Thursday, March 17, 2016

PIKNIK TEPI TASEK.

 Baru-baru ni Kak Pilla suggestkan kat Pak Radie..

Pilla: Pa kita pernah ke bawak budak-budak ni gi picnic? Picnic tepi tasek ke, tepi air terjun ke?

Pak Radie: Memang tak pernahlah.. awak kan pemalas nak picnic-picnic ni... Kecik-kecik dulu mak selalu bawak gi PD mandi laut, mak buat nasi lemak.

Pilla: Eh, mama pun selalulah bawak kitorang dulu.. masa tu duduk kat Sabah.. Kitorang selalu picnic kat Tanjung Aru Beach tu.. mama masak macam-macam.. bestnya.. 

Pak Radie: Kesian lah budak-budak tu tak pernah nak picnic.

Eh dia ni sindir ke apa ni? Sentap ai.. 

So weekend baru ni Kak Pilla suggestkan pegi picnic.. Tak yah jauh, kita pegi Tasek Cyberjaya je sudah.. kat situ ada playground.. pastu ada pokok-pokok berteduh tepi tasek.. cun lah tu hahahaha.. Janji kita menghargai Nikmat Hujung Minggu dengan family kecik kita ni.. Omputeh kata bonding time with the family gitew..

Masalahnya ahkak tak sempat nak masak Nasi Lemak bagai muahahahahha.. Idea paling bernas ialah pegi beli je McD's Weekend Indulgence (weekend breakfast meal).. Beli Family Breakfast Box je senang.. tak yah nak angkut-angkut bakul isi nasi lemak hahaha.. I kan ibu modern yang pantas dan cekap.. menjimatkan masa hahaha.. yang penting sekarang ni i nak spend quality time bersama family, tanak penat-penat peluh ketiak masak nasi lemak.. Nasi lomak kat umah je sudah.

 See??? Nice place kan? Tapi panas boleh tahan.. lain kali kene pegi awal pagi sikit..

 Wow gempak sangat ni hehehehe.. Tak main lah duduk kat meja kerusi semua.. Tu dah macam konsep kantin sekolah.. Kita nak picnic so kena bentang tikar duduk bersila anak-beranak..

 Yes like this...

 Tenang je lepak breakfast macam ni.. teringat time kecik-kecik dulu ;)

 Bagi chance sikit nak feeling tepi tasek sambil minum kopi ;)

 My kesayangan Kasih Amaani.

 My kesayangan Kasih Aleeya.




 Ingatkan Pak Radie tak suka picnic-picnic macam ni.. Tapi dia suka je muahahahha... Lepas makan dia layan budak-budak main kat playground sambil beli ice cream..

 Tapi lepas tu ni kerja dia.. hahahahha

 Best tak Tikar McD (picnic mat) Kak Pilla nie?  Best gila kot.. nak guna bentang je.. nak balik lipat-lipat terus jadi bag comel.. 

Kalau Kak Pilla nak bagi korang nak tak? I bagi freeeeeeee je ni.. Tapi kena jawab satu soalan ;)

"Kenapa korang nak Tikar McD ni untuk bawak pegi picnic bersama family?"

Sila jawab di comment box ni.. tinggalkan email address anda.. Kalau boleh korang collect Tikar McD ni kat Sri Kembangan ok?

Tapi kalau you all jauh dari Kak Pilla, korang still berpeluang untuk dapatkan Tikar McD comel ni..

Hot FM Zoomers nak bagi you all Tikar McD ni.. Kalau korang nak, sila datang beramai-ramai jumpa mereka dan dapatkan Tikar McD masing-masing ya ;)

19 Mac 2016
Kepong Metropolitan Park
8:40 pagi - 9:40 pagi

20 Mac 2016
KL - Taman Botani Negara Shah Alam
8:40 pagi - 9:40 pagi

26 Mac 2016
Penang - Botanical Garden
8:40 pagi - 9:40 pagi

27 Mac 2016
Perak - Taiping Lake Garden
8:40 pagi - 9:40 pagi

2 April 2016
Johor - Taman Rekreasi Bukit Indah
8:40 pagi - 9:40 pagi

3 April 2016
KL - Taman Titiwangsa
8:40 pagi - 9:40 pagi


*Good Luck*

Next rasa macam nak plan gi Sungai Congkak pon best ni :)

Love, 
Filla.

100 comments:

Aida the Pinky said...

Assalamualaikum n hai Kak Pilla,
mencuba nasib, mane tau dapat tikar comel tu.

"Kenapa korang nak Tikar McD ni untuk bawak pegi picnic bersama family?"

Opkoslah saya nak tikar McD TU sangat-sangat sebab saya selalu bawa anak pergi berjalan-jalan, bersiar-siar, piknik dan ambik angin di taman. selalu tak ada tempat duduk, semua kerusi dah ada orang, dan kadang tak disediakan pon tempat untuk duduk-duduk. terpaksa duduk beralas kasut atau newspaper dan kadang tak duduk langsung. cuba bayangkan kalau taman-taman area putrajaya nih, dah tentu tahu kan sentiasa ramai orang. kadang tu tak tahu nak duduk mana.
Best juga kalau dapat tikar nih, sebab comel dan compact, bila dah tak guna lipat aje nampak macam beg. Nampak kak elly pon berpiknik pakai tikar McD juga. hik.
Kalau boleh nak 1.

