Saturday, July 24, 2010

KASIH TERCIPTA...

Hari ni bukan valentine's day, bukan jugak birthday aku ataupon birthday pak radie, bukan jugak anniversary kami... tapi hari ni hari sabtu... masih lagi menghitung hari nak mengabiskan tempoh pantang yang seksoooooo..heheh... tapi bagi chance ler sket mak nak beromantik.. mcm korang tatau plak aku ni bukan jenis lomantik-lomantik nie.. malu okeh! eh malu plak yeh, anak dah dua maluuu konon..hihi....

rasa tetiba terdetik hati nak buat spesel entry nie utk kami berdua..rasanya lom pernah aku buat entry gedik tahap gaban mcm ni kan? korang suke lah tuuu... hehe... biasalah, emosi mak tak stabil nie... aku kan tak reti nak meluah-luah perasaan, cintan-cintun ni... cukuplah sekadar aku kata aku bersyukur dengan apa yang aku ada saat nie.. aku ada Radie, aku ada Kasih Aleeya dan sekarang aku ada Kasih Amaani.. apa lagi yang aku nak? tak de.. Alhamdulilah, dah cukup semuanya.. lengkap sudah hidup ini... nak kata cinta mati tu takdelah... nak kata kaya tu tidak jugak.. hidup sederhana macam orang lain yang hidup sederhana.. ada tempat perlindungan.. ada kasih sayang melimpah ruah dari keluarga sini dan sana... ada makan pakai yang cukup.. eh pakai lom cukup... nak shopping lagiiii..huhu..

Pak Radie bukan macam orang lain... dia mana reti nak cakap sayang-sayang ni... dia mana reti nak pujuk-pujuk.. lantak ko ler nak merajuk.. eh tapi aku pon jenis tak merajuk.. aku terus mengamuk jer..hahahhaha.... dah ditentukan jodoh aku dengan dia... aku percaya, ini yang terbaik untuk aku.. belum tentu yang ko sayang akan melengkapi antara satu dengan lain.. tu lah maknanya hidup ni biarlah ala kadar.. tak romantik? tak pe... tak kaya? tak pe.. lom tentu lagi yang ko idam-idamkan tu menjamin jodoh yang panjang... so aku terima kurang lebih untuk diri aku... yang aku idam-idamkan pon si takuya kimura.. dah tentu tak dapat.. terima jelah radie kimura ni haa..

bile dikenang balik, memang tak banyak gambar kami berdua.. ok lepas ni kita snap gambo pelok-pelok bebanyak sket ;) hahahha... ini pon gambo reramai aku crop jek..hahah...
walopon rambut dia panjang macam penyangak, tapi hati dia ada jugak lembutnye... cuma dia tak tunjuk jer... kasih pon tau.. kasih cakap mcm nie... "alaaa nanti kalau bagitau papa, mesti papa ckp -arghhhh takde takde!".. ko tengok... anak pon tau.. hahahha...
oh suami bersama isteri yang sarat menandongggggg....
tengok tu.. kata tak romantik.. tapi bini ada lawan futsal.. tup tup sampei jer dia.. padahal awal-awal dia cakap tengok lahhh.. bizi lahhh..kalo sempat lahhh.. tak janji lahhh...
bini bau masam pon dia tak muntah kat situ..kira ok lah kan?cuti kat Bali... ohhhh..ingat lagi masa ni.. dia marah sbb dia cakap aku kalo amik gambo dengan dia macam amik gambo dengan budak sekolah.. keras jek.. abis ko nak suh aku cium???
aipppp...jangan raba-raba.. tak manis okeh..guna tripod beranilah nak baring-baring bagai....
doakan kebahagiaan kami ini berkekalan hendaknya...disamping Kasih-Kasih yang dianugerahkan buat kami.... tetiba rasa mcm nak nyanyi lagu Melly go-slow tu... ku bahagia! ewahhh.. acah jer tu.. sebenarnya life biasa jek.... seperti "paaaa.. balik jangan lupa beli pampers budak ni tak cukup nie"... "pa tingin nak makan GCB mc donalds yang baru tu.. jgn lupa beli", "dah abis keje tu balik ler cepat sket.. tak larat nak jaga amaani sorang-sorang nie".. haaa macam tulah kekdah nyerrrrr... so yang belom kawin.. nak kawin tak? apa lagi kawin la cepat... leh gaduh baling-baling pinggan.. besttttt woooooo!!!



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

14 comments:

fina said...

wahh..nak kawen..;p

... said...

wah..terasa nak kawen gk nih..jemput dtg tao kak filla..

Anonymous said...

Sronoknya tgk filla ...
Bahagia je...

genny da bomb said...

wahhh..ganas2 chomelll..i laikeeee..hehe..

saya aminkan ape yg buk pilla mintak tu..aminnnnn..

ayoikema said...

amin..sy doakan kalian bahagia smpai biler..n tamah lg kasih bebyk...uhuu

emy/mamasuri said...

best kan kawen..
cukup manis masam pahit kan..
hehehe

Mimy Hamid said...

ha tu dia loving couple..shweet je....sekali lomantik terus ditunggu ramai gambo ekslusipppp..bukan senang oii ko nak paparkan kemesraan korang tu...huhu

MrsSluRp said...

aku suke korangs sbb mmg sempoii..& lovely couple...muke biar le x hensome jnji hati mau baikk kan..hihi

Anonymous said...

lepas nie amek la gambar banyak2 tau kak filla.boleh cerita kat anak cucu.

sweet sume gambar :)

sitiZ said...

suka lah..ganaz tapi dlm hati ada taman..huhuhuh

Miss Moon said...

wah so suweeeetttttttttttt la entry nih aku sukaaaaaaaaaaaa

kowang sangat loving dgn cara kowang sendiri n cara ke brutalan kowang sendiri ....ku bahagia jeng jeng jeng jeng ....terus kuar lagu mely hahah

AKU SUKA GAMBA MERABA TEW auwwwwwwwww

sheila said...

yes...laki ko spesis laki aku

- rambut panjang tidak bererti mereka samseng
- no lomantika d'amor at all...ko nak merajuk...lantak ko la

bezanya...laki ko kurus laki aku gems sket hahahhaha

zamzarina said...

so sweettttt... hehehe... nak kawin tp seru tak sampai g... semoga bahagia selamanya...

Denia Nazwa said...

setia