Saturday, August 08, 2015

WIRID LEPAS SOLAT.

Haritu ramai yang minta Kak Pilla share Wirid Lepas Solat yang Wan ajarkan Kak Pilla tu.. Kak Pilla tanya Wan boleh ke share? Wan serba salah sebab tu just untuk panduan aku lagipun Wan kata tak elok tulis rumi sebab kalau salah bacaan dia tak boleh kan.. Yang tepat tulisan jawi.. 

Tapi aku cakap takpelah, tak semua pandai jawi, bila dah tengok rumi ni rujuklah dengan orang yang lebih pakar untuk betulkan sebutan.. Ni doa yang ringkas/basic untuk kita-kita yang baru belajar.. Harap wirid dan doa ringkas ni dapat kita manfaatkan bersama..




Boleh refer tulisan jawi di bawah dan boleh beli juga buku-buku wirid selepas solat :)


Love, 
Filla.

15 comments:

Anggerik Desa Chalet said...

Thanks aunty filla 😊😊

aida said...

Terima kasih Filla, semoga kita sama-sama mendapat menafaat, terima kasih pada Wan juga

Aniey Yusoff said...

Thanks Filla atas perkongsian..sama2 kita amalkan.

Cik Puan Rann said...

Terima kasih. Moga Allah permudah dn permurahkan rezki Filla krn bkongsi ilmu ini dgn pembaca. Amin....

Anonymous said...

Terharunya!

Anonymous said...

Terima kasih filla sbb sudi share doa lps solat yg wan kasi..

NaZa Luv said...

tq kak pila... good sharing.
saya selalu dengar ustaz2 kata, cuba jgn sesekali SKIP dzikir subhnallah,alhamdulillah dan allahuakbar lps solat. bz or sibuk mcmmana sekalipun. sambil sarung tudung(after solat),sarung stokin,bjalan nak masuk office semula,boleh baca dzikir2 tersebut sbyk 33x. jgn sesekali skip. insyaallah kita biasa2kan yg betul dan betul2kan yg biasa...

Anonymous said...

Hi filla..
Thank you so much for sharing!

nursyafiza said...

As salam. Bleh cuba apps wirid solat...free download from itunes ✌🏼️

ruslanafiq said...

Thanks for sharing

JMR said...

semoga terus istiqamah dalam beramal ;-)

Anonymous said...

assalamualaikum...kak filla.mohon share ye.thanks perkongsiaan ilmu bermanfaat

Cik Aann said...

tq for sharing kak pilla..nanti nak usahakan untuk amalkan jugak.

Dapur bujang: Macaroni carbonara paling sempoii

Aula Mommy Razim said...

Thank you untuk sharing ni.
Semoga amalan kita di terima Ameen

Anonymous said...

terima kasih filla. Jazakillah khairan kathira.