Okey, thank Kak Pilla, Bye.

Aida the Pinky said...

Assalamualaikum n hai Kak Pilla,
mencuba nasib, mane tau dapat tikar comel tu.

"Kenapa korang nak Tikar McD ni untuk bawak pegi picnic bersama family?"

Opkoslah saya nak tikar McD TU sangat-sangat sebab saya selalu bawa anak pergi berjalan-jalan, bersiar-siar, piknik dan ambik angin di taman. selalu tak ada tempat duduk, semua kerusi dah ada orang, dan kadang tak disediakan pon tempat untuk duduk-duduk. terpaksa duduk beralas kasut atau newspaper dan kadang tak duduk langsung. cuba bayangkan kalau taman-taman area putrajaya nih, dah tentu tahu kan sentiasa ramai orang. kadang tu tak tahu nak duduk mana.
Best juga kalau dapat tikar nih, sebab comel dan compact, bila dah tak guna lipat aje nampak macam beg. Nampak kak elly pon berpiknik pakai tikar McD juga. hik.
Kalau boleh nak 1.

Okey, thank Kak Pilla, Bye.
email : idida163@gmail.com

Apijol said...

Nk tikar mekdi ni sebab tikar picnic kita dah koyak rabak cerai berai dah masa picnic di PD tahun lepas hahaha. So dgn tikar mekdi ini dapatlah digunakan untuk next picnic pulak.

hafizhafizol@gmail.com

nanonano said...

Kak Filla sy nak!
sebab utama sy nak picnic mat mCD ni, 1 sbb dia lawaaaaaa...
2 of course sy mmg perlukan kerana kami mmg selalunya picnic every weeks,
dekat Kuantan ni byk pantai menarik,dan anak2 mmg hantu air!
sbb tu jadikan hujung minggu berpicnic tepi pantai, sesuai sgt singgah drive thru mcD dlu utk kudap2 tepi pantai tu,hopefully ada rezeki sy tikar mcD ni, insyaAllah ;)

nona7684@gmail.com

p/s: kenapa Hot Fm Zoomer xdtg Kuantan? ni salah 1 point nk pujuk kak filla sumbangkan tikar tu utk org jauh ni, kehkeh tq!!

Hafiz Hafizol said...

Sebb tikar picnic kita dah koyak rabai cerai berai dah masa picnic dekat PD haritu. Maklumlah tikar lama zaman belajar haritu dah haha. So dngn adanya tikar mekdi yg baru ni, dapatlah digunakan untuk next picnic yeay...

hafizhafizol@gmail.com

ida azalin said...

hai dik filla

akak memerluakan tikar yang dik filla tawarkan kerana tikar yang selama ini akak bawak piknik bersama anak-anak telah koyak....

tq dik filla

Anonymous said...

hai dik filla

akak memerlukan tikar mc d sebab tikar yang akak usung bersama keluarga telah koyakk....

tq dik filla

Permatabiru said...

NAK JUGA TIKAR MCD NIE..cantik colournya..mudah dan simple..plss give to me..hehe :)

suriada sulong said...

Salam. saya nak tikar Mc D sebab minima saiz utk disimpan dlm kereta serta mudah untuk dibawa travel.tq kak pilla.

Buddy Bard said...

"Kenapa korang nak Tikar McD ni untuk bawak pegi picnic bersama family?"

Kak Pilla Nak tikar tu!!!! sebab we all selalu pergi piknik petang2 kat Taman Titiwangsa, bawak tikar gulung yg panjang mcm kat rumah kampung time kenduri tu... huargh susah nak pikul.. huhuhuhu...

Mana tau dengan Iklasnya Kak Pilla bagi tikar ni, maka kami sekeluarga akan lebih erat dengan ada nya "Family Time"...no excuss lagi untuk piknik!! :)

email: cikenelot@gmail.com

wong meimot said...

wah.. feeling overseas sgt.. layan gak breakfast tepi tasek ni.. nak try bawak azriel lah camni.

Anonymous said...

Saya nak Tikar McD ni untuk bawak pegi picnic bersama family saya kerana Tikar McD ni comel dan mudah dibawa dan menyenangkan saya yang mempunyai ahli keluarga 7 orang untuk duduk makan-makan sambil menikmati masa beriadah bersama family. Email saya aishah.rani@moe.gov.my.

~ PeaNut ~ said...

Kak filla.. i nak tikar mcd tu utk bwk family picnic jgk.. suke tgok tikar comel tu.. n senang nk bwk kemana-mana..simpan dalam kereta pun xguna space bnyak ;-)

-shahz_peanut@yahoo.com-

IQ = Iez Qis said...

okeh, hujung minggu serang taman layang layang kepong..jom!!

yayang laling said...

Puan Filla kite nak tikar McD tu sebab kite suka bawak anak-anak kite pegi taman dan kalo dapat tikar tu boleh jumpa pn filla lagi kat giant equine. hehehe:) maceh:)
ezza:)
yayanglaling@gmail.com

Nazratul Ain said...

"Kenapa korang nak Tikar McD ni untuk bawak pegi picnic bersama family?"

