Tuesday, August 05, 2008

Sungai Chongkak & Riding Horse..

Sungai Chongkak...
2nd August 2008..
we really spent great time last saturday.... pagi2 buta..sampai ler ke malam..heheh... this entry will be uploaded with so so sooo many picss..harap maap yer.. hahaha... actually our Plan A was to bring Acih and the rest of the kids (anak k.tini and k.nana) gi PD.. tp we have to change to Plan B sbb travel agent yg ngok tu tetiba kata hotel yg ktorang booked tu fully booked..aper da? memula dia kata ok... cetttttt... menci tau.. Kasih dok ari2 tanyer..mama nak gi hotel.. so the Plan B is going to be mandi-manda at Sungai Chongkak.. Acih mcm biasa.. was very excited.. aku suh dia tido and bwk bersaboo..hahah...
sayo campur sambal tumis udang+petai

So aku ler the first person yg kene bangun awal... sbb my duties were to prepare sambal tumis udang+petai (which i've cooked the nite before..legaaa...heheh).. and sayur campur.. celik jik mata..terus gi dapo.. siang sayur and masak..masak nasi... (utk dibawak bekelah..)..
dah siap segala bagai... baru ler kejut pak radie dan anaknyer.. yang paling kelaka kasih ler kan... waaa.. senang giler celik bijik mata..cuba kalo kejut gi school??.. penat ar..ngantuk arr..jgn kacau kasih laaa... hahaha.. ini terus bukak mata.. terus jerit kat aku.. mana kasih nak bawak yg semalam tu?- (pelampung).. ada kat luar.... jom mandi cpt.. nak gi sungai nie..kasih jawab.."jom2".. eh ehhhhh...hahahahha...

tadaaaaa... here we gooooo....on the way to Sg. Chongkak..

Ok.. sambung citer... sepanjang kat Sungai Chongkak.. mmg sonok ler kan... me angkat bendera time tu..so dok tepi jeklah...tlg jaga bag...jaga food..heheh... mama and acihyo.. peace y'alll...

dah makan.... pastu ni salin utk 2nd round terjun lagik dlm sungai..heheh.. lihat paha ku..gebu kan?..hahahah..
selingan gambo mama acih peace ya-a-auw.. yer... heheheh... here... this is the real me.... takperlah..gua tak turun ler... dok tepi tlg snap sajork....scandalous... arghhh... i love this shot.. she's soo damn adorable kan? mcm anak jepungg.. masa ni Iman tgh gedik2 nyanyi and nari lagu 'kamulah makhluk tuhan yg tercipta..yg paling seksisssssss..auwww'.. lom tgk Acih nari & sing lagu ni lagik... kakakakhhhh... nie depa tgh main masak2..buat unggun api ler kunun.. ceh!!!ni plak gambo misteri nusantara di Sg. Chongkak..ada brani??? hahah.. asap group chinese sbelah tu tgh b.b.q... kakakakkahhhh...
ini ler keje anak aku tatkala rakan2 seperjuangan dier gi main angkat2 batu buat ala2 unggun api..acih lak dok sini mkn kopok..pastu amik pinggan ketas..koyak hancur2... ngn mak acih tebaring dgn senang hatinyer..setelah kekenyangan melantak!!! heheheh...

a-ha.. ieky what r u tryin to do huh?? nak gi swim lagik?... saboooo....haaa...jgn jeles... siap bwk piuk lagik tau... buat Nescafe 3 in 1... Abg Remy mmg terrer!hahha.. dap gak air sungai wat nescafe kan?hahahni ler tempat ktorang... strategic.. very comfortable.. kan kan?.. hehe.. siapkan budak tecik nie dulu okies...so comey kan?.. perhaps the mat can fly high.. huhu...yeah with my age now... and me being a mother.. what else i wanted in life? no more.. just wanna see a smile on her face.. that makes me smile too!! i love u...
penah tak korang tgk gaya mak acih masa jadik prefect kat sekolah dulu? yerrr..mcm ni lah... so like mother like daughter! ha-ha... me kan idup penuh ngn rules & regulations... so do my Acih.. so fussy..rasa nak jentik jer!!
look at my acih...so happy kutip2 daun kering... kutip ranting... main sapu2 pasir.. erkkk..

