Saturday, December 13, 2014

Aleesya

Aleesya ni lagi 2 bukan dah genap 2 tahun.. sekejap je rasa dia dah besar.. eh pantas sangat masa berlalu kan??? tau2 dah mcm2 ragam dia sekarang ni..

Aleesya dah semestinya anak bapak.. dia ni kalau Pak Radie balik kerja menggelupur lari kat pintu.. boleh tercampak benda kat tgn kalau dgr bunyik motor bapak dia.. kalau aku yg balik kerja dia buat tak heran je... panggil banyak kali pon buat taktau.. toleh pon tak!  menaikkan darah betul.. tu yang kadang terus dukung peluk ketat2 sampai meronta2 dia aku keje kan.. sapa suruh sombong?

kalau dia hisap jari, apak dia je boleh tegur suruh jgn hisap jari.. cuba kalau aku tegur buat derk je..eh ada petua tak supaya anak tak hisap jari??? dah genting dah aku tgk ibu jari dia...

Aleesya ni cakap lambat sikit banding ngn kakak2 dia.. tapi kalau character upin ipin kemain laju cakap atok, opah, kakros, upin ipin, mei mei.. takpelah pelan2 kayuh ye leecha yer..

leechaaaaa.. sayang leechaaa sangat2 hahaha tetiba je taktau nak tulis apa pasal kenit ni.. eh tapi dia garang.. pak radie cakap ikut aku hahaha.. kalau dia duduk senget jgn nak betulkan, mengamuk kang.. nak suap x leh sebab nak makan sendiri.. bajet terror la sangat.. kalau tgk upin ipin kemain pandai siap ketawa terbahak2 kalau ada scene dia rasa lawak... eh rasa nak tumbuk je over sangat dia ni tau.  tido ganas leh tahan.. tapi yg selalu kene 'kaki' haruslah bapak dia hehhe.. sayang lebih harus dikaki-kakikan hehhe..

pasal kuat melalak pon dia gak yg terror.. x de apa pon melalak kemain over.. tapi kenit ni lah yg menghiburkan hati.. sementara kecik ni lah nak gomol2.. dah besar mcm kasih and amaani dah x de nak gomol lagi dah.. masing2 dah besar, buat aktiviti sendiri kadang main berdua je dah x layan kiter lagi dah :(

eh ko dah kenapa emo sangat ni Pillaaaaa? ok lah saja nak sembang2 pasal anak2.. 

selamat berhari minggu you olls!!!

6 comments:

Latifah said...

Comell leecha.. sebaya anak sy.. jadi anak yg baik & solehah yer leecha..

LatifahFazri

adianiez AIDA said...

so cute aleesya :)
aleesya boleh dok dgn izzat.
upin ipin & geng memang kenal sgt!
24 jam izzat kat umah nak tgk upin ipin.
now rambut pun da jadi mcm ipin :)

Aretikz said...

Memang best la bapanya kalo begitu.. hehe..

Emy Omar said...

Anak masa kecik-kecik je nak peluk,cium dan gomolkan.Dah besar masing-masing tak heran dah.Sebab masing-masing lebih leka dengan aktiviti sendiri,
Salam kenal dan ziarah dari saya

NUNU EERA said...

geng dayya la awk ni leecha.. ank bapak, suke upin ipin jgk.. hehe

Anonymous said...

tambah la lagi kak pila.. hehe..