Thursday, September 03, 2015

PENGALAMAN KAK PILLA GUNA SKINCARE ELLFIE BEAUTY.

 Assalamualaikum semua ;)

Harini Kak Pilla free sikit so bolehlah nak share experience diri sendiri pakai Set Skincare Ellfie Essence and Set Ellfie Gold Serum.  
Set Ellfie Essence


Cleanser 30ml
Toner 30ml
Night Cream 15g
Day Cream 10g

Penggunaan 1 set Ellfie Essence ini mampu bertahan untuk 1 bulan untuk Cleanser dan Toner, Night Cream 2 bulan dan Day Cream mampu bertahan sehingga 4 bulan atau lebih.

Kalau tak silap Kak Pilla memula pakai Set Ellfie Essence masa pegi Jepun hujung bulan Februari kalau tak silap.. sebelum tu memang ada pakai yang tester dulu tapi tester tu tak cukup sebab untuk 1-2 minggu je.. First yang Kak Pilla perasan masa tu ialah kulit ada banyak jerawat halus / jerawat pasir.. hehe dalam gambar kasi edit sikit lah kalau tak hazab hehe.. Masa kat Jepun tu lagi sehari dua nak balik tu ada naik jerawat kat atas kening kalau tak silap.. Haih masa tu dah boleh agak ni kalau jadi jerawat ni besar jugak sebab dah start rasa nak bengkak and gatal.. Masa tu lah Kak Pilla tenyeh jerawat tu dengan toner Ellfie tu.. pastu sapu night cream.. Masa tu happy sebab jerawat tu terus tak jadi tumbuh.. Wow bagus sangat nie terus whatsapp Peej and Elly cakap hebat sangat ni jerawat tak jadi keluar hahahaha..

Lepas tu Kak Pilla teruskan pakai Set Ellfie Essence hinggalah ke hari ni.. Jap nak kira dah berapa bulan dah.. Bih kurang 7 bulan berterusan pakai.. Result? Jerawat dah takde nak membiak macam dulu.. kalau ada pun keluar yang kecik cepat je dia surut atau tak jadi nak keluar sangat.  Lagi satu yang bagusnya jeragat pudar.. Ni pengalaman Kak Pilla sendiri ye.. Dulu Kak Pilla jenis banyak dark spots ke kita panggil? yang bintik-bintik coklat macam taik lalat tu.. ke freckles? 

  Puas cari gambar masa muka banyak bintik coklat tu.. Ni ha ada sekeping yang belah kiri tu.. nampak kat batang hidung tu? banyak kan???? dahi pun kasar dengan jerawat halus dan pori terbuka tu besar-besar.. Kanan gambar latest tak edit langsung.  Siapa yang pakai Ellfie Essence je yang tau kesan dia kat kulit memasing.. 

Korek folder lama jumpa lagi hahaha.. Gambar muka tengah teruk memang payah nak jumpa sebab kalau buruk terus hampa and delete hahahah.. Tengok muka before tu.. dengan kusamnya pasatu kat dahi tu pori-pori terbuka tu besar dan kasar.. Dulu dengan oily nya kat T-Zone tu sampai rasa menyampah betul nak jumpa orang.

Now kulit pon dah jadi cerah dan sekata dari dulu.. pori terbuka dah takde, freckles (dark spots) dah cerah dari dulu, jerawat merah-merah dah takde.. alhamdulilah.

Now nak share kebaikan Ellfie Gold Serum pulak.. Rasanya Kak Pilla dah habis 3 botol kot guna Ellfie Gold Serum ni.. 1 botol kecik tu boleh tahan 5-6 hari.. Gambar Kak Pilla yang kat atas tu dah guna serum ni almost 2 weeks kot.

Kelebihan Ellfie Gold Serum nanti Kak Pilla senaraikan kat bawah ye.. Now nak share experience diri sendiri dulu.. Selepas 1 week guna, boleh perasan muka bangun pagi dah tak macam langsuir hahahaha.. Kak Pilla tak miss pakai sebelum tidur.. bila bangun pagi masuk bilik air memang ada cermin besar gedabak tu.. Muka bangun tidur tak berminyak langsung!!! Gila sangat ni.. kalau zaman dulu tu bangun pagi lah muka paling kritikal dengan minyak.. Bila pakai Ellfie Gold Serum ni paling best tengok muka bangun tidur sebab rasa tegang, kulit bersih, takde minyak langsung.  Itu benda yang paling Kak Pilla realize lah.. sebab serum ni kene pakai untuk jangka masa panjang baru nampak hasil dia.. Ellfie Gold Serum ni boleh bantu mencerahkan wajah, menegangkan, anti-aging jugak dan paling penting memudarkan parut-parut di wajah.. Kalau korang kayo, sapu sekali kat leher muahahhaha.. 


