Thursday, October 22, 2015

KAK PILLA DAN PAK RADIE DAH DILINDUNGI, KORANG BILA LAGI?

Korang ingat lagi tak Kak Pilla ada post entry pasal U for Life Insurance dulu? Akhirnya Kak Pilla dan Pak Radie dah dilindungi dengan insurance ni.. Rasa happy sebab dah buat keputusan yang tepat demi kepentingan masa hadapan bersama dan yang pastinya untuk masa hadapan yang lebih terjamin untuk anak-anak yang semakin membesar.

Walaupun kitorang ni tak berapa nak jiwang-jiwang tapi kitorang selalu pastikan ada masa diperuntukkan untuk bercuti dan berborak tentang future plan yang terbaik untuk family.

Semua yang Kak Pilla dan husband buat hanya yang terbaik buat anak-anak.  Dioranglah buah hati pengarang jantung.. Bila dah berkeluarga ni of course anak-anak priority kitorang.. Semua parents pon akan fikirkan yang terbaik untuk anak-anak dan akan pastikan hidup mereka terjamin sekiranya kitorang dah takde lagi.. Eish sedih *amiktisulapairmata*

Kenapa Kak Pilla dan husband memilih insurans dari U for Life ni? 

Pertama sebab permohonan sangat mudah dan menjimatkan masa.  Kami cuma perlukan 10 minit seorang untuk isi online form.

Kedua sebab tak perlu berjumpa dengan mana-mana wakil insurans.  Duduk depan komputer dan apply online.. Jawab beberapa soalan mudah dan submit form.  Immediately kitorang dah fully covered dengan insurans 100k coverage untuk insurans nyawa.

Ketiga sebab tak perlu pening kepala nak sign macam-macam dokumen yang tebal-tebal sampai kadang-kadang tak tau pun apa yang kita sign sebab borang permohonan punya lah tebal berapa inci.

Keempat sebab tak perlu buat medical checkup.  Eh takde masa nak gi hospital/klinik nak buat medical check up bagai.

Kelima tak perlu tunggu kelulusan berminggu-minggu yang belum pasti lagi lulus atau tidak.  Submit je form online tu, terus dilindungi.. 

Keenam sebab monthly payment untuk U for Life ni sangat affordable untuk kami suami isteri.  Harga serendah RM9.85 sebulan yang Kak Pilla rasa tiada mana-mana insurans yang menawarkan harga serendah itu.

Ketujuh sebab Tokio Marine Life Insurance Malaysia ialah salah satu syarikat insurans yang dah berada di Malaysia lebih dari 65 tahun dan Tokio Marine Life kukuh dari segi kewangan dengan total assets bernilai RM6.67 billion.  Kak Pilla dan Pak Radie rasa selamat dan tak rasa ragu dengan kemantapan kewangan syarikat ni.

Kak Pilla advice korang yang muda-muda dan dah bekerja ni, dah ada gaji kan? Peruntukkan sikit untuk amik U for Life insurance ni sebab affordable.. Jangan tunggu sampai umur dah tua baru nak ambik insurans sebab semakin umur kita meningkat dan banyak penyakit, nanti monthly payment akan menjadi tinggi sikit.. Belajar untuk menghargai masa hadapan kita dan orang-orang yang tersayang.. Enjoy tu enjoy jugak, tapi benda-benda macam ni kita kena ambil tahu jugak.

Kat website U for Life insurance ni semua details yang korang nak ada kat situ.. Cara nak isi online application form pon ada.. tengok belah kanan tu.. masukkan details kat situ dan jawab soalan ringkas je.. dijamin takkan ambil masa lebih dari 10 minit.


Harap korang pun akan buat keputusan yang tepat demi masa depan insan yang tersayang :)

Layari website U for Life insurance untuk maklumat lanjut.




Love, 
Filla.

8 comments:

Anonymous said...

salam

jangan marah.. selama tak dilindungi ke ? oleh Allah swt?


maaf



salam

m

ihatehaters! said...

hahaha .. komen macam ni pun ada? kita merancang Allah juga merancang tapi Allah sebaik2 perancang. Kita doa .. usaha .. tawakal. Eh pikir sendirilah!

raquell agustien said...

makasih yah atas informasinya, jangan lupa kunjungi blog aku juga.
QUEENXXX92

Anonymous said...

Filla boleh share brand habbatus sauda yang peej makan tak. Nak suruh ibu try juga. I really hope you will. Thank you

Filla said...

takde nama kot tapi dari Arab, sekarang byk jual kat kedai jamu kot mcm kat luar2 tesco ada booth tu.. inshaAllah ada jual..

NURUL JAMIAN said...

monthly insurans ni fixed ke kak filla? atau akan berubah dan meningkat amount dia setiap tahun?

Anonymous said...

Thank you !

Filla said...

Nurul Jamian: yes semua insurans pun akan meningkat every year tapi tak banyak naik.. sikit jeeee ;)