Sunday, July 11, 2010

Macam-macam gambar ada...

Assalamualaikum,

jarang dah aku update skarang ni kan? al maklumlah... walaupon internet ada jer kat sini.. tapi baru nak mengadap jer.. tetiba uwaaa..uwaaaa..uwaaaaa... abih tu? bekejarlah mengadap anak... dia lebih memerlukan diriku ini..hahah...

oh mungkin ada setengah-setengah orang dah tau yang kini aku berpantang sendiri dirumah sendiri... maka, segala-gala harus dibuat sendiri... rasa lebih berdikari walaupon memenatkan... masak utk diri sendiri, mandikan baby amaani sendiri, cuci kain baju sendiri... rasa semua aku nak buat, tapi memandangkan tengah berpantang, maka limit2 jugak ler... kang kalo aku ikut hati semua keja nak buat... lain plak jadinya...

bila pantang sendiri kenalah cekap sikit... dah takleh nak goyang kaki.. kalo pantang ngn MIL ngn mak sendiri.. bile lapar jer ada orang antar makanan... sekarang? pepandailah nak idop... Baby Amaani ni plak pesen siang tidooooooo tak hengat... uwaa uwaaa nak susu jek... tapi start kul 11 malam dia celik tak hengat... bayangkan, memula aritu, dia tido kul 2 pagi.. sok nye 3 pagi.. pastu 4, pstu 5 pagi... haku??? jgn cakaplah.. dah mcm zombie kampung pisang dah... huhuuuu.... tengok orang ada baby kecik2 syok jer..kene bila dah ada... haaa kauuuu.... ada satu tahap aku sampai nak menangis dah..huhuuu.... amaani plak bangsa x leh letak.. letak jer uwaaa.. nak dodoi2.. nak goyang2 nak dukung2 sambil jalan2.... mak aku citer..sebijik mcm aku masa baby... nak perhatiannnnnn jek... fengsannnnn... aku plak bangsa siang tak leh tido.. jadi berapa jam je aku dpt tido?? lu pikir lah sendiri...

malam je aku dah pikir sok nak kene buat apa... amaani tido jek.. terus bekejar nak masak utk diri sendiri, nak gelocok2 baju dia... dia bangun layan jap.. dia tido jek.. aku jadik jentera lagi... x per... berkorban sikit apa salahnye...

jom tengok lauk aku masak...
aku tak reti sangat lauk2 pantang nie.. tapi yang basic2 tu tau lah... orang kata peria dengan lobak putih bagus utk bagi susu badan banyak... so aku hantam jek campur dua2 skali..heheh.. biar mencurah2 bak air terjun..huahahha....
aritu buat tenggiri masak kicap.. buh halia banyak2... sodap... Acih pon aku suap skali...
pastu buat ikan bakar.. marinate ngan halia, bawang putih, bawah merah, kunyit dan garam.. tabur2 sikit lada hitam.. siap!!!
sawi dan bawang putih pon bagus... aku kan kambing.. so makan sayur tak de masalah...
semua tu aku buat bila Amaani mengorok... mengorok tu tido yer adik2.. heheh... budak ni bakal jadik muka senget mcm kakak dia jugak..hahah... bangsa suka tido ngadap ke kanan jek.. bila aku pusing kan kepala kekiri.. jap gi kepala dia tetap pusing kanan.. nasib ko ler dikkk... dah mcm sipot sedot aku nengok budak nie...
oh... jom tengok buk pilla plak..... auwwwwwwww... korang tak puas ati yer aku blur2 kan gambo aku? ok kali ni aku tak blur2 kan dah.. mak dah bersedia utk menjaja muka sendiri ;)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




tadaaaaa... suci murni tak muka ai??? hahah.. ni baru lepas mandi... oh alangkah rindunya nak pakai eyeshadow... nak pakai eyeliner.... muka masih tembam lagi... tapi dah susut sket ler... yerlah, kan zombie....
nah.... kang tak puas ati plak main tipu.. tunjuk muka je tak tunjuk badan... skarang kan moden.. aku jarang guna bengkung dah.. aku guna girdle jek..ngeh ngeh ngeh.... siap cekak2 pinggang, tarik napas sket... kalo tak korang ckp aku gendut plak... eh aku pakai sluar panjang tau.. tp ni baru lepas mandikan Amaani... dia kencing kat suar panjang aku.. boley tak??? so sebelum pakai suar panjang kita amik dulu pakai suar ketat2..heheheh...