Ni muka pagi ni.. Ye amik gambar terus upload, ko mampu? Guna camera phone sajer.. beza sangat kulit sekarang dengan dulu.. Sekarang takde lah gempak gila pun, tapi kalau nak dibandingkan dengan dulu memang bersyukur sangat lah.. Rasa kulit makin cerah sejak guna serum tapi tak lah cerah yang menipiskan kulit macam setengah-setengah produk tu kan.. Ni cerah yang sekata dan nampak sihat.. Ecewah mampos up kulit sendiri.. Dah tu kata share experience kan.
 
 Ellfie Gold Serum boleh digunakan sebagai produk kecantikan tambahan kepada set skincare sedia ada. 

Mengapa anda perlukan Ellfie Gold Serum? Kegunaan serum ini adalah untuk mempercepatkan lagi proses pemulihan kulit.  Ellfie Gold Serum dapat membantu pelbagai masalah kulit seperti:

*Mencerahkan kulit wajah
*Menghilangkan garis halus
*Menghaluskan dan melembutkan kulit wajah
*Menjadikan kulit lebih sekata
*Mengurangkan kulit muka berminyak
*Memudarkan parut
*Membaiki sel-sel kulit mati
*Menegangkan kulit
*Menjadikan kulit lebih berseri
*Anti penuaan


 1 botol Ellfie Gold Serum boleh digunakan 2x sehari (pagi dan malam) atau 1x sehari (malam).. Ia mampu bertahan sehingga 5-6 hari bergantung kepada cara penggunaan.
 
 Satu set Ellfie Gold Serum mengandungi 3.5ml untuk setiap botol.  Terdapat 10 botol didalam satu set dan ia boleh bertahan lebih dari satu bulan bergantung kepada cara penggunaan.

Set Ellfie Gold Serum telah mendapat kelulusan KKM bernombor pendaftaran NOT150703734K.  Set Gold Serum ini selamat digunakan kerana ia diperbuat dari ekstrak buah-buahan dan Gold 24K.


 Ellfie Gold Serum adalah satu produk yang berkualiti dan di pack di dalam set yang ekslusif untuk anda.  

Cara pemakaian Ellfie Gold Serum

Pagi
Cleanser - Toner - Ellfie Gold Serum - Day Cream

Cuci muka dengan Cleanser dengan menggunakan air yang bersih.  Selepas itu lap seluruh muka dengan menggunakan kain atau tuala yang bersih.  Sapukan toner keseluruh wajah dengan menggunakan 'facial cotton'.  Biarkan sehingga toner tadi kering.  Tuangkan sedikit Ellfie Gold Serum di atas tapak tangan sebesar saiz kacang pea  sapu diseluruh wajah secara pusingan supaya ia pantas meresap ke dalam kulit dan biarkan kering.  Akhir sekali baru sapukan Day Cream.  Selepas itu anda boleh menggunakan loose powder dan make up seperti biasa.

*anda juga masih boleh menggunakan skincare lain

Malam
 Cleanser - Toner - Ellfie Gold Serum - Night Cream

Cuci muka dengan Cleanser dengan menggunakan air yang bersih.  Selepas itu lap seluruh muka dengan menggunakan kain atau tuala yang bersih.  Sapukan toner keseluruh wajah dengan menggunakan 'facial cotton'.  Biarkan sehingga toner tadi kering.  Tuangkan sedikit Ellfie Gold Serum di atas tapak tangan sebesar saiz kacang pea dan sapu diseluruh wajah secara pusingan supaya ia pantas meresap ke dalam kulit dan biarkan kering.  Akhir sekali baru sapukan Night Cream.  Anda boleh tidur dengan lena dan lihatlah wajah anda dicermin keesokan harinya.  Anda pasti dapat merasakan perbezaan kulit wajah anda kerana kulit akan menjadi lembut, tegang, tidak berminyak dan kelihatan bersih walaupun ketika baru bangun dari tidur!!!


Anda boleh lihat Testimoni dari pengguna kami yang menggunakan Ellfie Essence Skincare:

Bebas masalah jerawat

 Jeragat pudar dan kulit menjadi cerah semulajadi dan bersih

 Produk ini juga sesuai untuk semua lapisan umur.  Produk ini juga sesuai untuk yang telah berusia dan mengalami masalah jeragat.

