Wednesday, January 15, 2014

LAST SATURDAY.

Assalamualaikum..

Seronok ke minggu ni? Mestilah seronok kannn.. cuti selang seli gittew... 

Ini pon hari cuti jugak... Hari sabtu.. bangun pagi, ajak budak-budak gi breakfast McDonald je.. 

Gara-gara McD ni lah haku sakit perot kot.. ntah salah makan apa tah.. 

Setiap hari sabtu aku hantar Kasih kat Setiawangsa... Ngan anak-anak Elly sekali.. belajar English pulak.. sebab this year aku tak amik cikgu datang rumah.. so aku amik kelas ni once a week.. kelas 3 jam setiap sabtu.. 

Kelas Kasih... Saja nak bagi dia bercampur sikit.. belajar grammar, belajar communicate in english.... kalau dia tak nak cakap pon takpe.. janji dia dengar.. so dia akan familiar dan tau basic2 english sikit.. nak bagi dia confident sikit.. 

amboi awal sangat ke.. baru 2 orang je.. hehehe... 

Dah hantar budak-budak.. aku ngan Elly gi amik Peej.. kita gi makan... hahahaha... 

Elly ajak makan kat Amp Walk.. kat belakang tu Sucasa Hotel.. Sekolah menengah aku dulu belakang tu lah.. aku dulu ex-args.. ampang road girls school... hehehe.. now apa tah nama sekolah dah tukar kot? Tu diaaaa Peej and Elly.. kitorang ni kalau berjumpa je takde lain.. mesti makan.. hehehe

with Elly... dulu time aku sekolah.. Amp Walk ni mana ada... cuma ada Victoria Station je dengan Pasaraya Hock Choon kat depan tu.. aku suka gi Hock Choon tu sebab semua mat salleh je situ.. pastu barang-barang dia semua ala-ala pelik.. macam kalau jual cheese, sepanjang-panjang rak tu cheese.. yelah sebab mat salleh ramai beli groceries kat situ.. aku tunggu bas kat depan tu je.. eh terkenang-kenang plak ;)

Ada gambar aku tengah jalan ngan Peej.. tapi ermmmm.. malas nak masukkan sebab macam tak sopan plak kena tiup angin.. hahahaha..  

Elly cakap sedap sangattttt makan kat sini... Dia memang tau.. kalau bab makan kat mana.. memang dia lah ketua kumpulan.. 

mihun soto.. aku punya.. banyak gila.. tak habis.. rasa ok sedap jugak.

Peej punya laksa johor terpaling sedap!!!! 

Elly's.

Elly's.. Elly kan kitorang perasan dia memang suka order benda-benda macam ni.. kalau aku ngan peej kitorang selalunya suka order main dish.. gitu... 

Anny punya.. hahaha.. dok overseas lama sangat.. bila balik terus teruja tengok ubi rebus.. berjanji-janji sekali ngan Anny sebab Anny pon nak jumpa kitorang.. 

Pemalu.

Dapat gak snap.

muka serious.. tapi sila jangan percaya.. topik haritu ialah Maharaja Lawak katak seghounddd seghoundddd... ketawa pecah-pecah perot Elly, Anny and Peej.. aku macam malas nak ketawa.. Hello? tak lawak sangat ponnn... 

Peej si budak IT.. 

pastu bila part aku cerita yang lawak.. diorang kata tak lawak... i hetchuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!

Ok lah.. tu je nak cerita... aku sekarang dah tak reti nak cerita dah.. hahahah.. nanti jumpa lagi.. tata.

-Ads-

Siapa nak order Bilis Berapi ni.. boleh order... 

Fariha Jaba - 019-3567068
FB: waghihdelicious
IG: @waghih_delicious

Nak gi travel pon senang.. makan ngan nasi dan roti.. fiwwwitttt sedap gils kot!



Love, 
Filla.

14 comments:

Unknown said...

lawa prada.....;)

yana lyana said...

Bestnya hang out dengan kawankawan kan kan kann :) hee

Nur Dalila said...

Haha baca blog akak terus tingat yg mlm td sy mimpi kak anny dlm pantang dgn kain batik. Dia dpt bb girl plak tu. So adorable. HAHA tak pasal2 mimpi camtu.

bigmommaplus said...

assalam.kak filla..nak tya english class kat setiawangsa tu kat mana ek?dah scroll a few tajuk.. but tak jumpa u blog about it.., kalo sudi info ek...tq :)

fiza zasmi said...

eh flora cafe ni bukan dlm cerita ariana rose tu kak filla.. seronok tgk akak ngan kawan2 :)

http://fizazasmi.blogspot.com/

fiza zasmi said...

eh flora cafe ni bukan dlm cerita ariana rose tu kak filla.. seronok tgk akak ngan kawan2 :)

http://fizazasmi.blogspot.com/

Anonymous said...

saya tiap hari bukak blog akak.. rupanya kita sama2 ex-ARGS.. skrg smk puteri ampang.. =)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

fila..nak minatk tolong..tak silap ila dulu fila ada share software yg filla guna utk edit gambar utk masuk blog..boleh tak filla bagi link? kalau rajin emel kat ilasaleh@gmail.com.. tapi selalunya kalau ada yang bertanya filla akan jawab dalam next entry kan? mekasih bebanyak in advanced...

NM03 said...

filla x args?? prefect?? kenal kak shua? kak adina?? kenal maya airin? eh, tahun 95, filla form baper ek?

NM03 said...

eh, filla kenal siti fatimah kan... hehehe.... kita batch ct le dolu... hehehehe

Filla said...
This comment has been removed by the author.
NM03 said...

ye ye ye... baru akak perasan kamu sekelas ngan maya, nengok gambar kelas korang, maya kat barisan tengah. hehehehe...

kita kakak angkat maya le...

Filla said...

bigmommaplus:salam, email kat framekasih@yahoo.com

fiza: a'ah tgk smlm hehe

mama amana: alaaaa hahhaa.. malas nak carik, ntah kat mana ntah entry tu.. cer google photoscape.

NM03 and anon: yup ex-args.. kena kak siti fatimah sbb dia blogger jugak.. ngan kak su.. yang lain tengok muka kot baru ingat..maya ashikin airin? kenal laaa.. satu kelas dulu ;)

Aju Mohit said...

suka baca comel je ;)