ada bih kurang 7, 8 kg lagi nak kene turun to get back my previous weight... shape tu aku tak tau lah leh dpt balik ker tak..hahaha... tawakal jerlah yer... mak tak brani nak diet2 time nie.. anak lagi penting u olls... tp aku makan ikut time.. pagi breakfast buat air milo ke, susu ke, nesvita ke, kopi ke... makan ngn biskut.. lunch time nasik, petang kul 5 buat air lagi.. kul 8 mkn nasik... itu jerlah pemakanan aku buat masa nie...

ok lah, nanti sambung lagi lah kalo ada cerita ceriti lain... baiiiiii... hepi weekend!!!!



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
ttp://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

22 comments:

Azie said...

filla, aku kagum ngan ko....kuat semangat ko.

Filla sorry aku tak dpt jenguk ko ngan amani. Aku ni sokmo bz mengalahkan perdana menteri. Aku balik rumah parents aku kt putrajy pun dah jarang2 skali skang ni. Ko jgn buang aku sbg kawan dah la yerr....huhuhu. Aku akan cuba sedaya upaya utk kita ketemu ye...sayang ko...muahhh. Take care!!

rynas said...

comeinyer tengok amaani tidur gitu...

ila de cute said...

filla, wahhh dah kurus le ko... cantik nya ko walaupun tgh pantang...sorry tak sempat lagi nak gi nengok amani...

take care babe... muahsss

Filla ~ Kasih Aleeya said...

azie: yangggg..hehe... x perlah azie..aku tau ko ingat kat aku..nanti2 leh jumpa..tunggu ler mak kurus dulu..hehe..

rynas: dia tido mmg best tgk.. tp dia start meragam..uuuuuhhhh... dugaannnn..

ila: lom kurus lagi ila oiii.. auww tu pujian ker.. nanti kita jumpa la, tunggu aku leh minum ais..haha...

Miss Moon said...

ha filla nko ley minum ice aku belanja nko apple kasturi wahhhhhhhhhhhh nyamannnnnnnnnnn anak tekak ...

nko duk umah tew ley caya ke tak snetuh ice akakakkakak cobaan godaannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn tew ke nko tergoda ke pak radie kwang kwangggggggggggg

wey kurus siuttttttttttttt tew la berjaga malam . Filla masa nko duk kat umah nih la nko kena tune kan amani kang nanti bila nko kije susah plak dia berjaga malam .

siang nko jgn bagi dia tido sangat
cam kol 5 keatas tew nko main main ngan dia then bila so that by malam sket dia ngantuk akakkaka

akakak aku nih MIL aku yg ajar so masa isk n yaya aku mmg wat cam tew ...lama lama dia org akan faham dia org nyer sleeping patern n nko pun akan dapat rehat ngan tenang tapi still tgh malam nko bangun time dia nak susu je ..malap kan bilik ...insyaallah kalau nko try seminggu nko akan nampak hasil nya

caiyook buk pillaaaaaaaaa ...kuchai pun ley kasik tetek nko bengkak ngan susu ...goreng bodow je pecah telo pun vley ....

muahsssssssss miss u pillaaaaaaaaaa

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

dulu walau dudk umah mak masa pantanga nak ke 2 pun tapi rasa cam penattttttt sangat sbb umah mak tue macam luas je..

jalanke depan ke belakang macam nak tkoyak jahitan lebih2 lagi bila nak dah menjerit2222


umah kita ne kecik j..

fila kalau u tak larat masak belilah kat mangkuk tgkat
diorang kata ok lauk2 dia
and ada khas lauk utk org pantang tau

azdra-azdra said...

memang penatttt... aku memahaminyaaa.. sbb aku masa pantangkan si imie.. aku buat semua sendiri.. uwaaaa... aku memahaminya fil..

