah air.. dongar2 kabo dari masjid.. air naik dah sampai lutut... ramai ler budak2 jantan dok menenggek kat mosjid tu ha.. nak tgk mak budak..anak dara... dok angkat kain tunjuk botih... (betis)..hehehe.. apak den.. ngn apak acih pon kemain sodap makan.. x do lah poei semayang... kang lomeh plak banjir... lombu pon x dapek lah nk semolih... beronang lak lombu tu dalam air kang..heheheh...kami kek umah yo lah dongar PakLah dok takbir.... ni lah umah2 kek melako.. bih kurang yo sumo samo ehhh... tanggo nak kene batu mcm tu haaa.. tetibo den tingat kat umah arwah atok nenek den... huhu... dah x do sapo dok kat umah tu... tp salu apak den balik kg gi komehkan umah tu... ingat nak gi tgk... x do rozki den.. jalan rayo polis dah tutup..air naik ponuh tutup jalan nak ke rumah tu... ni lah baju baru den.. bukan baju rayo... tp kain ni biras den yg bagi.. suh omak den jait... ngam2 siap raya nie.. jadik ler baju rayo den... hehehe.. ni omak acih.. ngn acih... gi kat topi sungai..dak acih ni ha... kecoh giler nangis nak gi tgk banjir.. dah lombu kono semolih dio x dapek nak nengok..bawak yo lah tgk sungai...agak2 kalo tokio marine nie nak wat advert siler lah kol den ngn anak den jadik model payung.. anak den ni gilo payung...
den ngn anak den buat aksi terlampau ni kat topi sungai umah kawan omak den... heheh.. Acih cium den mcm nak kaver line kan??? hahahah..
kadang den goram yo kek pipi budak nie.. den laaa.. kalo den leh kunyah2 pipi ni sodap agak ehhh... pipi budak ni dah salu dah den gigit.. sian dakk acihhh...
aduyaiiii... nak patah pinggang mak ko ni acih... den lupo lak nak bawak sipar budak nieh.. dah ler den kono dokong..ngn jalan becak2 bagai.. haiiyaaa..
selosai berayo... balik umah MakLong den balik..sebagai diva keduo selopeh Jujue Lopez... konolah den touch-up sket2 kan.. auwwwwwwwwwwwwww... (belagak diva)
den baru nak berangan diva.. anak den mmg x ponah nak sonang apo den buek... nyibuk yo... ahh suko ko lah acih...

pandai... nasib x comot... meh den mekap kan ko lak acih... wah gitew..tgk anak den haaa... kemain moncong lagik haa... ceh ceh... di celah suar jeans mak acih... ooppsss tecakap kl sudah!.. (siler sedar diri ko org kampung okeh).. tu aaahhh dak acih kek colah2 suar den tu... sompek nak posing2 bagai ngn baju baru wan buek... dah lamo den tak masukkan gambo2 den ala2 pasan dok simpuh2 mcm siput sedut kat colah2 katil mcm ni ha.... auwwwwww.... haaa kan.. muker ala2 nak start bergossip hangat ala cik kiah.. auuww.. den bukan apo..kang org ngato den plak.. ala2 prasan lotak muko den yo... tp takpolah.. den mmg suko org ngato den.. kan kalo artis org sukooo yo ngato? den leh kategori artis laa kalo org dok sibuk kato den.. (apo yg ko merepek ni syaitonnnn)ni anak den.. sian muko anak den.. muko sodihhh yo.. (melawan tak hengat sebenonyer).. a'ah gud girl... mcm dah takdo tompek lain ko nak tenggekkan bola tu kan Acih?.. atas palo den gak peberet ko kan?

patut laa org tuo2 salu kato... pakaian mempengaruhi tingkahlaku... tadi maso den pakai baju kurung.. den tgk..ayu...sopan yo.... siap simpuh2 malu2... tp bilo den dah tuko baju den... ya ampun.... (bagi laluan yer...).. itu yolah cito den sempono rayo aji ni kan... den suko nieh..omak den dah anto daging kekah (siap rebus okeh).. kat umah den..heheh.. (sungguh manjer diri ku).. apak den kato... sonang idop den.. tinggal tumih2 bawang buh kicap yo... kalo x masak gak.. mmg kekah mak acih yo lah.. xyah susah2 kekah lombu...

10 comments:

JuJue said...

memula nak bgtau tak dpt lah aku nak guna bahse kg ko tuh. kot nanti kalo aku gua gak takot terkuar bahse siam plak! idok pon kg aku kat kelantan!! aiisehh..

ahhh bagus! ko ingat ranking ko tu yer..no 2 jer lepas mak yg harus paling glam nih! hahahaha..tapi mak ni no 1 dari bakang nyahh..camner tuh?

sungguh ayu mak & anak bergamba bwh payung! tergoda i!!
tapi tolong lahhh kemas sket katil kalo nak posing manja2 gitu okeh.

Jaja said...

ada je idea nak tulis...sakit perut tahan gelak, weh :-D
mmg sempoiiiiii

-butterfly- said...

:: aduhai kak filla..
:: pocah perut den dah ni ha..
:: lawak btul lah..
:: huhu
:: tengok pix2 kak filla dukung acih..
:: teringat pulak semalam gaya kak filla dukung acih sambil layan karenah die pilih gula2 kat kedai mamak..
:: huhu
:: agak cerewet dak acih ni ye..
:: tp die comel sgt smlm dgn baju belang2 die tu..
:: huhu

^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

Lenny said...

suka nengok gambo2 raya ko...

aku tak amik gambo raya pongg..

sbb apa ek... owh.. aku siap lambat.. masa org amik2 gambo.. aku tgh sebok nak mekap2.. bila aku dah siap mekap.. sekor abuk org pon takder nak bergambo... last2 aku kecewa.. aku tak amik gambo langsung! ahhahhahahh

busyuksayang said...

ala filla...suka semua pics ittew...sgt sweet & shomel...:)

babysofia said...

suka nyerr tgk muka acih yg comei tuhhh... pic both of u so sweet & loving gitue.. cantek :)

sheila said...

bilo balik kg konolah ckp kampung..kok ckp banda gak kang org ckp gilo belagak anak acik brahim ni

happy2gether said...

best beraya kat kg kan? aku suker...rindu plak aku kat opah aku kek perak tuh...aku pon x pi tgh org korban, tapi blk tu dorang bwk blk kepala lembu n lain2 tu...ingatkan Syasya takut, rileks jek dia tgk kepala lembu...ehhehe...Acih as always so cute, aku dah korbankan sikit rambut syasya dah x sepanjang dulu...huhuuuu

Liyanaroxx said...

alahai...bukan takat kak filla rasa nak geget pipi kasih nih..liyana tgk dia pun naik geram!!!hehehe~ chumel ar dak kecik nih~ kak,upload ar video acih nyanyi lagik...*rindu sore serak basahnya*

pHat sUe said...

sian aku tehegeh2 selak. ketinggalan zaman den.

:)) acih tido teleng jgk he he.