Sebab kita selalu piknik pakai surat khabar lama je.. kalau dapat tikar ni confirm boleh berpiknik dgn lebih bergaya dan boleh selfie atas tikar sebab tikar cantik dan comel..

NAZRATUL AIN BT ZAINAL
LOT 1793, BATU 1, JALAN MAWAR
SIJANGKANG, 42500 KUALA LANGAT
SELANGOR

thanks fila..

Anonymous said...

saya nak sangat tikar McD tu sebab memang saya dan anak nie every week teman en suami main bola..so dengan adanye tiakr tu leh la kami bepiknik2 macam kak pilla!! tak lah asyik bediri je tepi padang..hehe

boleh tak mcm gini?? :)
ieza32@yahoo.com

C-Tiey Hamid said...

Ulu Yam pun best. Sg Congkak sekarang dah x best dah..

Anonymous said...

wah cantiknya tikar picnic dari Mc D ni.. kalau saya dapat mesti masalah tertinngal tikar dah x jadi.. hari tue bukan main nak g mandi sungai.. kami orang kampung, kalau panas2 mesti sibuk nak mandi sungai.. bila sampai tempat kejadian lupa plak nak bawa tikar.. adeh kurang syok la.. lagi 1 kat rumah tikar besar .. kalau lipat pun besar. kalau nak mandi sungai naik motor mesti tak boleh bawa tikar.. kalau kak pilla bagi kami tikar ni..mesti setiap kali mandi sungai kami akan ingat kat kak pilla..
emm tapi kalau xde rezeki pun xpe.. no heart feeling..

Regards,
Hanan
hanan.husin149@gmail.com

haslina rusli said...

Saya nak tikat McD ni sebab senang nak guna, lepas guna je lipat-lipat terus jadi beg dan jimat ruang. Tak payah nak fikir nak simpan besar-besar tikar tu. Teringin nak picnic juga macam Kak Pilla, yang penting dapat eratkan hubungan dengan family tu.

haslina262189@gmail.com

haslina rusli said...

Saya nak tikat McD ni sebab senang nak guna, lepas guna je lipat-lipat terus jadi beg dan jimat ruang. Tak payah nak fikir nak simpan besar-besar tikar tu. Teringin nak picnic juga macam Kak Pilla, yang penting dapat eratkan hubungan dengan family tu.

haslina262189@gmail.com

khairul najmi said...

kak pilla, saya nak juga tikar tu. Cantik plak. ni email saya knajmiyusof@gmail.com

Fatin Nabila said...

Kak Filla, Saya nak Tikar McD ni untuk bawak pergi picnic bersama family sebab convenience la. tak besar macam tikar picnic yang lain. senang nak sumbat mana2.
fatin.macrologix@gmail.com

Anonymous said...

Kenapa korang nak Tikar McD ni untuk bawak pegi picnic bersama family?

- Sebagai seorang ibu yang mempunyai bayi berumur 8 bulan, cepat dan ringkas adalah benda yang paling diutamakan ketika keluar berjalan-jalan bersama keluarga. dengan adanya tikar mcd ni, sy boleh selit je dalam diapers bag baby sy and we are ready for picnic. design dan warna nya iaitu biru merupakan warna kegemaran saya. Yeay! bonus point they got.

Thanks kakpilla :)

ame3ra.zulhadi@gmail.com

Nuraihan Ibrahim said...

Dengan adanya Tikar McD ini saya dapat membawa anak-anak berpiknik dengan gembiranya kerana dapat meluangkan masa yang berharga bersama-sama. Juga dapat membawa anak-anak ke tempat yang menarik sambil menikmati keindahan alam semulajadi. Apa yang penting dapat menggembirakan hati anak-anak yang tersayang...

nuraihan853@gmail.com

Nuraihan Ibrahim said...

Dengan adanya Tikar McD ini saya dapat membawa anak-anak berpiknik dengan gembiranya kerana dapat meluangkan masa yang berharga bersama-sama. Juga dapat membawa anak-anak ke tempat yang menarik sambil menikmati keindahan alam semulajadi. Apa yang penting dapat menggembirakan hati anak-anak yang tersayang...

nuraihan853@gmail.com

Asma Amira Dzulkefli said...

Hai kak filla!!!

Saya nak tikar McD yang cun tu sebab nak p berkelah lagi!!!

last time, saya picnic dengan kawan2 sempena nak meraikan sahabat yang nak kawenn dan sempena meraikan persahabatan ktorg...gigih la p picnic sampai ke wetland putrajaya...tp yang paling ssh nak disiapkan harus lah tikar picnic!!...roger semua geng semuanya xde tikar...last2 terpakse pinjam dari jiran hihihi...nsb dpt jgk..kalo x, mmg dah gamble dok atas newspaper je hahaha...tp segannnnn gile la smpai pinjam dr jiran hihi

So akak filla, meh la bg saya tikar tu,,,xmau pinjam2 jiran lg...hihi

ok tatatititutu

asmaamira89@ymail.com

Anonymous said...

