Wednesday, September 09, 2015

SELAMAT PAGI SEMUA.

Assalamualaikum, Hello, Hai... Wow tajuk entry macam wakil rakyat.

Wow lama menyepi ni.. Macamana semua sihat? Kak Pilla alhamdulilah sihat.. Ada banyak nak story mory tapi masa tak mengizinkan.. Gitewwwww... 

Sila jangan makan hati sebab snap gambar guna camera samsung ni terus muka macam barbie doll.. boleh guna hashtag #nofilter #noedit #ellfiegoldserum and #ellfieessence.. kahkahkahh.. ada yang sakit hati ke? sabar... tarik napas urut dada.. jom beli Ellfie Gold Serum dan Ellfie Essence serious tak tipu confirm puas hati.. Aku rasa produk ni macam magik sebab dulu muka ahkak agak ngeri sampai ada yang komen cakap muka Kak Pilla dulu macam hantu, nasib sekarang pakai ellfie.. kongajo sangat komen, tapi terima kasih lah dalam dia mengutuk kata muka macam hantu, tapi nasib ada ellfie kata dia... maksudnya dalam masa yang sama dia pun mengkagumi produk Ellfie...thank you. hahahahhaha.. terngiang2 lagu "terpulanglah mau jadi apa, mau jadi hantu, mau jadi buaya".. hahaha

Kehidupan macam biasa, membahagikan tugas dengan sebaik mungkin.. masak memasak kekadang rasa tensi sebab tak tau nak masak apa.. selalunya Rabu-Jumaat je aku tensi sebab Kasih ada latihan netball balik lambat pastu kul 8 tuition.. terkejar-kejar masak supaya dia boleh makan dulu sebelum gi tuition.. by 9pm aku dah flat.. itulah kerjaya seorang perempuan sebenarnya.. kat office lain, business lain, keluarga lain.. tak pernah terbayang yang hidup akan melalui fasa-fasa yang macam ni.. dulu lepakkkkk je tau sampai ke subuh lepak tak habis-habis.. sekarang kalau keluar pun, tengok jam kalau dah kul 12 malam rasa macam, oiii gila lah, jom balik dah kul 12 malam ni.. kataku kepada suamiku.. gitewwww hahaha.. mana ada lepak dengan kengkawan sampai subuh nak mampos?

Semalam buat spaghetti je.. sedapnya *jilatskrin* ni gara-gara pemalas dah nak masak lauk dengan nasi.. licin budak-budak makan siap bertambah.. rupanya diorang pun bosan tengok nasi hahahaha.. harini otak aku dah berjalan lagi nak pikir lauk untuk malam karang.. saiko sangat kak pilla nie.. yes aku memang camtu.. suka fikir dari awal supaya aku dah set mind aku dan kerja lebih laju lagi.. 

Sabtu depan ada BBQ gathering dengan Kak Nana, Kak Tini and gang-gang Pak Radie sebab raya haritu tak de siapa buat open house kecuali Abg Ain and Kak Su.. Ni dah macam tradisi every year akan buat pot luck tapi confirm venue dia rumah Kak Nana hehehehe.. Ni lagi satu aku pening apa nak bawak..

Haish penat lah asyik pening pikir pasal makanan je.

Ni pun tengah pikir nak breakfast apa sedap, perot lapau nau nau nau.. kbai.



Love, 
Filla.

19 comments:

sindarela lalala said...

Salamm kak pilla.. Slmt pg. Shawl mcm akak pkai xde jual lg ke? Best :)

sofia said...

WOW!!

sofia said...

WOW!!

intandayani said...

Muka cam hantu...hahaha tengah baca entry akak sampai ayat hantu tu tgk fon nak wish birthday org sekali tertaip hantu..hahaha nasib xsmpt post kalau tak malu iols

Mama Kembar 3 said...

flawless nya pic u...cantik!

