Sunday, November 08, 2015

JOM REDEEM KOLEKSI JUARA DI KEDAI MESRA PETRONAS!

*scroll down for new entry*

 Hari jumaat 9 Oktober 2015 Kak Pilla dijemput oleh pihak PETRONAS untuk sama-sama menonton movie PAN di 1Utama.. Kak Pilla juga berpeluang untuk menonton PAN bersama-sama dengan 2 orang pemenang. 

Tanya-tanya jugak orang lain, best ke PAN ni.. semua cakap ni kisah Peter Pan.. Ooohh Kak Pilla ni tak reti sangat sebab jarang tengok movie.. Bila dapat tengok kat TGV ni mestilah teruja.. 

 Actually ini adalah salah satu langkah PETRONAS untuk menghargai pengguna setia Kad Mesra.. Macam best je kan ajak tengok wayang.. takdelah boring.. PETRONAS memang selalu buat event yang best-best macam ni.. Sebagai salah seorang pengguna Kad Mesra, Kak Pilla rasa dihargai sangat.. Eh Kad Mesra tu memang selalu pakai sebab Kak Pilla memang seboleh-boleh akan isi minyak di stesen PETRONAS dan mengunjungi Kedai Mesra tu memang satu kewajipan especially kalau Kasih ada.. Hoih mesti kene singgah kedai Mesra sebab ada je dia nak beli dalam tu. Masa ni lah kita guna je Kad Mesra ni, boleh collect point and redeem barang yang best-best ;) Kalau nak point banyak, kenalah isi minyak hahaha.. sebab sekali isi tank tu dah RM70- RM100.  Isi kat stesen lain nanti lambatlah point i nak banyak hahahahah..

Kalau nak tahu macamana nak daftar, boleh visit www.bit.ly/MesraRewards!  Senang jer.. percuma pulak tu!

 Ini antara pemenang contest sebab rajin reply comment kat IG masa Kak Pilla ajak tonton movie PAN.. Peejburhan tu kata teringin nak jumpa Kak Pilla hahaha.. yelah yelah.. mehlah jumpa, kata teringin kan?

Lain kali kalau Kak Pilla buat contest kat IG cepat-cepat reply ok? Mesti Kak Pilla pilih nanti ;)

 Wowww tak sabar nak tengok.. Hugh Jackman ni jahat.. tak suka, rasa nak tumbuk muka dia.  Overall movie ni best bagi Kak Pilla sebab macam di alam fantasi.. pastu Peter Pan tu comel, suka tengok muka dia.. silalah terjah.. 

 Sebelum tu pihak PETRONAS ada sediakan refreshment jugak.. Eishh sedapnya food dia.. 

semakin bulat muka Kak Pilla sekarang.. Nyampah tau.. nak start gi Gym lah pasni ajak Pak Radie.

 Para bloggers semua happy sebab dapat set koleksi juara.. Eh bukan senang ye nak dapat ni.. korang boleh start kumpul point dan redeem.. Ada 3 barang korang boleh redeem mengikut point.. nanti Kak Pilla cerita ok.

 Kalau korang nak tau, ni lah dia top member Kad Mesra.  Terror lah akak boleh kumpul point banyak.. tahniah diucapkan ;) PETRONAS selalu reward pemenang-pemenang dia.. Korang kena rajin masuk contest dan rajin collect point Kad Mesra kalau nak terpilih ya.. Hadiah dia bukan calang-calang, cuma belum rezeki Kak Pilla nak menang hadiah best hahahah.. 

Thanks PETRONAS sebab hadiahkan macam-macam.. Ada satu lagi tu botol air dah hilang sebab anak ambik hahahahah... 

Ok now nak cerita tentang bagaimana nak tebus koleksi juara ;)

 Sekarang ni korang boleh redeem point Kad Mesra untuk dapatkan 3 barangan koleksi juara ni.. Kak Pilla dah dapat dan dah check kualiti dia memang terbaik ye.. bukan asalkan boleh je.. cap tu jenis Team Flat Brim ye sebab ni kan koleksi juara.. 

