Wednesday, August 27, 2008

CITY HUNT 2008

yer ini lah entry *jeng jeng jeng* aku tuh..hahah.. baru lah ada masa nak buat..asik bz jek..(aku bz?)..hahah.. yer lah..abis korang ingat aku goyang kaki jek?..
23 August 2008..(Saturday)

-Dataran DBKL-Tugu Negara-Memorial Tun Abd. Razak-Muzim Negara-KTM-Stadium Merdeka-Pudu Jail-Pavillion-Monorail Bukit Nanas-KL Tower-Muzium Telekom-KLCC-Titiwangsa-Chow Kit-Kelab Sultan Sulaiman-Central Market-Dataran DBKL-

Acih still kat umah MIL.. me and Pak Radie ada appointment nak service and polish kete kat Glenmarie.. x sabo nak jumpa Acih... tgh lepak2 kat service centre tu.. kwn Pak Radie call... dia suh gak Pak Radie a.k.a Jaguh Kampung (Shah Alam) join KL Hunt anjuran DBKL... kena ada 4 org in one team.. heheh.. of course lah laki aku pilih aku join team dier kan..kalo takkk..mau aku bakooo dia idop2... huhahahah.. so dua org lagi tu we decided to choose my forever and ever partner in crime..saper lagi? Anny arr..hahah.. sorang lagi Abg Remy yg fight team kami (redah) masa X-Rel final dulu... hehehe.. (kali ni kita in one team..kene sepakat ok)..

Citer kali ni agak panjang sket..biasalah aku bab2 peluh dah kuar bemangkuk2 nie..kene lah citer detail sket kan..
citer dia mcm nie.. pepagi buta tu aku dgn semangatnyer dah siap2 ngn Pak Radie..kul 6.25 pagi dah kuar dari umah MIL terus gi amik Abg Remy kat belakang umah..heheh (umah MIL dier).. pastu gerak terus gi amik Cik Anny kat Subang.. then terus caloo mera beteh gi DBKL kat KL..heheh.. pastu biasalah aku.. skt prot nak muntah sumer ada..(panik ler katakan).. tgk ramai ler plak.. amik t-shirt KL Hunt.. then lepak2.. pastu dorang bagi breakfast.. Nasik Lemak hokeh?.. abg2 army yg ada 3 teams okey.. heheh fedulik haper kan.. heheh.. (nak sedapkan ati).. pastu aku gasak mkn nasik lemak sbb lapar..heheh.. pastu acara pon dah nak bermula.. ada briefing sket.. bla bla bla... pastu terus... *preeetttttt* yer... lari.. lariii.. lariiiii..bongok tul.. malu aku mcm budak2 sekolah telepas kandang gamaknyer.. (mak malu okeh).. hahah.. tp lari jeklah.. ada gak mcm prasaan tengah merentas desa time sekolah2 dolu.. kami dapat task kene pegi Tugu Negara (kene amik gambo kat situ pastu kene tunjuk gambo tu kat next checkpoint).. jauh gak.. mcm nak mati.. kat area Tugu tu jek.. ada 8 checkpoint yg kene guna kan bearing kompas tu utk carik mana next checkpoint... tp nasib aku ngn Anny bijak (owang pompuan kan bijak).. hahah.. x der masa nak tnggu Pak Radie nak carik2 arah ikut kompas.. aku ngn Anny pegi dulu ikut team lain...hahah.. follow jek..confirm betul..heheh

yo peace glabah!