"Kenapa korang nak Tikar McD ni untuk bawak pegi picnic bersama family?"
Sebabnya, bila dah duduk setikar, makan setikar, minum setikar, bergelak ketawa setikar, hubungan makin erat dan mesra. So, setiap kali picnic, akan menjadi kenangan manis yang tak dapat dilupakan selamanya. (noorhasnifalina@gmail.com)

Anonymous said...

kak filla sayang...saya nak tikar tu pleasssseeee...
nak bawak anak2 g picnic jugakkkk macam kak filla...
sure anak2 super duper excited dapat pg picnic kat taman dengan tikar cantik McD tu...tambah2 lagi dapat dr kak filla...ibu ni dah terbayang2 dah baring atas tikar sambil pandang burung2 beterbangan...huwaaaa....nak pleaseeee..
norhanaisa@gmail.com

Pusat Remaja kafeTEEN N9 said...

Saya nak tikar McD ni untuk bawa keluarga saya pergi piknik kerana kami sekeluarga jarang ada masa bersama jadi saya dan suami akan luangkan lebih masa bersama anak kami dengan berpiknik di tepi pantai. Ini kerana rumah kami dekat dengan pantai PD jadi saya ingin berpiknik selalu dengan keluarga saya yang tercinta.

email: kafeteenn9@gmail.com

squirrel said...

harap dapat tikar belan-belang ni untuk kegunaan yang pelbagai. easy to bring anywhere hehe

nurmaisara.marudin@yahoo.com

Pusat Remaja kafeTEEN N9 said...

Saya ingin Tikar McD yang comel ni untuk bawa keluarga saya berpiknik kerana saya jarang luangkan masa berpiknik bersama kelaurga saya. Oleh kerana rumah kami dekat dengan pantai PD, saya ingin sekali tikar tersebut untuk dibawa berpiknik bersama keluarga tercinta saya.

email: kafeteenn9@gmail.com

Anonymous said...

harap dapat tikar belan-belang ni untuk kegunaan yang pelbagai. easy to bring anywhere, using for everything hehe

nurmaisara.marudin@yahoo.com

Anonymous said...

harap dapat tikar belan-belang ni untuk kegunaan yang pelbagai. easy to bring anywhere hehe

nurmaisara.marudin@yahoo.com

azzni noor said...

salam

saya berminat sangat dengan piknik mat nie sebab senang nak bawak,design cantik dan yang paling penting material tak menyerap air..sangat bagus untuk ibu yang masih mempunyai anak kecil.piknik mat nie juga senang nak dibersihkan.:-)

mummyamni@gmail.com

eira zafirah said...

Kak pilla...nak tikar mcd tu...nak bwk ank2 g picnic kt sg...depa smua minat sgt2 picnic kt sg...skrg payah la nk bwk tikar gulung2 tu.. nk turun cerun bahaya..kalo ada tikar mcd tu kn senang.ltak dlm handbag pon boleh..
Email sitinurzafirah@ymail.com

Siti Hafizah said...


"Kenapa korang nak Tikar McD ni untuk bawak pegi picnic bersama family?"

Sbb warna tikar picnic ni sgt colorful, nampak sweet & kalau letak makanan atas tikar ni mungkin akan menambahkan lg selera makan especially utk anak-anak saya yg susah sgt nk duduk diam-diam kalau tgh makan. Lepas ni kalau pergi picnic, bawak anak-anak dh tak payah susah payah nak paksa diaorg makan. Confirm akan makan dgn berselera sambil ckp sesama sendiri, 'wow wow wow, cantikla mama duduk atas ni'.

Thank Kak Pilla

From,
Siti Hafizah Rofiee

sitihafizah.rofiee@gmail.com

Nad MamaZN said...

saya nak!
saya nak tikar McD tu, nak bawak pi piknik famili macam kak pilla.
semoga dengan aktiviti outdoor mcm berpiknik ni dapat mengeratkan ukhuwah kami 1 famili. sentiasa berkasih sayang, sentiasa bersama walau dilanda masalah, senang bercerita, takde simpan2 sendiri.
in shaa Allah ameenn..

Nad MamaZN said...

lupa kasi email : nadyaewani@gmail.com

zakwan-afif-najmi.blogspot.com

Loviey_Fiey said...

Saya nak tikar MCD ni kerana walaupun dah kahwin, ada anak tapi tak pernah berpiknik bersama. Sampai la anak dah masuk tadika pon, cuma pergi ke taman bersama tapi bukan santai berkelah. Harap lepas ad tikar McD lebih rajin nak berpiknik. Lagipun dengan McD Family breakfast set, senang kerja si ibu. Teruja nya

~NUR AFIFAH
~PIEP1911@YAHOO.COM

aziekz said...

Wow bestnye.
1)"FLEXIBLE",MUDAH DIBAWA KEMANA-MANA..WARNA MENARIK..PASTI TERHAD DAN "EXCLUSIVE"
2)JADIKAN BARANG ASAS DALAM KERETA..BOLEH GUNA BILA-BILA MASA ANDAI BERHENTI DI KAWASAN PANTAI@AIR TERJUN
3)BOLEH JADIKAN ALAS UNTUK ANAK-ANAK BERMAIN DILAMAN
4)ALANGKAH BERTUAH DAPAT TIKAR INI "FREE","EXCLUSIVE","LIMITED EDITION"DAN "FLEXIBLE".

AZIZAH
aziekamarul82@gmail.com

Anonymous said...

