Monday, October 05, 2015

Food Trucks Festival di Golf Event.

Hari ni Kak Pilla nak ajak korang semua join Festival di Kuala Lumpur Golf & Country Club dari 8-11 Oktober 2015.  Ni bukan sekadar Golf Tournament je, tapi macam-macam aktiviti disediakan untuk beriadah bersama family ;)

Paling best sebab ada Food Trucks disediakan sepanjang Event berlangsung selama 4 hari..

Ini antara Food Trucks yang ada masa tu nanti ;)




Korang boleh click Food Trucks lain yang ada masa event tu nanti.. Best sangat beli makanan kat food trucks ;)


Kak Pilla suka lah idea ni.. sebab kadang dalam family mungkin husband je yang suka golf, wife tak suka sangat.. kids lagi lah tak faham.. Tapi dengan adanya macam-macam aktiviti yang dianjurkan especially Festival yang ada Food Truck ni, best sangat kalau kita dapat pergi kan? Boleh enjoy food dan budak-budak pon mesti suka.. At least dapatlah kita isi hari bersama keluarga dengan aktiviti yang menyeronokkan dan berfaedah :)

Kalau pasal makanan memang Kak Pilla happy.. Lagipun belum pernah try lagi Festival yang ada Food Trucks macam ni.. Pak Radie pernah pegi event macam ni dia cakap happening.. Kak Pilla tanya jugak food trucks best ke? dia cakap "Alaaa yang macam kat Pasar Tani or Pasar Malam kan ada food truck yang kita boleh beli food.. Pastu bila usha-usha tengok siapa ada DJ yang akan menghiburkan kita sepanjang Festival dengan lagu-lagu yang best.. 

Make sure you all pakai pakaian yang selesa sebab kita nak makan-makan sambil menyaksikan Golf Tournament.. Percayalah ini bukan sekadar Golf Tournament yang membosankan!! Tapi lebih daripada tu dengan musik berkumandang dan Food Trucks di merata-rata tempat untuk kita enjoy the food with family ;)  Siapa yang gila selfie dan suka amik gambar food macam Kak Pilla mesti best ;)

 Family yang datang bawak kids mesti seronok sebab pihak Sime Darby LGPA Malaysia juga turut menyediakan Kids Zone dimana anak-anak boleh enjoy sebab ada swimming pool chipping contest disediakan, ada face-painting session with the painters dan bermacam lagi hiburan untuk anak-anak.

Ibu-bapa boleh melepak di Outdoor Courtyard yang dipenuhi food stalls from Chef Arnold, ada beverage bar, giant screen dan house DJ untuk menghiburkan anda semua.. Semua boleh lepak chilling je ;)
Oh tak lupa juga buat peminat sukan Golf, disamping boleh lihat sendiri Tournament yang sedang berlangsung, you all boleh juga singgah di Sponsors Village untuk membeli latest golf gear dan accessories dengan harga yang murah!

 Harga Tiket yang ditawarkan untuk anda sekeluarga.. Boleh click SINI untuk pembelian tiket :) Event akan berlangsung dari 8-11 Oktober 2015. Masuk adalah percuma untuk kanak-kanak bawah umur 12 tahun.  3,000 pembeli tiket terawal akan mendapat payung dan ice cream Magnum percuma ;)


Untuk maklumat lanjut sila layari:


 Instagram: SimeDarbyLPGA
#SimeDarbyLGPGA #WomenWithDrive


*images credit to Sime Darby Malaysia LPGA


Love,
Filla.

8 comments:

JMR said...

kena pergi ni sebab ada DJ amoi cun

Mrs Yatie said...

hehe. ada DJ amoi cun pula JMR kata ;)
nice view :)

Anonymous said...

https://instagram.com/p/8KAX1kGr-h/

I happened to see product kak Filla di ig orang Brunei.

Anonymous said...

Di sebelah bangunan G Tower ni dah byk food truck beroperasi.

Ana_Impian said...

wah mcm best jer

Travelog Siti said...

Menarik ni. Kalau dekat confirm saya nak ikut sama jugak

Etuza Etuza said...

http://madey09.blogspot.my/
salam kenal blog hebat...blogwalking di sini

Etuza Etuza said...

http://madey09.blogspot.my/
kenalkan blog Etuza