-our lucky/unlucky number?-
sape nampak Dayang Senandung kat sini..hahaha...(itam nyer aku)
Dah siap acara 'merentas desa' yang penat nak mati tu... terus gi Memorial Tun Abd. Razak.. kat sana dorang served kami dgn buah peria yg comel2 tu sorang setengah kot?.. eii pahit gilos.. tp kunyah2 terus teguk ngn air.. masa tu we were team no. 2.. waaaa dasatnyer rasa masa tu.. mana gi lagik 31 team tu?.. (statement blagak dari aku..bg laluan yer... heheh)..
pastu amik task gi Muzium Negara.. ya ampun.. lari dan lari.. sampai muzium bayo rm2 perhead nak kene jawab 6 soklan maut.. (aku menci sejarah kan? haruslah soklan maut).. lari2 dlm tu dok carik.. x jumper haper..hahah.. teroknyer aku) dah isi lebih kurang jawapan terus submit kat checkpoint tu.. amik task kene gi KTM plak ada sesi menganyam kat situ.. masa ni kami sgt bekerjasama..sampai menjerit2 bagi instructions.. sumer ada tugas2 khas.. aku tukang anyam.. Abg Remy tukang bagi instruction kat aku... Pak Radie tukang kemas finishing ujung2 yg aku anyam.. anny tukang gam ketas sambil memekak2 'u can do it!!'.. hahah sambil tegelak2 rasa menggelabah gilos!.. kami masa tu group ke 3 kot yg siap dulu... terus lari ke Stadium Merdeka plak...
-ada 4 jenis anyaman..kami pilih yg nie.. kacang sket-
Kat Stadium Merdeka kami ada acara sukaneka..hihikkk.. kene kepit bola ngn chopstick.. lari masukkan dalam baldi kecik.. aku kepit.. sambil jln aku kepit ngn tangan skalik..haha..konpem bola x jatuh..kuakakkaka... Pastu lari ke Penjara Pudu..kat sana ada acara memanah... aku dah nak mati kepenatan.. Pak Radie ngn kekasih gelap dia si Anny tu dah lari dulu.. tinggal aku kat blakang.. ceh! hampeh tul.. x amik kira prasaan aku langsung..heheh.. aku sampai dorang tgh memanah.. Pak Radie cuba guna skill auta menipu dier.. dia gi ckp kat org yg jaga checkpoint tu.. kata dia dah panah.. pastu budak tu check balik..tu org lain yg panah!! haha.. bodoh!!! terus kene buat lagik sekali..
Then kene gi Pavilion.. ko gilos ker.. belari ke situ? x penah umo idup mak belari gi Pavilion okeh.. salu ala2 syle2 gitus gi shopping sajer yerr... hampeh!.. tgh lari2.. dah sampai area Lot 10.. Abg Remy dah kene serang cramp plak.. suwuh Pak Radie lari gi pharmacy bli spray utk cramp tu.. aku ngn anny calo dulu gi pavillion.. sampai sana dorang suh isi kat form tu 3 nama kedai donut.. hehe.. x yah ler lari gi carik..sbb ktorang dah tau dah donut aper ada kat situ.. pastu patah balik ke Monorail kat Bukit Nenas tu.. ada org jaga kat situ.. dorang ingat ktorang naik monorail utk pi Pavilion..TOLONG SKET ehhhh.. lari okeh.. byk team yg naik monorail and taxi.. dorang kata disqualified.. wahh.. baguslah (dlm ati ktorang yg jujur lagik amanah nie).. terus naik monorail gi KL Tower plak.. masa ni sgt lah azab ok...
-kene tunjuk gambo ngn KL Tower ni kat checkpoint..uii..betol arr..aku itam-
turun monorail.. jauh giler nak gi KL Tower.. kunun2 ikut ler shortcut panjat bukit utk pelancong2 tuh.. tangga dia kat dlm utan tu.. ya ampun.. mmg mak mintak ampun tul.. Abg Remy cramp lagi.. so ktorang cabut dulu.. Pak Radie tolong Abg Remy.. masa panjat tangga tu.. Anny kat depan dia jerit.. "Filla.. ko jangan pandang atas.. ko panjat jer".. aku dah menggigil2 kaki ni slow2 tgk gak atas.. hahah.. amik ko.. tinggi nak mampos.. mcm kat Bt. Caves aper?.. slow2 panjat gak.. then dah meredah belukar bukit bukau dlm tu.. baru sampai.. kat KL Tower kene amik gambo kami background kene ada KL Tower tu.. dah suh org tolong snap terus gi checkpoint.. kat sana budak tu kata.. ramai giler org naik taxi.. mebi disqualified.. waaahhh!! aku suker!! pastu kene gi Muzium Telekom plak.. kene jawab soklan sejarah lagik.. (bodoh tul arr.. menci aku soklan2 mcm tu).. dah jwb lebih kurang.. lari pi KLCC.. giler ker aper? bygkan jauh ke tidak? KL Tower-Muzium Telekom-KLCC.... dekat 20 minit ke 30 minit gak jalan/lari.. x larat dah aku time nieh.. nasib redup.. tp sebelum tu panas.. muker aku dah mcm Dayang Senandung itamnyer laaa haiii.. mak kan puteri lilin.. kene panas terus itam!!! kat KLCC nasib x soh buat aper.. just amik task kene pi amik train gi Tititwangsa... sambil tu dlm train kene isi form yg ada game sudoku (mcm tu ke spell).. laju giler.. Anny ko mmg sgt geliga okeh.. kat Titiwangsa 2 org kene berkayak.. 2 org kene jawab puzzle.. biasalah.. pompuan kan buat kerja yg ayu2 jer.. korang jantanz gi ler kayak.. x kosa aku!
Pastu terus kene gi Chow Kit.. dari Titiwangsa ke Chow Kit kene naik taxi.. dorang suh amik gambo satu team ngn driver taxi.. amik gambo meter taxi masa meter rm2.90.. dah sampai Chow Kit ujan lak turun lebat giler.. bukan stok ujan manja2 ok.. ni ujan lebat mcm kene simbah.. lari laaaa... gi carik pasar sbb kene kukur kelapa traditional syle.. dah kukur kelapa kene lari ke Kelab Sultan Sulaiman...
-gambo ni kene tunjuk kat checkpoint gak-

ni meter masa rm2.90...

