Wednesday, September 16, 2015

RAHSIA PEMANDUAN LEBIH LANCAR.

Baru-baru ni Kak Pilla dapat invitation from Petronas Dagangan Berhad untuk menghadiri Pelancaran Euro 4M Petronas Primax 97 dengan Advanced Energy Formula.


Apa yang bagusnya tentang Euro 4M Petronas Primax 97 baharu ni?  Ia dirumus khas untuk pecutan yang unggul dan menepati spesifikasi Euro 4M.

Kandungan bahan api Euro 4M mempunyai tahap sulfur, benzena dan Reid Vapour Pressure (RVP) yang lebih rendah, menjadikannya sebagai bahan api yang lebih mesra alam kerana hasil pelepasan dan pencemar yang lebih rendah berbanding dengan bahan api Euro 2M RON 97 sebelum ini.  Ia juga melindungi sistem pelepasan ekzos kenderaan kerana pengurangan kandungan sulfur.

PETRONAS PRIMAX 97 dengan Advanced Energy Formula baharu ini akan memberikan pecutan unggul dengan tiga ciri-ciri penting ini:

1. Pemanduan lebih lancar menerusi rumusan baharu pertama di dunia: ia akan mengurangkan geseran pada dinding silinder dan memulihkan ciri-ciri pelinciran minyak enjin untuk menghasilkan pecutan yang lebih lancar.

2. Melindungi enjin dengan bahan api rendah sulfur pertama negara: kandungan sulfurnya yang lebih rendah mendatangkan kebaikan kepada teknologi pelepasan ekzos kenderaan dan memberikan perlindungan kepada sistem penyuntik bahan api enjin untuk jangka masa panjang.

3.  Memberikan pembakaran bahan api lebih baik menggunakan teknologi yang membawa kemenangan di litar lumba:  Komponen bahan api yang dihasilkan oleh loji penapisan minyak PETRONAS bertaraf dunia telah dirumuskan dan dibangunkan secara optimum melalui pembakaran bahan api yang lebih baik membolehkan pemandu merasai perjalanan yang lebih panjang dan lancar.

Sebelum acara bermula

Ucapan dari Encik Mohd Ibrahimnuddin Mohd Yunus, Managing Director and Chief Executive Officer, PDB.  Ikutilah @ibrahimnuddin di Twitter!

Kemudian majlis diteruskan dengan ucapan dari Yang Berhormat Dato' Hamzah Zainudin, Minister, Domestic Trade, Co-operatives and Consumerism.


Majlis diteruskan dengan perasmian PETRONAS PRIMAX 97 dengan Advanced Energy Formula baharu oleh Yang Berhormat Dato' Hamzah Zainudin.

Kemudian abang-abang Ducati pulak datang beramai-ramai untuk mengisi PETRONAS PRIMAX 97 dengan Advanced Energy Formula baharu :)

Untuk pecutan lebih unggul bertukarlah kepada PETRONAS PRIMAX 97 dengan Advanced Energy Formula baharu.  Nak tahu stesen Petronas mana yang ada Ron 97 baharu ini? Layari http://www.mymesra.com.my/petrol-station-locator.aspx 

atau muat turun aplikasi telefon pintar PETRONAS Pitstop untuk Android dan iOS.


Untuk pemanduan lebih smooth boleh cuba jugak sebab memang boleh 'terasa' kelancaran pecutan di jalan raya.. Eh tapi tak suruh pecut laju-laju ye, utamakan keselamatan dan orang tersayang.

 Terakhir sekali ialah sesi Media dan Q&A

Pengalaman yang bagus kerana mendengar sendiri penjelasan tentang kehebatan PETRONAS PRIMAX 97 dengan Advanced Energy Formula.

Di samping tu, kami juga berkongsi pengalaman sesama blogger tentang minyak RON 97 yang ternyata memberi impak yang lebih maksima dalam pemanduan.  Lepas ni kalau drive long journey boleh isi minyak baru ni ok? Pastikan tank hampir ke tahap paling rendah, lepas tu isilah dengan minyak baru ni.

Sebelum balik jom bergambar dulu kat sini..


Untuk maklumat lanjut tentang PETRONAS PRIMAX 97 dengan Advanced Energy Formula sila layari www.primax.my #PrimaxAcceleration



Love, 
Filla. 

8 comments:

Cik Da said...

kene try minyak baru ni..

Murni said...

Kak Pilla! Comelnye gamba akak yang first tuh hehe

anez zamri said...

cantik kak fila

JMR said...

dah lama tak isi minyak Petronas ni heheh

ringantangan said...

Saya memang selalu, sebolehnya isi minyak di Petronas, tapi Ron95 la.. :)

Putri said...

Selalu isi mana yg sempat.petronas pun masuk senarai

mrs kayrul said...

Isi ron 97 kat petronas boleh bawa keta sampai penang tanpa perlu isi semula minyak tengah jalan

Ana_Impian said...

wah..nk try jugakla nt