Kak Pilla,

saya nak tikar picnic ni sbb saya nak pg picnic mcm kak pilla la.. :P :P

nkausar2@gmail.com

Nissa Azmir said...

saya nakkk sebab nak spend quality time macam kak pilla jugakkkkk....!!

nissa
khasyaz@gmail.com

tq tq

aeisyah said...

Hi Kak Pila,
Saya nak Tikar McD ni untuk bawak pegi picnic bersama family sebab saiz nya yang besar, muat utk kami anak beranak duduk untuk picnic dan oleh kerana tikar ni mudah dilipat, ia juga senang untuk di bawa ke mana saja...
Terima kasih...

Imah Abul said...

Kenapa korang nak Tikar McD ni untuk bawak pergi picnic bersama family?

Saya nak Tikar McD ni untuk bawak pergi picnic bersama family kerana saya sukakan warnanya, sangat menarik minat, rekabentuk tikar yg boleh dilipat kecik sangat memudahkan dan nampak
up-to-date, saiz tikar yang boleh memuatkan 1family kecil untuk duduk bersama-sama sambil menikmati sarapan

Email : Gal_starz@yahoo.com

yana2605 said...

saya nak tikar mcD ni sbb saya pn teringgin nak berpicnic di tepi pantai yang indah lagi tenang..asik picnic pakai surat khabar jer..bli tikar besar pn tak muat nak msuk dlm keta yg kecik..klu ada tikar mcD nie msuk dlm beg pn boleh..tak pn letak dlm dashboard..hah duk situ diam2 tak da la ask tertinggal jer kt umah kan..


Name:Liyana
Email: ediana_83@yahoo.com.my

zazahashim said...

Salam kak pilla..selama nie jd silent reader je..tp sbb nk tikar nie kite komen..hehe

Saya nak tikar nie utk picnic sbb saya nga family selalu jgk buat aktiviti picnic nie..anak2 boleh berlari bebas sesambil mak pak melayan makanan..hehe..kitorg suke picnic dekat kawasan luas dan lapang sebab senang anak2 berlari..amacam ok x jawapan saya..hehe

nie emel sy sekiranya terpilih, zaza.hashim@yahoo.com.my (anyway sy dok putrajaya, dekat sgt nk g ambik tikar tue..hehe)tq kak pilla....

Rina Ellisa said...

Sy nak tikar mcd tu sebab boleh bawak keluarga pergi picnic juga. Habiskan masa hujung minggu dengan keluarga tersayang :)

rina_ellisa@yahoo.com

qeela said...

"Kenapa korang nak Tikar McD ni untuk bawak pegi picnic bersama family?"

-Saya perlukan tikar mcD ini kerana dengan berpicnic pakai tikar baru dapat feel picnic dan mengeratkan hubungan seperti duduk diatas tikar,sentuh bersentuhan antara lutut dengan lutut family members.


-aqielahuzihan
(aqielahuzihan@gmail.com)

Aisyah said...

Waa.. Bestnya K.Pilla sefamily berpicnic. Antara aktiviti yang jadi tradisi family saya masa kecik2 dulu. Masa zaman 80an tu belum ada hiburan lain cam Kidzania, Aquaria, ice-skating, etc. So salah satu cara nak spend time dengan family ialah dgn berpiknik tepi air terjun ke, laut ke mmg terbaik sangat..hehe..
Saya berminat tengok tikar McD tu. Kecik,comel dan compact je, nak simpan dalam handbag or selit kat poket pun boleh.. Bil-bila rasa nak berpicnic, bangun pagi terus beli sarapan McD je. Tikar dah tersedia dalam handbag..Senang, jimat masa dan tenaga..hehe.. Even kalau ada kenduri kendara pun boleh pakai tikar ni,bentang kat dapur rumah atau depan porch dan boleh lah mulakan sessi kupas bawang dan bersembang.. Berbaloi-baloi ;-)
Kalau K.Pilla nk pilih saya sebagai penerima tikar bertuah ni, contact email kt bwh yek.. Ok, bye..
E-Mail: aisyahmh@gmail.com

azza said...

Tikar McD warnanya menarik, senang untuk digunakan dan mudah untuk dibawa ke mana sahaja.azzamiah32@gmail.com

dayang ratna ibrahim said...

Kerana dgn adanya tikar dr mcD ni senang dan mudah dibawa utk piknik dan bonding time bersama family di mana saja..nampak cantik dan exclusive,love at the first sight with mcD mat
dayangratna2411@gmail.com

Anonymous said...

tikar mcd yang cantik, menarik n memudahkan penggunaan kita utk berpicnic sambil mengeratkan hubungan kekeluargaan. yang paling penting, colour yang cantik n menarik.
tq pilla

syibasaidin@yahoo.com

.a.s.y.i.k.i.n. said...

Kenapa korang nak Tikar McD ni untuk bawak pegi picnic bersama family?"

Saya nak sebab boleh family bonding dgn suami dan anak2...great time!...

Aliah Nuqmans said...

salam Kak Filla..

saya nak tikar Mc D ni sebab saya membesar di Pantai Bagan Lalang Sepang. sejak habis sekolah sampai sekarang umur 33 tahun tak pernah dah picnic kat situ.
kalau dapat tikar ni nak ajak mak picnic sekali dengan anak-anak kat situ la.. boleh mengimbau kenangan masa mak besarkan kami dulu berniaga depan pantai tu. Mesti seronok.

harap-harap ada la rezeki saya dapat 1 tikar pemberian Kak Filla ni. mesti lebih istimewa moment tu.

tq kak Filla.