Dah kuyup dah time nie.. sampai jek kat checkpoint.. ada bola getah yg beso tu.. ada ker dorang suh dok atas tu.. suh jump.. ke dpn pastu patah balik.. yerr.. kamilah kanak2 riang.. kuakakk.. sempat begelak ketawa lagi gituss... pastu dpt task suh gi Central Market naik bas.. aku tgk group chinese blakang ktorang gi naik taxi.. bangang giler.. x paham instruction ker?.. so ktorang gi ler jalan besar tu naik bas.. (dah baper taun x naik bas).. naik2 jer x leh dok sbb kuyup.. dok ler kami kat tangga bas.. (mcm pendatang siottt).. tp penat sgt.. kaki aku dah naik nak cramp..tp x nak layan..takot cramp betul2.. pastu bas x nak turun kat CM..hampeh tul.. kene lah lari lagik..

-Abg. Remy and me..the race start at 9.00am kot..and we reached finishing point at 2.30pm-

Sampai CM ada stage kecik kene lukis gambo bendera Malaysia.. siap kaler crayon.. lukis melukis serah kat Pak Radie lah kan..hehhe.. siap lukis gambo bendera tgh berkibar okeh.. cun arr sket dari lukis ala2 petak mcm budak tadika tu kan..heheheh.. Pastu terus lari dari CM ker Dataran DBKL (tempat start race tu).. yer *Jeng Jeng Jeng* lagik sekali.. sbb ramai gak makhluk yg dah sampai kat bawah kemah tu.. MENCIIIIIII.. aku x suker arr kalah!! tp still mengharap ktorang top 10.. sbb dorang naik taxi..mmg ler cepat!..

yer aksi kepenatan tp still gedik lagik..

yer siler2.. rapat lagik.. aku kan x pandai jeles2 nie..

(ktorang ngumpat2..naper pompuan tu lagi g*m*k dari ktorang tp dorang leh menang? ohh tidak.... x leh terima hakikat okeh... jawapan standard dari team RAFA "biasalah..dorang naik taxi"... heheheheh

-Mama Filla & Pak Radie-

-Abg Remy & Pak Radie-

Rupa2 nya mula2 tak boleh.. pastu boleh plak naik taxi.. hello??!! ye ne deii.. apa daa??.. kalo tau.. ktorang idok ler jadik bodoh belari mcm nak mati.. dah lama no. 1 (hahah.. statement prasan bagus).. kami team RAFA -Remy-Adie-Filla-Anny- dapat no. 13 sajer.. out of 32 teams.. tp askar2 tu cicir.. heheh..suker ati aku.. tak aci.. aku x puas ati tul.. dorang naik teksi.. kami lari... so kesimpulan citer ni.. (KAMI TETAP THE WINNER) sbb jujur x naik teksi.. (sokong arr..sokong arrr.. huhuhu)..

Apa pon resultnyer.. team RAFA tetap rasa kagum ngn kumpulan kami yg sgt bersemangat dan sgt jujur dan sgt bekerjasama... sekian tima acih..
*dah tak sakit sgt bontot, dah tak kengkang/kangkang sumer.. kurang sket arr.. hahah..

-RAFA-

20 comments:

Miss Moon said...

Filla patut la nko nampak rentung sket tadik ...hahahhahahha sian nko apa dah bagi nama dayang senandung ha ha ha ha ha

congrat ...bangga gile ngan nko filla n radie sebab korang nih mmg emngamalkan gaya hidup sihat nih ...bangga siot . aku tak sabar nak tgk x rell ...bila la nak kuar tv tak sabar aku nak tunjuk...tew kwn aku tew aku kenal tewwwwwwwwwww...hover kan

congrat agai ...yuo u all mmg winner

Miss Moon said...

maaf ek spelling aku berterabur over the roof bagai sebab tadik bos aku lalu aku menaip pun tak betul

Miss Moon said...

aku saja tamak haloba tak pernah org buat aku nak wat la nih ...

fila aku komen lagi ....

Miss Moon said...

tgk aku lagi ........

ok la nih yg last baik aku stop sebelum filla baling kasut

auuuwwww

Miss Moon said...

mesti nko kagum tetiba banyak komen kan ..

ces ...moon lagi
ok aku pegi la nihhhhhhhhhhhhhhh

Kasih Aleeya said...

moon: hoiiii... ko mmg nak kene baling ngn kasut nie.. ko naper moon..tetiba tegedik2 lak..hahahah..

