Wednesday, August 12, 2015

Confirm Kenyang dengan KFC Ayam Masak Merah Rice Wrap.

Kak Pilla ni dah jadi rutin, hari-hari kalau boleh mesti nak masak untuk family.. Jarang jugak makan kat luar..  Seronok nak masak sedap-sedap pastu tengok orang kat rumah makan.. Pastu tanya 80x sedap ke? sedap ke?  Semua orang dah malas nak layan hahahah.. tapi kadang-kadang badan letih dan dah takde idea apa lagi nak dimasak..

Tapi baru-baru ni Kak Pilla dengar orang sibuk cakap KFC ada menu baru.. Ayam Masak Merah.. Eh macam pelik je?  Pastu pulak orang cakap cara dihidangkan tu bukan macam Ayam Masak Merah yang selalu kita makan tu.. Terus teringin nak try sebab curious sangat..

Siapa pernah makan Ayam Masak Merah sila angkat tangan!  Selalunya orang hidang Ayam Masak Merah ni dengan Nasi Tomato.. sedapnyaaaaa... Nak masak beria-ia dengan Nasi Tomato? Fuhh tak sempat dik hahaha.. Ahkak sibuk, kalau masak pun 1 lauk or 2 lauk yang simple cukup.. 

Ada satu hari free tu Kak Pilla ajak Pak Radie, Kasih Amaani ngan Kasih Aleesya gi KFC sebab nak try Masak Merah Rice Wrap ni..Kasih Aleeya tak ikut sebab lepas hantar dia pegi tuition kitorang terus pegi.

 Amaani dengan Aleesya berebut ayam KFC.. Kalau korang suka pedas memang Masak Merah Rice Wrap ni lah yang korang patut try!  Tak payah pakai cili sos dah sebab pedas dia dah just nice.. selain tu ianya convenient, on-the-go handling dan mudah dimakan.. Sesuai untuk orang yang sibuk macam saya hehehehe..

KFC Masak Merah Rice Wrap ni korang boleh beli di mana-mana KFC yang korang suka..

 Kak Pilla pilih Jumbo Size Combo RM8.90.. Boleh dapat regular fries dengan soft drink sekali.. Kalau you all pergi drive-thru pon boleh pilih A La Carte je.. Murah je RM6.90 terus ngap sambil bawak kereta.. Memang confirm kenyang sebab dalam tu ada Zinger strips, Colonel Rice, Sayuran seperti Timun, Bawang, Tomato semuanya dibalut dengan toasted tortilla wrap yang suam.. Mudah dan lazat yang penting mengenyangkan.. 

 Tapi kalau pergi KFC kadang-kadang kita dah terbiasa mesti nak makan ayam dia jugakkan? Jangan risau, boleh pilih Super Jimat Rice Wrap Box cuma berharga RM9.45, complete dengan 1 ketul ayam original atau spicy, fries dan soft drink sekali.. Ini pun kenyang termengah-mengah ;)


 Ini Kak Pilla punya KFC Masak Merah Rice Wrap.

 Pak Radie amik Super Jimat Rice Wrap Box :)

Lepas makan semua balik dengan muka kekenyangan.. Tinggal nak cari bantal dengan selimut je.. hahaha..

Kalau belum pernah cuba, silalah kunjungi mana-mana KFC sekarang kerana stok terhad dan rasalah sendiri keenakannya ;)

Oklah selamat mencuba KFC Masak Merah Rice Wrap! Pasti puas hati :)

Sebelum tu jom tonton video ni dulu sebab mencuit hati sangat hehehe..






* Combo and Price may differ at varied locations ie. Sabah Sarawak / Genting / Legoland / Langkawi / Airport outlets.


Love, 
Filla.

13 comments:

nurerna hazwani said...

Saya dah rasa....memang rasa kepedasannya......

Aida Osman said...

sedap ke fila x penah rasa lagi takut x sedap je hi2...

Azura Aziz said...

wahh kena try ni kak pila..

Jan@Afzan said...

sangat lazat dan mengeyangkan kak filla ek..habis comot mulut.. hehe. tapi takpe, still gorgess meletops kak pilla.. Seronok tgk leecha dan amani, habis makan kfc ek...

Alin Marlini said...

nampak memang sedap je

Shafura Rahman said...

terliurrrr tgk akak mkn kfc ni,tgh lapo nii

seraa rose said...

mmg teringin nk cuba belum kesempatan.. ni kak pilla kata best xleh buang masa kne pergi ni..

ENA said...

lama x mkn kfc;)


done follow #4878

MissNadeeya said...

Hmmm kena try ni

olie fazlia said...

Biasa nampak rice wrap ni. Tak penah try lagi... Sedap rupanya

Miela Asmila said...

sedap.. kfc selalu je ada yang baru.. biarpun ayam goreng je tapi di pelbagaikan rasanya.

Cik Aann said...

sedap ke kak pilla? selalu bila nak cuba, duk pk banyak2 kali..

Dapur bujang: Macaroni carbonara paling sempoii

eima said...

semua jawa ni ... tang tempe tu nampak sedap