takper takper..semua tuh ada ganjarannya dari Allah.. fil, ko dah kurus beb.. serius kurus k.. kenapa aku tak sekurus itu??? kenapa fil?? kenapa?? uwaaa...

isu meroyan japs.. heheheh aku rasa cam nak ambik cuti, then gi jenguk ko.. sbb aku kan ker dah terror nombor2 bas nih semua.. sat sat bagi aku pk.. klu aku cuti, leh aku ajak azie sekalik..

emy/mamasuri said...

ala..geramnyer tgk aamani tido..
ermm..dulu cik suri pun cam aamani..
time malam je berjaga..
tp siang dia tidok baeknyer..
itulah..rindu nak beranak kecik lak ni..
gatai je..

Nadia Is Cute said...

ngorok tu bedengkur la minah. turu tu tido.

congrats! juga tahniah sebab boleh dah masak untuk diri sendiri - sebab ko beranak normal. takde la nyusahkan orang. hahaha. [totop mulut]

apa-apa pun, good job.

Filla ~ Kasih Aleeya said...

missmoon: moon, thanks for the tips.. bak mai kucai goreng utk aku meh.. hehehe...

baby: mangkuk tingkat tu aper? mana nak dapat...

azdra2: smoga dapat ganjaran dariNya.. :) meh lah datang sini naik bas... hehe..

emy/mamasuri: join the club ler.. hahah...

nadia is cute: haiiiiiiii... alamak malu lah.. nak panggil aper yek? kak nadia ke? wah ada blog, leh lah visit memvisit pasnie... nanti kalo jumpa, tegur2 lah filla ok.. ai ni pemaluuuuuuuu.. auww..

Kniedaz said...

peria ble makan ek time pantang..baru tau..hehe..

Nadia Is Cute said...

adaaaa... entah. orang lain selamba je panggil nadia je. tapi nanti jap. ko panggil pak radie abang ke? [aduh. jap jap. tolong ke tepi ke tepi. izinkan aku pensan. sebentar je. promise.]

apa kata cengginik je. kalo ko panggil dia abang, ko panggil aku akak. kalo ko panggil dia sayang, ko panggil aku sayang la jugaaaak...! [woohoo]

ps/ pak radie and I share same birthday [day/date/year]...

salam sayang dari
http://watikah-nadia.blogspot.com

pHat sUe said...

adik tido mcm orang besar dah :).

untung buk filla ni uols, dia yg naik perot jer...pastu nanti kempiss. aku pakai sua tu tade yg kurang punnnnn hahaha

sheila said...

samalah ngan baby aku

sehari dia ok tido malam..sehari dia melalak..tensi tensi. aku sampai dah rasa nak baling je baby tu..sib baik mama aku jadi sailormoon hahahha..

Faramin said...

go filla..i support u.modern sungguh kamu.

happy2gether said...

Filla, aku jugak kagum nengok ngko nih...leh dah masak sendiri n jaga anak2 sendiri, salute...kasih blk sek sape amik?jgn ko drive skali udah..huhuu

Filla aku nengok ngko dah kurus...muka cam biasa, bdn pon x byk naik...emm bab dia tdo siang n mlm jaga tu ko ikut la suggestion Moon tu...

Amani suker x bantal bunny polkadot tu? soft jek material dia..huhuu..apapon ko take care n kalo ada apa2 yg ko perlukan just buzz aku...nanti aku leh berlari2 anak ke putrajaya....ehhehe

happy2gether said...

Filla, aku jugak kagum nengok ngko nih...leh dah masak sendiri n jaga anak2 sendiri, salute...kasih blk sek sape amik?jgn ko drive skali udah..huhuu

Filla aku nengok ngko dah kurus...muka cam biasa, bdn pon x byk naik...emm bab dia tdo siang n mlm jaga tu ko ikut la suggestion Moon tu...