Ummi
nuqmans@gmail.com

JueOny said...

kak Jue nak tikar McD ni sebab warna dia menarik, small size tapi bila bukak nampak besaq, sesuai dibawa dlm keta n boleh bentang bila2 masa untuk berpiknik.

emel kakjue:- jueony@gmail.com

Anonymous said...

Hi kak pilla. Saya nak tikar mcD ni supaya dapat ber picnic dengan rakan-rakan serta keluarga tercinta. Family memang gemarkan aktiviti outdoor seperti memancing dan berkelah pada hujung minggu. Dengan tikar ini, dapat memudahkan lagi aktiviti hujung minggu kami ! :)
chuthengineer@gmail.com

Vista Rafidah said...

Saya nak Kak Pilla! Bestnya kalau dapat Tikar McD ni boleh bawak untuk pergi picnic bersama keluarga setiap hujung minggu selepas penat seharian bekerja. Anak2 pasti suka dapat bersantai bersama :).
email : mrs.aji79@gmail.com

aishah said...

"Kenapa korang nak Tikar McD ni untuk bawak pegi picnic bersama family?"

family kami suka picnic..tikar tu nampak cantik & mudah nak guna! :)

blueskyspidy@yahoo.com

khay ke'ai said...

"Kenapa korang nak Tikar McD ni untuk bawak pegi picnic bersama family?"

Saya nak Tikar McD ni untuk bawak pegi picnic bersama family sebab hujung minggu ni first time nak berpicnic bersama keluarga kecil saya dan juga sahabat-sahabat baik saya, dan kami belum ada tikar. moga dengan tikar ini, mengeratkan silaturahim kami dapat makan bersama-sama diatas dtikar cantik ini. Terima kasih kak pilla...

khair
anNurKhadijah@gmail.com

Rusliza Md Rus said...

"Kenapa korang nak Tikar McD ni untuk bawak pegi picnic bersama family?"

Hi pilla...saya pun berminat untuk dapatkan tikar McD ni sebab nak bawa family saya berpicnic jugak!! Lama sangat kot tak pegi picnic ni dengan anak-anak...Tikar McD ni sangat menarik minat saya dengan warna yang terang design yang menarik sesuai digunakan untuk kegunaan keluarga kecil saya dan mudah di bawa ke mana-mana.

Salam perkenalan dr silent reader,
RLieza Md.Rus
rliezamdrus@gmail.com

Rusliza Md Rus said...

"Kenapa korang nak Tikar McD ni untuk bawak pegi picnic bersama family?"

Hi pilla salam perkenalan...

Saya berminat untuk mendapatkan tikar McD ini kerana design nya yang sangat menarik, kecil dan mudah di bawa kemana-mana untuk kegunaan keluarga kecil saya berpicnic.

Salam dari silent reader,
Rlieza Md.Rus

wan! @ sYadZ .. shaM @ sHo said...

"Kenapa korang nak Tikar McD ni untuk bawak pegi picnic bersama family?"

Sebab senang dilipat..jimat ruang dlm kereta..bw pun senang sbb ala2 beg..

bukaan tikar yang luas..sesuai utk kami 4 beranak..

tidak mudah basah..klu picnic akan ada minuman..tumpah pun rsanya xmudah basah..

saya n suami selalu bw anak2 ke taman..sgt praktikal bila ada tikar nie utk lapik duduk..

lg 1..ble jd penghadang panas dlm keadaan2 tertentu..

wan! @ sYadZ .. shaM @ sHo said...

Lupa letak email..

rysha610@yahoo.com

Syasya TMA said...

Salam Kak Pilla...
Sy nak Tikar McD ni sbb sy suka bwk family pegi piknik tepi pantai...anak2 suke sgt main pasir...lagi satu Tikar McD ni sgt convenient, kecik & x mkn space dlm kete...i likeee...by the way, kalo dpt Tikar McD ni, sy boley collect kat seri kembangann sbb sy stay kat Equine Park...hehehehe....tq

syasyatma@gmail.com

haiza86 said...

n_haiza86@yahoo.com.my

- boleh bawa anak-anak santai dihujung minggu di tepi pantai atau tasik

Mrs Pip said...

Hai Dear,

mesti best kalau dapat tikar McD tu ... cemburu la mrs pip ni,
ramai dah dapat tikar mcD ni ... bagilah satyu kat kita T_T ngee :))
mesti best nnt boleh pigi piknik with my lil' armies bawa tikar ni,
kasi bentang luas luas, then boleh makan satu family atas tikar :) ..
awesome berganda ganda ... boleh juga guna alas untuk anak2 tidur
lepas letih bermain time piknik kan ...

suka suka suka ...

so, dapat tak bagi satu untuk Mrs Pip?
tapi kita tinggal nun di Kota Kinabalu ...

kalau mrs pip dapat tikar ni, love Kak Pilla juta juta bintang di langit
muahhhhhhhsss ....

sukasukasurirumah@gmail.com

Siti Hafizah Mohamed Noh said...

