Monday, January 06, 2014

PEEJBURHAN PUNYA CERITA..

Aku dah tak ingat ni hari apa ntah.. Dah tua-tua nie.. amik gambar pastu perap.. update pon macam kura-kura.. bila tengok Peej update, baru aku teringat aku pon ada gambar nie hahaha.. 

Singgah rumah Peej nak ajak dia teman pi Great Eastern Mall kejap.. aku nak cari wedding present.. tapi sudahnya takde yang berkenan.. dah lah kelaparan.. Peej ajak makan dulu.. aku cakap kita cari present dulu.. sebab kalau dah makan.. nanti mesti aku malas dah nak jalan.. Tapi lapar.. tak concentrate aku nak mencari hadiah.. 

Eh kejap.. sebelum tu nak tunjuk 6 ekor kucing kesayangan Peej ;)

Tapi aku ni tak ingat nama anak-anak comel dia nie.. hahaha... aku kalau melepak umah Peej.. kang sekor-sekor datang menyelit.. hapa yang diorang suka sangat ngan Aunty Pilla ni ntah.. yang black tu aku kenal dari kecik lagi... hahahaha.. kemain manja.. Aku bukan tak suka kucing.. SUKA gila kot.. tapi aku tak leh bela sebab aku allergy.. nanti aku gatal tekak, bersin, gatal mata.. gatal telinga.. pastu kulit pon gatal-gatal sampai berkudis-kudis gittew.. pastu aku tak boleh bela sebab bila aku dah sayang.. pastu dia mati.. nanti aku sedih berminggu-minggu.. So jangan cari pasal.. 

Tengok tu.. dia tau aku nak snap.. kemain lagi aksi kau kannnn... 

Ni si hitam.. dulu ko kecikkkk je kan.. sekarang dah besau dah.. 

Ni paling favourite aku.. dia dua beradik ngan si hitam tu.. comelllll... ni kalau Pak Radie tengok, confirm dia suh aku datang umah Peej, pastu senyap-senyap curi kucing Peej letak dalam bag, bawak balik umah.. Pak Radie pon suka kucing.. bapa kali dia pernah bersuara nak bela kucing.. tapi aku buat tak layan.. ko tau tak bini ko ni berpenyakit? no no noo... 

Ni aku rasa yang jenis tak campur olang punya.. dia mesti hilang.. ni pon aku cari dia.. rupanya tido dalam bilik kerja.. tapi oklah.. dia nampak aku dia stay je situ.. dah tak lari dah.. i kan pengunjung tetap umah ni.. hehehehehe.. 

Ni Cheh Cheh.. ntah spelling cemana tah.. dulu duduk dalam cage.. tapi now dah bermaharajalela duduk dalam rumah.. memang macam raja pon.. Peej kata dia ketua kumpulan.. gangster macam bagus sikit.. yang lain tu semua anak-anak dia kot.. macam kucing aku dulu.. ada sekor yang bajet boss kat rumah.. yang lain semua takut ngan dia.. so tiap kali aku bagi makan.. dia yang makan dulu.. yang lain tengok je dari jauh buat muka sedih.. kang si boss dah habis makan, baru yang lain datang makan.. rasa nak lempang tengok perangai.. hahahahha.. nasib ko tua.. so yang lain kena hormat le sikit ;)

Lepas lepak umah peej tunggu dia siap mandi.. baru keluar.. hahaha.. bengang je Peej kena bangun awal pasal aku.. muahahahahah.. customer dia selalu dah paham kot.. Peej ni burung hantu.. aku ngan Elly pon panggil dia Peej si burung hantu.. dalam group whatsapp.. kalau pagi memang dia diam je.. tido lettew.. dia 'masuk' after lunch je.. sampai ke tengah malam pon dia ada.. pastu diammmm je.. tido lettew.. 

makan kat Cozy House GE Mall.. amik ni.. macam biasa leww.. asal keluar.. aku order yang jenis camni.. tapi ada hati.. euwww tak suka hati masak cenggini.. 

Peej kewajipan mee kari.

sotong goreng tepung konon nak ratah-ratah share gitu.. banyak gila.. nak muntoh habiskan.. 

Peej kesayangan yang comel.. Peej ni macam garang, tapi takde lah garang pon.. cuma dia jenis takde perasaan.. memula kenal rasa macam menakutkan.. sebab muka dia takde perasaan.. takde pon macam "Hai Filla.. nak beli tabita ke?".. hahah memang taklah.. aku first time order tabita ngan Peej 2 tahun lepas kot.. datang collect kat umah mak dia.. sebab Peej belum kawin lagi masa tu.. muka takde perasaan pon.. aku yang muka tesengih-sengih.. menciiiiiii kau peej.. 

2nd time collect tabita baru borak lamaaaa.. dahlah depan gate panas gila.. berpeluh-peluh borak.. heheheh.. dan sekarang asal aku nak collect tabita, tak yah susah, dalam rumah aku lepak.. hahahaha.. 

Snap gambar ni sebab nak menyakat Elly.. dia kat Bali masa nie.. 

