Tuesday, March 01, 2016

Kasih Aleesya 3 tahun.

21 Februari 2016 birthday Aleesya yang ke 3 tahun.. Wow pantas sangat dah besar.. ingat lagi dulu baru lahir ekk ekk ekkkk bunyi dia hahahaha..

Alhamdulilah Aleesya membesar dengan sihat.. paling senang dijaga ialah Aleesya.. kalau dulu Amaani memang kuat muntah.. setakat pukul 3 pagi aku dengan Pak Radie bekejaran bila dia batuk confirm muntah.. melompat aku dari katil angkat dia takut muntah.. kalau tak sempat, menangis lah aku kul 3 pagi memberus cadar muntah tu.. kadang sempat tadah dengan tapak tangan je muntah belambak.. tetap kena basuh cadar huwaaaaaa..

Aleesya selama 3 tahun jarang muntah.. pernah sekali dia muntah 9 kali kot tapi sehari je.. rasanya dia tak sihat sebab salah makan ke apa aku pun tak tau.. panik sebab dia tak pernah camtu.. lain-lain dia biasa je.. paling rapat dengan Papa walaupun selalu kena buli ngan apak dia.. korang tak tengok ye dia kene buli tahap apa.. kaki ke atas kepala ke bawah.. Pak Radie geram dengan dia stok tampar hahahah.. eh menaikkan darah aku tengok.. dia akan buat sampai budak tu melalak.. tapi Aleesya ni pulak suka nangis eksyen je.. sambil nangis meraung mata tengok cermin kat almari.. poyo sangat.. pastu terus manja-manja dengan Papa.. aku jugak yang diketepikan.. 

Takpe takpe.. tetap sayang jugak..

Pegi makan-makan je bawak budak-budak nie.. pi Empire je..

 Burger memang bukan pilihan aku.. Pak Radie dengan Kasih makan burger.. 

Eh ini je gambar makanan aku sempat snap.. nampak sangat dah tak remaja semua gambar makanan nak snap hahahahaha..

Pastu panggil waiter tu tanya dia boleh tak nyanyi untuk Aleesya? diorang cakap boleh siap bagi complimentary ice cream cake ke apa tah dalam glass tu.. teruja Aleesya bila semua datang ramai-ramai nyanyi sebut nama dia.. 


 Happy betul dia hari tu ;)

 Pastu terus pegi Toys R Us.. paw apak dia..



Happy Birthday Aleesya.. Semoga Aleesya menjadi anak yang baik, taat suruhan Allah swt, taat kepada mama dan papa, hormat orang tua, cemerlang di dunia dan akhirat.. mama sayang sangat kat Icha walaupun Icha selalu je ignore mama.. 

I love u sayang.




Love, 
Filla.

5 comments:

syira yaya said...

happy belated birthday to aleesya :) sedapnya tengok burger tu. mengancam. hihi

Anonymous said...

suke tgok bdk mnja ni,dh 3 tahun rupenye

strawberi said...

happy bday icha

kt chillis kan
hari tu celebrate bday mmbr..dorg ckp free kek lam gelas tu..tp bila byr..mmbr tgk..ade caj rm12 + cmtu...tp dah kluar dh pun...eii..sabo je lah

Azura Aziz said...

happy belated birthday Icha sayang ;)

CikPuan FiDa said...

aleesya happy blated bday... comey alesya ni grm tgok pp dia..