Thursday, August 27, 2015

THE BEST SAMBAL HITAM RAUB.

 Aku tak pernah rasa Sambal Hitam Raub ni.. tapi pernah lah dengar nama dia.. First time aku try masa bulan puasa.. Ada few aku try, tapi the best Sambal Hitam Raub yang aku pernah try is by Meknon's Kitchen.

Bulan puasa haritu, akhir-akhir puasa tekak dah tak tau nak makan apa untuk sahur.. Tapi aku jenis kene makan nasi kalau sahur.. Sudahnya aku makan sambal hitam ni je dengan nasi.. kalau rajin sikit goreng telur mata.. hahaha rajin nyewwwwww..

Disebabkan rasa dia sodap nak mam, now order lagi.. bagus ni kalau emergency takde idea nak masak lauk lain, kita makan ni je dengan nasi.. meletop rasa dia!

Owner dia boleh deliver ikut kawasan kot... kalau deliver sendiri dia pakai botol kaca rasanya.. Tapi yang ni Kak Pilla suruh dia pos je.. botol lawa, tapi jangan risau sebab botol ni plastik.. Kak Pilla order dua terus sebab satu lagi nak bagi Wan.. Eish haritu datang rumah lupa nak bagi Wan.. Teruk sangat aku punya tahap pelupa sekarang ni


 Sabtu haritu Pak Radie cakap nak makan dulu simple-simple sebelum keluar gi tengok wayang.. Oklah seret kaki gi masak ayam berlada hahahah..

 Terus keluarkan Sambal Hitam Raub Meknon's Kitchen ni..

Aku suka sebab dia pedas, tapi pedas yang ko boleh terimalah, pastu dia ada guna belimbing kan? Tapi takde lah sampai tahap masam.. Aku tak suka masam yang melampau ni.. Pastu ikan bilis dia jenis ikan bilis mahal tu.. Semua rasa dia tu well blend lah macam tu.. cukup segalanya wowww.. 

Kalau dah dapat terus masuk dalam fridge ye.  

Pastu aku selalu pindahkan dalam mangkuk kaca yang ada penutup boleh lock tu.. lama tahan berbulan ye.. bila nak makan je panaskan dulu sampai berasap-asap hahaha.. Tapi bila dah keluar masuk petias lelama dia akan jadi agak kering.. Lagi ahkak suka hahahahaha... 

Siapa nak gi travel dipersilakan bawak Sambal Hitam Raub ni.. Makan dengan nasi je pon dah terangkat.. Ni nak gi travel nanti memang confirm nak order bawak gi sana.. makan kenyang-kenyang kat hotel, pastu baru keluar minum kopi je hahahaha.. 

Kalau korang tak percaya cakap Kak Pilla meh lah order dan rasa.. Kalau betul sedap siap korang ye.

Harga:
1 botol (200gm) = RM15

Tel: 017-3863699


Love, 
Filla.

6 comments:

Jueliza Jamani said...

memang sedap.. mama kita pernah buat tau.. lagi pedas lagi sedap.. tp nak rebus belimbing buluh tu sampai nak tembus kuali.. hahahah seksa jugak rupanya buat ya

Hafiz Hafizol said...

ok nanti pergi travel boleh order nie. tq kak pilla ! yeay

shah said...

mmg tengah mana2 pun org jual sambal hitam ni....

Aula Mommy Razim said...

pedas menretik hahha.
pedas tak tahan perut ku tapi sedappppp


Soya antara Fakta dan Auta

Aja cputeh said...

Nk tryla kak filla...sy mmg hntu smbal2 ni, Alhamdulillah kuarga hubby pn jenis mcm tu bila mil msk perh sambal daging, ikan apa2la mmg terbaek!! Bleh mimpi2 mskn sambal mil..hihihii

Anonymous said...

mmg sdp akk ni punya..sya da repeat order 2x...sbb baca entry kak pila la sblm ni..trus order...mmg ohsem...paling tbaik la dgn yg pnah beli sebelum ni...