Yup dulu aku kurang percaya berblog boleh tambah kawan.. tapi now aku percaya.. sebab aku bukan senang nak rapat ngan orang.. kitorang rapat laa, tapi still ada limit.. macam walaupon kami gila, tapi still ada respect to each other kot.. kena hormat lah.. orang tu ada husband.. so selalu make sure, minta izin husband masing-masing if nak lepak.. lagipon aku banyak belajar.. kalau berkawan jangan terlalu rapat nanti akhirnya bergaduh.. aku tak suka macam tu.. macam elly jugak.. aku mula rapat sebab elly pernah order frame kat aku.. (now aku hold dulu order tak amik dah ye).. sekali 6 frame dia order.. masa collect frame pon aku tak turun sebab hujan lebat.. Pak Radie yang turun.. pastu communicate kat email je.. aku tengok blog dia.. pastu blog dia kelakar jugak, satu kepala.. memula memalu kucing je macam baru nak bercinta.. sekarang ko gila nak malu? hahahah.. 

So itulah cerita dia.. kalau korang pelik lah cemana boleh kenal.. blogger2 lain yang aku rapat macam ceera, jemah viruspadu, sepet.. sebab diorang adik beradik.. hahaha.. pastu jumpa masa event.. terus close.. gittew lah cerita dia.. menarik tak cerita ahkak? muahahaha... 

Ok dah alang-alang meh aku cerita sikit pasal Tabita.. ramai nauuu yang tanya aku pakai produk apa.. malas nak cerita.. sebab tak suka nanti kena kutuk.. ko ingat ko cantik sangat nak share beauty product ko? hahahah.. aku kan sensitif.. tak leh kena kutuk.. hahahhaha... aku pakai tabita dah 2 tahun kot? lupa dah.. sebab dalam banyak-banyak produk, hanya tabita je yang berkesan untuk aku.. muka zaman dulu.. gila kusam hahaha.. gelap capuk-capuk plak tu.. heheheh.. kalau orang tanya, teruk ke  mengelupas? aku tak teruk sangat pon pakai tabita.. cuma 2nd week tu peeling sikit je.. pedih2 sikit tu kejap je.. tapi selepas tu muka aku macam panau hahaha.. panik, call peej.. hahaha.. dia cakap ada orang memang cenggitu.. so biarkan..tengok lepas 3 bulan macam tu baru sekata.. aku suka sebab produk ni takdelah buat kulit ko nipis or merah terbakar macam udang kalau dok kat tengah panas.. nampak bersih je lah muka.. (compared to dulu lah) kang lepas ni aku jalan-jalan, ada readers nampak kang jadi bahan umpatan plak.. "takdelah flawless pon.. poyo lebih".. haaaaa tu kak ton tak nak yeee... 

So siapa nak boleh order ngan Peej ok? sebab ramai jual tabita.. tapi aku was-was, takut fake punya.. so Peej memang jual Tabita Original.. silalah yakin.. whatsapp lah beliau untuk order ok? now tengah ada promosi.. promosi sampai 15 Januari 2014 sahaja.. baik beli.. aku dah beli awal-awal masa promosi.. sebab kalau tak promosi, mahal sikit..2014 semua mahal wehhh.. so apa yang murah, or ada promosi, baik grab dulu ;) 

If ada yang tanya set tu boleh tahan berapa lama? aku pakai Regular set.. day cream and night cream boleh tahap up to 6 months. foam cleanser tu up to 2-3 months. toner pon... Kalau korang whatsapp peej dia tak reply.. jangan risau.. sebab dia burung hantu.. dia confirm reply, cuma lambat ngan cepat je.. jangan panik. 


harga promo tabita sehingga 15 Januari 2014

trial repack - RM110
Reg set - rm250
exc set - rm280

selain tabita ada jugak ephyra, skincerity n krim ibu putih.

interested boleh sms/whatsapp 
012-2758575 (peej)

more info kat blog http://peejburhan.blogspot.com


Love,
Filla.

8 comments:

norhaffizah Razali said...

Salam kak filla..macamana klu nk buat iklan di blog kak filla ni...?

Filla said...

norhaffizah: salam,
just email framekasih@yahoo.com

Alyn Ariq said...

salam..ah kak..nk tanye sket..kalau pakai tabita kulit muka akan jd kusam balik tak kalau kita stop pemakaiannya..saya nak try sbb kulit muka dah macam katak puru lah....stress je nengok... sana sini org dok pakai tabita... tpi takut nak mencuba..heheh...

Alyn Ariq said...

salam....kak..kalau stop pemakaian tabita kulit muka akan jd kusam balik tak ...skunk nak repair kulit muka sbb tgh mengerutu macam katak puru..huhu..tak tahulah sbb masalah hormon ke hape...takut nk gna lama sbb berkait dengan pemutihan kulit..kang anggota lain itam tetiba kulit muka cerah macam pelik lah pulok kan...mohon pencerahan...heheh..

strawberi said...

hehe..filla relak je..walau first time jupe...boleh sembang sakan kan..hihi..tq..tp stiap org ade cara masing2..ade yg nmpk sombong..tp tak sombong pun..kna jupe dlu..baru tau

mamaleensihat SID said...
This comment has been removed by the author.
mamaleensihat SID said...

Hahaha...suke follow blog kak filla. Kelakar kekadang baca. (^_^)

.Edi.Jie. said...

akak,

ceera, jemah and sepet tu memang 3 beradik ke? barulah ahkak tahu..hahaha