Friday, August 22, 2008

lunch date @ SR Cyberjaya

ni lah kwn ku yg mulut paling laser di alam semesta...hahah..tp hati dia baik...(baik ke?)..hehe.. http://decute.blogspot.com/ semalam we had lunch at Secret Recipe Cyberjaya... lama gak kiter lepaks eh? from 12.00 sampai 3.00pm ok..aku dah kecut2 prot gak..tp biler tgk muker korang mcm x besalah..so aku buat2 kewl ar..hahahah.... (time tu tebayang muker boss admin yg pompuan tu.. asik nak carik pasal ngn aku jek)..heeeeee..ngeri.. this is my friend mai...http://happy2getha.blogspot.com/ ... sebenarnya si Mai nie haa yg turunkan ilmu FP...ilmu blogging kat aku.. aku ni mmg buta IT sket... tp aku try gak ler sampai aku x buta sgt kan..hihi... in FP world aku kenal ramai sgt new friends.. ermmm... kwn2 mai.. dah jadik kwn2 aku... terus terang..aku x ramai sgt kwn..sbb aku kalo dah kawan ngn org tu..aku ngn org tuuu jer..heheh.. so biler dah ada Kasih.. seronok plak ada kwn2 mommies.. so leh share2 story anak2.. (adoii..mcm makcik jek statement aku).. kuakakkaka...
yg baju itam comel tu nama moon...dia sgt ler terkenal di alam cyber2 nie.. yerlah dia nie photographer (baper ko nak bayar aku promote ko moon?)...hahahahah.. kalo saper2 minat nak tgk hasil kerja Moon... siler lah click link nie yer..http://cyberphotog.fotopages.com/ bukan ler niat mak nak promosi2 tp sebenarnyer aku nak try masukkan link kat sini..hahah.. can somebody tell me.. cemana nak put link kat sini without showing the 'http' bagai tuh? mcm aku nak buh 'ila' .. so org click 'ila' jek..cemana? cemana?.. moon nie dia kwn baik saya..sbb dia penah masak nasik dagang masa saya x pregnant..tp sajer jer nak mengidam...huauaha.. boley gitew?.. http://miera301.blogspot.com/ sesaper nak resipi nasik dagang moon.. siler tinggalkan message anda kat blog dier..hahahahah...
semalam 'cikgu mai' ada bawak english novel.. so aku pinjam ler... tp biler balik..aku baru baca 10 pages aku dah nguap2 mai.. cemana nie? page baper yg ko ckp 18sx tu....hahahha..moon siot jer..x sabo2 ko nak baca 18sx yer..terus lompat ketengah buku jek yer!!!! heheheeh...
this green apple kasturi was mine... sbb aku rasa biler kita mkn byk2..minum yg masam..dpt memecahkan segala lemak yg baru nak terjadi masa kita makan tadi..hehehe.. leh pecaya ker mitos aku nieh?
grilled black peper chicken for me.. walopon sauce dia melimpah2..takper..aku suker sgt sauce dia..sedap..(korang tau..aku sampai opis..tgk cermin..belek gigi aku ada bintik2 itam!!)..heheh.. tp mmg kelaka ler masa order menatang nieh kat mamat Bangla tu.. aku ckp rice tu aku tak moh.. suh dia tukar ker fries... then dia repeat order dia ckp 'nasi centu fais'.. tah ler gitu la lebih kuran dia ckp..i was like.. '!!@@??' aper dia ckp nieh.. nasib ila yg clever tu dpt tangkap... hahah..tekanan prasaan tul aku... ckp ler rice change to fries.. bengong!!!!!!
nak menampakkan sesi penggambaran lagi gempak..haruslah kita focus pada food nie.. then background nyer kita letak mak org mcm tu...huhahahaha...menarik ler moon.. aku suker!dapnyer... sbb tu aku mmg suker buh gambo food..nampak dapppp jek...
nie moon punyer..tp x dap kan moon? habis moon curah ngn kuah tomyam ila & mai...heheh.. aku lah si bakul sampah that day..sbb sumer org punyer dah masuk dlm prot aku...hahaha..time nak balik nie..mendung jek..so x ler kami kepanasan time amik gambo mcm salu2 tu.. comel kan pregnant mommies dua org nie?.. (suker lah tu aku puji)..hehhe.. mai due another 2 weeks kot.. x lama lagik mai kan... jgn risau2.. everything will be ok..don't worry!!
nie aku ngn moon.. tgh bersuka ria amik gambo.. hahahha.. dah ler korang kutuk kata kain aku mcm langsir!! tolong sket yer...aku siap pening nak gi opis pakai aper sbb nak lunch ngn korang..pon kene gak aku!! last week mkn kat sini ngn Fara korang tetap kata mcm kain langsir gak baju merah tu... time tu aku x bajet kita ada lunch... so aku blasah jek pakai baju buruk tu.. cpt mintak hampon kat aku..