Team Flat Brim Cap
Untuk dapatkan cap ni korang kena redeem dengan 2,500 Mesra points.

Team Duffle Bag
Korang perlukan 3,500 Mesra points.. Bag ni sesuai untuk bawak pergi Gym atau buat bag balik kampung.. Kalau tidur 3 hari kat mana-mana memang sesuai guna bag ni.

Team Backpack
Korang perlukan 4,000 Mesra points untuk dapatkan bag ni.. Bag ni lagi multipurpose sebab boleh jadikan bag sekolah anak-anak.. Nampak comel tapi spacious dan dalam dia kemas.. takkan ada benang-benang berjurai ke apa ye.. sebab jahitan dia sangat kemas... 

Points yang Kak Pilla cerita tu ialah during promotion period dari 15/9 - 15/11 sahaja ye.. selepas promotion korang kene kumpul points lebih sikit baru boleh redeem... Jom ramai-ramai collect point banyak-banyak supaya kita boleh redeem semasa tempoh promosi :)

Nak tahu cara menyemak baki mata ganjaran Kad Mesra PETRONAS supaya dapat menebus barangan eksklusif PETRONAS? Senang saja, ada 4 cara:

Di resit pembelian
Kaunter Kedai Mesra
Laman web www.bit.ly/MesraRewards
Talian khidmat pelanggan di 1-300-22-8888

Masih keliru? Anda boleh tonton video YouTube berikut:



How to redeem?

1.  Visit mana-mana redemption station (Kedai Mesra) untuk redeem items pilihan anda.

2. Serahkan Kad Mesra anda dan pilih barangan yang anda suka.. jika points mencukupi, cashier akan scan barcode dan swipe Kad Mesra anda.

3. Item yang anda pilih akan diserahkan kepada anda setelah selesai proses transaction.  Anda perlu isi simple form untuk mengesahkan barangan yang diterima adalah dalam kondisi yang baik.

Promosi ini adalah untuk menghargai customers PETRONAS yang setia.. Promo ini berlangsung di 756 PETRONAS stations (with Kedai Mesra) nationwide untuk lebih dari 4 million pengguna PETRONAS.  Untuk maklumat lanjut, boleh layari bit.ly/MesraRedemption juga!

Masa korang tebus barangan ekslusif juara tu, korang akan diminta of krew PETRONAS untuk check tengok ada defect tak.. kalau takde and korang puas hati dengan barangan yang korang tebus, korang akan diminta untuk sign borang ikrar bahawa barangan korang ada dalam keadaan yang baik. Memang ambik masa sikit, tapi lebih baik daripada kita tak happy sebab dapat barangan yang defect tu kan..baik buat camgini daripada kecewa sebab tak boleh guna barang yang ditebus tu..


PETRONAS sentiasa kreatif untuk menghargai pengguna setia mereka.  Jangan lupa guna Kad Mesra tiap kali isi minyak di PETRONAS dan tiap kali shopping di Kedai Mesra ok?  Siapa belum ada Kad Mesra boleh lah apply sekarang. 



Love, 
Filla.

9 comments:

cik ila said...

Baru je redeem backpack :)

izzeyda said...

tak dapat redeem sebabnya baru nih kad mesra hilang, banyak jugak point yang dah ada orang tebus.. baru buat kad baru, jenuh kumpul balik laa point..

namasaya said...

tak pernah tengok PAN lagi :((

Busyra Bt Takiyudin said...

wah bestnya dpt redeem.. :)

budakbandunglaici said...

wah seronoknya

Nor Dila said...

tahniah sis..

Nor Dila said...

tahniah sis,,

Nabihah Rose said...

wah seronoknya :-)

sharimah yahya said...

Salam perkenalan dari saya , segmen yang sama.
All the best. Jemput singgah ya

http://sharimahyahya.blogspot.my/2015/11/giveaway-simple-by-cik-akak-sponser.html