Tuesday, December 31, 2013

OUTING with the Kasihs..

Lately ni kemain pemalas nak update blog.. Ni tak boleh jadi nie.. 2014 kene lebih semangat giteww.. entry GoldCoast pon tak siap-siap lagi.. semalam mengadap gambar terus rasa nak muntah.. baru resize sikit mata aku dah tak boleh bukak.. asyik menguap lapanplohkali.. hahahha.. takpelah yek.. nanti aku dah publish habis semua entry.. korang usha lah kat sidebar aku under vacation tu ye.. 

Ni tak ingat hari apa.. tapi hari cutilah.. Semangat nak bawak anak jalan-jalan..

Buat yang blur.. nama budak ni Kasih Aleesya.  Anak ketiga.. Ramai cakap muka Leecha agak lain dari kakak-kakak dia.. hehehe.. taktaulah lain tang mana.. aku syak mata dia lain sikit.. sepet tapi bulat.. pastu muka dia asyik buat muka pelik/hairan/tak mengerti/ blur.. 

ni muka blur? hehehehe... Aleesya dah ada 6 gigi.. 4 kat atas.. 2 kat bawah.. now Leecha dah 10 bulan.. ramai kata gigi dia cepat tumbuh.. aku rasa memang ikut jugak setengah budak.. Kasih dulu umur 4 bulan dah keluar gigi dia.. Amaani ngan Aleesya sama kot.. tak ingat pulak.. tapi masa 6 bulan kot dah keluar gigi.. ada baby lambat sikit.. ada betul cakap orang tua-tua.. antaranya kalau jenis anak cepat bercakap, dia lambat berjalan.. Kasih ngan Amaani dulu cepat bercakap.. tapi berjalan memang lambat.. Kasih dulu 1y2m kot baru jalan.. tu pon bediri je lebih.. penakut.. Amaani lagi lah.. 1y4m baru jalan.. Atok Braim dah risau takut tak boleh berjalan langsung ke apa Amaani ni? hahahah.. Aleesya aku tak tau lagi.. hahahah.. kalau dia ikut style kakak-kakak dia.. pon lambat lah agaknya.. hehehe.. tapi now dia dah terror duduk pastu pegang apa-apa terus tegak.. boleh berdiri pegang sebelah tangan dah.. 

Anak-anak aku semua close ngan apak diorang.. orang tua-tua selalu kata.. anak perempuan akan lebih close ngan bapak.. anak lelaki close ngan mak dia.. ye ke? ni tak puas hati ni.. hahahha.. abis dah takde anak lelaki.. siapa nak close ngan aku ni? *cemas* 

Diorang semua close ngan aku masa baby je.. nanti dah pandai sikit.. terus lari ke bapak dia.. Aleesya sekarang ni over tau.. dulu kalau aku balik kerja.. terus menggeletik kalau dukung.. dia peluk kuat-kuat.. dia cium sana sini.. bila cakap "sayang mamaaaaaaaaaa" *hulurpipi* terus dia nganga sambil buat bunyi "aaaaaaaaaaaaaa" terus melekat kat pipi.. basah-basah satu muka ngan ailio dia hahaha.. now aku balik dia biasa je.. choiiiii.. tapi kalau aku tengah dukung dia.. tetiba apak dia balik.. amboihhhh.. macam tak senang duduk.. ke kiri ke kanan kepala dok cari apak dia.. pastu tekekeh2 suka..pastu memekak "pa pa pa pa pa pa pa pa".... JELES tau tak??? 

Tapi Amaani ok.. dia pandai amik hati.. pandai bodek.. semua dia pandai lah.. kalau aku jeles.. laju-laju pujuk.. peluk lah.. cakap mama kuruslah.. cakap mama ni kenapa amaani tengok mama cantik sangatlah.. tetiba urut kaki aku lah... hahahha anak nombor dua memang camtu ke apa? eh ai anak no. 2 ok.. hehehehe.. tak pandai pon pujuk orang hahahah.. tapi Amaani garang.. ok tu sama ngan mak dia.. heheh.. tapi garang kejap je.. 

pastu kena buli Pak Radie tampal kat baju dia macam tu... Kasih dah gelak-gelakkan dah.. 

pastu taktau diri dibuli.. muka kemain ceria tengok kakak ketawa.. Amaani oooo Amaani.. hahahha

Kasih dah besar.. sekarang pon dah lain sikit perangai.. dah besar kot.. dah kurang melawan... dah kurang menjawab.. sentap pon dah kurang.. tapi pemalas mandi tetappppppp!!! kena cakap 12 kali kot baru jalan.. tapi kalau suruh tu takde lah dia hentak2 kaki sangat macam dulu.. sampai nak menangis-nangis.. now bila suruh "Kasih, pegi lah mandi cepat".. nanti dia jawab "kejap yeh mama.. jap jeee".. tapi 12 kali lah dia punya kejap... masuk kali ke 13 aku naik hangin.. baru nak jalan.. 