Kak pilla..sy 1st masuk contest ni..nak sangat tikar tu sbb da ada anak ni tikar yg comel tu sgt senang dibawa sbb comel je boleh lipat2 xdela mcm tikar dulu kala yg panjang gulung2 tu..lgpun nmpak gorgeous je kalau nk flatlay atas tu disebabkan warnanya yg menarik..smoga sy menang..yay!

pza_mn85@yahoo.com

amyrad said...

Salam filla. Saya nak tikar tu! Heee xpernah lg piknik ngn anak2 cmni. Kot kalo dpt tikar tu semangat skit nk g piknik..
My emel add aimizul@gmail.com

eza said...

Pilla... saya nk tikar McD sbb dia cantik n comel... senang simpan dlm kete je..senang nk gi picnic dgn family.
TQ from Faidzah

(dza.smile@gmail.com)

honey-honey said...

Assalamualaikum w.b.t. Kak Filla,

Saya nak Tikar McD tu sebab babygirl saya yang berusia 8 bulan tu baru pandai meniarap & masuk gear "Gostan" & buat pusingan "Helicopter". Jadi, sebagai alas yang static malah "Eye-catchy" semasa piknik bersama keluarga, saya sangat berharap dapat gunakan Tikar McD. Pasti babygirl saya sangat happy berguling di atas Tikar McD. Thank you.

Pretty Sweets said...

Sy nak tikar mcd sbb xpnh bw ank2 g picnic,sblm ni rasa mcm leceh sgt klo nk g picnic nk kne cari tikar,masak makanan lg dh penat kat ctu je.. tp bile baca entree kak fila rupanye mudah & senang sgt nk bpicnic dgn family.. klo ade tikar mcd lg best!

Pretty Sweets said...

Sy nak tikar mcd sbb xpnh bw ank2 g picnic,sblm ni rasa mcm leceh sgt klo nk g picnic nk kne cari tikar,masak makanan lg dh penat kat ctu je.. tp bile baca entree kak fila rupanye mudah & senang sgt nk bpicnic dgn family.. klo ade tikar mcd lg best!

Pretty Sweets said...

Email sy fidzatikah83@gmail.com

Anonymous said...

Saya perlukan satu Tikar McDonald's untuk family kerana tikar ini besaiz kecil apabila dilipat dan senang di bawa untuk picnic bersama-sama family. Moga dengan adanya tikar ini di harap bertambah rajin la saya nak ber picnic. TQ

Nama : alia
Email : aliawati.matzain@gmail.com

Anonymous said...

Saya perlukan satu Tikar McDonald's untuk family kerana tikar ini besaiz kecil apabila dilipat dan senang di bawa untuk picnic bersama-sama family. Moga dengan adanya tikar ini di harap bertambah rajin la saya nak ber picnic. TQ

Nama : alia
Email : aliawati.matzain@gmail.com

Mommy Cici said...

Saya nak Tikar McDonald's untuk family kerana kami sekeluarga gemar berkelah di hujung minggu dan saya tertarik dengan warna tikar yang ceria. selain buat tempat duduk, boleh jugak buat background untuk flatlay >,< anak anak mesti seronok dengan warna ceria, gambar gambar pun mesti cantik :D

ssmdhzrn@gmail.com

aishah mustafa said...

salam...saya perlukan satu tikar mcdonald's untuk family kerana tikar tu lawa dan comel.. senang sy dan husband nak pakai untuk berpiknik dengan anak dekat taman..boleh letak dlm kereta sbb kadang2 x rancang pon nak lepak kat taman, bentang surat khabar je..huhu.. ada tikar mcdonalds ni best jgk.. aishah.mustafa88@gmail.com

honey-honey said...

nurfarhana.mnor@gmail.con

tenku butang said...

amboih bestnya ber piknik.. redup je pemandangan

Ezzaty said...

Nak tikar Mc'D ni sebab nak g picnic macam kak Pilla . Pastu bagi anak2 merasa berpicnic ..

Zakiah Nan said...

Salam kak filla ...sy nak tikar mcd tu ...blh berpicnic mcm kak filla...srnk pulak tgk kak filla berpicnic dgn family...yg paling penting sekali dgn tikar tu dpt luang ms bpicnic dgn family
kecik sàya....
Email sy: Zakiah Nan@gmail.com
Fon no : 0109555183

P/s : sy blh ambik dkt seri kembangan

Anonymous said...

Saya nak tikar mc d tu sebab,kalau selalu sy pegi picnic, tak bawak tikar,dukla atas batu ke, atas rumput, jd dgn tikar ni dptla kami sefamily berehat mcm k pila...

amy (^_^) said...

assalamualaikum..

sis ni cantik la.. suka tgk.. (^_^)

Ninie Alawi said...

kenapa saya nak McTikar sebab saya adalah pembaca blog filla yang tak pernah mis.. Family sya suka dengan activities camni... So McTikar sangat berguna buat kamiI sekeluarga...

Suraya said...

Nak..Nak..*sambil angkat dedua Tangan :D

Sebab saya Ada 4 org askar kecik.. So, mmg selalu picnic ngan diorang.. Either planned atau unplanned..

