Thursday, July 29, 2010

Filla bersukan?????

alamak... baru nak update..amaani dah gerak-gerakkan badan di pagi hari..huhu..biarkan jeklah dia goyang2... senaman ringan sket..

hai korang apa kabo? sihat? mak sihat kat sini... tengah cuba2 berdiet..walaupon aku tau tak elok berdiet masa berpantang or masa bf nie.. alahhhh diet ringan2 jer... mcm makan nasi tapi sikit..kadang tak amik nasi tapi makan lauk jer...breakfast minum milo jer..takyah biskut2... hahaha.. tapi semalam melantak ayam kfc 2 ketul..diet kah??? hahahah... napppsuuuu okeh..mak tak berdaya menghalangnyer...

atas rasa kesedaran yang amat tinggi... berpunca daripada seluar jeans tak muat.. eh muat..tapi bontot menangis terseksa terkepit tak leh bernapas..sbb ketattttsss..dan tak leh dikancing.. bersyukur jerlah muat kat bontot walaupon sesak napas... masa lepas beranak acih dulu lagilah..muat sampai setengah paha jer.. lepas setahun lebih baru muat terus dan longgar sampai kene beli jeans baru..auwww...semangat semangat semangat!!!! yakin boleh!!!

eh ulang balik ayat, atas rasa kesedaran yang amat tinggi... saya dah start bersukan..hahah.. padahal pantang habis besok (jumaat) tapi dah start workout semalam..huahahha...caci maki saja dirikuuuuuu...mak tak sabaaa nokkk... semalam start buat sit-up 50x... hamik ko.. tecungap mintak nyawa... pastu buat keje2 seperti tukar cadar sengsorang.. cuci kain sidai kain, lipat kain.. dukung amaani sampai sakit pinggang..semua tu kira eksesais kan?..

pagi tadi plak buat sit-up 50kali..pastu lari setempat 1000 kali.. 1000 okeh.. mak kira nieee... keluar gak lah peluh-peluh betina.. hahahha... mak berani bersukan sbb masa checkup aritu..dah tanye doc..dia ckp abis je pantang boleh jer nak sukan apa pon..nak jog pon dia ckp boleh.. alaaaa..lagi 2 hari nak abis pantang dah... ngeh ngeh ngeh...

buat masa ni selai jer seluar leh muat..skinny hitam topshop jer.. tupon jangan gelak.. sbb pakai belly belt masa pregnant..hahahha..pakai yang paling kecik tu..huahahah...bajet bulan 10 aku mesti dah buang 7kg ni jejauh... sbb ada honeymoon plan baik punye!!! anak-anak sile tinggal ngan nenek yer? hahahahha.... alamak amaani dah megueeeeekkkkk....

ok ler..nanti mak sambung... anak diutamakan..byeee...


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

11 comments:

fYnIeS said...

suke baca blog kak fila sbb byk makanan.. leh cuci mata.. hehe
acih n amani pun cute bangat :)..

J.M.R said...

hehehe..berusaha! pasni leh pusing padang lak 50kali kan..kompom bln10 kembali normal..hehehe

nasazfrog... said...

Biasanye kita nak mulakan tu amat la susah tapi ble dah start nak ber xcercise tu punya la bersemangat... so harap semangat n disiplin tak hilang, teruskan bebe... :)

emy/mamasuri said...

mak ai..cepatnyer..
1000 x lari setempat..
menarik..nak cuba lah kat umah..
hehehe

missnadrah said...

nice blog la kak fila=)
suke sgt bc..

http://whywhylovenad.blogspot.com/

Sham Ummi Echa said...

selamat menguruskan diri.. aku tau ko pasti boleh.. ko kan akan usaha utk dpt apa ko nak.. bagus2
pasni aku pon nk lari setempat 2000x plak.. kasi brgegar sket kepala org kt bawah..kuakakaaka

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

puh, mana kau tak langsing, sekali lari setempat 100 kali.. kalau aku mau pengsan.. aku nak kena try gak la, aku pun nak ramping gak.. sit up 50 kali ek? mmmmmm mampu ke aku? wakkaka

sheila said...

aku pun nak gak buat sit up..perut dh gelebeh...

tapi aku takutlah..aku kan c-zer aritu..rasa cam fobia je kalo2 ternganga perut aku nanti heheh

Miss Moon said...

wah 50 kali sittup kalau aku esok nya kekejangan abdomen hahahahha senak semer ulu hati hempedu bahagai ...hahahha

caiyok filla

iCaLoVeZiE said...

bestnya boleh cepat shred those kgs. kirim lemak saya kat u boleh tak? ngehehehe

SHIKIN said...

kawan saya baru tiga bulan bersalain secara casaeran dah main badminton.lagi gila minah tu.hehee