Monday, August 11, 2008

BBQ @ kebun boss Pak Radie..

This weekend gi jalan lagik.. kali ni BBQ kat Kebun boss Pak Radie plak dah.. jauh gak kene masuk ke Rawang sana.. Pagi2 dah bangun bekemas sbb lepas tu nak tido kat Shah Alam plak... Biler dah siap sumer..kami pon keluar ler rumah..Pak Radie singgah Petronas jap isi minyak.. pastu me nak snap gambo Acih..minah nie hangin sebadan plak.. heheh.. tgk ler gambo Acih nangis.. sambil nangis Acih jerit2 cakap 'mama..janganlah amik gambar kasih nie..eii mama ni macam2 lah'.. tp sambil meraung2..hahahha..
sian Acih nangis2 before pegi..
Kasih biler dah okay sket dah...dah x nangis dah...
nie yang budak kecik ni nak sebenarnyer!! haha..pastu baru dia ok..

sumer cakap muker Acih more to papa.. yer ker? mmg yer pon..tp pangai mcm mama..hehe


heheh..gigi dier kecik2 jer..pemaleh giler nak gosok!

sedap..ada chicken..ada lamb..ada sausage..
Pak Radie tgh menjolok buah aper tah? manggis ke rambutan ah?.. kebun boss dier ada durian, pulasan, rambutan, manggis.. dan lain2.hehe..

me nyental buah pulasan..

mmg sedap ok... thumbs up to abg Bob!!

pasta... aku suh Pak Radie amik sbb pinggan aku dah penuh.. tau2 dia telan sampai abis..hampeh tul..menciii... dapnyer..dah lapo balik aku kat opis nieh..
ni ler first time aku join member2 office Pak Radie.. salu tu jumpa time ada wedding kejap2 jer..
me ngan staff pompuan opis Pak Radie.. sian org tgk anak aku.. tatau ler dia lapo ker? dia sedih ker? getah yg dia nak makan... kasih...kasih...
ni aku pon konpius..dorang nak wat video clip ker aper ker..lantak arr dorang.. Pak Radie ngan few collegues dier..
me bz body tgk camera org..hehe.. minah ni jek kepala ok..so layann arr..
aku suker giler tgk muker budak ni..comey..leh wat iklan..tp ya ampun... nakal giler.. sampai bepasir2 badan dier..main baling batu.. dia lompat pecahkan busut kat dlm dusun tu.. baru 4 tahun tu... dia panjat tangga.. masa tu baru aku realise yg anak aku tu dah cukup besopan santunggg dah..hahahahha... bapak dia ckp dah baper kali jahit ok!!!! arghhh..takot aku dgr.. hehehe.. kat umah x leh ada barang.. aku bunuh diri kalo mcm tu..hahahah.. tp dia comel kan?
aku rasa.. Acih tengah testing suara dia time nie.. yerlah kan..dia ni peminat fanatik lagu Mila.. arghhh aku nk muntah ok.. beratus kali dgr lagu Mila.. Pak Radie pon satu.. pegi burn lagu Mila ni kat CD..dah ler balik2 lagu tu...
nie Pak Radie tengah bermanja2 ngan abg Bob chef of the day..

Kesimpulannya..mmg kenyang giler! best gak lah..sbb makan kan..saper lah tak suker..heheheh. gambo boss radie x masuk lak sini.. x perlulah kan..bahaya plak... heheheh...

7 comments:

-butterfly- said...

:: seronok la Iza tengok aksi si Kasih dlm post entry yang ni kak..
:: hehe
:: :P

^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

Lenny said...

bestnyer ada activity makan2 nieh kan.... aku rasa skang mood makan aku dah ok skit.. bleh la nak menelan tuh kan.. hopefully ok la....

Miss Moon said...

best nyer dapat pegi dusun . mesti banyak buah buahan kat sitew sampai buley panggil semer staff . Staff company lain kalau nak pegi buley hua hua sangat tak malu nyer .

pilla , bkn nko je yg lapo balik tgk gambo ayam tew . Moon pun start terliur dah neh ...sedap nyer . Terrer chef bob masak .

Asal acih gigit getah ...wat sedey lak muker tew. PIlla asal nko tak panjat pokok skalik ngan radie?

...$weE+ 666... said...

best! best! best!
dipendekkan citer, aku jeles arrr... apsal boss aku takde kebun/dusun buah-buahan cenggitu?!! erkkk, mebi ada kot, tapi kat seattle la plaks... huhuhu... dah kater boss omputih tak gitu?! ahaks! tapi... tak aci sungguh ler makan sensorang, pastu tayang sini, meroyan jiwa raga aku ko tau tak... huhuhu...

acih tu mmg la lawak... ada2 jer keletah dia ek... byk songeh! memula tanak amek gambar, cutting sombong la tu kononnn... hahaha... pastu gigit getah plak dah!!! hehehe... acih... acih... hepi dpt jumpa dia smlm, dpt cium pipi gebus dia tu... *muahz muahz* tapi kan, kecik jer dia bila aku jumpa... dlm gmbr nampak cam dah besar sgt... tp kat luar halus jer... masih terbayang aku dia tata aku kat tingkap keta smlm... hiks!!! gewammmmmm!!!~

Mimie Ishak said...

wei, bestnyer makan bbq.....kempunan aku makan kambing & ayam panggang! Jalan jek keje ko ek....jeles aku! Pastu ko sedap sedap makan kambing panggang anak ko makan getah jek....(pandai kasih berlakon buat muker kesian)

MoMmy Balqis a.k.a Nury said...

Memang bestla aku tgk aktiviti ko filla...asyik makan2 jer tp bdn tetap maintain :)

Kasih Aleeya said...

butterfly:heh..kasih mmg gitu..
lenny:yer aku sgt suker aktivi mkn..
miss moon:boley2..jom join jek..aku nk panjat pokok ngn radie? biarler dia jer yg meroyan..aku nak makan jek..heheh
sweet666:kasih suker sowang2 layan diri..main pelik2..(janji dia tak kaco aku time aku mkn)heheh..
mimie:haha..a'ah kan..sian acih!!
nury:heh..lemak tepu aku sorok..ko x pasan tu!!