Monday, May 09, 2016

Kisah Keluarga Kak Pilla di hujung minggu.

Hari ni kita cerita rambang je lah ye.. Sebab gambar pun rambang jugak ;)

Baru-baru ni Pak Radie takde sebab bercuti ke Phuket dengan kengkawan dia.. So time ni ajak Wan gi carik kain untuk baju raya.. Sebab bawak Wan senang nanti Wan tau nak agak berapa meter semua.. Harap aku? Kejap-kejap call dia tanya berapa meter hahahah.. Belikan Wan jugak kain untuk pakai raya nanti. Wan cakap kalau nak mintak dia jahit kena cepat sebab kalau boleh bulan puasa Wan tanak menjahit..



3 generasi.  

Kitorang beli kat Gulatis Ampang Point je senang.. dekat pun dekat, aku tak kuasa nak meredah Jln. Tar hahaha.. Tema tahun ni hijau dan biru.. 

 Wan prefer buat jubah je.. Selesa Wan kata :)

 Nak melepaskan diri dari rumah agak susah sikit.. hahaha terpaksa buat cerita tipu sikit.. Wan and Atok datang bawak nasi lemak and roti canai.. pastu masa breakfast kitorang kata nak hantar Kasih tuition.. heheheh kalau tak Amaani mesti nak ikut.. kalau Amaani ikut, Aleesya mesti nak ikut.. kalau semua ikut.. memang tak lah aku dapat shopping beli kain :(

Kasih memang suka sibuk sikit.. nak mengekor je.. lagi pun dia cerewet sikit.. bawak dia senang.. pilih sendiri nak kain apa.

 Sebelum balik lunch kat Ampang Yong Tow Foo jap.

Dah settle semua, kitorang pun balik... Rehat kejap then Wan and Atok balik Enstek bawak Amaani.. Aku ada benda nak settle kan dulu, kitorang menyusul kemudian ke Enstek..

 Rojak Enstek ni favourite Kasih.. So mari singgah beli.. sekali dengan cendol.. tapi cendol Enstek kureng sedap.. rojak dia je aku suka ;)

Hari Ahad kitorang gi wedding anak angkat Wan punya adik kawin.. Wan kata Atok kata mesti pergi.. sebab ni kali kedua adik Ain kawin.. dulu tak dapat pergi.. So kali ni Atok cakap nak pergi.. Boleh ke drive? InshaAllah aku ok je drive slow-slow..

Kitorang keluar awal dalam pukul 10.30 kot.. terus ikut Lekas Highway.  Sampai dalam pukul 11:30 kek Kolo Pilahhhhhh.. Eh ternyanyi plak.

 Dah lah tengah lapar.. hamek kau, semua orang dua kali tambah, dengan bibik-bibik sekali kemain selero lagi.. Sorry Ain, kitorang makan banyak hahahahha

 Kesayangan Wan.

 Ain ni lah kawan arwah adik aku yang paling rapat.. Dari hari arwah meninggal dia datang rumah.. Sampai ke hari ni Wan kata sebulan sekali mesti Ain datang jenguk mama dengan Ayah.. Husband Ain pun baik gila dengan arwah.. pun selalu datang menjenguk.. Bukan senang nak cari orang macam Ain.. Dia panggil Wan, Mama.. and panggil Atok tu Ayah.. kadang kalau datang tu bawak Rendang lah itu lah ini lah.. 

Aku pun baik dengan Ain.. Terima kasih Ain sebab sudi menyambung silaturrahim dengan keluarga arwah.. Sayang Ain ketat-ketat.. muahhhh hehehe

 Alaa sedih papa takde.. Tapi lawak muka Aleesya hehehehhe

 Bersama Atok Braim.. Atok tak leh lama-lama.. nanti dia cepat letih.. Tunggu pengantin datang kejap je.. tu pun x dpt snap gambar sebab tetiba phone Kak Pilla 'cannot take photos, memory full'.. #campakphonedalamtongsampah

 Dah nak sampai Enstek kitorang ajak Wan gi beli coconut shake.. haritu Wan share gambar ni sapa suruh? kan dah teringin.. tapi tekak aku dah start sakit time nie.. tak leh minum banyak :(

Aleesya kemain lagi.. Suka baju ni beli kat H&M haritu dia macam kain lace tapi dalam ada lining... Aleesya ni semalam belikan dia flashcard ABC.. acaner nak ajar? bila ajar dia marah.. dia cakap "Jangan ntut Ncha cakap"... (jangan ikut Icha cakap) eh??? Orang nak ajar dia tak bagi cakap pulak.. bila dia sebut salah kita cakap "salah Cha.. ni B bukan G" terus dia jeling baring pandang lain.. Eh memang camtu ke budak? Gerammmmmmmmm!!!! Kita ajar dia, dia ajar kita.. Pastu dia sentap.

Helppppppp!!!



Love, 
Filla.

12 comments:

Sue Sakarnor said...

kak pilla.. jgn campak phone dlm tong sampah.. juai murah2 :D

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

:))))))

lama tak komen sini.. hihi

Anonymous said...

Lokasi rojak sedap pls

Chekgu Azrine said...

Hahahaha...aleesya cengir blh tahan jugak ek..tp comel semua..dh besar semua..alhamdulillaj

Filla said...

Anonymous: Opposite restoran Serai.

Azura Aziz said...

wow, mesti meletop baju raya kak pila ;)

fathiyah jamaludin said...

mcm anak i no 2 je aleesya ni. garang.
tp maybe sbb dia kecik lagi kot.
slowly la kak pilla ngajar nnt dia ok kot

NURUL 'AIN BINTI ABD KARIM said...
This comment has been removed by the author.
NURUL 'AIN BINTI ABD KARIM said...

Trm ksh mama,ayah n kak filla sbb sudi trm ain n fmly & trm ksh sbb sudi dtg😘 Syg semua ketat2 juga😘😘😘

NURUL 'AIN BINTI ABD KARIM said...
This comment has been removed by the author.
NURUL AIN BINTI ABD KARIM said...

Tq kak filla sbb sampai gak akhirnya😄.syg akk n semua ketat2 gak.😘😘😘

NURUL AIN BINTI ABD KARIM said...
This comment has been removed by the author.