gedik santai tul dorang nie..hahahahha siap halau aku okeh..sbb aku bukan digolongan wanita mengandung..ces!!!
tp takper..aku tetap suker bergedik2 ngn moon..hahahha... ko pon suker gakkan moon kan?

sblm balik..amik gambo last ngn ila... tp kat camera moon lagik meletops gambo2 gedik kiter kan kan...hahah..aku nyer camera version yg sopan2... gedik pon sket2 jer... so... aper lagik moon..lama dah ko tak update gambo kami..cpt yerrrr yang.... auwwwwwwww... last but not least..aku mmg suker klua ngn korang..sbb korang kaki mengumpat..kaki mengutuk aku...kaki rasa-merasa food (sistem barter).jenis tak kisah... jenis prasan diri tu boss tak payah masuk keje..ngok tul..aku msk lambat opis smlm lek buat muker sadin ayam brand ko tau..takotttt sbenarnya...hehehe..

12 comments:

MoMmy Balqis a.k.a Nury said...

makan2??Bestnyer....aku dah lama tak kluar mkn2 ngan kwn apatah lg bersosial bagai ngan kwn2 hehehe...filla ko sorang jer blum tambah anak.biler tu???Aku tak sabar nk tgk perut ko cmne mesti kiut kan

ila de cute said...

ahhahhaha...sesuka ati je ko panggil aku laser ek..tapi kan ko perasan dak aku ni melaser dgn ko je kan...dgn org lain aku sopan je kan...cuba fikir nape?? sbb ko pun laser...hahhhaha tapi kan filla aku suka kawan dgn ko, thru mai le aku kenal ko kan...kan aku ni ni idola ko masa nak kawin dulu...hahahhahahah mesti berbulu ko baca ni kan...hahhahahhaha (aku suka, aku suka wat ko hangin)...

aku dulu kan ingat ko ni sombong dah berlagak, rupanya sempoi je...best gak kawan ngan ko ni rupanya...

tu ler, aku pun suka kuar lunch dgn ko, mai n moon...sbb korang best n kita leh borak macam2... pastu kan kita leh tukar2 makanan, pastu kan leh kutuk2 ko... hahahha pastu bab yang perasan mcm boss tu memang tak dpt dinafikan...hahha kuar mkn kul 12.0 balik kul 3pm...best kan... hehehhe

wei kain ko cun le smlm tu...tapi aku nak gelak gak bila mai ckp kain ko mcm langsir, tu yg aku pun tumpang sekaki kutuk ko...hahhahahahhhahahahha

ejea said...

bestkn ada bestfren mcm nie..baguihla..
t'gelak2 baca entry up ayam tuh..tang cpt2 snap gambo lepas radie turun blk..hehehe pak radie x paham jiwa bini dia..eh tp dia paham gak coz dia watkn buku resipi tuh..hehehe

Miss Moon said...

ha ha kesimpulan nya kali nih aku mmg suka sebab banyak gaks muker aku enterframe ....aku mmg suker mengediks ngan korang ...nko kadang nampak je aku kadang sopan kadang aku nih ley jadi kurang sopan juger tau ...auuuuw ...siot je aku dah lekat ayat sopan nih ..ngan sutan pun aku slalu kuarkan ayat tagline nko tew....auwwwwwwwwwwwwww

tenkiu la nko promote aku kat sini berapa riban la aku nak kena bayar buk pilla nih ...cuba nko goyang inul sket buley . Aku rasa aku cam org kaya je 2 minggu nih makan kat tmpat mahal mahal nko kalau tak standard aku nih makan kat terminal je nko tak pun aku tapau makan kat pantry opis .

mentang la smalam lenny mintak nasik dagang nko pun nak gaks ek hik hik nanti aku buat kan utk korang ek ...ari tew lenny ngan zz tak dpt makan . sangat kembang hidung mak bila lenny kata nasik dagang tew sgt dap dp . aku kalau org mengandung mintak aku terus tak sampai hati dow .

Makanan tew sangat sedap semer nya ...spoil diet aku tau ...ponteng . kalau cikgu diet tau mau akku kena pulas telinga .

