Friday, March 18, 2016

AKTIVITI CUTI SEKOLAH DI SUNWAY PYRAMID.

Hai, korang plan apa sempena cuti sekolah?  Ada banyak yang Kak Pilla plan untuk anak-anak.. Siapkan homework sekolah, hafal sifir, baca buku.  Memang muka moncong je sebab mama asyik suruh belajar je.. Yelah kalau tak suruh memang tak buat.. Memang membebel lah mak dia dari pagi sampai ke malam.

Tapi cuti sekolah kita bagi kelonggaran sikit.. Meh mama bawak korang gi LG2 Blue Concourse kat Sunway Pyramid.  Ini memang sesuai untuk budak-budak sebab bukan setakat fun games je disediakan tapi games dia semua educational games.  So sambil diorang bergembira, sebenarnya banyak ilmu yang diorang dapat.

Kat situ semua berlatarbelakangkan Discovery Channel's Discovery Explorers. 

Jom tengok gambar-gambar kitorang masa kat sana haritu ;)

Boleh bergambar sefamily hehehe

Ini next game yang kitorang main.. Electric Eel.. Kasih terror main ni..

Korang boleh collect stamps selepas main apa-apa game kat sini, pastu redeem kat kaunter.. boleh dapat gift ;)


Rajin betul abang ni melayan budak-budak

Si kecik ni pun nak join gak heheh

Ok ni Kasih dengan Amaani yang buat.. Bab pasang suis-suis ni wayar-wayar memang i fail hahaha.. Tapi budak-budak ingatan diorang bagus.. laju je buat terus mentol menyala.. kagum mama.


Ni sama macam yang besar tadi.. tapi ni versi kecik sikit

Ni semua berkaitan dengan sains.. bagaimana berlakunya puting beliung.. Kak Pilla tengok macam blender pun ada hahaha.. asyik ingat masak je hahahah

Masa ni budak-budak dah seronok dah.. memula macam segan-segan.. 

Animal Planet pun ada.. Comel je hahahaha.. 



Icha jangan over boleh tak?


Ni paling fun sekali.. Diorang kena korek batu-batu ni dah dapatkan batu berwarna emas.

Eh dia ni lagi hahahaha.. kemain dia sodok lagi.. 

Lega hati Kak Pilla dapat bawak diorang kat sini.. Semua seronok sebab dapat main games, dapat gift dan dapat ilmu jugak ;)

Thank you Sunway Pyramid sebab organised event yang bermanfaat untuk seisi keluarga sempena cuti sekolah :)

Kak Pilla with my new manager Miss Yee Yen from Nuffnang.

Ok kalau korang nak pergi Sunway Pyramid bawak anak-anak sempena cuti sekolah ni jadual dia:

11-20 March: Discovery Channel’s Discovery Explorers at LG2 Blue Concourse

Aktiviti yang disediakan merangkumi Discovery Science, Discovery Channel dan Animal Planet. 

Layari website di bawah untuk maklumat lanjut:




Love, 
Filla.

10 comments:

CikPuan FiDa said...

icha ngn amani dah nak sama dah hehe...comey je icha.. geram tgok dia..

Nor Afidah Bte Che Azmi said...

jangan kata budak2 suka..mak budak pun suka jugak ni..haha..anyway..suka berbual dgn miss YY kita tu..very friendly..

Irda Garmin said...

hi filla...happay family..alhamdulilah

Nazihah@Jiha said...

wah bestnya hihihihi best jalan2 sekeluarga ^^

IQ = Iez Qis said...

wahhh, menarik!! seronok kalau bawak anak anak teroka dunia sains mcm ni kan?

Mejuez said...

Happy family, syok tgk anak2 bahagiaaa.. >_<

Rusliza Md Rus said...

thanks for sharing...menarik idea ni bole g weekend ni nanti.

zaitie hasnan said...

jalan jalan singgah ke blogger senior.. happy weekend with happy family...

Anonymous said...

Saya perlukan satu Tikar McDonald's untuk family kerana tikar ini besaiz kecil apabila dilipat dan senang di bawa untuk picnic bersama-sama family. Moga dengan adanya tikar ini di harap bertambah rajin la saya nak ber picnic. TQ

Nama : alia
Email : aliawati.matzain@gmail.com

Siti Yang Menaip said...

ehehe a ah betoi2 dah macam blender da tabung tu..