Wednesday, December 04, 2013

SHAWL SHAWL SHAWL

Assalamualaikum wahai sahabatku ;)

Amacam musim sejuk sekarang ni? Sedap tak tido malam? Akak memang lenaaaa je tido.. sebab kul 11-12 malam bergelut ngan Aleesya kat atas katil.. dia sekarang suka jenguk-jenguk bawah katil.. pastu tangan dia raba-raba comforter tu.. sambil juntai kepala ke bawah.. aku tak kuasa.. aku pegang kaki dia je.. nasib lah... kejap kang sambil dia tiarap aku tarik je kaki dia dua-dua.. hahah.. pastu dia pegi lagi jenguk lagi bawah.. kemain suka.. kalau ko halang memang menjerit dan meronta nak pegi lagi.. last-last aku tutup lampu bagi gelap sikit.. terus senyap.. dukung pastu melentik-lentik nak turun.. pastu memekak sebab rimas kot gelap.. yang Amaani kan penakut... "Mama, Amaani rasa gelap lah, Amaani turun bawah kejap kat papa"..hahahah takut lettewwwww...

20x cakap "tido lah dik.. mama ngantok ni.. mata mama tak leh bukak ni".. dia pedulik hapa kan.. 

Hari tu masak tenggiri masak kicap.... ikan udang sotong semuanya mahal sekarang nie.. beli jugak lah sebab teringin.. beli ikan merah 2 potong untuk Aleesya.. suruh bibik masak bubur masukkan ikan merah.. nyamsss sedap.. 

sayur campur letak oyster dan tepung jagung.. 

tiba hangin pemalas aku datang.. ini jelah pon lauknya.. hahah.. tupon mak mertua bagi tempoyak daun.. aku goreng telur je ngan drumet.. hihihi... 

Jumaat lepas aku gi Street Mall Cyberjaya.. siapa tak tau, tolong waze sendiri... building sebelah Pejabat Pos Cyberjaya... jumpa Moon rinduuu kat Moon.. lama dah tak jumpa.. ni pon Moon dah sarat sangat.. tak lama lagi meletop ler moon hahaha.. pekena rojak ni.. boleh tahan sedap :)

Berseri muka moon kan? seri ibu gitewwww... 

Kak Ti memang peneman setiap hari Jumaat hahahaha.. i sekarang kawan dengan mak-mak je... Kak Ti ni aku anggap macam mak aku dah.. kalau tak mak pon.. akak laaa.. kang sentap plak kannnn.. hahahah.. aku ni memang agak mengada manja sikit.. nampak je macam garang hahahaha... tapi suka kalau orang manja-manja kan macam bawakkan makanan.. macam tetiba buatkan air.. hahahah.. eh semua orang kot suka? Amaani pon banyak persamaan ngan aku kot.. garang tapi manja jugak.. amaani ok lah nampak comel sebab budak kannnnn.. yang mak budak ni nak kene mintak pelempang ke apa nak bermanja.. muahahahah

Jangan tak tau.. Street Mall ni syorga pemakai tudung yeeee.. selain murah.. cantik pulak tuuu.. 

Alaaaa dah share ngan korang tempat membeli belah tudung.. habislah kalau korang serang... hahah.. 

Aku jarang pegi sini.. sebulan sekali boleh lah.. kalau tiap-tiap jumaat.. boleh pokai ok.. aku beli shawl plain (macam yang aku pakai tu) selai RM5 sahaja.. tapi haritu selamba tanya if boleh beli kodi terus.. dia bagi pulak.. apa lagiiiii... satu kodi ada 20 helai.. dia bagi RM60.. so bahagi dua ngan Kak Ti..  

Wan komen kat FB dia ingatkan towel.. hahaha.. apa lah wan nie.. pasni berwarna-warni lah ahkak hahaha.. ada yang tanya jarang ke shawl ni? memang lah jarang sikit, tapi sebab dia kan shawl.. so kita belit dua kali takde lah jarang :) atau pakai je inner ninja.. selesai masalah.. kalau nak pakai inner serkup pon boleh sebab dah belit 2 kali kat leher.. so dah tak jarang ;)

Ni contoh aku pakai shawl ni hehehehe... ada nak mintak tutorial cara pakai shawl macam gambar kat atas ni.. adoiii ahkak ni pemalas lah.. senang je.. korang google je kat youtube belambak dah orang buat tutorial.. video ada tutorial bergambar pon ada... jangan malas ye.. akak cubit kang.

Jangan lupa join contest Kasih Ephyra kalau nak menang Ephyra dan wang tunai.

-Ads-
Ni pon ahkak suka.. sebab satin.. dan design dia lain dari yang lain ;)
Shawl ni actually 3 segi.. pastu setiap penjuru tu ada accesories bergantung gitu.. *suka* hehehe.. kalau nak tengok other shawls boleh ke instagram @ilovelbm dan follow.. ada dress, ada peplum blouse pon ada.. geram ahkak tengok.. grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.... 

7 comments:

minn_mizi said...

Suka gak shawl plain camtu, senang nak match ngan baju. Lagipun senang sgt nak gosok :)

shuhadatulain said...

Street Mall kat mana kak?

Nurul Aziz said...

Shawl kain jojet eh? tu la shawl pertama yang sy beli.. tahun 2009 kot? time tu shawl plain camtu pun mahal lagi.. sekarang kat mana-mana pun rm5 je.. :)

maaria manurin said...

Cantiknya filla pakai shawl hijau tu.

Jieta Mahmud said...

Streetmall kat cyberjaya...
Thanks the kasihs....
Nanti dtg lah lagi shopping kat streetmall....:)

Jieta Mahmud said...

Thanks to the kasihs...
Ada kelapangan sila lah datang lagi ke streetmall cyberjaya.....
Shopping centre streetmall cyberjaya.

Ayoi Kema said...

Comey bile fila pakai tudung... smua giler shwl skrg nie