So, Kalau Ada picnic Mat ni mmg best lah sbb boleh standby je dlm keta.. Since dia boleh lipat kecik dan kemas kan..
Takyah la nak Kene bentang suratkhabar-lama pastu berterbangan Kene tiup angin, Kene plak kejar. Terus spoil mood nak happy2 ngan anak2..

So, kak pilla.. Plssss lah ya bagi saya satu..
Warna pun cun sgt tu..konpem my askar2 kecik ni sukaaa sgt...
Pls...;-)

Tq in advance

Suraya

Ssmsc7@gmail.com

kissz said...

kak pilla!

nak tikar mekdi tuh!

sebab nyeeee nak juge piknik mcm kakpillaaaa nampak kerlasssss sgt gitewwww...

lagipun coverage edaran mekdi kakpilla mention tu tak masuk area saya...

i ols duduk kat seri manjung nunnnn.. alaaa dekat ngan lumut...

kalau sudi, beri le tikor tu yekkkk

babaiii i laff yu!

Pink Colour said...

kak filla, saya nak Tikar McD ni untuk bawak pegi picnic bersama family sebab tikar tu nampak sangat cantik..jadi boleh la bentangkan tikar cantik tu time kami beriadah kat taman sambil keluarga kecil kami menikmati mcD..lagi pun nmpk tikar tu cam senang nak dibawa boleh lipat2 jadi kecik cam purse je... sukee...

Pink Colour said...

oppss terlupa bg email adress(mana tau dapat kan.. fuhh fuhh) farah.pakwan@my.bosch.com

Addasyuhadadisini said...

Assalamualaikum..hi k.pilla..

Saya nak tikar tu..bagi saya je la eh..hehe..nak tikar tu sebab cantik sangat..pastu simple dan mudah dibawa..kitaorg ni duduk umah flat ja..jdi senang la nk bawa tikar tu kemana2..tak payah susah2 nak angkut tikar yang besar2 n berat lgi lepas ni..sukanyaaa kalau saya dapat..trima kasih k.pilla..:)

Addasyuhadadisini said...

Owh lupa nak bagi email tdi..

addasyuha89@gmail.com

eza said...

My dear pilla...
sy nak satu tikar McD yang comel dan cutedh la warna biru...mengancam betul... senang nk bawa cucu-cucu sy berpicnic..

TQ in advance..
Faidzah
(dza.smile@gmail.com)

Anonymous said...

wow cantiknya tikar McD tu..1st sbb sy nak tikar tu sbb sgt2 cantik & senang nk simpan..blh guna utk bwk anak2 piknik kt taman..huhu i like...

aneera01@yahoo.com

Anonymous said...

wow cantiknya tikar McD tu..1st sbb sy nak tikar tu sbb sgt2 cantik & senang nk simpan..blh guna utk bwk anak2 piknik kt taman..huhu i like...

aneera01@yahoo.com

Anonymous said...

saya nak tikar McD ni kerana
-cantik
-senang bawa
-corak ceria
-guna untuk outdoor boleh indoor pun boleh
-ringan
-jimat space
-kalis air

dan akhir sekali SAYA NAK TIKAR McD ni hihi ^__^

Nurul Farhana Mohamad Fazil said...

Hai Kak Pilla,

Saya berminat dan nak sangat dengan Tikar McD (picnic mat) ni kerana tikar ni sangat menarik dan designnya yang cantik. Selain itu, tikar ni sangat praktikal kerana ianya boleh dilipat menjadi kecil. Ia amat memudahkan saya untuk membawanya apabila pergi picnic. Tambahan pula, Family Breakfast Box menjadi pilihan bagi keluarga saya. Senang dan mudah untuk dibawa bekal berkelah. Anak kecil saya pon sangat suka dengan pankek McD. Saya harap saya akan dapat Tikar McD (picnic mat) ini.

emel saya : kuehkaras@yahoo.com.my

Nurul Farhana Mohamad Fazil said...

Hai Kak Pilla,

Saya berminat dan nak sangat dengan Tikar McD (picnic mat) ni kerana tikar ni sangat menarik dan designnya yang cantik. Selain itu, tikar ni sangat praktikal kerana ianya boleh dilipat menjadi kecil. Ia amat memudahkan saya untuk membawanya apabila pergi picnic. Tambahan pula, Family Breakfast Box menjadi pilihan bagi keluarga saya. Senang dan mudah untuk dibawa bekal berkelah. Anak kecil saya pon sangat suka dengan pankek McD. Saya harap saya akan dapat Tikar McD (picnic mat) ini.

emel saya : kuehkaras@yahoo.com.my

Shima Ahmad said...

Assalamualaikum filla,
I pun suka piknik2 camni, buat aktiviti outdoor bersama anak2..tapi malangnya my hubby tak suka. Alasan dia leceh la angkut itu ini, panas la, peluh la..so kalau i menang tikar ni, i nak tunjuk kat dia..mesti dia suka sebab comel sgt. Dengan harapan lps ni dia rajin la gi piknik hehe...tq pilla!

Shima Ahmad (pembaca tegar blog Filla, Elly, Peej dan pengguna setia Ellfie)
shima.ahmad75@gmail.com

Siti Yang Menaip said...

pwergh sekali skala ngan anak2 briadah cemni best kan..

Anonymous said...

kak pilla.
spek tu jenama apa