Monday, August 18, 2008

i'm the story teller...

Acih kaki sebok...
pheww..don't know where to start.. too many pics and too many occasion.. (giler mcm bz sgt jer!!) haha.. me? well every weekend kami ler org yg akan buat2 paling bz kat donia nie..hahah.. kalo x der aktiviti rasa mcm membazir jek keje 5 days..biler dah sampai time nak enjoy (weekend).. tp x der buat apa2..hahah..
as usual lah kan.. my blog confirm byk selingan gambo hehehe... tp melepak sgt plak gambo nie.. x reti2 me nak setting digicam nie..bengong!
Ok we start with this... this pic was taken kat parking umah.. (baru balik school).. Acih mcm biasalah kan.. muker x puas hati kalo mama nak snap pic dier..haha.. naper lah anak aku?.. ker dlm ati Acih kata 'naper lah mama aku nie?'.. hehehe.. agaknyer kalo dia leh jerit dia dah jerit dah tak moh amik gambo... hehehe..
Kalau nak tau.. Acih nie.. jarang sgt mama dier pakaikan skirt2 nieh..haha.. ni pon baru jek beli utk belasahan gi school..uiii..punyer lah Acih suker!! hahah... hari tu teacher dier citer.. Acih pegang baju kawan dia kat school..pastu Acih tanyer budak tu.. beli kat mana baju tu.. then budak tu ckp ler kot alamanda ker mana tah.. pastu Acih cakap nak ajak mama nak gi beli baju kat Alamanda.. (hahahah... aku leh tebayang muker budak nie ala2 bergossip dan jeles kwn ada baju kan kan?).. heheheh..
jangan marah anak anda kalo ini yg dia buat time anda bz nak masak!.. Macam Acih..dia x leh kene marah..lagi kita marah..lagi dia buat!.. so cara nyer ialah mcm nie..

mama: Acih..jangan lah kacau mama..mama nak masak nie
Acih : Acih nak tolonggg jeeeee..
mama: Alaaa.. x payah tolong mama.. kasih tgk jer ok? x payah kacau
Acih : Acih tolong jeeeeeee... apa mama nie?
mama: Ok.. jangan sepah2 beras tu.. pegang je..jangan tumpah2
Acih : Ok mama...
Yer... dah basah kuyup anak aku.. dok masuk dlm gobok tu... bepeluh2...

ok..gambo yg nie pulak... sbb dia dah tumpahkan jugak beras tu.. eiiii geram betol tau.. aper dia pegang konpem jatuh.. pas dia dah 'ter' jatuhkan.. muka dia automatically akan panik giler.. hehe..kadang me pretend mcm x nampak.. dlm ati nak gelak gak.. sbb Acih tau kan..mama dier time baik tu..baik giler..tp biler dah bagi chance..pastu dia wat gak 'ter' sepah tu.. mmg kene lah kan!..

Cyberjaya nie Acih with her friends.. hehe..left is Syasya Arina..mai's daughter.. pastu my anak lah kan..right is Isk, Moon's son.. biler dah membesar mcm ni.. mcm2 pe'el.. sgtlah susah nak amik gambo mereka2 ini.. ni jeklah yg dpt..hehehe... Actually Fara my cyber-friend..(now become my close friend) ada 3 days meeting kat Putrajaya...dia dok kat Pahang.. so i offered her to stay with me.. mana ler nak carik hotel kat putrajaya nie kan.. heheh.. so dah kebetulan Fara ada sini.. sumer leh ler squeeze time sket utk bergather2 walopon besok keje!! ehhehe..

us with Fara (tudung merah)... left - right (zz, mai, fara, moon)

mama ngan acih...Pak Radie tak der..coz dia nak gi cycling kat Putrajaya.. sekali tu..tgk2 dia sampai gak mengayuh dari Putrajaya ke Cyber.. balik sumbat beskal kat bonet.. terus naik keter ngn mama..haha.. aper hal? balik kayuh ler..sibuk nompang...hihihi..

syasya nie byk sgt sama ngn Acih..hee.. masa ni..dia dok main kejar2 ngn Acih..hahah..mcm kembar! rambut sama.. muker pon lebih kureng jer..

moon with her 4months baby girl Yaya... kewl arr yaya nie.. asik bagi aunty Filla air liur dia jer..hihi.. aunty dah masak nasik ayam kat mak Yaya sblm Yaya kuar aritu tau.. tah aper lagik yg mak ko x dpt nie yaya oiiii..heheh

Mari Meremp-it..

ok..nie time balik dari school.. papa balik awal..so bawak ler budak ni gi ronda2 jadik minah rempit sat..haha..

