Wednesday, December 10, 2014

Shopping online baju muslimah murah nak pitam!!

Dah lama Kak Pilla tak terjebak membeli baju.. Bukan tak nak beli, tapi masa mencemburui ku huhu... Bila anak dah berderet-deret ni lagi lah.. Kalau keluar ramai-ramai takkan nak ajak semua sekali ikut je kita nak membeli baju kan?  Rasa tak selesa sebab nanti kang diorang nak menunggu pulak.. Pastu Kak Pilla jenis tak suka beli baju kelam kabut pastu buat orang tunggu-tunggu.. Terus takde mood :(
Lagi satu masalah Kak Pilla ialah tak tau mana nak beli baju muslimah..Takde lah muslimah sangat heheh cuma tak reti nak beli jubah kat kedai mana.. kat shopping mall kalau ada pon mahal gila kot... Pastu bukannya selalu pun nak pakai.. Cuma sesekali nak lah jugak pakai jubah ke.. long dress ke baru macam pompuan-pompuan sikit kannn.. Ini dalam lemari tu seluarrrr je banyak.. skirt labuh? jubah? long dress??? Tak ada.. Oih sedih sangat jadi pompuan tau, dress pon takde.. hahahaha... 
So haritu ada tengok orang dok cakap boleh usha kat www.nile.com.my sebab banyak baju untuk muslimah dan yang penting murah.. Ok dengar je murah laju-laju google.. Ok murah dia memang tak masuk akal.

 8 helai terus sekali beli.. Total RM319.98 sahaja.. Memang tak masuk akal ok.. Tak penah aku beli baju 8 helai harga macam tu hahahahahha... Jubah / Long dress tak de pon sampai RM60.. Ok beli beli beli jangan tak beli.. Dah buat payment.. Tup-tup sehari dah sampai? Hoiiii kenapa pantas sangat ni???

Kelas sangat.. Abang sado spek hitam lagi yang hantarkan baju-baju i.. Heheheheheee.. Ok sangat puas hati dengan servis yang pantas :)

Haishhh banyak sangat ni.. Tak tau nak bukak yang mana satu dulu ni..

Ok Kak Pilla jadi model kejap ye? Nak tunjuk kesemua baju dari www.nile.com.my yang harga tak masuk akal murah sangat ni.. Click kat tajuk baju tu kalau nak tengok detail pasal baju tu ok.. Mana lah tau kot-kot korang pon nak jugekkkkk...

 Embroidery Dress - Red  : RM57.89
Ok letak gambar ni paling atas sebab paling suka hahahah... Kain dia kembang so takde lah melekat ke apa.. Selesa boleh gi kenduri kendara duduk bersila atas lantai takde hal lah.. kalau pusing-pusing dress ni kembang macam princess.. Simple je cuma ada hiasan kat bahagian hujung tangan je untuk menambah seri.. Harga camtu je? Eh ok sangat lah ni..

 Blouse - Red  : RM22.90
Ini simple je blouse dia.. Boleh jugak buat belasah gi kerja pakai blazer kat luar match kan dengan black long skirt.. Dah settle tak yah pening nak iron bagai..  GIla murah, baju anak lagi mahal dari baju mak dia.. hahahahah...

 Saja try warna yang tak pernah nak try.. Ok lah bagi kelainan sikit sekali-sekala kan... Tudung boleh tukar kaler cream kalau nak.. Tapi Kak Pilla memang suka warna gelap-gelap baru ada rasa diriku sangat misteri hahahahahah.. 

 Lycra Dress  : RM42.60
Siapa suka effect dwi colour boleh cuba jugak.. Ingat nak pakai shawl warna sedondon tapi macam pelik pulak.. So pakai thekasihsshawl in black sahaja pon ok kasi tone down sikit.. dagu berlapis lupa plak nak cover ngan shawl tu cissssss!!!

