Tuesday, January 07, 2014

ANAK NGAN MAK SAMA JE..

Assalamualaikum korang..

Hari ni nak bebel je sikit.. Aku ada one day course.. so lari kejap lunch hour ni.. nak cerita pasal ini hari punya celita sajeee..

Pagi aku selalu keluar rumah kul 6.30.. Masa tu Kasih mesti dah standby kat bawah.. so aku turun terus suruh dia masuk kereta.. aku start enjin.. jalannnnn.. kat area umah aku ni tak leh lambat 5 minit.. ko lambat, masaklah nak u-turn depan giant tu.. pastu aku dah bebel kat kasih dah 2 hari dah bab time table.. dia cakap cikgu tak bagi.. cikgu suruh salin je, tapi dia lupa nak salin.. dari hari khamis dia lupa... jumaat pon lupaa... isnin pon lupaaa... memang tebaek.

Malam tadi aku dah bebel.. "Kasih, ingat ada dua benda kena buat besok.. Bayar duit KAFA dengan salin jadual".. Aku tanya dia 3x berturut-turut.. bunyi dia cenggini.. "Ada 2 benda kena buat kat sekolah besok.. apa dia?".. nanti dia jawab "Salin jadual, bayar KAFA".. pastu aku tanya lagi.. sampai 3x.. muka dia dah ketat.. nasiblah nak ketat ke apa... dah 3 hari berturut lupa.. tupon dah cukup baik aku tanya 3x berturut.. 

Pagi tadi keluar rumah.. aku dah sampak kat depan giant.. nasib tak u-turn lagi.. "Kasih, sukan hari apa?".. pastu dia ala-ala terkejut "Selasa ngan Khamis".. aku dah blur.. "Hari ni Selasa kan?".. Homai.. nak bertukar hijau dah aku ni.. dah kena patah balik rumah.... call bibik suruh amik baju sukan.. bawak kat gate.. sampai gate, bukak cermin, capai baju.. terus tekan minyak.. tekebil-kebil bibik.. 

Dah lambat.. hamek ubat.. depan giant sudah jam.. nak u-turn punya lah berpusu kereta.. traffice light merah pon orang semua pedulik apa.. nakkkkkk jugak u-turn.. yang kereta belah sana dah horn memekak.. tak bergerak kat situ.. dalam kereta aku dah bising.. "Salin baju sekarang"... Kasih pon salin.. pastu dia longgok baju kat tepi tu.. sampai je sekolah dia pon salam-salam turun masuk sekolah.. aku pun blah.. half way jam sikit, aku capai baju yang dia keronyok kat belakang tu.. Bagussssssss!! wallet plak tinggal dalam poket baju kurung tu.. patah balik.. parking, masuk sekolah tengok budak tengah assembly.. yang Kasih nampak aku dari jauh dah sengih-sengih suka.. Suka???? kalau korang tengok muka aku time tu.. hohoooo... dah macam guru besar.. aku buntang bijik mata.. sambil tunjuk wallet.. macam nak cakap "Ni apa ni???? sapa suh tinggal????".. mata tejegil.. Kasih tetap senyum bangga sebab konon kawan-kawan boleh tengok mak dia ke apa?.. geram.

Then aku kelam kelibut masuk office.. settle few things before gi course kat building sebelah.. tengah duduk tu.. borak ngan member sebelah pasal kes kasih tetinggal wallet.. pastu lek je member aku tanya "Dah tu ko bagi wallet dia.. baju Kafa dia ko tak bagi?".. "Kain ngan tudung dah siap masuk dalam bag dah".. kawan aku macam blur... "Baju????".. Hooomaaagaddd... Baju pulak lupa.. Bijak Pilla, ko memang bijok.

Start kereta.. pegi sekolah... nasib ada lif naik tingkat 3.. kalau tak merangkak la aku kat tangga tu.. cari dia.. ada cikgu lelaki muda tengah sibuk-sibuk apa tah dalam kelas.. "Assalamualaikum, cikgu, saya nak jumpa Kasih"... aku rasa Kasih pon dia tak kenal.. pastu aku jegil bijik mata kat Kasih.. "Nah baju KAFA"... "Thank you mama... mama asyik datang sekolah je".. 

Sengih.
Macam.
Kerang.
Busuk.

Ok Fineeeeeeeeee.... baju kurung putih tu aku yang salah sebab lupa.. Kalau semua mak nak ingat.. botak cepat la aku cenggini.. whatsapp apak dia, mengadu.. blom apa-apa apak dia dah potong ayat aku.. "Awak marah Kasih ke?.. tak yah lah marah".. Amboi... Backing nampakkkk... 

Tu je cerita nak cerita pon.. poyo je lebih kan? hahaha... Tapi kalau balik sekolah ni dia LUPA jugak nak salin jadual.. memang aku suruh dia turun dari kereta.. pegi panjat tingkat 3.. pegi salin dulu.. 


Love,
Filla.
Takyah nak Love Filla sangat la Filla.

18 comments:

Anonymous said...

kak..cite klako abiss laa....heii bpe kali nk g sekoah je ni..hahahaa

eda said...

hehehee kak filla ngn kasih mmg suka buat perkara comeyy hehe .. sabar kak .. akak la mak terbaekk sekali !!

Anonymous said...

ni betul punye tragis harini..sabo ye kak filla..

Azlina bt. Azis said...

untunglah sek. ngan opis dekat

Anonymous said...

Hehe.gelak sorg2 kt ofis bce entry akak nie..

Shazatul Shima said...

Wahh..saye bace pun da penat...hahaha...tp mmng klakor....

Shazatul Shima said...

Wahhh....saye bace pun da penat..hahaha...to mmng klakor...!!

sheisjaz said...

kahkahkahkah..ok sangat kelakar!

Anonymous said...

kak filla.. kak filla... hahahaha... but i like!!!

Anonymous said...

yang membaca pon penat...kesian filla...sabarrr...

_ana_

Anonymous said...

Mcm family shin chan haha

ikafantasi said...

eh mcm best plak story ko kak

Jumria Alimuddin said...

salam...
enjoy la baca entry ni...hehehehe...kelakar...

Siti Aishah Kassim said...

hahahhaha lawak giler...memori nie boleh diingat masa kita dah tua nanti...blh record & play biler dia besar..bertapa susah payah kita sacrifice...
but cerita nie mmg lawak lah

Siti Aishah Kassim said...

hahahhaha lawak giler...memori nie boleh diingat masa kita dah tua nanti...blh record & play biler dia besar..bertapa susah payah kita sacrifice...
but cerita nie mmg lawak lah

Emmy said...

aku sedang memahami kebenganganmu itu hahaha... i feel u... meh cni group hug cket ....

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

hihihi...comel la kak Filla...Acih lagi comel..sambil baca boley pulak terbayang Kak Filla pergi sekolah Acih dia pulak senyum-senyum comel..hahahhaha....bertabah la kak Filla

Anonymous said...

Haha comelll gila..esp yg acih ckp "mama asyik dtg skolah ja"..msti acih rs bngga sgt kak filla dtg skolah die ahha