slipper quicksilver ni quite beso for Acih.. tp x per..leh pakai lama..haha.. (teroknyer aku!) nak jimat jek..hahah.. x per sbb tu papa yg beli.. mcm lelaki ker? sian anak aku..pak radie salu buat anak pompuan aku mcm jantanz tau!!

ok wrap... it's time to go... but not go home okay!! go and eat durian..and...jeng jeng...

Durian Session & Horse Riding at Ulu Langat...

Our friend k.tinie nie has a friend yg owned a kebun/ladang durian kat2 gak ngn Sg. Chongkak nie.. ada durian... ada gak bela horse ok... waaa..menggeletik ler ktorang sumer..hahah..

hahhhh... tak tahan babe!! so yummyyyy...uhhh ahhh..

fuh..aku pon tatau baper banyak yg aku dah sental..kakakakhhh.. aku mmg giler durian..

hah tgk tu.. x ingat dah anak aku mana ha?? lepaksss...

aku kagum tgk cemana durian ni leh melekat kat pokok mcm tu hah? pastu kalo jatuh ar atas pala.. mampos!!

tengok tu..aku sgt kagum okeh!
ohh..nak pegang tali pon ada cara okeh..jgn main pegang sajer..hehehe.. tgk jari jemari ku itew..haa..gitusss...

ok aper lagik... go... the horse's name is King.. wahh dasat nama dier.. pastu kene puji2 sket.. good boy King!! baru ler kuda ni x campak korang...kakakakhhh..dgn confident nyer mak naik kuda nie ha.. 2 round gak ar..hihikkks... sila jgn bebuluss yerr..auwwww..perlu ker gambo ni nak enterprem gak? hahaha... eiii..acih tido mata pon tak tutup rapat?..org ckp saper tido mata tak rapat..noti? tul ker? lu pikir laa sendiri!! hahah..so this pic will be the end of my entry this time... see u guys soon... (sila jgn muntah darah tgk gambo byk sgt..hahah)

14 comments:

Aryana & Adrienna said...

mak ai durian .....tak tahan dah den tgok ....yummy 2x!!!

ejea aziz said...

wah...happening weekend for acih...bestnyer..rajin tu masak sambal udang potai bagai( tabik la..kalau den malehnye)...mesti dia hepi sgt2..lamanye x mandi sg...

ila de cute said...

cissss jeles sey nengok gambar ko...best nyaaa.... berani ko naik kuda, kalau aku takpe la, time kasih saje la... acih makin comel la...cute gitu...wei beli selipar mahal biar besor sket takpe, nanti leh pki lama...ahhahha

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

kak rose pun suka picnic kat sungai congkak best

azdra-azdra said...

wahhh best..aku tak pernah lagi bawa bebudak nih mandi sungai..kalau laut tuh selalu.. weh sokmo ke pd..gi cherating laks ler.. hehehhe

aku suka jer..korang best..sporting.. klu laki aku?? huhuhuhu weh aku tak kira ko masak utk aku mcm tuh gaks.. tungguuuuu!

mrssham said...

erm..acehh leh ngeng ngan nazurahla.. sebab nazurah pun tido mata terbukak sikit.. semua kata degil.. hahahaha...

