Friday, October 23, 2015

LAMBAK GAMBAR CERITA SEKALI HARUNG.

Lama dah tak masuk gambar food Kak Pilla masak.. So jangan membazir gambar ;)

 Sambal telur pecah ni paling favourite.. tapi kali ni Kak Pilla tak hiris-hiris bawang... pakai bawang blend je terus.. Cicah dengan roti pon sedap..

 Ni favourite Kasih dengan Pak Radie.. dah muak haku tengok ayam.. tak tau dah nak masak apa..

 Ni cerita 2-3 hari lepas kot.. masa ni tekak start sakit.. mata merah pedih.. 

 Percaya atau tak ni lah first time Kak Pilla try Pisang Goreng Cheese.. ni pun orang bagi.. sedap jugak.. boleh makan 1 je takut gemoks hehehe..

 Ni dah takde idea.. Kasih cakap lapar.. aku ada ikan cencaru je so mari masak cencaru sumbat.. kitorang makan berdua je sebab Pak Radie balik lambat..

 Terpaksa makan nasik sebab takkan nak makan dengan roti.. huwaaaaaa camne nak diet nie?

Siapa tau mana nak beli benda ni? Ni kawan office punya tapi lupa nak tanya beli kat mana.. sukaaa sangat sebab comel.. rasa nak tampar je.. nak beli jugak.. nanti nak trim rambut dia ;)

 Semalam sempat singgah pasar nak beli ikan.. aku beli setengah ekor ikan tenggiri terus.. kena RM41.80.. amboi apek tu.. nak mntak RM40 pon dia tak bagi.. nyampah ai.

 Bila petiais dah penuh baru semangat balik nak masak.. Kasih request nak udang masak lemak... Kalau untuk budak-budak nak makan aku suka kopek terus kulit dia tinggalkan ekor je sikit.. budak-budak kat rumah ni semua manja.. kopek udang pon tak reti.. masak je udang togel senang diorang nak ngap.. Kasih tolong masak... dia tolong potongkan peria ;) pegaga tu pulak petik depan rumah je..

 Pastu goreng je ikan.. habis cerita.. selera semua makan... ahkak jugak kena makan wholemeal bread.. kurusnya tak jugak... grrrrrrrr...

 walaupun muka ceria tapi suara dah takde.. harini suara dah takde gara-gara jerebu... haih cemana nak jerit-jerit jual Ellfie kat MATRADE esok ni? Korang datang tau MATRADE leh kita jumpa salam-salam sikit hehehehe... siapa beli kat MATRADE kita bagi harga murah pastu siap bagi free gift best ;)

Tengahari ni nak lari serbu globe pulak nak beli langsir sekali dengan Peej.. Jumpa moon kat sana yeayyyyy nak tukar langsir bilik tak pernah bertukar ;)  Jumpa di sana ok?

Tata... Jaga kesihatan jangan banyak sangat aktiviti kat luar.. Amboi nasihat orang.. suara sendiri dah serupa itik huhuhu..



Love, 
Filla.

11 comments:

ILA shafila said...

cencaru sumbat tu mengiurkan.
Lama tak makan.

nurul ayuni shafie said...

org kepala rumput tu boleh beli kat kaison. sbb dulu sy beli kat situ. hhehehe.

Anonymous said...

Kak pilla, yang rumput tu boleh beli kat Mr DIY. Rm3.00 lebih je 1..

ordinary wawa said...

Nampak sedap jer sambal telur tu. Hari tu saya try buat sebab teringin nak makan. Pergh, tak sedap langsung. Sekali rasa lebih tu makan nasi kosong dengan telur dadar jer. Hahah

http://angellovesoldier.blogspot.my/

mashelas said...

Kak Filla nampak semakin cantik la. tu pakai mekap ke tak tu? nampak flawless. :)

nadiah hanum said...

sedapnyaaa sambal telur pecah tu...

Anonymous said...

Assalamualaikum Kak Pilla

All the food u posted looks very nice. Buat org lapar je tgk. Hehe. Best kalo berjiran with you haha. Hope u feel better now. If not, May Allah cure you. Take good care. Have plenty of rest and drink lots of water.

Nura

Mas reena said...

awak ni rajin lah... =)

btw, u dah kurus dah.

Anonymous said...

kak pilla, sy salah seorang reader setia kak pilla dari dulu lg.sy sekadar ingin berkongsi ada satu video ustaz mengatakan kalau kita tengok gambar makanan yang di post oleh seseorang dan kita teringin, kita bertanggungjawab kena bagi kat orang tu.

Azura Aziz said...

mmg entry tunjuk lauk tu yg paling ditunggu2... seriusly, slalu tiru lauk yg kak pila masak.. sedapppp ngattt ;)

Anonymous said...

kak pilla...just to share...yg rumput tu ad jual kay mydin..bhgn brg2 kebun :)