Amani suker x bantal bunny polkadot tu? soft jek material dia..huhuu..apapon ko take care n kalo ada apa2 yg ko perlukan just buzz aku...nanti aku leh berlari2 anak ke putrajaya....ehhehe

Orked said...

wah, terrernya dah berpantang sendiri. saya jaga baby aje pun dah rasa penat kalau dia tak nak tido. tu tak payah buat apa2 yg lain sangat. tp next week dah start berdikari sendiri. harap survive le. hehehe...

makan peria tu berjaya tak buat susu mencurah2?

mummy orked

Filla ~ Kasih Aleeya said...

kniedaz: peria elok jer dimakan, saya baca..haha..

nadia is cute: ok, nak panggil kak nadia ler..sbb yang lain2 saya panggil 'kak' jugak.. hehe.. aah Radie ckp same b'day!

phatsue: ko lah idola aku sue.. i know u can do it babe.. dulu ko tu mcm lidi dah aku tengok..so boleh try diet lagi pasni..

sheila: uihh ko jgn baling..kalo nak baling meh baling sini, bia aku sambut..hehe..

faramin: haha.. moden eh? pantang sendiri leh ler moden2 sket.. janji jgn langgar pantang..

Filla ~ Kasih Aleeya said...

happy2gether: mai, kasih pegi radie anto..balik adik aku amik antokan balik umah..haha.. bantal pelok polka dot tu best.. lembut kecik jer..sesuai utk amaani.. tq! nanti meh lah free2 lepak umah aku..

orked: wah.. malu saya mummy orked baca blog auntie filla..hehe... pantang sndiri tak lah susah sgt sbb baby tidoo jer siang.. so blh ler buat keje sket2 tu.. saya makan sawi, lobak putih ngn peria.. so far alhamdulilah susu byk jugak kalo pam.. dpt lah 5oz skali pam.. leh buat 2x minum..hehe.. cubalah!

JuJue said...

ehh aku dulu time akid camtu lah. malam jer dia berjaga..uwaa uwaa uwaaa dari kul 12 mlm sampai kul 5 pagi selama 1 bulan. itu pasal lahh berat aku turun cepat giler. zombie pon zombie lahh tapi kejap jer cengkung abeh mnuka.

time amber..awek ni kerja tidoo je siang malam..sonanggg mak dia. tapi lihattt lah dunia..makcik gemok ni tak kurus kurus...


amber pon ada bantai pink macam amaani. tu pon..mak metua aku yang belikan. hehehe.. harap aku? ermm ko pakai je lahh bantai apa yg ada.

Anonymous said...

[B][URL=http://www.thomassabosale.de]Thomas Sabo[/URL][/B] [B]Thomas Sabo onlineshop[/B] [U]Thomas Sabo charms[/U] [B]masai shoes[/B] [U]swiss masai[/U] [B][URL=http://www.mbtschuheoutlet.de]masai barefoot[/URL][/B]

[B]Thomas Sabo schmuck[/B] [B][URL=http://www.thomassabosale.de]Thomas Sabo onlineshop[/URL][/B] [U]Thomas Sabo charms[/U] abercrombie [B]mbt schuhe[/B] [B][URL=http://www.mbtschuheoutlet.de]masai schuhe[/URL][/B] [U]mbt[/U] vibram five fingers [B]Thomas Sabo[/B] [B][URL=http://www.salethomassabo.com]Thomas Sabo onlineshop[/URL][/B] [U]Thomas Sabo charms[/U] masai schuhe [B]fivefingers[/B] [B][URL=http://www.vibramfivefingersshop.de]vibram fivefingers[/URL][/B] [U]vibram five fingers kso[/U] Thomas Sabo schmuck [B]abercormbie fitch[/B] [B][URL=http://www.abercrombieonsale.de]abercormbie & fitch[/URL][/B] [U]abercrombie[/U]

[B]abercrombie and fitch[/B] [U]abercormbie fitch[/U] [B][URL=http://www.abercrombieonsale.de]abercrombie and fitch[/URL][/B] [B][URL=http://www.mbtschuheoutlet.de]mbt schuhe[/URL][/B] [B]mtb schuhe masai[/B] [U]masai barefoot[/U] [B][URL=http://www.thomassabosale.de]Thomas Sabo onlineshop[/URL][/B] [B]Thomas Sabo onlineshop[/B] [U]Thomas Sabo schmuck[/U] [B]masai schuhe[/B] [U]masai footwear[/U] [B][URL=http://www.mbtschuheoutlet.de]mbt[/URL][/B]