...$weE+ 666... said...

cehhh! apa plak nak muntah darahnyerrr... slama ni tgk ribuan gambars kat fp lekkk jerk... hehe... wahhh sesuka hati ko hapdet sana sini ek... aku sukerrr! sbb nyer fp byk gambar, sini story in details... paling aku takleh tahan gmbr sayo campo dgn sambal udang petai tu ler... perghhh! meleleh air liur aku dowhhh... bila ko nak masak cenggitu utk aku poms?!! bila?!!! masak arrr poms... ko baikkk... uhuks!!! faveret aku tuuuuuu... pehtu, durian yg menguning tu pun faveret tuuuuuu... ni ada yg aku heret gak babah gi choket mlm ni pekena durian gak kang ni... ari tu dah pekena dah, tapi masa tu tgh kenyang... so makan pun tak beria sgt... harusss mlm ni kosong kan perut... hehe... ajak kaum metalhead seranggggggg!!! bestnyerrr... aku pown hantu durian gak... lenkali ko ajak la aku poms... ko nih, apa salah ker aku nak berkenalan dgn kak tini & kak nana tu? bleh? tak malu btol aku ni kan... durian punyer pasal aku sanggup!!! muahahahahahaha... windu acih! *muahz muahz*

MoMmy Balqis a.k.a Nury said...

wahh sonok betul aku tgk ko filla...jalan sana jalan sini...berbagailah aktiviti ko.Syiok jer hehehee....acih dah besarla skrg...lama betul tak jumpa ko kan.

Kasih Aleeya said...

aryana:mmg best durian!!
ejea aziz:haha mmg best weekend arituh..
ila:yihaa..bkn susah naik kuda..takot ngn tak jer..tp tinggi gak aku rasa! yer aku kan kedekut!!heheh
crazybeautiful88:kak, skali2 syok gak sungai nieh..
azdra2:ko bwk ler wei..budak2 suker okeh! asik mandi dlm toilet jerk..aper kerlass..oh tidak..ko yg kene masak utk aku nx week!!
mrssham:yer ker?huhu..mmg noti sket kot.. tp kalo baik...baikk sgt..hehe
sweet666:yer2..aku pon suker sambal tumis udang+petai..tp aku x leh mkn petai..konpem ciritt..heheh
nury:a'ah lamenyer x jumpa..miss u too!

Lenny said...

dah lama aku tak beractivity mandi2 sungai nieh.. aku terliur ngan sayur campo tuhhh.... sambal udang.. time pregnant aku tak suka sangat udang... so.. takper lg..

tapi duriannnnn... ko sebut durian pom?? aku geget ko nantiiii..

weihh.. acih so cute lahh.. geram tul.. rindu la kat korang.. bila nak jumpa nieh weihhh???

fahyda said...

i pung hantu derian ..! x leh thn lah tgk ... sedapnyaaaa ! my anak pun tido x katup mata, mmg ramai org kata budak tu degil ..! fedulik kan lah... tgk ok jaa .. x kan nak paksa dia katup rapat2 kan =)

Miss Moon said...

aku pun hantu lolian ...ha ha ley la kiter geng sama sama makan lolian ..tapi nih aku BF anak aku aku kena control gaks karang budak tew yg hangat ...mak hangat ley mandi acap kali ley tak berpakaian kalo tido hahhahahah

best giler tgk nko mandi manda siap makanan banyak g iler . Suka tgk gambo nko ngan pak radie tew sesuaiiiii . Acih pun scandal ngan Ieky yg sangat handsome tew . Sian la mak Ieky nih nanti bila anak besar jadi rebutan ...payah nak jaga woooo penuh mailbox ngan surat dari peminat .

aku kalau naik kuda tew mau terkendon kaki dia sebab aku berat hahhahah mesti dia kata jangan naik atas king ...naik sutan tak pe huarg huarg huarg

Kasih Aleeya said...

lenny:jom umah aku ada lagik dorian aku dah siap kopek okeh..windu ko gak!! biler biler??
fahyda: my friend sowang tido mata tak katup..dia giler*noti*comel..hahah
moon: first skalik aku nak tanyer.. 'tekendon' tu mender?hahah tekelepet ker? ko suker nak bagi new words kat aku kan? bengong!!

Anonymous said...

org kata tdo mata tak tutup maknanya ada adik esok- esok.. bukan anak tunggal