Tuesday, January 28, 2014

RESEPI SANDWICH TELUR

Resepi Simple datang lagi.. muahahah... Jangan tak caya, kadang resepi simple pon kita google kan? hahah aku lettew.. bukan apa, kadang nak tengok jugak, orang lain buat cemana? sama ke macam aku? gitew.. baru menambahkan keyakinan... 

So hari ni aku share lah resepi egg sandwich ;) tapi ikut step kat gambar ye.. 



Rebus telur.. Aku buat banyak so telur ni aku rebus 16 biji camtu.. rebus 10 minit pon ok.. 

lepas tu lenyek untuk hancurkan.. aku guna penekan burger tu je.. kemudian masukkan mayonnaise sehingga bancuhan tu nampak creamy gitu.. aku beli yang jual pack tu je.. yang aku guna brand SAJI kot.. tak sampai RM8.. tak habiss pon sepeket guna.. ada lagi setengah kot.. penjimatan di situ ;)

kemudian taburkan white pepper.. lebih sikit pon takpe.. kalau sikit sangat nanti 'tak terasa' plak.. 

taburkan sedikit garam.. garam ni beli kat GoldCoast hari tu.. sukaaaaa!!! hahahah sebab macam best-best je.. murah plak tu.. duit kita tak sampai RM3 kot.. aku bagi Elly sebotol ngan kawan office sebotol.. korang tak guna ko siap eh.. kat sini pon banyak kot jual? saje jeee kenangan gitu.. 

ok, gaul rata-rata, sambil tu rasa lah.. if garam and pepper tu dah cukup rasa.. kira dah siap la.. amik roti, sapu ngan majerin.. letak telur nie.. pastu boleh tambah hirisan tomato dan salad.. potong kulit roti keliling tu kita tak nak sebab tak lawa.. hihi.. pastu potong lah 4 ke.. potong 2 ke.. 

Siap.. amboi masuk gambar dua kali.. eh sukati lahhh.. heheheh.. kan nampak proper untuk di bawa ke majlis-majlis kecil.. ni aku potong 4.. comel sikit sekali ngap je.. kalau ada birthday budak-budak ke.. ada gathering apa-apa ke.. boleh lah u olls volunteer bawak ni :)

Ok, itu je nak share.. nanti ai datang menyemak lagi k.. *muahhhhh*

-Ads-
Seriously product ni aku suka.. aku dah pakai almost 1 week kot.. pastu semalam aku baru order 1 box lagi.. hehehehe... korang boleh mix apa yang korang nak.. 

Botol dia kecik je.. 3.5ml je.. tapi boleh pakai seminggu kot.. tapi bila dah unseal tu.. pepandailah korang nak tutup.. aku amik facial cotton pastu tutup balik ngan penutup tu bagi dia ketat.. 

Diamond serum - 30 thn ke bwh. Sesuai utk jerawat, jeragat, melicinkanu kulit ala2 glowng2 gituuu.mengurangkan parut , melembabkn muka, memutihkan muka,mnegang kn kulit juga mmbuat kulit lebih halus dan gebu

Gold - 30 thn ke atas. Sesuai utk jerawat, jeragat, melicinkan kulit ala2 glowng2 gituuu.mengurangkan parut , melembabkn muka, memutihkan muka,mnegangkn kulit @ awet muda...

Whitening - sesuai utk smua. Utk memutihkan mencerah dan mlembab kn kulit secara sekata dan efektif (apply malam sahaja)

Eye - utk lingkaran gelap kat mata & kedutan mata juga eye bag

Stemcell - membaiki sel2 kulit , awet muda.mmulih kn kesan2 parut lama kt muka.mghilangkn jeragat juga mgecilkn pori2 trbuka Sesuai utk semua, booster utk serum2 lain. (pakai stemcell sebelum pakai yang lain)

1 - RM20 not inc pos.
5- rm100 free pos for semenanjung. 
1box 10botol - rm170 free pos + free gift
*Jimat rm36 can mix

kesan depends pd kulit individu.. Sbb xsmua kulit sama kan? So ada cepat ada lambat. Kebanyakan customer 2-3 hari dh leh nmpk kesan :)

Product ni formula dr swiss & ada KKM so xperlu risau n xde side effect :)
No alcohol. Selamat untuk ibu mengandung..Ingredient bole tgk blakg kotak kalau beli 1 box.

Setakat ni x de lg apa2 aduan yg negative dr pengguna psal serum ni. Semua bg gud result. Alhamdulillah :)

Boleh checkout:
instagram @fabulousbynad 
call/whatsapp/sms (Nad) - 012-2393430 / 012-6944044

now ada CNY promo.. murah, baik korang beli masa promo.. 



Love, 
Filla.

13 comments:

Akma said...

Saya silent reader kak filla.
Thank you sb share ni. sb tgh cari idea nak bawak untuk program maulidur rasul tadika anak. Buat ini je la.senangggg..

Anonymous said...

salam Filla,
macam mana nak pakai serum tu
tq

haziq said...

Terima kasih share resepi. Saya google je, then terjumpa blog awak. Sangat membantu orang bujang seperti saya ni. Kahkah

haziq said...

Terima kasih ye :)

Che Nad said...

tenkiu..kbtulan ada roti kat umh...tgh duk pikir nk watpe..egg sndwich ok gak..hihi

wan norasiah said...

Skali skala cuba resepi ni...mak mertua pun suka
http://www.rahsiaummi.com/daftar-ahli/

pajen said...

Lapaq aihh

mamamia said...

Tgh buat ni hehe..tq2 for d recipe hihi

azri quddin said...

Guna roti apa ni yg sesuai

Devi Aprianti said...

Duh agak Susah ngerTi bhasa melayu ?? Tpi trimkasi infonya bermanfaat

Ika Ramlee said...

Sedapnyeeee

sumysya said...

salam singgah sini..

CIKU said...

ciku google resepi sandwich mudah dan sedap..dapat blog awak.tq ye sharing.betul kata awak..bukan kita tak tau buat sandwich tapi kita nak gogle gak nak tgk orang lainnya cara kaedah..hihi.tq yea..meh la terjah blog ciku na
http://tanggadomino.blogspot.my/