Mama Kembar 3 said...

flawless nya pic u...cantik!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila melaluinya.. nanti ecommerse da siap entahla jadi hantu ke orang haha

NaZa Luv said...

salam kak pilla..aci tak nak bebel2 jg kat kotak box akak??
akk..sy mmg follower ur blog since longgg time ago lah kan...
cuma setahun dua akk lebih konsisten update pasal masak etc..
jujurnya its inspired me a lot..in term of istiqomah memasak tuk keluarga.
sikit introduction..im cancerian. sakit dan tak berapa sihat.
tggl bdua dgn suami. suami yg sgt suka makan kat umah..
stay kajang/semenyih.keje KL. lps subuh zapp p keje. balik sampai umah lewat.
about 7.50pm. sbb tggu suami balik.dia banker.balik lewat.
nak makan dua mulut je. nak masak mmg sgt renyah.
suami makan x byk mana. sy plak,kalau sndiri masak,x selera sgt makan.tapi gemok tetap! hahaha.
lpstu sy ada penyakit yg sgt lorat bab kemas2. kdg nak goreng telur pun, berjam2 sbb lengah part mengemas! mnyak sket lap. taik ikan bilis terselit tepi lubang sinki pun gagah amik buang..n lap balik sinki! saya penat sgt dgn pe'el mcmni.
tp takleh ubah! still lahhhh nak berperangai nak sempurnaaa je kat mata.
sy dah try buat2 x nmpk.but can't!!
suami sy tak suka makan luar sbb byk bahan perasa, and mebi dah sgt jemu.
sampai kdg berejam2 belek menu kat kedai.
for him,takat goreng ikan bilis + telor pun dah ok.
Tapi takkan ari2 nak masak tu kan? mmg rasa useless sgt cenggitu.
TETAPI...
saya akan buka balik blog akk..baca balik akk rushing sana sini pun dann masak.
kdg nmpk akk msk asam pedas, rasa semangat nak masak.
betulkan balik niat.. masak tuk suami dan keluarga lillahi taala. pun satu ibadah tu.
walau mmg sy akan jd terlalu penat(mebi sy x sihat sgt).
and travel matter pun ye juga.
TQ kak pilla for ur entry.
smuorang pun penat kan? balik keje and mcm2 urusan lain.
Tp penat mcmana skali pun, kita cuma perlu 6jam je tuk refresh kan balik our energy for the next day.
Again kak..
so i say thank u for the entry!! (nyanyi mcm thank you for the music). ngeee..

much love,
sha.

Anonymous said...

Filla, bile nk up cite psl atta n aniey? tibe2 rindu nk tgk dorg cantik2.. hehehehee

intan said...

NaZa Luv : saya pun suka blog kak pilla ni.. sangat memberi inspirasi kan?? especially bab masak memasak tu.. sangatlah adore with her kesungguhan..

Zefa NorAsmara said...

Assalamualaikum. Jalan2 bw, singgah sini. Salam kenal. Awak memang cantik.. :D

Azura Aziz said...

tetiba lapar nmpk spageti huhu...

Yaya MiaCara said...

syoknya :)

beat said...

italiana spagetti

Macho Lelaki said...

Aunty sentiasa cantik dari dulu sehingga kini..first time comment here..salam perkenalan..:-)

tini said...

tetiba teringin nak buat spagethi, tapi anak2 tak suka pulak... hmm...

Filla said...

hi sha, mulianya hati awak walaupun kurang sihat tetap ada keinginan memasak utk suami.. besar pahala tu.. saya biasa je kadang pemalas jugak, tp cuba sedaya upaya utk rajinkan diri demi keluarga.. thanks sudi baca blog :) semoga awk diberi kesihatan yg baik...

Filla said...

thank u awak :)

NaZa Luv said...

tq jg to kak pila.

thats why kdg org lagi teruja kalau jmpe blogger in live rather than jmpe artis..sbb kbnykan blogger will update their live/true story. kita rasa dekat. rasa mcm betul2 kwn. smpi keluarga & kwn2 diorang pun terjebak jd figure! kalau u all promote tpt mkn, product etc..lagi cepat org terpengaruh. slalu saya bab kedai makan la. hahha.. walau kdg2 taste tak sama.."napa la dia kata sedap gilerrrr,tp sendu je rasa?". but still kna admitted where our taste sooo subjective. kdg2 bila lalu dpn pc org tgh baca blog yg sama.. "eh u pun follow dia ye?" teruss jd geng ko... kalah nora danish. hahha. last but not least, kadang benda kecil pada kita. beri kesan besar pada org. tq again..akk n kwn2 blogger yg lain. dan doakan kesembuhan saya yek..ameen.

-sha-