Nak citer sket pasal suar belang ala2 banduan Acih nie.. Sgt sakit hati..sbb Acih x suker pakai suar nie.. gi school ok lah dia nak..tp gi jalan2 dia takmoh..dia kata 'nie bukan suar jalan..nie suar tidoooo!'.. hehe... menguji kesabaran aku betol okeh!.. ok fine kalo dia x nak pakai.. tp yg lagi sakit hati..suar ni pendek sebelah ok..masa bli tak prasan pon.. biler dah pakai 2 kali mcm tu baru nampak.. beli kat pumpkin patch pon leh pendek sebelah.. taklah kan..tp dorang suppose jual barang dorang jaga ler kualiti.. aku nak jek return blk..receipt lak x der..dah buang..hantam jeklah..tp pada mak2 yg shopping baju anak.. tgk2 jugak..kadang boleh plak jadik mcm tu.. obvious gak..dlm 1 inci kot pendek..

Pizza Hut, Ampang

my niece Dhia ni..sampai skang dia takot ngn Pak Radie.. dia ingat Pak Radie ni makan budak ker?..hahah.. my SIL kat tepi tu.. Acih panggil Mama Dhia... woooww wooowww.. Acih dah tesepit tu kat tengah..heheh.. thanks Wan banjer pizza..
Lebarnyer muka anak aku! hahaha.. mcm periuk dah..baju Acih pakai tu Wan bought for her masa gi Bandung last week.. will upload more baju2 hasil rembatan Wan..heheh Ni plak t-shirt Wan bought for menantu kesayangan taik kucing dier..nyampah!! haha.. kelaka dgr Wan citer.. dia gi HRC Jakarta pagi2 kol 11.. rupanyer HRC tu lom bukak.. so my mom tinjau jek dlm tu..so org dlm tu nampak... dia bukak ler pintu.. dia tekejut tgk mak aku..mak aku plak tekejut tgk dier..hahah.. sbb my mom pakai tudung (makcik) kot.. dtg situ wat per kan?hhaha.. yg mak aku tekejut tgk muker dia penuh piercing sana sini..heheh.. pastu mak aku ckp Aunty nak bli baju..x bukak lagi ke?..then dorang diskas2..terus bukak HRC tu.. penuh plak rakyat Mesia masuk kat dlm tu..hahahha..

haha..coba teka ni aper mender?.. ni ler satu2 nyer hair clip Acih yg tinggal.. sbb yg lain2 bukan hilang..tp patah!! Acih dia tak noti memanjat2 sana sini... tp dia suker belek2 mender.. pastu confirm tetanggal..tecabut.. dan seangkatan dengannyer..aku dah penat beli hairclip.. no more hairclip for u Acih!!! that's it!!

Make-up Class with Acih..

Yer Acih sangat sexy... Baju ni pon Wan bli kat bandung.. so far Acih x penah 'damage'kan lipstick mama dier.. tp dia akan bz nak 'mencantekkan' muker dier jugak..alaaahaii rimasnyer aku...aku bz dia pon bz gak ler... tgk ler tu..muker yer2 jer..

dah pakai tutup balik yer... jgn sepah2....

ok.. buat kepit2 bibir mcm mama salu buat tu yer... ok... salu aku akan ckp 'oooooiiiiiiii anak sapa nie? tak cantekkknyer'..hahahha.. nanti Acih jawab 'cantekkk ahhh'..'anakkk mama lah nie'..heheh.. suker nyakat dier...

Gifts from Bandung & Jakarta..

my mom kata..this time tatau naper susah sgt nak carik baju for kids..x byk mcm dia pegi dulu2.. so dia grab kat Zara Kids jerlah..tupon Wan pilih yg ada discount..heheh.. (yerlah..mama Acih bukan nak kirim duit..kirim air liur jek!! hhahahah)

aik? sumer kaler orange? aku dah ler kureng sket orange2..tp utk Acih ok.. hehehe..

these are for me... mentang mama suker black..sumer black..ada lagi selai tak upload sini..black jugak billabong..tp dah gedik sgt nak pakai kan?..hahaha.. at least ok ler..Wan blikan mama HRC t-shirt tu kaler light purple..huhu... x tahan okeh kaler tu..heheheh.. Thanks Wan... belikan mama, Acih and Papa.. eh luper..thanks to my SIL Ida jugak sbb blikan me and Acih baju tu!!

*sekian sajer celoteh mama Acih for this entry..

