Friday, December 27, 2013

UMRAH.

Last weekend pergi menghantar my SIL's family kat KLIA.. tapi Pak Radie gerak awal dari umah ke Shah Alam bawak motor.. pastu dia jadi driver bawak semua ke KLIA.. yang aku plak dari rumah je terus ke KLIA.

Aku: Nak jumpa mana nanti?
Pak Radie: Jumpa kat tol KLIA tu.. betul-betul lepas tol tu berhenti kat tepi-tepi tu..
Aku: Bila nak gerak?
Pak Radie: Tunggu pa suruh keluar rumah baru keluar.
Aku: Ok.

Yang aku gerak bawak Amaani, Aleesya ngan Bibik.. Pak Radie naik motor gi Shah Alam bawak Kasih.. tu pon aku dah membebel cakap bawak motor tu slow2.. jangan laju2.. bahaya.. dia budak kecik lagi.. blablablablaaaaaa...

Pastu aku pon eksyen.. malas nak on waze awal-awal.. Eleh takat KLIA ko tak reti pegi.. buat malu je.. pastu aku tak susur highway klia.. terbaeeeekkk terus pergi cyber.. hahahah... ada lah signboard ke klia tapi jalan lama.. bagus!  rupanya jalan gi Enstek rumah Wan.. ikut Salak Tinggi semua tu.. huwaaaaaaa takut je nak bagitau Pak Radie aku terlepas simpang so tak leh nak jumpa kat highway.

Aku: Pa, tak jadi jumpa lepas tol.
Pak Radie: Apasal?
Aku: Ma terikut jalan lama, Jalan Salak Tinggi.
Pak Radie: EK ELEHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH.. cemana leh ke situ, tadi kan dah......... *talian diputuskan, please call back later*

Laju-laju letak telefon.. hahahahah.. arghhhh tak kuasa aku nak dengar dia membebel.. kang nak drive lagi.. kang stress lagi.. kang nak dengar kene marah lagi.. baik aku usaha sendiri cari jalan..

Memang sampai lah dengan selamat.. tapi selepas buat satu pusingan kat dalam Trek F1.. hahahah.. aku pon pening cemana aku boleh berpusing lalu kat parking space F1 tu.. tak sesat tak filla lah.. bahahahah

Sekeluarga yang dah berangkat dah pon menunaikan ibadah umrah.. tinggi-tinggi anak buah aku nie.. 

sebelah aku tu Sofea.. baru lepas PMR.. ko tengok dia nyer ketinggian.. dulu masa baru berkenalan ngan Pak Radie, Sofea tu baru 5 bulan kot? ingat lah aku usha Pak Radie time tu dia tengah kendong Sofea kat sebeneleben.. hahahah.. Pastu rasa macam Pak Radie tu soooo sweeeetttttt rambut panjang, kemeja putih, jeans, boots.. kendong baby.. wow ciri-ciri lelaki dambaan ada padamu.. *pangggg!* 

nasib dah jadi laki den dah pon ;) dan ciri-ciri kebapaan tu memang betul ada kat dia.. bukan lakonan semata-mata untuk memiliki hati ini.. puiiii.. hahaha





love this pic.. amboi love this pic konon ;)

salin diaper kenit jap.. seluar jeans dah bocor plak dah.. 

sekarang kalau dukung je asyik menelek rupa orang.. kalau tak berkenan terus nangis.. tapi selalunya siapa pedulik pon.. hahah ko nak nangis, nangis lah.. aku nak dokong jugak! padan muka dia.. heheheh

Tapi Leecha suka ngan Abang Pak Radie nie.. anak-anak semua panggil 'Ayah'.. dari kecik lagi Leecha ngam ngan ayah walaupon jarang jumpa ;)

ni biras saya.. Kak Liza.. budak-budak panggil Ibu.. hahaha Leecha tak ngam ngan ibu.. takpe.. cuba lagi ye ibu... hehehehe

Ni Azhar, anak ibu dan ayah.. gittew... dia sorang je lelaki.. sepupu dia all girls.. tapi ok lah dia tak lembut.. hehehe.. tapi asyik kene buli je laa.. heheh ni pon aku buli suruh amik gambar ngan Kasih ;)

bersama anak-anakku

dan sebenarnya pon aku selalu jadi mangsa buli :(

Eh kalau jari aku macam tu seram tak? scarrrrrrrrrrryyyyyyyyyy...

Oklah.. semoga selepas ni ada rezeki, aku ngan Pak Radie pulak yang dapat pergi.. doa-doakan ye..

Buat Kak Yati and family, kami doakan dari sini, semoga dipermudahkan perjalananmu sekeluarga dan diberikan umrah yang mabrur.. doakan kami disini jugak ye ;) 



Love,
Filla.

4 comments:

Nad MamaZN said...

Suka gmbr bawah skali...!!!!!!

kakchik@ella said...

OK. Kakchik doakan ye.

Muzai Samilan said...

salam kenal.. eh eh tu syasya n sofea. my students. moga selamat pergi dan balik. Amin

blog-tips-kurus said...

guna kamera ape tu? macam ade besi pnjg..