 Blouse - Khakis  : RM29.90
Warna Khakis memang warna selamat.. Ini buat pakai gi kerja pon ok.. Sebab tu Kak Pilla suka sangat pakai shirt or blouse pegi kerja.. kain tak yah gosok.. pastu baju pon kalau tak gosok sangat takpe sebab cover dengan blazer.. hahah dasar pemalas sangat.. 

Kain ni jenis chiffon so rasa flowy dan selesa.. Warna plak lembut je pastel macam ni kan.. So kalau pakai black shawl tak kene pulak.. Kak Pilla tukar pakai thekasihsshawl in Ivory. Ha pastu dress ni dah ada lining kat dalam so tak perlu risau lagi.. 

Wowww macam ketua kumpulan nasyid posing masa ni hahahahah... Tapi biru dia tu cantik.. macam biru laut je.. pon boleh dipakai gi kenduri-kenduri nampak sopan je gitu..Murah oiii tak sampei 50 hengget.


Ni kalau nak gi wedding pon ok.. Peplum Top ni free size.. Kalau badan Kak Pilla besar lagi dari ni, terpaksa pass baju ni kat Kasih je hahahaha... Sib baik design peplum so cover lah sikit tang perot tu.. Kak Pilla match kan dengan thekasihsshawl satin silk shawl in silver untuk bagi glamour sikit bersesuaian ngan pearls silver kat kiri kanan baju peplum ni.. 

Ini baru 8 je Kak Pilla tunjuk kat korang.. Kalau nak tengok lagi banyak dan lagi murah murah boleh try tengok kat nile.com.my boleh bikin gila sebab harga murah sangat.. Bukan jual kain baju je.. segala kasut, barang rumah, barang sukan semua pon ada.. Ini antara website jual baju dan barang murah-murah.. So apa tunggu lagi.. Pegi tengok sendiri kat www.nile.com.my ok.. Selamat memborong!!!



Love, 
Filla.

15 comments:

Miss Moon said...

aku vote baju maroon tuh ...lawa giler nko pakai

dah aku plak gie masuk nile nih usha baju

agaknya size COMEL cam aku ada tak ?

sue. said...

comel gila muka kak pila.

Sheila Salim said...

assalamualaikum kak pilla. oh maii comel sangat kak pilla harini jadi model. laea dan murah2 kat nile kan.. selalu tengok website tapi belum pernah beli hahahaha

Anonymous said...

trus haku bukak website tu kak filla oi..terus meroyan sbb murah sgt

TamanTaman said...

assalamualaikum kak pilla..
patut la nampak van nile ni lalu depan umah..rupa nya kak pilla nye order..heheheheh..
saya jiran sederet dgn kak pilla.. :)

IeRA said...

cantik2 nya...

Filla said...

kann? hampir tak percaya murah sgt dah kenapaaaaa haha

Filla said...

haha yeke? malu aiii

Jun Juliana said...

dan dan kita terus bukan wesite ni..hahha..nmpk sgt kalau murah tu ye ye nk menengoknya..hehe

Chekgu Azrine said...

Semua kak pilla pakai lelawa sgt

Anonymous said...

ewah ewah..baju mana yang ada lace tu kak pilaaa...ekkekekeke.

-namee-

Anonymous said...

Ada COD ke ? Means boleh bayar masa dia hantar kat rumah ?

Anonymous said...

Dont print this. .1st ini bukan baju muslimah. Apa yg define ianya baju muslimah? Baju kembang setaman colour garish?
Apa yg didlam quran sebut baju muslimah?
Cuma sebut tutup aurat.

Anyway maaf to say you look beautiful as you are..baju kat atas so kg...macam pakai kelambu tak pon macam pakai gebar

Filla said...

moon: hahah, kene check if ada size comel ;)

sue: haha takde maknanyaaa..

sheila salim: yup murah sgt.

tamantaman: hi jiran ;)

iera: banyak pilihan.

jun juliana: sila usha usha..

chekgu azrine: thank you..

namee: hahah kitew dah sorok lace tu...

fatin atikah said...

nk tahu saiz apa mcm mna ye