Thursday, December 05, 2013

MOTHER-DAUGHTER-MOVIE DATE

Weekend haritu aku bawak Amaani keluar jalan-jalan.. Lately Pak Radie asyik sibuk.. tak kira weekdays ke weekends ke.. memang dia busy memanjang... tak sampai hati tengok Amaani terperuk je kat rumah... Kak Kasih takde... Dia dahlah siang memerap je duduk rumah.. So aku memang plan nak jugak bawak dia keluar.. Seronok tengok dia happy bila cakap nak ajak keluar..

Pagi tu breakfast dulu kat mamak... Pak Radie join lah breakfast.. pastu aku terus keluar and Pak Radie buat kerja dia... 

Hidung ni kene tarik selalu ye Amaani.. nak bagi mancung sikit hahaha

Haritu dapat tiket wayang GSC free for two.. so google jap kat mana GSC yang kitorang boleh pegi.. so aku decide nak pegi Sunway Pyramid.. situ je lah pon yang aku familiar sikit nak drive kann

nak ke parking tu gila babeng punya jammed.. tapi takpelah sebab aku tak rush pon... pastu Amaani jerit "Mamaaaaa!!! Jusco tu sebelah surau lah mama!!!".. tekejut aku hahahahah.. sekali tengok, eh betul jugak kan? ada kubah hahahahah... 

Nak dekat sejam kot aku carik parking wth... bukan setakat susah cari parking ok.. kat dalam tu jammed tak bergerak.. nak carik parking amenda nya kalau tak bergerak... aku dah sakit hati rasa nak keluar je dari situ.. tapi cemana pulak sebab card tu nak kene pegi Autopay Station dulu.. haihhhh gila tensi ok... 

Pastu aku suruh Amaani doa banyak-banyak supaya dapat parking.. hahaha... tapi aku pon berdoa sama supaya dipermudahkan aku nak dapat parking sebab niat murni aku nak menggembirakan hati anak.. boleh ke camtu? hahahah.. tapi alhamdulilah tak lama lepas tu aku dapat!!! rasa nak keluar dari kereta lonjak-lonjak okkkk... nasiblah Amaani tak buat hal kata nak wee wee ke apa.. kalau tak memang pitam lah aku nak handle sorang-sorang... 

Then terus carik GSC.. bila dah jumpa omg ramai nya orang... usha jap apa cerita nak ajak Amaani tengok.. ada 2 cerita sesuai untuk budak-budak.. Frozen ngan Free Birds.. tapi Frozen start pukul 4.30pm... Arghhh takde makna aku nak tunggu.. masa tu pukul 2.15pm.. tengok Free Birds still available dan show pukul 2.35pm.. ok lah tu cantekkkkk... dah dapat ticket terus lari-lari beli popcorn dengan mineral water.. terus lari masuk wayang.. Amaani macam takut-takut sebab gelap kan.. dah pancing dia ngan pop corn baru dia ok ;)

Tengok muka dia.. hahahahahahha... masa ni tengah iklan citer dinasour.. terus ketakutan.. duduk rapat-rapat ngan aku.. pastu tutup muka ngan popcorn.. bahahaha... comel la macam tu hihihiiii.. 

Nampak gaya budak takut? hahahahah.. snap gambar ni sent kat Pak Radie sebenarnya.. terus rasa sedih sebab dia tak dapat nak join :(

Dah habis tengok wayang.. aku tanya dia nak makan apa? dia cakap nak spaghetti.. Adoi mana pulak nak carik spaghetti kan? pastu aku nampak 1901.. ok cantekkk.. belikan dia soakin' ted chicken.. habis dia makan.. terus kenyang.. lega hati aku sikit.. tak yah nak pening cari tempat makan pulak.. dah janji nak belikan dia ice cream.. so nampak ni.. jom! Korang tau Nitrogen ice cream yogurt? aku tak tau hahahah.. ai kan KG.. rupanya ice cream tu cair.. pastu dia proses tu ada asap-asap pastu terus keras.. whoaaa kagum.

tak reti duduk diam sebab ada orang tengok dia.. dia malu dan tak suka orang tengok-tengok dia.. hahah terus tak nak amik gambo.. Oh aku belikan Amaani selipar kat Ipanema.. comel kan? suka sebab selipar dia selesa dan lembut.. aku pon ada beli satu haritu yang bawak gi Krabi tu ;)

Mama ni lambat betul nak bagi Amaani ice cream.. asik nak amik gambar je.. tensi Ani tau.

dah dapat ice cream kitorang gi jalan-jalan lagi...

Deco for christmas kat Sunway Pyramid

Happy kan dia?


Dah letih jalan kitorang duduk kejap.. pastu Amaani nak duduk kerusi sebelah.. aku pegang ice cream dia kejap.. dia dah duduk elok-elok aku pass balik ice cream kat dia sambil pesan "pegang elok-elok, kang jatuh ice cream tu".. dia ambik ice cream sambil jawab "Ok mama".. tak sampai 5 saat ice cream jatuh telangkup atas lantai T_______________T sabarrrrrrrr jelah!!!! terus sentap, nak pegi beli jauh gila kot nak jalan.. aku cakap, tak pe nanti kita beli lain ok? now jom balik.. hahahah.. lagi lah dia sentap.. 

tu jelah cerita gi dating.. malam tu ajak Pak Radie gi Sup Ani Utara.. Amaani suka makan mihun sup.. 

semangkuk ni tinggal suku je.. habis dia bedal.. good girl Ani..

Itu jelah cerita aku... tunggu Aleesya pulak besar.. aku bawak Aleesya pulak gi dating berdua.. yang dah besar-besar aku pass je umah Wan ke umah Nenek ke.. hahahahahhaha... macam tu lah bila dah jadi mak.. anak dah 3 pulak tu... kena take turn lah... nak angkut semua aku pening kalau sorang-sorang.. kang begaduh nya lagi banyak dari bergembira.. ada yang aku bertukar jadi hulk plak kang.. 

thank you for reading.. by the way, aku gi Aussie malam ni.. doakan kitorang selamat pergi dan balik ye..

Love,
Filla.

Jangan lupa join contest Kasih Ephyra kalau nak menang Ephyra dan wang tunai.

5 comments:

Chekgu Azrine said...

Bestnya filla dpt jln2 aussie..
Happy holiday ye

Diya Ariana said...

akak ada jual lg x JACKET CARDIGAN by TSUGOI

Anonymous said...

Muka animato dh ade iras2 sepetnoh la...

Ruqayya said...

Have you watched Frozen? Sangat best! Can hear the kids giggleling while watching the movie. And the songs will eventually motivates people to appreciate life.

green apple said...

Akak tiket wyg akak tu tgv kak bkn gsc...hehehe