Monday, November 02, 2015

Konsert Akhir Tahun Kasih Amaani.

 Hari sabtu pagi ada concert sekolah Amaani.. Aku mati-mati ingat ahad pagi.. nasib teacher sms bagitau hari jumaat malam tu hehehe... So sabtu lepas subuh terus gerak semua suruh bangun.. tak sempat breakfast pun sebab kul 8.00 pagi semua kene sampai.. Buat kat Uniten.


 Suka buat muka senget-senget budak ni tau..

 kejap nak duduk kerusi, kejap nak pangku..

 Pak Radie dengan anak dara dia.. now dia dah hip hop sebab kepala dah botak buat bekam haritu heheh

 Ni je kerja Leecha.. orang suruh tengok Amaani dia leka main game..

 Tu diaaaa Amaani!!


 Comel betul budak dua orang kat depan ni.. kecik-kecik dah pandai baca doa..


 Persembahan pertama Amaani jadi flower ;)




 Leecha masih tak peduli ;)




 Persembahan 4 years old pulak..

 Comel budak ni.. kepala zirafah dia jatuh dah senget macam tu hahahah

 Masa persembahan ni Kak Pilla dah gone.

 mak ngan anak sama je hahah.. bising pak radie.. ai is ngantok biarlah nak tido!

 Persembahan kedua Amaani terus celik balik mata heheh




 Pegang payung pun tetap rasa anak sendiri paling comel hahah



 Berakhir dah konsert.. yang kat depan dah tak terkawal hehehe

 Amaani senyum simpul ;)

Bersama para teachers..

So far aku suka Amaani kat Little Caliph ni.. banyak sangat improvement dia belajar kat sini selama setahun.. Alhamdulilah Amaani selected antara 13 students kalau tak silap untuk masuk Pra-Tahfiz class for 6yo students (next year).. Students Pra Tahfiz ni nanti akan belajar ikut syllabus standard 1.. Aku takut jugak dia tak boleh catch up..tapi teacher yakinkan Amaani boleh based on prestasi dia masa 6 years ni.. InshaAllah mama doakan Amaani selalu terang hati dan cemerlang ye ;)  Teacher cakap haritu Amaani diorang panggil Mak Jemah sebab dia banyak mulut hahaha.. pastu dia selalu encourage kawan-kawan.. selalu ajar kawan-kawan kat kelas.. cikgu cakap Amaani pelajar contoh kat kelas.. berkaca-kaca mata mama masa teacher cakap Amaani macam tu..

Semoga Amaani terus cemerlang dan jadi contoh kepada kawan-kawan dan jugak adik ye... Terima kasih Ya Allah kurniakan 3 orang anak-anak perempuan yang selalu menggembirakan hatiku ;)


Love, 
Filla.

8 comments:

Anonymous said...

cutenye Amaani. Ayu je muka.. Sama la kak filla, anak bujang sy pun kt LC. byk sgt2 improvements. 5yrs dah blh reading lancar pulak tu..doa n surah byk dh hafal.. klu teacher pesan pape kt school bukan main ingat lg. klu mama pesan lambaaaattt sikit nk ingat.. sabo je la..

I is touching.. rasa mcm kenapela cpt sgt besar anakkkkkuuu..

Azleza

Anonymous said...

anak no 2 memnag mcm tu kak pilla.. haha

Azura Aziz said...

hehe.. comel amani.. all the best utk amani yer..

Anonymous said...

little caliph di mana ni yer? TK

Rizziela said...

Alhamdullillah..Amani anak cerdik dan cemerlang

Zie Azi said...

comel Leecya ikat tocang mcm tu,anak sy tak duk diam bila di dandan..

Hafiz Hafizol said...

Alhamdulillah kak ada anak cerdik macam Amani.. sejuk mata hati semua kan hahaha..

Chooyaya! said...

Tahniah Amaani sebab jadik top 13.
cerah hati budak ni.. keep up the good work!

ko pon berani tido tengah bebudak show?
hahahah