Tiada lagi masalah kulit kasar dan jerawat pasir.

Kalau korang kehabisan Cleanser dan Toner yang dalam set tu takpe sebab korang boleh beli loose yang lebih besar.

Toner 50ml - RM55
(buy both for RM100 only)

Day Cream - RM50
Night Cream - RM60



Harga 1 Set Ellfie Gold Serum
RM130 (Semenanjung Malaysia)
RM140 (Sabah/Sarawak)
*Free Postage
(Untuk membeli loose Ellfie Gold Serum, anda boleh dapatkan dari Agent sah kami)


Harga 1 Set Ellfie Essence Skincare
RM120 (Semenanjung Malaysia)
RM130 (Sabah/Sarawak)
*Free Postage



Ada banyak lagi testimoni menarik dari pengguna Produk Ellfie Beauty dan anda boleh lihat sendiri dan follow kami di:

Instagram: ellfiebeauty

Untuk pembelian sila whatsapp:

013-2755197

*Semua produk Ellfie Beauty mempunyai kelulusan KKM

Love,
Filla.

14 comments:

lia ummiirfan said...

nice :))

Tips untuk subur

aliah said...

ok rasa mcm kagum kjap dgn produk ahkak ni...nk jgk

Anonymous said...

aku percaya ni sbb aku penah jumpe ko b4 ko pakai ellfie ...mmg tak lawa..haha..sowwyyy..laser plak aku..tp now ni mmg kagum tgk muka ko weh sbb aku penah tgk sendiri kulit muka ko yg latest..nampak kat alamanda...terus aku pun terjebak guna ellfie...hihi...kipidap

intan said...

saya dah pakai.. memang best.. muka makin berseri-seri

Anonymous said...

READY STOCK!! Whatsapp/SMS 019 991 7775 untuk order. COD Tuaran, Tamparuli, Telipok, Menggatal, Inanam, Sepanggar, Likas, Kota Kinabalu, Sembulan, Tg. Aru, Luyang, Lintas, Penampang, Kepayan & Putatan.. Untuk kawasan luar seluruh Sabah boleh pos secara percuma.

Cik Ecah said...

bestnya!

ina said...

Kak filla..awal2 pkai memang kulit akan jadi makin kering n gatal2 ke kak?saya sampai x blh nm pkai day cream sbb nmpk kulit menggelupas..siang pkai toner n serum je

Anonymous said...

Setiap pembelian akan dapt free gift

wassap 0192782041
COD
Bandar Baru Bangi - Kajang- Putrajaya - Balakong- Bandar Mahkota Cheras - Bandar Tun Husien Onn- Seri Kembangan - Serdang

Norliana Abdul Rahman said...

Kami agent Shah Alam. Boleh deliver area SHAH ALAM, SUBANG JAYA dan USJ SETIAP HARI. Free postage seluruh Malaysia. Whatsapp 0122937670 utk response pantas!

Alin Marlini said...

wahhhh...memang nmpk bersih muka ko pilla...

Filla said...

Ina: Bergantung kepada kulit masing-masing.. tak pe teruskan pakai sebab mungkin kulit u agak sensitif dan ini salah satu proses pemulihan kulit mati. Nanti gatal2 dan kering tu akan ok depends on kulit sometimes 3 weeks mcm tu. Kalau ada amik supplement makesure minum banyak air ya.. sebarang pertanyaan boleh whatsapp 013-2755197.

CIK PUAN ZUGHAI said...

Ellfie memang best. So far pakai memang puas hati. Cuma belum jelita cm kak pilla la hehe

Nak dapatkan ready stock boleh roger saya- 019-6544 787. Ellfie Essence set, Gold Serum Set, loose item Cleanser/Toner/Day Cream/Night Cream/Gold Serum. Free COD sekitar KL esp area Datuk Keramat/Keramat AU/Setiawangsa/Wangsa Maju/Setapak/Ukay Perdana/Tmn Melawati

Anonymous said...

saya suka pakai produk ellfie ni..sesuai dgn kulit muka..sebelum ni macam2 produk try..tp tak memuaskan..sejak pakai ellfie kulit dah nampak perubahan ketara..xkusam dah..jerawat pon malu2 nak tumbuh..tapi sejak ngandung hormon badan tak stabil pakai apa pon tak jalan..so lps bersalin nnt nak continue pakai ellfie balik..

Azura Aziz said...

ehh, kenapa sy punya day n night cream dah 5 bulan tak abis2 haha... skrg baru try seminggu pkai gold serum.. blum nmpk lagi effectnya...