Miss Moon said...

kenapa RAFA ? kenapa tak

FARA

ARAF

AFAR

FRAA

RFAA

ntah la pila tetiba kepala aku nyut nyut ....sonok plak wat jahat kat nko ...tetiba aku noti sket ...miooowwwwwwwwwwwwww harus cakaran harimau ....ok la mak insap dah nih

tobat tobat

okinokiyo said...

filla..
aku baca siap tergelak2 mcm sawan.ko giler apa citer detail giler mcm aku dgr ko citer dpn aku plak.

takper la aku assume ko menang la no 1. cumanye ko mmg mcm dayang senandung dah haha

Sue said...

mengah aku baca... kalo aku la kan.. terus org tak jmp2 kat checkpoint last.. haha. agaknye baru sampai tugu negara aku da tido dulu kat situ

babysofia said...

clap clap!!! to fila & RAFA u all mmg juara k berani gak try masok competition tue org lain belum tentukan.... gud try :)

-butterfly- said...

:: hahaha!! Iza dah tak boleh tahan la gelak baca blog entry akak yang ni...
:: mcm2 cte ade..
:: bagus2..
:: xpe, itam2 tapi tetap anggun menawan.. x gitu??
:: huahua..
:: yang penting tubuh badan sehat..
:: ahakss!!

^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

azdra-azdra said...

hahahahahhahahahahhahaahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahhahahahahahahahha

azdra-azdra said...

inilah entry ko paling panjang yg pernah aku baca..sbb detailkan.. hahahahahahhahahahahahahahha

giler babas aku gelak2 kat sini.. ko bercerita tapi mcm tak bercerita..ko paham? sbb ko kan selalu letak pic..let the picca explain method kan? hehehheheh

mmg aa ko ala2 rentung2 sikit..takper ranggup sket..pak radie kan suka yang ranggup ranggup nih.. acih lagiiiiiiii sukaaa... aku imagine dia cakap mcm nih...

"mama nih asyik bayar jer. tapi takper..acih suka ranggup.."

auwwwwwwww.. aku tak leh lupa statement asyik bayar tuh tau.. aku speechless bagai nak mati.. lepas tuh aku ketawa bagai nak rak dlm keter ko...

hahahahahahahahahahahah

azdra-azdra said...

giler punya moon..byk giler ko komen..taulah dah slim skang nih.. aku jeles tau.. auwwww

azdra-azdra said...

weh apsal ko sebut fara fara nih.. tersedak mak minum nescafe nih tau.. tak kosa u.. auwww auwww auuummmmm

huh..nak berak laks.. see you later alligator...muahs!

chreeett sikitt!

ila de cute said...

wei moon and fara..korang saje ek nak penuh kan comment column fillaa...hahhahaaa bagus bagus...

filla, bagus le ko ni...jujur gitu...wei ko tak sound ke org tu apsal bley naik taxi plak...sian ko kan..takpe takpe ko tetap the winner...

ila de cute said...

aaah la filla, ko nmpk gelap sket...tapi takpe...tetap vogue gitu...

ila de cute said...

filla, anny tu kekasih gelap pak raide ek...heheh tapi aku rasa kekasih cerah la sbb ko lagi gelap...muahhssss

...$weE+ 666... said...

per kes sumer komen bebanyak nih? haruskah aku pun sama? huhuhu

aku takde masa. aku siyes takde masa. aku menci. siyes aku menci.

ko 'menang' nombor 13 ek? kira menang gak ler tu... dasat arrr korang laki bini, sepakat membawa berkat kan... kagumz aku! aku dok imagine nanti bila acih dah besar, sure dia join korum treasure hunt family plak gituuuu kan...

filla, walaupun skrg ni aku dah jarang jadik owg pertama komen, tapi aku ada sini. tak pegi jauh pun tau. cuma aku bizi. ko pun tahu aku bizi kan. siyes aku bizi. mencik!

Kasih Aleeya said...

okinokiyo:detail yeh? hehe.. aku takot teserempak ngn ko.. nanti ko tgk aku yg itam.. tp x per.. janji aku dah dgr sora ko yg merdua kua kat radio!!! hahah..
sue:hahah... x sempat nak rehat langsung!
babysofia:tima acih..ada nx competition kat Shah Alam sabtu ni..tp gerun ar.. skt lagik badan ni..
butterfly:hehe.. rasa nak kikis jek kulit nie..heheh
adzra2:ko pon ranggup..meh sini nak makan ko sket..hehhe
ila:ko kan tau aku jenis 'x kisah!'..hahahah..
sweet666: sian ko zz..nanti x bz kita catch up balik aper2 yg tetinggal yer?