8 comments:

Miss Moon said...

wah banyak citer dalam 1 entry .

memula aku suka skirt kasih tew ...n klaka sungguh acih gie tanya kat kawan beli kat mana baju tew ..anak nko sama cam anak aku pilla suka benor main beras , ada satu hari tew Isk masa kat umah nenek dia ...dia main main beras pastuh dia buat renjis2 cam org kawen tew pastuh siap makan beras ...tak ke hangen aku . cam tak cukup makan je .

suka aku tgk gambo dia org bertiga tew ...isk cam bangga je duk tepi awek ...acih asal masam je muka . Aku pun tak tahu la asal anak aku kaya sangat ngan air liur dia tew ..lencun nko kadang di kemam kemam nyer tudung aku tak pasal pasal jadi busuk bau air liur nasib air liur Yaya kalau air liur Isk ke Sutan ke haru di buat nya . Aku terkenang kenang ...aku repeat terkenang kenang ke enakkan nasik ayam nko pillaaaaaaaaaaaa sedap nyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

wah banyak hasil rembatan ....nko kalau nko tak kirim air liur mesti banyak agi dapat . Kalau tak cukup air liur aku leh tapaukan air liur Yaya sket hahahhahahahha ah

ila de cute said...

filla, aku rasa acih ni makin comel laaa....pandai makeup plak tu ek...ni yg buat aku tak sabar nak ada baby girl... heheh akus uka le gambor syasya, acih ngan isk tu,...tp gambo syahmi tak de le plak... huuhhu

mak ko baru balik bandung ek...syok kan...ko mesti le suka dpt souvenir..dha le kirim air liur je..hampeh tul...

filla, mana gambo yg kita mkn kat SR tu???

Anonymous said...

suke tgk acih pakai legging.. mana bli eh? mahai tak?

kirana said...

alahai ..takleh bayangkan camner derang begosip kat school...hihi pandai tu kecik2 dah tny beli kat ner..kelakar tul la..

yg best tu tgk dia makeup ..beria2 buat mulut tu.....

acih pakai skirt mmg lawa..comei habis

Mama Vogue said...

wahhh... kasih memang cute n comel ler... bebudak skarang ni memang dh pandai gosip... same with my doter... adios

...$weE+ 666... said...

fuh! aku baca pun penat dowhhh... pastu aku nak komen yg mana satu pun mcm terkonfius sket byk sgt entry ko joget-lambat sini... mana aciii... huhuhu...

tp yg paling aku pasan skali masa kita lepak kat PADI tu, naper takde gambar hero kecik aku tu??? ni yg aku nak majuk ni wehhh... sumer ada enterframe, dia jer takde... dah la aku tak bawak kamera, sian aku tau dtg jauh2 gmbr anak aku skeping pun tarak... sampai ati ko! huhuhu...

mcm2 emosi ada kat entry ni tau, nak tergelak pun yer... byk sungguh cengkadak kasih yer! hehehe... mcm fenriz lah! sejibik sejibon! just that acih nih version girl, fenriz version boy... different version in same format kot? ahaks!!! plg suka pic dia main beras tu, siap masuk dlm lemari yg tak tahan tu... kuakakakakaka... acih... acih... tu la pasal aku malas masak kat umah... suspek gilos kat ko yg rajin masak ari2... aku nak goreng telur pun dia sibuk nak kung, patah pinggang aku dowhhh... erkkk...

wahhh acih pun gi merempit ek?!! jom naik big bike fenriz jom!!! ada berani?!!! *wink* *wink* tu baru big bike jer tu, blom mini-cooper lagik tu... hahahahahaha...

dah pandai melawa dah acih yer... acih tak mekap pun dah cantik sayang! natural beauty gitu! auwww! *muahz muahz* entry ni wat aku teruja giler nak ada baby girl... huhuhu...

Kasih Aleeya said...

moon:hehe mcm x cukup makan!btul aku stuju..air liur yaya aku ok..tp kalo owang tua sowi yerr..heheh
ila de cute:gambo kat SR ko tnggu ler fara ngn moon update yer..mak tit yut time tu..x snap aper pon!'
anonymous:dah jwb kat chatbox..hehe
kirana:kecik2 dah begossipkan? jgn sampai beso dia jadik kepoci.sebat bontot dier!!
mama vogue:yer..sgt pandai gossip..hahahah..
sweet666:gambo fenriz x do sbb ko dtg lambat giler!! hahaha.. budak2 ni mana nak dok kumpul ramai2 biler snap.. diorang pon dah bosan..kita mak2 ni lain ar..pantang jek.. laju jer sua muka..hehehe.. aper tnggu? kasi bikin ler girl satu!! hahah

happy2gether said...

filla...mmg betoi ckp ko, skali tgk syasya ngan acih lebih kurang ajer muka n rambut dorang...cuma syasya kurang bam bam ckit, may be aku ngandung dulu aku suka tgk Acih kot, tu yg menurun tuh...ehehhe...aku mmg suka budak pompuan...syasya pon cam Acih suka main lipstick, kdg2 kat bibir aku pon dia sapu sikit, sapu kat bibir dia...ehehhe...sonok tgk anak2 kita bekumpul kan?tp syasya skrg nih kuat merajuk, nangis buat2...bukan betoi pon...geramm aku...