Friday, May 06, 2016

MOTHER'S DAY DAH NAK DEKAT, APA KATAAAAA.....

*scroll down for new entry*

Hi para ibu-ibu kat luar sana.. Happy tak jadi ibu?  Of course lah happy ;)

Kalau dulu sebelum kahwin, bila mother's day kita asyik teringat kat mak kite jer.. Tapi bila dah jadi ibu kepada 3 orang anak dara ni.. Terus feeling anak-anak akan celebrate kita hahahahha.. Tak celebrate, ai sentap uolllsssss..

Kalau boleh diluah, apa rasanya luahan hati yang paling dalam buat ibu? Segan nak tulis kat sini, tapi takpe.. nak luah jugak sebab nak luah dari mulut, memang susah sikit sebab ai pemalu hahaha..

Buat Mama,

Terima kasih mengandungkan ayang selama 9 bulan, susah payah mama masa tu.. dengan perut besar mengalahkan orang mengandung anak kembar.. siap jatuh 2 kali kot sepanjang mengadung dulu.. sekali jatuh kat longkang masa sidai kain, sekali lagi lantai rumah lama kita masa kat sabah tu reput.. mama tengah berdiri terus pecah lantai tu.. calar-calar perut sebab jatuh berdiri terus kaki jejak bawah kolong rumah..

Terima kasih bertarung nyawa melahirkan Ayang kat dunia ni.. Mama tak boleh bersalin normal, habis perot mama kena kepak dek doktor pastu kena stapler sebab zaman dulu tak de sistem jahit menjahit.. parut kat perut macam tulang ikan.. demi lahirkan kitorang adik-beradik ke dunia ni.  Walaupun masa lahir mama sedih sebab anak mama ni tak comel.. rambut tegak keras naik ke atas.. sampai mama tanya Ayah kenapa anak pompuan tak berapa nak comel.. hahaha.. nasib lepas tu comel ;)

Terima kasih melayan kerenah Ayang masa kecik.. mama cakap anak pompuan dia ni lain sikit.. kalau bergaduh mesti nak menang.. Abang kalau nangis meraung.. tapi Ayang kalau nangis air mata je keluar.. keras kepala mengalahkan batu.

Terima kasih sebab selalu bersabar.. walaupun masa remaja selalu sakitkan hati mama, selalu menjawab dalam hati tapi kadang terkeluar jugak kat mulut.. hehehe.. memang mama selalu urut dada masa nak besarkan Ayang.. tapi mama tak pernah berkira.. mama selalu hulur duit.. risau Ayang tak makan, padahal Ayang nakal selalu habiskan duit mama ngan ayah.  Mama tak pernah fikir pasal diri mama, asyik fikir pasal anak-anak je.. masa tu tak tau pun besarnya pengorbanan mama.. mama bagi, orang amik je masuk poket.  Mama tak nak anak-anak mama hidup susah kalau mama takde.. Sekarang bila dah ada anak, Ayang pun tak nak anak-anak hidup susah.. nanti diorang tak pandai cari duit.. cemana diorang nak hidup? apa diorang nak makan? Eh sama je, itulah naluri seorang ibu.

Terima kasih sebab jadi Wan yang paling sporting kat anak-anak Ayang.. selalu nak belikan macam-macam kat cucu-cucu.  Kadang-kadang senyap-senyap je belikan apa yang Kasih nak.. Kasih pun diam je tak bagi tau dia ada pakatan dengan Wan..

Terima kasih Ma.

Tak ada apa yang boleh gantikan kasih sayang seorang ibu. 

Dialah ibu saya... Garang tapi baik hati, pemurah, kuat nangis.  Eh? hahahahhaha.. 

Ok cukup luahan perasaan..


Soooo sempena hari ibu, apa kata bagi something special untuk ibu kita?  Kak Pilla dah bagi Wan set Ellfie Essence ni.. Bila Wan lupa pakai night cream nanti Kak Pilla berleter hahahahha.. 

Boleh bagi ibu kita Set Ellfie Essence/ Set Ellfie Gold Serum dan anak dapat 1 Fame Matte Lip Cream ;)


Beli 1 set Ellfie Essence (RM120-SM) (RM130 - SS) 
+
percuma 1 Fame Matte Lip Cream (bernilai RM29)
(Code: Desire)

atau


Beli 1 set Ellfie Gold Serum (RM130 - SM) (RM140 - SS)
+
percuma 1 Fame Matte Lip Cream (bernilai RM29)
(Code: Desire)




Promosi Mother's Day bermula:

 3 May 2016 sehingga 8 May 2016 




Untuk pembelian
whatsapp : 013-2755197
dengan code "Hari Ibu"




Love, 
Filla.

2 comments:

zulhilmitempoyak said...

maaakkkkk..!!! wuaa

yang baik said...

Selamat hari Ibu.... tapi kan desire tu merah sangatlah mak ngah :D