Wednesday, July 21, 2010

omong kosong bile gambar takde..

salam sejahtera,

pompuan meroyan ni datang lagi..hehe... pekabar semuanya? semoga sihat sejahtera lah hendaknya ye... i sihat jer kat sini haaa... baru lepas tepok2 Amaani yang ngengada tu.. dah tido pon dia..sampai tak sompek mak dier nak berblog.. jgn kata nak berblog.. nak tekan suis nak on laptop pon tak sempat... dia tido, haku tido.. dia bangun haku bangun... habis? bila masa nak on? tapi semalam dia consider jugaklah dgn maknya.. dia tak kacau sgt.. dia tido..tapi merengek sebab 2 hari tak berak..prot kembong asik kentut busuk plak tu... suh apak dia beli gripe water, kasi minum, sib baik pagi tadi masuk hari ke tiga dia berak jugak..fuhhhh... senang hati aku.. baru leh apdate blog ;)

so nak update apa plak? gambar takde... pastu dok teperuk kat umah, maka kepala hotak dah jadik bengap giler...tanye lah sesaper yang berpantang seangkatan dengan saya.. konpem dorang layan tv je... mcm biasa.. aku dah ada program tetap... semua citer sinetron (siang).. dimulai dengan Benci Bilang Cinta, Alisa, Cahaya, Cinta dan Anugerah.. aku ni cakap pon rasa nak terslang indon dah ni.. elok sgt lah tu... masak pon dah malas... main telan jek apa yang ada.. nasi buh kicap..lauk hantam je.. hahah... x pe lah kan? dah nak abis pon pantang (mengelat)... habis..kalau anak asik nak berpangku, aku baru nak letak dia mcm insan dambakan kasih sayang.. tak sampai hati aku nak biar... abis? bile nak cuci kain, bile nak masak nasik? bile nak masak lauk? tibai jeklah.. masak sadin buh halia banyak2.. ok ke mcm tu?

nasib Kak Acih tu pandai skarang ni.. dah mcm budak darjah satu dah aku tgk.. rajin tolong mama dia.. takat2 buang kan diapers adik tu memang sign kontrak dah..hehe... pastu bila adik menangis dia leh sound "Adik jangan nangis, sian mama, memekak jeeeee!".. hahha.. good girl la akak ko ni Amaani.. sound tepek jer.. Acih dah mengalah tido kat katil sendiri... pastu aku tak leh lah bukak kipas laju2..nanti baby amaani sejuk.. so katil acih kat tepi..panas sket.. tak kene kipas.. sian tgk dia tido..baju terangkat tinggal spender jer.. kepanasan lah tu.. pegi sekolah pon dah jadik minah rempit sekarang.. yelah, kata ikut Pak Rempit..heheh...

oihhh apa keje si serena jalan2 carik makan nie? melantak tak hengat donia... bejejeh air liur mak nengok dia makan... hampeh tul...

tak sabar nak tunggu habis pantang.. 30hb ni last day pantang... sok nye sabtu tu dah ada kenduri kawin nak attend..heheh... pastu 1hb tu kenduri plak kat enstek..meriah hidopku... yahooo... tak sabo nak gi sopink komplex...

so korang harap bersabar yeh? nanti bile dah byk gambar baru syok nak update.. sampai sini jek dulu buat masa ni... mak nak rehat jap... baii...



MAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FARONLY RM65
FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

8 comments:

mamamarissa said...

filla, masa jue abis pantang hari tue pun...terus gi kenduri kahwin....mmg mak enjoy abis + marissa tido plak masa tue...melantak tak pandang kiri kanan dah...hahaha!!!

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

ape kate u download segala mak nenek series...so takde la bosan sangat...hehehehe ;)

n owh ade one of my fren nie bile pantang pon selamba badak je keluar jalan vacation bagai ok...hahahah western giler ;p

JMR said...

ala..nk tgk gmbr baby amaani..hehehe..

slang pon dh mcm indon ye kak..

Anne M. said...

haha..
ofice mate bersalin, habis di borongnya novel, tapi haram, satu pun xsempat di sentuh katanya..

Filla ~ Kasih Aleeya said...

mamamarissa: haha..time tu leh ker kita telan air batu?? huahaha.. winduuuunye kat ais..hehe

ladyverde:haha..x sompek verde..tgk tv pon yg mana smpat jer.. waaa western giler.. kalo my mil or mak tau..pengsan!!!

JMR:baby amaani? haha.. nantiii.. x sompek nak snap gambo dia..

Anne M: yer betul.. ada satu paperbag lagi tak baca nie.. masa pantang umah MIL sempat lah..sbb dia tolong jaga baby.. skarang..huhuhhh... kalo ada masa cpt2 tidoooo dulu..hahah..

Lenny said...

kire ok sangat la tuh filla, ko bleh gak nak update2 blog.. time aku pantang... blog pon terus berpantang, takder update tau..

JuJue said...

dasar perut tong sampah macam aku nih..elok2 habis pantang..jangan kan kenduri kawin.. kalo ada kenduri arwah..kenduri bersunat..kenduri apa je pantang ditolak. serbu terus. aku pon masa still dalam cuti 60 hari tuh dah 2 3 kenduri aku serbu! aku pantang ngam ngammmm 45 hari... dalam 45 hari tu pon...macam macammm dah aku telan! muahuahua..

yg pentingggg leh jenjalann.. yiii haaa

NUNU EERA said...

BBC n Alisa memang layan kan kak.. klu da dpn tv harus la tgk smpai tv 2 meletup..