Tuesday, December 03, 2013

3 Kasih Hati Fillanie..

Assalamualaikum ;)

Lama dah tak cerita perihal Kasihs kat sini... Gambar ada dalam folder so mari kita share.. Leecha now dah 9++ mo... Leecha ni lain sikit dari Kasih n Amaani.. badan dia tak semangat sangat macam kakak-kakak dia masa kecik dulu... tapi dia lasak dan suka explore... tak takut langsung.. now dah pegang sana sini pastu berusaha gigih nak bangun.. selagi tak berjaya memang dia mengamuk sebab gagal berdiri hahah.. lawak.. now dia gigih pegang cadar katil tu pastu cuba bangun.. berjaya jugaklah berapa kali.. dah bangun dia test angkat tangan sebelah sambil sengih-sengih.. jatuh terduduk pastu bangun balik nak buat lagi...

tak muak-muak percubaan nak berdiri.. tapi kadang lutut goyang hahahahah... Gigi Aleesya dah ada 6 batang.. atas 4, bawah 2... pastu rambut dia kasar... dulu kan sebelum cukur jambul rambut dia curly especially lepas mandi.. kasih ngn Amaani rambut halus lurus.. Aleesya keras hahahah... suka serabai-serabaikan rambut dia... 

badan kurus, nasib pipi dia still tombam.. bibik selalu letak kat walker sebab bahaya Leecha suka berpaut pastu berdiri.. kang jatuh kang... kalau kat rumah dia suka main ngan Ani... nanti main kejar-kejar.. dia dalam walker berlari kejar kakak Ani.. kalau tak leh lari kedepan.. dia lari secara gostan.. muahahah.. yang Kakak Ani pon berpeluh-peluh belari sana sini menyorok.. dia lari sebelah Aleesya dia gosok-gosok kepala Aleesya ganas-ganas pastu dia lari lagi sembunyi.. pastu terkekeh-kekeh.. menjerit-jerit Aleesya kena kacau ngan kakak.. 

Ini muka Leecha kalau kita marah.. "Biasaaaaa diaaaaa tuuuuuuuuuu".. ok tu muka dia... hahahaha.. tapi kalau Pak Radie yang cakap "biasaaaaaaaa diaaaa tuuuu".. terus dia senyap keras kaku.. nak cebek lambat sikit... kebal gak jiwa dia.. muahahhaah.. kalau aku yang cakap lagi lah tak takut langsung.. siap muka pelik camtu.. pastu "Uhhh Uhhh Ahh Ahhh" macam tanya balik pulak "Mama kenapa?" aaaaaahh gitu gaya dia.. 

Makan pon selera je... mungkin sebab now dah lasak so badan dah susut sikit.. kepakaran paling hebat ialah duduk.. hahaha.. kejap kang dia jatuhkan badan dia.. pastu laju gila duduk.. dia rasa dah terror habis lah boleh baring duduk baring duduk camtu.. 


Ni Amaani kena paksa senyum nampak gigi.. muka terpaksa sangat nie.. hehehehehe... Amaani makan lagi lah tak kisah... tapi fav dia mee goreng, mihun sup, spaghetti... nasi pon ok tapi kena letak kicap.

Amaani budak baik.. tapi dia garang sikit... ada je orang kat keek comment kata 'macam tak hormat je'.. amboi sesedap mulut je kan.. Amaani bukan tak hormat sebab kita sebagai mak mestilah ajar anak kita hormat orang kan? sorry aku ter emo pulak.. hahah biasalah, orang hentam aku, aku ok.. kalau hentam anak terus aku menyinga.. hahaha... if korang follow keek aku (thekasihs) korang tengok video-video amaani kat situ.. dia memang tak leh control volume suara dia.. dia kalau cakap macam marah... tapi sebenarnya dia bercakap.. hahah.. aku pernah jentik bibir dia sampai dia nangis.. sebab aku ingat dia tinggi suara kat aku.. pastu malam tu kat bilik dia merajuk.. dia cakap banyak kali kat aku "Mama, tadi tu Amaani tanya je, kenapa mama marah Amaani?" 

Nak buat cemana kan... dah dia memang suara petir ;)

Leecha dan giginya... pantang nampak remote astro.. ko bagi remote lain dia campak je.. nak astrooooooooo jugak.. bagi remote astro lama tak nak.. nak yang ni jugak... saba je lahhh... 


Beli bag sekolah Kasih kat Jusco ;) ni dua beradik ni kalau tengah baik kemain lagi.. kalau gaduh.. grrrrrrrrrrrrr tarik rambut mak kau.. 



Sejuk hati kalau tengok camni.. yelah lama tak jumpa kakak kannn.. rindu lettew.. 

Kasih Amaani and Kasih Aleeya.. buah hati mama ;)

Tekepit kaki Ani nak posing punya pasal hahaha..

Ok lah.. hari ni rasa ceria sikit.. sebab tengok gambar anak kot.. hahahahah.. 

Jangan lupa join contest Kasih Ephyra kalau nak menang Ephyra dan wang tunai.

11 comments:

Watie Shaharin said...

Filla,
Aku pun tumpang emo baca komen dkt keek tu.. if dia megikuti kisah amaani dr awal.. mesti dia tau yg amaani nyer lontaran vocal mengalahkan Jaclyn Victor.. ni mesti baru nak berjinak jd peminat ko kot.. sesedap rasa je ngata amaani.. weiii dia tak tau ke aku ni peminat amaani.. kepantangan aku mengata tanpa usul periksa.
Kasih karektor nyer lembut..ckp pun slow..
Amaani karektor mmg melasak.. suara memang cenggitu.. tp amaani mmg kelakar..
Leecha ni aku ase lebih berdikari kot..iyer ah masa pregnant kan ko sgt tabah terima kehilangan arwah.. jadi leecha akan jadi kuat gak.
Apa2 pun happy holiday ye babe..
Al-Fatihah buat arwah busu.

Petak Bunga said...

anak pun suka remote astro.
remote tv x nak.

Myne Khalid said...

Susutnye bdn leecha!

-calm- said...

nama pon budak2.. kite takleh nak control.. terjerit2 tu biasalah.. kalau dh skolah rendah tu terjerit yang tu biasaaaaa dia tuuu.. hihi..

-calm- said...

Nama pon budak2. Takleh nak control lagi nye. Kalau dah skolah esok oklah tu. Lainlah kalau die kluarkan perkataan2 pelik..setakat menjerit tu biasa jer. Eleh. Yang komen tu takde anak kocik kot.

-calm- said...

nama pon budak2.. kite takleh nak control.. terjerit2 tu biasalah.. kalau dh skolah rendah tu terjerit yang tu biasaaaaa dia tuuu.. hihi..

Super Simple SAHM said...

SubhanAllah ... Leecha sangat comel!!! Just look at that infectious smile!

You're soooo lucky, Alhamdulillah! :)

May Allah grant goodness and loads of happiness to you and your lovely family!

fathen yaya said...

kira ok la tu amani suara petir.. kalo anak saye tak tau la nak kategori ape dah. rasa cam nak cili² mulot..ahahaha!

fathen yaya said...

kira ok la tu amani suara petir.. kalo anak saye tak tau la nak kategori ape dah. rasa cam nak cili² mulot..ahahaha!

deeni said...

budak ckp terjerit2 tu biasa la. anak aku pun cenggitu. tp klu depan org tak kenal,alahai punya lah sopan. propa sungguh..

NUNU EERA said...

haha.. leecha da mcm nk ke arh ani la kak.. dayyan pn ske remote astro, sib baik remote lma die terima.. hehe..