Wednesday, December 18, 2013

AMAANI NAK GI SEKOLAH

Weekend hari tu settle kan sekolah Amaani pulak.. 2014 ni Amaani dah masuk 4 tahun.. Kasih dulu dah biasa kat nursery.. Amaani pulak dulu kecik-kecik hantar nursery.. bila aku bersalin Aleesya, aku dah amik maid.. so Amaani duduk rumah ngan adik je.. kesian pulak sebab dia tak bercampur dengan kawan-kawan lain.. asyik melayan ipad Upin Ipin je.. at least kalau gi sekolah.. boleh lah dia belajar sikit.. berkawan.. pastu ada teacher jugak yang boleh ajar dia.. harap aku memang melalak kang... dah lah kalau aku ajar je dia bosan.. aku ajar je dia bosan.. biasalah kan.. budak-budak ni.. kalau cakap mak dia.. dia buat derkkkk jer.. kalau cakap orang baru dia dengar sikit.. so elok lah pegi sekolah..

Aku ada pening2 lalat sikit mana nak hantar Amaani.. setelah ditimbang-timbang kitorang decide nak hantar ke Smart Reader... rupanya Smart Reader yang baru ni.. (baru start 2014) ada Smart Reader Islamic.. uniform dia pon dah lain... now ada baju t-shirt long sleeve.. ada tudung.. takde lah paksaan if ko amik SR Islamic ko mesti pastikan anak ko gi school pakai tudung.. kalau dia dah berlengas2 dalam kelas tu.. simpan je lah tudung tu.. yang penting bagi aku ialah pendekatan dia tu islamic.. ada subject2 keagamaan sikit.. ibadah, jawi, arab.. 

nak buat full payment sekolah Ani kul 11.00pg..so pagi tu kitorang gi breakfast dulu kat Putrajaya.. dan beli barang dapur sikit.. dan kosong dah dapur takde barang.. hahaha.. 

Hah tu lah T-shirt long sleeve SR Islamic.. 

tapi aku amik sehelai short sleeve.. takde lah berlengas kang.. boleh gilir-gilir pakai.. 


pastu try kasut plak.. amboi Amaani.. dia keras je.. muka macam boring je nak layan.. sebab dia tak suka orang tengok-tengok dia.. 

bila orang tak tengok laju je pose hahahah

bangga ok ada kasut ngan socks.. socks dapat 3 pasang.. kasut 1.. seluar 2 kot? baju 2.. tudung 1 ke 2.. haih dah tua dah makincik nie.. 

sempat snap time table dia.. best kan? InshaAllah semoga Amaani suka masuk sekolah ni ;)

Love,
Filla.

15 comments:

Zee Suhaini said...

gud luck amani..

BIRU vs PINK said...

mesti best dia nk masuk skolah sebab nampak mcm cepat mesra dgn org amani ni :)

Ayoi Kema said...

Sukenyer ani g sekolah

strawberi said...

oo..now ade dh yg islamik eh...bagus tuh

Anonymous said...

salam kak fila...
brape harga pendaftaran nk masuk smart reader ni ye and bulanannye?

Anonymous said...

salam kak fila...
brape harga pendaftaran nk masuk smart reader ni ye and bulanannye?

yatie said...

akak...bleh share x brapa fees utk smart reader islamik ni? sbb saya pun tngh cari kinder utk boy next year 4 thn...tngh memilih lg ni..tq kak filla


yatie

FeezaAkashah said...

smart reader Islamic kat mana ni kak? mahal x yuran dia? masih boleh register lg x?

Jan@Afzan said...

Filla, kalau tak keberatan boleh share tak berapa fees and cara nak masuk, cthnya bila sepatutnya nak daftar, sebulan sebelum ke atau setahun sebelum ke.. dan lain2 yang berkaitan. Thank u..

Gud luck amani yg 'kurus'! nampak mcm bersemangat dia... tak sabar nak baca first day amani di SR..:D

smms said...

salam kak filla,
if x keberatan bole saya dptkan maklumat tentang fees, bila bole daftar dan area mana or ada website leh rujuk. sbb saya plan nak daftarkan anak saya bila pulang ke malaysia jan nnti. Thanks a lot.

Anonymous said...

Filla anta kat SR mana

Anonymous said...

Filla anta kat SR mana

Nad MamaZN said...

Gud luck amaani!
Mesti ramai kawan nnt :)

Filla said...

sebulan sebelum pon boleh.. book dulu n bayar deposit rm50.. x sure if smart reader ada contact no ke tak.. try gak google haritu tp x jumpa.. so kene cari lah smart reader tg berdekatan dgn umah kita :)

Anonymous said...

Mesti amani ramai kawan nanti :D
Btw, filla bila nak umum pemenang Ephyra tu, hehe :)