Tuesday, July 27, 2010

Acih dan habit mengutil.....

Adik lom leh lawan kakak dia lagi bab posing-posing nie... Acih dah tembam kan? eh macam lah penah dia tak tembam..heheh.... masa ni breakfast kat umah Wan... aku ni nama jek pantang.. tapi dah bejalan.. tapi ok la... balik umah mak jer.. bukan gi jalan shopping complex pon.. turun kete terus masuk umah... Acih sejak jadi kakak ni.. semua papa dia handle... amik alih job duties lah kan.. kata anak dua.. sorang satu lah jaga! sweet jerk tgk Pak Radie tengah-tengah malam sambil pejam-pejam mata duduk besila gosok baju sekolah Acih..hahahha... aku tak leh besila atas lantai..sejukkk!! tak baik utk orang pantang..heheh....
tapi perhatian aku utk Acih masih sama macam dulu... cuma Acih kene independent sket lah sekarang... kata dah jadi kakak.... tapi Acih ni dia ada habit.. dari dulu dia memang jenis suka kutil2.. tau tak kutil tu apa.. macam kutil kuku dia.. kopek-kopek sticker... apa-apa jerlah yang dia rasa nak kopek-kopek.. macam mainan pon tak berapa nak tahan.. sbb dia suke tgk barang tu hancos kot?ohhh dia dah pecah rekod calarkan kepala adik Amaani... bile aku tanye, eh asal kepala adik calar nie? cepat-cepat dia cakap "kasih bukak tutup remote (battery) ni.. pastu tekena kepala adik... sikit jeee tu".. oooooooooooooooohhh... bagusss... nasib kepala??? siap cakap "adik nangis sikit je.. mcm ni bunyi dia.. ekkkkkkkkk".. huh!!!! ishhh..semak lah tangan apak ko nie... pastu semalam aku tengok kelopak mata amaani merah.. aku tanye lagi.. "Kasih ada buat apa-apa kat mata adik ke?".. laju je dia jawab "takdeee".. pastu aku ckp lagi.."alaaa.. kalau ada kasih cakap je.. mama bukan nak marah pon".. and dia jawab sambil senyum kambing "alaaaaa... sikit je kene mainan kasih.. bukan kene kat dalam mata.. kat atas mata jeee"... haaaaaaaaaaaaaaaa kannnnn aku dah ckp!!!!! naik seram plak aku nak biar dia duk berdua jer kalau aku tak de.. haritu masa nak mandikan Amaani..aku sibuk tadah air suam.. tetiba aku tengok Acih khusyuk giler try nak kopek kuku Amaani yang lembut tu.. bila aku datang kelam kabut Acih ckp "eh mama, kulit amaani kering lah mengelupas"... boley tak???? anak dan bapak.... nasib pak radie rajin layan acih.. bawak gi kedai bagai.. beli keropok lah.. ais krim lah..kalau harap aku..jadi anak terbiarlah Acih nie!!!!






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

9 comments:

Qaseh said...

wahhh mesti dia dgn papa dia ni satu geng kan...

J.M.R said...

seb baik ada pak radie..

acih mkin cun la..mklumla dh senior kan..hehehe

melin melinda said...

Acih sebaya dgn my son, i think birthday pun dekat2 (my son 25th Sept), perangai pun lebih kurang sama. HEhehhe...bila dia buat salah, dia akan takut nak bagitau, then dia akan tanya ME, "Mama, mama tak marah kan kalau Haziq tak tipu". Then, i will reply, "yes, Mama tak marah". Then, baru dia akan bagitau kesalahan dia.

Funny betul. hihihihi

mamamarissa said...

acih dah makin otai...hehehe!!!

sian amaani, tak pasal2 jadi mangsa kutil kakak ya :D

-butterfly- said...

:: alahai Kasih..
:: sweetnye jadi kakak..
:: die terlebih independent tu smpi kuku Amaani pun die nak kopek..
:: comel je..

^izzah_fendi^

SURIA AMANDA said...

uik..mcm ada unsur2 cemburu jer acih kat amaani..jgn biarkan kak..kalau leka..abih...mcm dibuatnya...

mama_aifan said...

akak adalah silent reader. ni ler 1st time bubuh komen kot. Suka tgk muka 2-2 kasih. sgt comeyyyy.

Filla ~ Kasih Aleeya said...

qaseh: yer betolll..gang sesangat..

jmr: akak senior mestilah..haha

melin melinda:haha..kan bebudak skarang mmg kene saiko sket..

mamamarissa: tulah pasal.. amaani mangsa keadaan..huhu..

butterfly: kopek kuku comel? *fengsan*

suriamanda:dia tak jeles..tp mmg hobi dari kecik mengutil je...

mamaaifan: hiii..welcome!!!

ZuNas77 said...

leganya dapat tgk Acih..hehehe..comel betul kakak acih...baik yer jadi kakak, sambil2 baik, sambil amik kesempatan jugak yer..hehe