Makan kat Johny's Alamanda.. teringin nak makan sup panas-panas.. so Pak Radie terpaksa akur.. hahahaha.... 




habis licin 4 beranak makan.. Leecha ngam-ngam pulak tido masa ni.. heaven mak kau nak makan heheheh

Siapa kata anak perempuan ramai tak best? Ok je sebenarnya.. semua penghibur hati mama ngan papa.. perangai semua lain-lain.. bila duduk dengan budak-budak ni semua.. rasa macam tak percaya anak aku ramai cenggini.. hahahahhaha... yelah aku bukan macam orang lain yang penggila budak-budak.. bukan lah tak suka budak.. sukaaaa!!! tapi aku bukan dari family yang adik beradik ramai.. dulu aku ingat anak aku sorang je.. hahahaha.. macam tak pecaya aku boleh beranak sampai 3 kali.. hebat jugak *kagum kat diri sendiri* hahahahha.. 

Eh hawat emo plak nie.. takde lah.. saja je sebab lama tak buat entry outing bersama anak-anak ;)

Ok jom tengok iklan ni jap ;)

-Ads-


Aku dah start amik African Mango ni.. Tapi baru lagi dalam 4 hari kot... Agak-agak boleh kurus sikit tak? hahahahah... Jom lah try kita tengok hasilnya nanti.. aku suka sebab product ni 100% natural and vegetarian.. no side effects!  


Apa itu African Mango? African Mango ialah sejenis buah yang sgt rare dan hanya boleh dijumpai di Cameroon, Afrika. Kat sana, dorang selalu mengamalkan makan African Mango untuk kekal langsing dan tujuan perubatan yg lain. 

Kelebihan African Mango extract :
- dapat mengurangkan berat badan
- dapat mengurangkan keletihan sekaligus memberi tenaga yg berpanjangan
- dapat mengurangkan nafsu makan
- dapat membakar lemak dengan cepat
- dapat meningkatkan pengoksidaan lemak
- dapat meningkat metabolisma badan
- dapat mengurangkan tekanan darah rendah 
- dapat mengurangkan kolestrol

Bagaimana African Mango berfungsi?
- Kajian menunjukkan African Mango extract dapat membakar lemak, kalori dan meningkat metabolisma badan. Bila metabolisma badan meningkat, kadar pembakaran lemak turut meningkat. 


NO SIDE EFFECTS
NO DIETING REQUIRED
NO HEAVY WORKOUTS
JUST LOSE WEIGHT NATURALLY~~


Instagram : @madchicnotmakcikshop
Call/Sms/Whatsapp : 017-7018701 (FARAH)



Love,
Filla.

10 comments:

Rus Arlina Abd Rahim said...

sangat suka kasih alesya ,comel walau pon selalu blurr..comel...sngt

Arlina said...

sangat suka kasih alesya ,comel walau pon selalu blurr..comel...sngt

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

Fila pakai tudung mcm tue sesuai dgn muka n warna tue berseri..lebih kemas dan tak serabut kiki... ;)

Betul..ila pun bila tgok anak2 yg dah 3 ne rasa macam... betul ke semua nie kuar dr perut aku? Setiap anak menyimpan seriba kenangan dan peristiwa :)

Anonymous said...

Lecha ikut muka paklong kot

Anonymous said...

assalamualaikum kak filla,nak tanya pasal african mango tu...beli kat ne..?harga mahal tak?saya baru bersalin bulan 9 ritu,tp perut mcm ngandung 5 bulan...huhuu kalau produk ni ok,nak try le....


pembaca senyap2(bukan pengendap)eheheheh -ana-

Leenz Yusoff said...

salam sis.. i'm ur silent reader. seronok baca ur blog. kadang2 leh mengekek gak i. i paling suka tengok anak2 u yg comel. by the way, i rasa mcm kurang je gambar pak radie dengan si ekcik sekali. atau takde langsung kot (maybe sebab i tak follow dari awal)... suka tengok the bonding between father and daughters. coz my doter pun mcm tu... mmg anak dady sangat2... rasa cute je tengok dorang kan... happy new year to u ;)

Filla said...

anon: rm160 sebotol (sebulan).. now promosi rm300 dapat 2 botol.. ada contact no tu.. boleh call dia terus ye..

Filla said...

leenz: hi, tq for reading ;) ada banyak jugak kot gambar papa & daughters.. kene check yang entry dulu punya kot.. ;)

jaja said...

Filla, share info kimono cardi acih ye...ah cunnyaaaa ;)

Anonymous said...

Sy paling suka entry psl anak2.tersengih sorang2 baca.yg kedua sy suka entry psl resepi-mudah & sedap.thanx k.filla.cerita k.filla selalu menceriakan hari saya
-sya-