Nasib la bos aku tew laki mai hahahh sempat la mai bodek bodek ckp manja ngan pakwer dia hahahh sebab nak pinjam aku punyer pasal kan hahahahhah tenkiu ....

wey lepas baca bagi aku plaksssssssss aku nak buku tew ...tew pun kalau aku tak tido dolu la ...yer la anak 2 nih ...tak der benda lain yg aku idamkan melainkan tido malam yg amannnnnnnnnnnn

Sue said...

filla.. senang je nk link tu. Ko taip la nama dia ke cth KASIH
pastu ko highlight then ko klik gmbr link kat panel compose tu.. yg sblh kanan FONT COLOR..

hOtMaMa said...

aiyoo..makcik pilla & da geng datang menggegarkan SR kat mana neh.. hahaha... sempat lg tu korang berjumpa2an time keje kan.. best betul kalau tempat keje dekat2 neh kan..!
tak per la filla sesekali feeling2 bos per salahnyer...ahaks..!

Ninie said...

mak aiii..walaupun kuahnya nmpak melimpah tapi nmpak sedap laa..hihih bestnya ada lunch date gitu..

Lenny said...

aku menci tauuu.. korang suka la.. buat aku jeles camni... aku sorang je campak kat KL nieh.. korang seme dekat2... lagik2 cikgu mai skang.. amboi cuti seminggu sonoknyer la kannn... huhuhuh... aku sangat jeles tauu..

aku dah lama tak gedikz ngan korang.. arituh korang jumpa ngan fara pon aku takder.. apsal la umah aku jauh dari korang.. tempat keje pon jauh dari korang.... cian aku tauuuuuuuuuuuuuu... seme sorang2...

tapi.. bila baca moon nak masakkan aku nasik dagang.. aku cam terharuuu... weihh.. korang mementang bleh jumpa each other senang... takder ati nak jumpa aku ekk... sedey tauuuuwwww!

takpe.. dalam sedih2 ingat nasik dagang yum yum..

dari aku, mak buyung yg sedih.. ahahhahahahhahha..

Kasih Aleeya said...

mommy balqis:aik soklan maut koh nie...hahaha..cuba ko tanyer soklan psl makanan..reti ler mak nak jawab..hehe
ila:yer aku suker ko!! sbb ko garang.. tp nak comel2..huahahha.. eh ko ni aku mmg belagak lagi sombong yer..betulll..huhuhu..
ejea:pak radie mmg gitew..garang luaran..dalaman dia tu jiwang gak tuh..hehehe
moon:panjangnyer komen ko..hehe.. tp aku nampak 'nasi dagang jek'..haha..SMI ler yer..nama aku harus ada dlm list ko yer..hehe
sue:thanks yer..mak buta IT..tp nak try buat nanti..tq tq..
Hotmama: yer mmg best..lagi2 kalo boss x der..heheh
ninie:a'ah sedap..sbb leh hirup kuah..kalo ada straw lagik senang..heheheh..
lenny a.k.a. mak buyung yang sedih:..hahahahh ko ni lawak ar... wei aku nompang yer nasik dagang kalo ada moon buat..huhahahahha.. miss u lennyyyy!!!

mamalisa said...

Filla nih, baca entry-entry Filla yg sempoi nih boleh siap senyum-senyum sengsorang hah..kelakar la korang ni sure sempoi and kecoh, lucky Filla ade kengkwn yg boleh hiburkan hati..entri pasal masak-masak tu pun klakar gak, gasak la filla janji rajin gak masak utk family kan?

...$weE+ 666... said...

weh lenny, bukan ko sowang jer jauh okehhhhhh... aku pong sama! menjeles aku tgk entry dorang bersuka-suki tanpa diriku... owh tidak!!! meroyan jiwa-raga aku yg parah nih! uhuks!

tapi kan, moon nak masak nasik dagang utk aku gak. per kes? aku pun mak buyung ke? hehehehe... aku ni mcm kes kempunan telur ikan tembakul gitu la kan... harusss moon top-up balik kasik aku tak membawa diri ke batu blah batu lu boleh blah... muahahahahahahaha...

sokmo korang berlunch-date ek! sonok btol! aku jeles! full stop!

happy2gether said...

Filla,cian aku jadik katak bwh tempurung sejak jdk cikgu n pindah umah nih, takde line internet...nasiblah laki aku bg aku pakai notebook n 3G dia nih, dptlah aku lepas kempunan...aku pon x sangka kita ley jdk ahli2 FP/bloggers kan? kwn aku dah jdk kawan ko...tapi aku suka sbb senang nak share citer...aku pon suker bila Mimie pon dah kembali blogging...dptlah catch up kan? jumpa ko sabtu nih kat umah nurul ek? AYU pon blk, harap2 aku x besalin lgk..

psstt ko nih, siap masukkan buku 18SX aku tuh...aku baca memula ngantuk gak..tapi part yg ehem2 tuh celik bijik mata aku...ahahaha...jahat aku jdk cikgu yg 'blue' suker sgt lepak ngan korang aritu...miss u all so much, ko, ila, moon...& yg lain2, lenny, miss u too!!!